• „DARČEK PRE SIBYLKU“

          Milí rodičia, starí rodičia a priatelia našej školy, pozývame Vás na Vianočné tvorivé dielne spojené s vianočnými trhmi, ktoré sa uskutočnia dňa 5. decembra 2018 v čase od 14.00 do 18.00 hod v MsKS v Kremnici pod názvom „DARČEK PRE SIBYLKU“.

          Príďte si skúsiť svoju šikovnosť  so svojimi deťmi, či vnúčatami  a zároveň si urobte radosť kúpou pekných vianočných dekorácií, ktoré vyrobili nielen naši žiaci, ale i učitelia, rodičia a mnohí šikovní  ľudia z nášho okolia. Predaj výrobkov začína už o 10.00 hod v predajných stánkoch na pešej zóne a od 14.00 aj v MsKS. Výťažok z predaja darujeme našej žiačke, Sibylke Prídavkovej, na ďalšie špeciálne liečenie, ktoré môže zlepšiť jej zdravotný stav.

          Tešíme sa na Vás a vopred ďakujeme.

           

          A tu je malá „ochutnávka“ toho, čo sme pre Vás pripravili.

        • Chvíľa s rozprávkou v materskej škole

          Rozprávky nás sprevádzajú od detstva. Najskôr nám ich čítali rodičia, neskôr sme po knihe siahli my sami a ponorili sme sa do jej tajomstiev. Aj vďaka rozprávkam  si budujeme hodnotový rebríček. Učia nás spravodlivosti, pravde, láske a porozumeniu. Poučenie z rozprávky nás posúva vždy ďalej.
          V rámci rozvoja čitateľskej gramotnosti si naši deviataci v spolupráci s druhákmi pripravili 4 rôzne rozprávky a divadelne ich spracovali.
          Dnes 27.11. sme navštívili MŠ Dolnú v Kremnici, kde sme tieto rozprávky prezentovali a následne sme sa v skupinách hrali a vytvorili tak časovú os z obrázkov. Zažili sme príjemné spoločné chvíle. 

        • Česko Slovensko   má  talent  v IV.B  triede

          Dávam   KLOBÚK  DOLU  pred  mojimi  žiačkami !

          Sofinka Říhová a Emka Balážová vo štvrtok, 22.11.2018 na slohovej výchove zorganizovali súťaž talentov. Súťaž si pripravovali celý týždeň, od kedy si vypýtali voľné spracovanie úlohy na tému umelecký štýl. O ich podarenom výsledku svedčia fotografie z hodiny. Ostatní spolužiaci si prežili atmosféru  podobnú televíznej šou a ako sa povie, v plnej paráde!

          Ďakujeme dievčatá, odviedli ste výbornú prácu!                         

          Hrdá triedna učiteľka, JB.

        • Deň v Mestskej galérii

          Dnes 21.11.2018 naši šiestaci mali možnosť rozvíjať svoje umelecké cítenie v Mestskej galérii. Na úvod im bolo poskytnutých zopár veľmi zaujímavých informácií o obrazoch, konkrétne od poľskej maliarky Malgorzata Strelec s názvom Rozhovory s kameňmi, či tvorbu slovenského maliara Jaroslava Uhela s názvom SENTENTIA. No neskôr sa pustili do tvorenia  vlastných obrazov.  No skúsili si aj jednu z výtvarných techník s názvom frotáž. Výsledky našej aktivity si môžete pozrieť vo fotkách.

        • Netradičné vyučovanie

          Čas, keď piataci testovali svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky, sme my šiestaci, siedmaci, ôsmaci a deviataci dopĺňali informácie v priestoroch kremnických múzeí. Rozprávali sme sa o hodnote peňazí, o spôsoboch obchodovania v minulosti a hlavne o hospodárení s peniazmi, čím sme potrénovali finančnú gramotnosť. Tí odvážni z nás vyšli až na vrchol veže Kremnického hradu, kedy sme prezentovali svoju telesnú zdatnosť. Tvorivého ducha  sme zase rozvíjali v priestoroch galérie a Múzea keramiky. Vyučovanie nemusí vždy prebiehať iba v priestoroch školy. Veríme, že v dnešnom pestrom programe si každý našiel to svoje. 

        • ZÁCHRANA SOM JA

          Ľudský život je to najdôležitejšie, čo každý z nás má a o to dôležitejšia je jeho záchrana!

          V septembri  2018 nás, žiakov 4.B triedy oslovil projekt, ktorého partnermi sú Falck- nezisková organizácia a Nadácia Allianz pod názvom ,,Záchrana som ja“, do ktorého sme sa zapojili, aby sme sa na hodinách slovenského jazyka, výtvarnej výchovy a dopravnej výchovy venovali téme prvej pomoci, záchrany života a prevencie pred úrazmi.

