• Rozvrh vyučovania pre 5. ročník

           

           

          5.A

          5.B

          pondelok

          SJL,DEJ + pohybové aktivity

          SJL + pohybové aktivity

          utorok

          ANJ + pohybová aktivity

          Mat zábavné počty, rozvíjanie mat. zručností

          streda

          Mat zábavné počty, rozvíjanie mat. zručností

          ANJ,DEJ + pohybová aktivity

          Resp. Prierezové témy (BIO, GEG)

          štvrtok

          Prierezové témy (BIO, GEG)

          Prierezové témy (BIO, GEG)

          piatok

          Rozvíjanie čitateľskej gramotnosti , budovanie sociálnych vzťahov v triede

          Rozvíjanie čitateľskej gramotnosti , budovanie sociálnych vzťahov v triede

           

           

        • OZNAM PRE RODIČOV 

           

          Milí rodičia, keďže od 1.6.2020 sa obnovuje vyučovanie v škole, dávame nasledovné informácie:

          Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk)

          • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie
          • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy
          • Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom.
          • Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
          •  Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy do konca školského roku 2019/2020
          1. Žiaci do ŠKD vstupujú do budovy samy v dohodnutých termínoch a prichádzajú do svojej triedy. Ostatní žiaci budú prichádzať v stanovených termínoch:

          7.15 – 1. a 2. ročník , najskôr o 7,15 h

          7.30 – 3.- 5. ročník, najskôr o 7,30

          Rodičia nevstupujú za školské bráničky, tam odovzdajú svoje deti našim zamestnancom.

          1. Rodičia, zabaľte deťom jednorazové vreckovky,  2 náhradné rúška do igelitového vrecúška a do tašky vložte ešte jedno prázdne vrecúško na použité rúška.
          2. Pri príchode aj odchode zo školy môže odviesť a prísť pre žiaka len osoba žijúca s ním v spoločnej domácnosti.
          3. Pri odchode z ŠKD, ktoré bude v tej istej triede , kde sa žiak učí, prosím zavolajte učiteľovi/ vychovávateľovi na jeho telefónne číslo a ten vám následne pošle vaše dieťa.

          I.A –  Schmidtová 

          I.B – Ohurniaková 

          II.A – Lauková 

          III.A – Miklošovičová 

          III.B – Sekaj – nepárny týždeň  

                  - Bíreš – párny týždeň  

          IV.A – Michalková 

          Iv.B – Hužvárová 

          V.A – Horváthová 

                    Sojáková 

        • Online hodina matematiky v 9.A

           

          Už len malý krôčik chýba našim deviatakom od toho, že sa z nich stanú stredoškoláci. A práve dnešná hodina matematiky bola trochu iná. Podarilo sa nám nadviazať spojenie cez platformu Microsoft Teams. Využíva sa vo veľkom práve na stredných a vysokých školách a pridali sa aj mnohé základné školy.

          Pre školy, ktoré sa snažia diaľkovo pokračovať s výučbou, je tu možnosť online učebne v aplikácii Microsoft Teams , vďaka ktorej môžu učitelia naďalej študentov vzdelávať, zadávať im úlohy, zdieľať s nimi súbory a vzájomne spolu komunikovať. Táto aplikácia je pre školy a univerzity úplne zadarmo a umožňuje prístup z mobilu, tabletu, počítača alebo prehliadača.

          Malý krok pre deviatakov a za chvíľu veľký krok do života, vykročený správnou nohou. Všetko dobré prajeme našim deviatakom.

        • Organizácia vyučovania od 1.6.2020

          Vážení rodičia,

          v týchto chvíľach Vás oslovili triedni učitelia s cieľom zistiť záujem o vyučovanie Vašich detí v škole. Chceme Vás ubezpečiť, že priestory školy pred vstupom do tried budú riadne vyčistené, vydenzifikované a pripravené na vyučovanie. Všetkým žiakom bude skenovaná telesná teplota, avšak vstup rodičov a cudzích osôb do priestorov školy bude zamedzený. Odber stravy bude prebiehať vo veľmi prísnych podmienkach podľa pripraveného rozpisu.

          Čas strávený v škole nebude iba o dozore, žiaci sa budú vzdelávať podľa platného obsahu, konečne budú v kontakte s vyučujúcimi a svojimi spolužiakmi. V tej istej triede bude prebiehať vyučovanie aj fungovanie ŠKD. Našim cieľom je zistiť, ako sú na tom žiaci, skončiť školský rok tak, aby vyučujúci vedeli, čo všetko žiaci vedia  a pripraviť si východiská do nového školského roka.

