• Škola v prírode

          Deň druhý: Dnes ráno nás prebudilo slniečko, a tak sme všetci s úsmevom čakali, čo nám prinesie nový deň. Členovia Kids Fun Academy pre nás pripravili športové dopoludnie, kde sme si zmerali sily v mnohých zaujímavých disciplínach. I keď slniečko akoby šmahom ruky vystriedal dážď, nevzdali sme sa a pokračovali v súťažiach. Verte, že pre víťazstvo tímu a hlavne pre zábavu všetci urobili maximum. Víťazmi sme boli všetci, no niektorým dievčatám a chlapcom sa podarilo získať aj medailu. Po vyučovaní a chutnom obede sme sa zoznámili so známym filmárom pánom Karolom Kalinským, ktorý nám porozprával mnoho zaujímavostí a zážitkov z natáčania jeho filmov o prírode. Ďalej sme sa vydali do prírody s pani zoologičkou Zuzkou Kalinskou, ktorá nám ukázala Vrbické pleso a poskytla ďalekohľady, ktorými sme mali možnosť pozorovať okolitú prírodu, za čo sme veľmi vďační. So Zuzkou sa stretneme tiež zajtra, na čo sa už teraz veľmi tešíme.

        • Piataci v škole v prírode

          Deň prvý: Po príchode do Demänovskej doliny, sme sa ubytovali a čakali, kým prestane pršať. Čakali a čakali, ale nie len tak nečinne. Po krátkej prednáške o zásahu človeka do prírody sa z nás stali architekti hotelov, apartmánov a horských chát. Pri návrhoch sme museli využiť získané informácie. V skupinách piataci využívali prírodný a odpadový materiál, z ktorého sa im podarili nádherné eko dielka. K večeru sme sa predsa len dočkali CHVÍĽKY bez dažďa a dopriali si mini túru po okolí.

        • Prevádzka v školskom klube

          Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že od 1. októbra 2020 predlžujeme prevádzku školského klubu až do 16,00 hod. Týmto krokom sa snažíme vyhovieť Vašim požiadavkám, aj keď opatrenia a nariadenia Ministerstva školstva SR počas tejto mimoriadnej situácie vyžadujú mnohé organizačné zmeny v priebehu školského roka. Bližšie informácie k organizácii školského klubu Vám poskytnú Vaše vychovávateľky v školskom klube.

        • Opatrenia aktualizované k 16.9.2020.

           

          Vážení rodičia, v zmysle nových opatrení počas pandémie koronavírusu Covid - 19, ktoré vydalo Ministerstvo školstva SR k 16.9.2020 upozorňujeme zákonných zástupcov, že vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Pod cudzou osobou sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy a žiaka. Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily, telefonický a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok. Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné prehlásenie alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z  dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný. Ďakujeme za pochopenie, I.Kríž, riaditeľ školy

        • Rozprávka o repe v 1.B

          Dnes námorníci zasadili semienko, no nevyrástla z neho len tak obyčajná repka, ale ooobrovská. A tak sme sa presunuli do rozprávky O repe a snažili sa ju vytiahnuť. Spoločnými silami sa nám to, ako ináč, podarilo. Pretože už vieme, že každá pomoc sa ráta a spolu dokážeme viac. Na matematike sme pomocou rozprávky o mačiatkach spoznali číslo dva, a tak sme potom hravo vyhľadávali a priraďovali k dvojke správny počet. Ďakujeme pánovi učiteľovi Tatárovi, že sa zmenil na repu a pomohol nám s rozprávkou. Bolo to super!

        • Privítanie prvákov

          Dnes sme sa definitívne rozlúčili s dňami plnými hrejivého slnka, celodenného voľna, detských hier i radostných stretnutí s rodinou či priateľmi. Ale ako to už v živote býva, kde sa niečo končí, tam sa nové -iné- začína....Tento školský rok sme na pôde našej školy privítali 30 nových prvákov, ktorí iste nastupujú s veľkými očakávaniami do nového sveta, ktorý im otvorí brány vzdelávania a získavania vedomostí.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.