• Zo života 4.B

          Žiačky 4.B , Alexandra Wágnerová a Kristína Sekajová sa prezentovali výborne pripravenou súťažou podľa tv Dobre vedieť. Pripravili si zaujímavé otázky, rozdelili spolužiakov do dvoch družstiev a odmenili víťazov. Super! Veľmi premyslene pripravené! Som na vás hrdá! JB

        • Sférické kino

          Dnes do našej školy zavítalo sférické kino. Naši žiaci sa zrazu ocitli v inom svete. Prváci zavítali do ľudského tela. Zistili, ako mozog riadi naše zmysly, akú úlohu má srdce a čo sa deje keď dýchame. Druháci a tretiaci objavovali tajomstvo stromov. So zvedavou lienkou a svätojánskym chrobáčikom hľadali odpovede na otázky ako funguje fotosyntéza, ako funguje strom od koreňov až po listy, ako získavajú energiu zo slnka a ako rastú. Štvrtáci sa rozhodli preskúmať vesmír pomocou astronauta. Žiakom sa na predstavení veľmi páčilo. Nieje nič krajšie, ako detský úsmev :) 

        • Oznámenie o chrípkových prázdninách

          Riaditeľ školy po konzultácii s Mudr. Katarínou Kvoriakovou a s RÚVZ v Žiari nad Hronom a oznámení zriaďovateľovi školy oznamuje, že  od 19.2.2019 do 22.2.2019   budú    mať žiaci  školy z dôvodu vysokého počtu chorých žiakov chrípkové prázdniny. Riadne vyučovanie začne 25.2.2019. 

          V ŠJ sa v tieto dni nepodáva strava ani nie je v prevádzke školský klub. 

           

                                                                      Mgr. Igor Kríž, v.r.

                                                                         riaditeľ školy 

        • Lyžiarsky výcvik siedmakov

          Od 4. 2. 2019 do 8. 2. 2019 sme zažili veľa zážitkov v Nízkych Tatrách. Veľa z nás sa naučilo stáť na lyžiach a lyžovať. Tí, ktorí už lyžovať vedeli, zdokonalili sa. Boli sme rozdelení do troch skupín.  Každý deň sme strávili na svahu približne 4 až 7 hodín. Z najväčšieho svahu bol krásny výhľad na Vysoké Tatry. Vo voľnom čase sme trávili poobedia spolu a hrávali sme spoločenské hry. V strede týždňa sme navštívili dedinku Vyšnú Bocu. Posledný deň bol náročný. Pretekali sme sa a zabávali. Keď prišiel po nás autobus, pobalili sme si všetky veci a rozlúčili sa s Čertovicou. V poobedných hodiných sme sa zdraví a šťastní vrátili späť do Kremnice. 

          Laura Ďánovská, 7.B

        • Lyžiarsky výcvik

          Tento týždeň  naši tretiaci absolvovali  lyžiarsky výcvik, ktorý sa konal na Krahuliach. Boli rozdelení do troch družstiev podľa  schopností a zručností v lyžovaní. Tí, ktorí sa už vedeli lyžovať, tak sa zdokonaľovali v lyžovaní a tí, ktorí stáli na lyžiach po prvýkrát, tak sa postupne učili lyžovať. Naozaj musíme všetkých  pochváliť za vzorné správanie a za ich snahu, vďaka ktorej sa naučili všetci lyžovať.

        • Matematická súťaž piatakov

          V stredu 6.2.2019, v rámci hodín matematiky, sa uskutočnila matematická súťaž medzi 5.A a 5.B triedou. Z každej triedy súťažili 3 štvorčlenné družstvá. Úlohou bolo v danom časovom limite vyriešiť čo najviac matematických úloh. Na prvom mieste skončilo družstvo z 5.B – Dominika Petríková, Jozef Krátky, Matej Berčík, Nadina Neuschlová – vyriešili správne všetky zadané úlohy a ešte aj skončili skôr ako vypršal čas.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.