• Príhovor riaditeľa školy

          Milí žiaci, vážení rodičia a zamestnanci školy,

          dnešným dňom sa čas letných prázdnin definitívne skončil. Pre väčšinu z nás je tu všetko okolo v priestoroch našej školy dobre známe a už sa tešíme na krásne príbehy a zážitky z prázdnin, ktoré si vyrozprávame.

          Milí naši prváčikovia, prvý krát vstúpite do krásnych priestorov našej školy ako „ozajstní žiaci“. Verím, že si tu nájdete nových priateľov a získate mnoho vedomostí.

          Škola je priestor, kde my učitelia a vy, naši milí žiaci, tvoríme jeden celok a kde vzdelanie, pochopenie a vzájomná tolerancia sú základom nášho spolužitia. Aktivista za ľudské práva a neskorší prezident Juhoafrickej republiky Nelson Mandela povedal: „Vzdelanie je najsilnejšia zbraň, ktorú môžeme použiť, aby sme zmenili svet“. Na záver môjho želania len dodám: „Poďme meniť svet k lepšiemu“.

          Prajem Vám šťastný a hlavne zdravý školský rok 2020/2021.

                                                                                                                                    Mgr. Igor Kríž

        • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania pre školský rok 2020/2021

               Milí žiaci a rodičia, v stredu 2.9.2020 začneme školský rok 2020/2021 slávnostným otvorením v triedach o 7,50 hod. Naši prváčikovia sa spoločne s triednymi učiteľkami, v sprievode rodičov, za dodržania všetkých hygienicko - epidemiologických opatrení stretnú ráno o 7,50 hod. v aule školy, kde ich krátko privítame.

               Všetci žiaci budú v triedach do 9,30 hod. a potom v sprievode pedagógov pôjdu na obed, domov alebo do školského klubu.

               3.9. a 4.9.2020 bude prebiehať vyučovanie v triedach a v prípade priaznivého počasia v exteriéri školy so svojimi triednymi učiteľmi. Ukončenie vyučovania bude v týchto dvoch dňoch pre 2. až 4. ročník o 11,30 hod.  a pre 5. až 9. ročník o 12, 15 hod. 1.A a 1.B  bude mať samostatné ukončenie vyučovania a triedne učiteľky týchto tried oboznámia s programom rodičov. Od 7.9.2020 prebieha vyučovanie podľa rozvrhu.

               ŠKD bude zatiaľ fungovať v triedach od 6,00 do 15,00 hod. - rozpis je uvedený v prílohe č.1. a čas obedov je uvedený v prílohe č.2 tohto článku.

               Manuál, ktorý tvorí tiež samostatnú prílohu, stanovuje základné prevádzkové podmienky na školský rok 2020/2021 v našej škole.

                 Tešíme sa na Vás.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Vedenie školy

        • INFORMÁCIA K ŠKOLSKÉMU ROKU 2020/2021

          Milí žiaci, tešíme sa na Vás už 2. septembra 2020, keď sa znova otvoria brány školy v školskom roku 2020/2021. Z dôvodu šírenia koronavírusu budeme musieť dodržiavať aj hygienicko-epidemiologické podmienky a preto aj slávnostné otvorenie školského roka bude prebiehať v triedach za účasti Vašich triednych učiteľov. Výnimkou budú naši noví žiaci - prváčikovia, ktorých v malej skupine privítame na školskom dvore o 7,50 hod. Prosíme Vás, aby ste všetci pri vstupe do školy mali rúška.

          Vážení rodičia, priebežne Vás budeme informovať o organizácii a podmienkach výchovy a vzdelávania pre školský rok 2020/2021. Takýto manuál pripravujeme a čoskoro zverejníme. Prosíme Vás, aby ste nevstupovali do areálu školy. Výnimku majú rodičia našich prváčikov, ktorí môžu prísť 2.9.2020 na otvorenie školského roka. Zároveň žiadame všetkých rodičov, aby hneď v prvý deň školského roka (2.9.2020) poslali deti do školy s vyplnenými tlačivami, ktoré odovzdajú triednemu učiteľovi. Sú to:

          1. Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa pred začiatkom školského roka 2020/2021

          2. Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

          Oba dokumenty zverejňujeme na web a fcb stránke školy a sú zverejnené aj na www.minedu.sk, kde si ich môžete stiahnuť a vyplniť. V prípade, že nemáte možnosť tieto dokumenty stiahnuť, od 24.8.2020 sú Vám v tlačenej podobe k dispozícii pred vstupom do budovy I.stupňa, kde si ich môžete vziať. Všetky ostatné informácie Vám budeme zverejňovať prostredníctvom web a fcb stránky školy alebo osobne prostredníctvom Vašich triednych učiteľov.

          Tešíme sa na zdravý školský rok 2020/2021

                                                                                                                                                        Mgr. Igor Kríž

        • Hlasovanie za projekt.

          Milí priatelia školy :) už sme vás pred rokom prosili o pomoc pri hlasovaní v programe Gesto pre mesto, ktorý realizuje Raiffeisen banka. Svojimi hlasmi ste podporili rôzne projekty na našej škole, vybudovanie knižnice, altánku a ďalších projektov, za čo vám veľmi ďakujeme. Dnes vás znovu prosíme o podporu, sms hlasovaním ✉️, za náš projekt.

          V dnešnej dobe vzdelávania a sedavého spôsobu života je dôležité, aby žiaci mali zdravé návyky a pohyb, ktorý im pomôže k správnemu držaniu tela. SM systém predstavuje systematické cvičenia zamerané na pohybový aparát človeka, predovšetkým chrbticu. Spája rehabilitačnú liečbu s prevenciou, regeneráciou a kondičným tréningom v jednotnom metodickom postupe. SM systém je určený pre každého jedinca – deti od 5 rokov a starších, u ktorých podnietime záujem o zdravý telesný vývoj, prevenciu proti vzniku bolestí chrbta. Financie chceme použiť na zakúpenie pomôcok na podporu zdravých návykov.

          Hlasovať sa dá do konca augusta, hlasuje sa len raz za jeden projekt.

          https://www.gestopremesto.sk/pre-rodicov/hlasovanie/ziar-nad-hronom

          Ďakujeme aj za zdieľanie.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.