          Napísali sme vlastnú báseň, ilustrovali ju obrázkami s dopravnou tematikou a tiesňovými telefónnymi číslami, ktoré treba použiť pri záchrane života. Práve to všetko bolo podmienkou projektu. Leonard Šebeň, žiak 4.B triedy, vymyslel maketu auta, z ktorej postupne vznikali sanitky, policajné a hasičské autá. Tieto boli doplnené ilustráciami so spomínanou témou. Z áut sme vytvorili a zviazali knižku, poslali vyhlasovateľom projektu a čakali.

          Boli sme úspešní !  Patrili sme medzi 50 najúspešnejších tried  z celého Slovenska  , ktoré sa zapojili do projektu. Bolo ich spolu 351, čo je okolo 7000 žiakov.

          Najväčšou radosťou pre nás bolo, že sme vyhrali AED, automatický externý defibrilátor pre našu školu, zážitkové učenie pre celý I. stupeň s odborníkmi a záchranármi, simulovaný výjazd záchrannej situácie sanitky a preškolenie všetkých pedagógov našej školy v kurze prvej pomoci.

          Všetci žiaci I.stupňa odišli v piatok 16.11.2018 zo školy spokojní, šťastní, plní zážitkov zo zaujímavého dňa pre záchranu života.

          Sme šťastní, lebo sme zistili, že sa oplatí urobiť niečo viac... !

                                                                                            Žiaci 4.B triedy a ich p. učiteľka

        • Návšteva galérie

          Umelecké cítenie sme dnes, 13.11. mohli rozvíjať v priestoroch galérie v Kremnici. V úvode sme mali možnosť pozrieť si tvorbu poľskej maliarky Malgorzata Strelec s názvom Rozhovory s kameňmi, či tvorbu slovenského maliara Jaroslava Uhela s názvom SENTENTIA. Autori hľadajú inšpiráciu v prírodných motívoch. V druhej časti sme mali možnosť vyskúšať si jednu z výtvarných techník s názvom frotáž. Výsledky našej aktivity si môžete prezrieť vo fotogalérii.

        • Tvoríme s SOŠ pre ŽSPI

          Na strednej odbornej škole pre sluchovo postihnutých nám umožnili v ich stolárskej dielni pod vedením odborníkov vyrobiť si výrobok z dreva. Štvrtákom sa podarili pekné stromčeky, ktoré si sami opracovali, namaľovali a ozdobili.

          Ďakujeme za odbornú pomoc a veľký zážitok.

        • OZNAM

          Milí rodičia a žiaci, dňa 16.11.2018 t.j. v piatok bude vyučovanie končiť o 12.15 hod. z organizačných dôvodov.

        • Zabudnuté remeslá- ornament

          Dnes našu školu navštívilo Pohronské osvetové stredisko zo Žiaru nad Hronom v rámci projektu Zvyky a tradície. Pre žiakov mali pripravené ornamenty Gejzu Angyala, ktoré mali za úholu prekreslit. Tie najzaujímavejšie ornamenty, ktoré vytvoria naši žiaci, budú použité ako predloha do omaľovánky. 

        • Aké jedlo nám najviac chutí?

          Opäť sa vraciame s odpoveďou na túto otázku v novom školskom roku 2018/2019.

          Počas mesiaca október 2018 naši žiaci vhadzovaním hviezdičiek do pripravených škatuliek vyjadrovali spokojnosť, či nespokojnosť s pripraveným jedlom podľa ich chutí. To znamená, že do zelenej hodili hviezdičku, keď im jedlo chutilo, naopak do červenej , keď im nechutilo.

          Ich vyberavé chuťové poháriky, návyky z domácej kuchyne, predvádzanie sa pred kamarátmi zistili, že najviac im opäť chutí to, čo by nemuselo.

          Šúľance s posýpkou, bravčový guláš, halušky so syrom, žemľovka, vyprážané rybie filé. To sú jedlá, ktoré chutili našim žiakom najviac.

          Šampiňóny v jedlách , či polievkach, špenátový prívarok, bravčová pečeň, opekáčik a bravčové rizoto boli žiakmi vyhodnotené , ako tie jedlá, ktoré im nechutia.

          Zas musíme skonštatovať, že jedlá zdravšie našim žiakom chutili menej.

          TVOJA  STRAVA  JE  TVOJIM  LIEKOM, pripomeňme si slová Hippokrata, lekára, ktorý vedel o čom hovorí.

          Motivujme žiakov i naďalej k zdravým jedlám, zdravému životnému štýlu, aby bola naša populácia vitálna, zdravá a mohla si užívať život bez problémov, ktoré vznikajú i nesprávnym stravovaním.

          Pestrá strava prispieva k pevnému zdraviu. Tak si ho chráňme aj zdravým jedlom!

           

          NAZDRAVIE  a  DOBRÚ CHUŤ !

          Želajú p.učiteľky: Ivana Šebeňová a Jana Brűnnová

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.