• Divadlo pre mladých aj veľkých

          14.decembra sme sa my nemčinári zúčastnili bábkového divadelného predstavenia "Kasperl". Divadielko pre malých aj veľkých sa nám veľmi páčilo. Nie je veľa príležitostí, kedy si môžeme vypočuť nemecký jazyk, ktorý sa učíme dvakrát do týždňa. Téma nám bola nanajvýš blízka. Gašparka vystupujúceho v bani na zlato nám priblížili členovia Karpatonemeckého spolku. Ďakujeme za príjemné spestrenie výučby nemeckého jazyka. Žiaci 6., 7., 8. a 9. ročníka.

           

        • Keď sa spolupatričnosť ľudí spojí...

          Láska, šťastie, porozumenie a spolupatričnosť sú tie krásne city, ktoré u ľudí rezonujú hlavne počas VIANOC. My sme už druhýkrát zorganizovali vianočné benefičné trhy s názvom: " Darček pre Sibylku" . Sme šťastní, že práve tieto trhy spojili učiteľov, žiakov, rodičov a širokú verejnosť mesta a vyzbieralo sa na nich 2000 eur, ktoré sú venované našej žiačke Sibylke na liečebné účely 💝.Milo nás prekvapili aj ZUŠ a DD a DSS, ktorí prišli na pôdu našej školy, aby tiež príspevky svojim finančným darčekom. PRAJEME VÁM VŠETKÝM ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE.

        • Dejepis trochu inak

          6.A sa včera premenila na horu Olymp. V rámci spoznávania starovekých gréckych dejín sme sa zahrali na gréckych bohov, ktorých navštívili aj egyptskí bohovia. Samozrejme, aby sme sa na chvíľu mohli niekým stať, bolo potrebne sa o ňom niečo dozvedieť. Niektorí z nás si dokonca pripravili aj primerané oblečenie či atribút, s ktorým bol daný boh zobrazovaní.

        • Tvoja tvár znie povedome...

          Nelka Rajčanová, žiačka IV.B triedy bola režisérkou slohovej výchovy, na ktorej nie jedna tvár znela povedome.

          V poradí už tretiu známu súťaž z televíznej obrazovky si Nelka vybrala a s ostatnými spolužiakmi vyskúšala znieť povedome. Musím priznať, že výkony  žiakov  IV.B  triedy boli odvážne, lebo stvárnili nielen slovenských, ale i zahraničných spevákov populárnej piesne.

          Potlesk, diplom, drobná sladkosť, boli odmenou za výborné výkony. Len tak ďalej štvrtáci ! JB

        • Kremnica 690

          História Kremnice je opradená mnohými povesťami. Z pera Jozefa Cígera Hronského pochádzajú Kremnické povesti. Dnes 11.12. sme mali možnosť vypočuť si ukážku z týchto povestí v priestoroch kniznice, v rámci projektu Kremnica 690, ktorý realizuje Knižnica Jána Kollára v Kremnici pri príležitosti 690. výročia založenia mesta.
          V najbližších dňoch by sme mali vytvoriť ilustrácie k týmto povestiam. Tieto budú vyhodnotené porotou. Tešíme sa na krásne výtvarné dielka. 

        • Voňavo, ako v medovníkovej chalúpke....

           

          Tak sme sa cítili v SOŠ pre žiakov so sluchovým postihnutím, do ktorej nás pozvali piecť medovníky. Ešte pred dverami nás omámila prekrásna perníková vôňa, ktorú sme si vychutnali všetkými zmyslami. My , žiaci IV.B a žiačky z III.B sme sa učili zdobiť, piecť medovníky a iné dobroty z medovníkového a lístkového cesta. Vraj nám to výborne išlo, pochválili nás p.učiteľky zo SOŠ. Pohostili nás čajíkom, veľkou trpezlivosťou, ochotou a milým úsmevom pri pečení . Žiaci si mohli svoje výrobky ochutnať i odniesť domov svojim blízkym.

          Fotografie svedčia o tom, že sme sa u nich výborne cítili. Ďakujeme za krásny predvianočný zážitok!  

                                              Žiaci IVB. a III.B triedy

           

        • DROTÁRI  , INKOGNITO  ,  KONŠTRUKTÉRI  v  IV.B

            Tieto tri nadpisy  hovoria o ďalšej výbornej práci našich štvrtákov.

          Do našej triedy prijala pozvanie p.Gáfriková  z Pohronského osvetového strediska v Žiari nad Hronom, aby sme si spolu s ňou v rámci výtvarnej výchovy vyskúšali drotárske schopnosti. Žiaci si mohli vybrať,  či upletú z mäkkého drôtu srdiečko, alebo stromček. Práca to nebola jednoduchá, ale o to zábavnejšia. Pomocou klieštikov a šikovných rúk sa nám výrobky podarili. Teší nás, že sme si mohli vyskúšať drotárske umenie . Ďakujeme p. Gáfrikovej za trpezlivosť.

           Po úspešne pripravenej súťaži Česko  Slovensko má talent v našej triede, Sebastián Matulík pripravil  novú  súťaž, ktorú tiež poznáme z televíznej obrazovky pod názvom Inkognito. Vyberal žiakov, ktorí mali pripravený  názov  povolania, na ktoré museli prísť správne položenými otázkami  ostatní žiaci v úlohe hádajúcich. Verte, neboli to jednoduché povolania, ale žiaci ich šikovnými otázkami úspešne uhádli.

          Pochváliť sa chceme tiež s konštruktérskymi schopnosťami. Naši milí rodičia, pomohli zvládnuť niektorým  svojim deťom  skonštruovať jednoduché stroje, o ktorých sme sa učili na hodinách prírodovedy. Štvrtáci , ste veľmi šikovní a nápadití! Len tak ďalej.

          Už teraz sa teším, akou ďalšou prácou sa budem môcť vo vašom mene pochváliť. JB

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.