          V rozvrhu nebudú nulté vyučovacie hodiny, dĺžka pobytu v škole bude upravená tak, aby žiaci zmysluplne trávili čas.

          Sme pripravení rešpektovať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach, písomné a ústne skúšanie sa prvé tri týždne od otvorenia škôl nerealizuje, obavy žiaci mať nemusia. Určite bude prebiehať vyučovanie aj v exteriéri, realizovať sa budú neformálne aktivity.

          Súčasne s prezenčnou formou vzdelávania sme povinní zabezpečiť vzdelávanie žiakov v domácom prostredí, tu sa však nevyhneme zmenám. Množstvo zmien však bude závisieť od počtu žiakov a skupín v škole, rozvrhu a prítomných učiteľov v škole.

          Našou snahou je umožniť Vám čo najrýchlejší návrat do zamestnaneckého života a odbremeniť Vás od vzdelávania v domácom prostredí.

          Tešíme sa na Vaše deti.                                                                             Vedenie školy

        • Vyučovanie začína od 1.6.2020

          Milí žiaci a rodičia, od 1.6.2020 začínajú vyučovanie žiaci 1. až 5. ročníka. Prosíme Vás o poskytnutie informácií triednym učiteľkám týchto ročníkov, či Vaše dieťa nastúpi do školy, či sa bude stravovať a navštevovať školský klub. Pri príchode do školy je potrebné doniesť Vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa. Formulár si môžete stiahnuť, alebo si ho môžete prísť zobrať do školy. Od 21.5.2020 bude pripravený pred vstupom do budovy I.stupňa. Prosíme Vás, aby ste sledovali informácie na web alebo fcb stránke školy.

          Tešíme sa na Vás milí žiaci.

        • Vlastiveda a prírodoveda trochu inak – žiaci IV.A triedy

          Sú to vyučovacie predmety , ktoré obsahujú množstvo informácií, ktoré sú dospelému človeku bežné, lebo nás  obklopujú  v našom každodennom živote. Ale, čo také 10-ročné dieťa? Sú aj jemu bežné a jednoduché?  A ako s nimi naložiť teraz v domácom vyučovaní?  Ako má vedieť povedať  pár súvislých viet ? Školská dochádzka sa v tomto období  presunula do domáceho prostredia a ako teda učiť na diaľku tieto predmety, aby boli pre deti pútavé? Predmety VLASTIVEDA a PRÍRODOVEDA sa najlepšie učia v praxi, vlastnou činnosťou, a preto mojim cieľom je prepojiť predmety slovenský jazyk a literatúra, vlastiveda a prírodoveda a práve naše mesto, v ktorom žijeme si to vyslovene žiada. Ponúkla som žiakom dostatočné množstvo tém na oba predmety, z ktorých si vyberú tie, ktoré sú ich srdiečku blízke a postupne ich spracúvajú tak, aby v nich využili svoju tvorivosť, záujmy, skúsenosti a pobyt v prírode. A pozrite, čo vytvorili ich šikovné hlavičky a rúčky. Na každý váš objav sa teší vaša pani učiteľka Babjaková.

        • Technika vo februári a marci

          Milí žiaci, iste si pamätáte, ako sme cez hodiny techniky chodili na Strednú školu pre žiakov so sluchovým postihnutím, kde sme za pomoci učiteľov a aj žiakov tejto školy privoňali ku kuchárskemu umeniu. Spomeňte si teraz, keď ste doma, ako sa pečie pizza a skúste si ju pripraviť sami. Piataci si zase spomenú, ako sa robia šišky. Pomôžu Vám k tomu priložené fotky.

        • Technika doma

           

          Aj doma sa dá všeličo vyrábať. Som rada, že niektorí boli ochotní otvoriť si aj domácu úlohu z techniky, nájsť si materiál a niečo pekné vytvoriť.

          Tí, ktorí nezaháľali a vytvorili pekné veľkonočné vajíčka, zajačikov, kuriatka majú moju pochvalu.

          Dana Hužvárová

        • Učíme slovenčinu na diaľku

          Nekonečné boje medzi kovbojmi a Indiánmi, vykrádanie vlakov a zlata, lov bizónov, ale aj boj o prežitie, cválanie koní po prériách či pokrvné bratstvo medzi Winnetouom a Old Shatterhantom, presne takto nám predstavil "Divoký západ" najvýznamnejší spisovateľ Westernu Karl May, ktorému sme venovali pozornosť so siedmakmi na literatúre. Tému sme si spojili s dynamickým opisom, ako vyrobiť luk a indiánsku čelenku. Prinášame aj praktické ukážky Danka Dobrotku a Ktistínky Medlovej.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.