• Rozvrh dištančné vzdelávanie

          Milí žiaci, na edupage je zverejnený dištančný rozvrh pre druhý stupeň. Budúci týždeň prebieha dištančné vyučovanie od 3.11. do 5.11. a následný týždeň začína od 10.11. a pokračuje podľa pokynov až do ukončenia dištančnej výučby. Zároveň Vám zverejňujeme ako bude prebiehať vzdelávanie a to či online pomocou programu Microsoft Teams alebo zadávaním dištančných úloh. V rozvrhu sú za deň maximálne štyri hodiny a začínajú 8:00 hod., 9:00 hod., 10:00 hod. a 11:00 hod. Online vyučovacia hodina bude trvať 30 minút, je veľmi efektívne pripojiť sa aspoň päť minút pred začatím, je potrebné byť pripravený na vyučovanie. Úlohy na Vašu samostatnú prácu budete dostávať v stanovenom čase, pracujte zodpovedne a komunikujte s vyučujúcim resp. s triednym učiteľom. Prajeme Vám úspešnú dištančnú výučbu. Vedenie školy.  Distancny_rozvrh_II.stupen.pdf

        • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV 1. STUPŇA

          Na základe Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020  oznamujeme rodičom žiakov  1. stupňa, že pri nástupe žiaka do školy dňa 3.11.2020 ( alebo pri ďalšom prvom nástupe ) žiak musí priniesť  Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti .  Žiaci 1.stupňa, ktorí majú nad 10 rokov sa musia preukázať,  to znamená  doniesť do školy svojmu triednemu učiteľovi  certifikát s negatívnym výsledkom RT- PCR testu alebo antigénového testu. Ak tento certifikát nedonesú, nemôžu sa ďalej zúčastniť vyučovania v škole. 

        • Halloween v 3.A

          Dnes sme si vyskúšali zaujímavé vyučovanie v Daltonskom bloku. Najprv sme si vyzdobili triedu symbolmi Halloweenu, ktoré sme sami vyrobili a porozprávali sa, ako sa so svete tento sviatok oslavuje.

          Po vysvetlení pravidiel práce , sme sa pustili do plnenia povinných a dobrovoľných úloh. Riešili sme so strašidielkami rôzne matematické úlohy, čítali o čarodejniciach a ich oslave, plnili zadania, ktoré nám pripravili. Nezľakli sme sa ani doplňovačky.

          Každý z nás si mohol vyrobiť svojho pavúčika – miláčika, ktorý zdobí naše dvere. Pri práci sme sa učili používať krátky hlas, spoliehať sa na seba, ale aj poskytnúť pomoc kamarátovi.

          Za dobre vykonanú prácu si každý z nás vyrobil malé sladké strašidielko a halloweenskú medailu. Takéto vyučovanie sa nám páčilo a tešíme sa na ďalšie.

          Kolektív 3.A triedy

        • Indiánsky deň

          Dnes sme mali náš prvý Dalton s témou Indiáni. Po predstavení sa našimi novými indiánskymi menami a tanci nášho kmeňa sme sa pustili do plnenia povinných i dobrovoľných úloh. Hravo sme našli cestu k teepee, poskladali totem i ulovili rybu, ktorá zhltla príklady. Indiánsku kozmetiku sme doplnili vlastnoručne vyrobeným tričkom, ktoré sme vyzdobili rôznymi motívmi. Nezľakli sme sa ani samohlások, a dokonca ani bizóna, ktorého sme sa snažili uloviť pomocou luku. Niektorí mali dobrú mušku a podarilo sa im to. Pri plnení všetkých úloh sme zažili veľa zábavy a dokázali, že vieme pracovať samostatne, no i pomôcť kamarátovi. Ozdobení čelenkami a s dobrým pocitom sa tešíme na ďalší Dalton. Kolektív 1.B

        • Riaditeľské voľno a jesenné prázdniny.

                 Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že riaditeľ školy, podľa § 150, ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a § 3, ods. 10 Vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. o organizácii školského roka na ZŠ,SŠ,ZUŠ, na OU a jazykových školách udeľuje riaditeľské voľno z organizačných dôvodov vo štvrtok 29.10.2020.

               Ministerstvo školstva oznámilo, že jesenné prázdniny budú v dňoch 30. októbra, 2. novembra, 6. a 9. novembra 2020.

          Počas jesenných prázdnin a riaditeľského voľna neprebieha prezenčná (I.stupeň v škole) ani dištančná (II. stupeň doma) forma vyučovania.                           

                                                                                                                                                                                         Vedenie školy

        • Aktuálne informácie

          Vážení rodičia, milí žiaci, vzhľadom k neustále sa meniacej situácii ohľadom fungovania škôl Vám dávame zatiaľ základnú informáciu: Od pondelka 26.10.2020 sa žiaci 1. stupňa učia prezenčne, čiže chodia do školy, učia sa podľa rozvrhu a pre týchto žiakov funguje školský klub a školská jedáleň. Žiaci 5.,6.,7.,8. a 9. ročníka sa učia dištančne, čiže učia sa doma. Žiaci 5. ročníka nenavštevujú v tomto období školský klub. Žiakov 2. stupňa, ktorí sa stravujú v školskej jedálni od 26.10.2020 odhlásila p. vedúca ŠJ zo stravy.  Rodič žiaka 2. stupňa môže prihlásiť na stravu svoje dieťa vopred p. vedúcej ŠJ. Stravu môže prísť zobrať v jednorazových obaloch len rodič, nie dieťa. Ďalšie informácie ohľadom organizácie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole Vám budeme priebežne zverejňovať.

                                                                                                                                                                                                      Vedenie školy

        • Zber papiera

          Na škole prebieha zber papiera denne od 8.00 hod do 16.00 hod.

          Až do naplnenia kontajnera.

          Kontajner je umiestnený hneď za hlavnou bránou, pri kotolni školy.

          Prosíme, aby ste dodržiavali hygienické opatrenia – t.j. vstup len s rúškom a dodržiavanie odstupov.

          Kartónový papier sa neodovzdáva do školského zberu.

          Ďakujeme.

        • Oznam

          Vážení rodičia, na základe Rozhodnutia ministra školstva SR zo dňa 12.10.2020 žiadame rodičov všetkých žiakov školy (tzn. platí aj pre žiakov 1. stupňa), aby od pondelka 12.10.2020 nosili ich deti do školy dve rúška. Ďakujeme za pochopenie.

          Vedenie školy

        • Škola v prírode - 4. deň

          Deň štvrtý: Tak a sme takmer na konci. Dnes dopoludnia sme s Ivetkou a Dáškou zo Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva "nazreli" pod povrch Zeme a dozvedeli sa ako vznikli jaskyne a čo v nich žilo i dodnes žije. Popoludní sme zistili v rámci teambuildingových aktivít, aká je dôležitá spolupráca. A boli teda rôznorodé, no najviac sme sa zabavili na kvíze, v ktorom sme hádali na základe zvukovej nahrávky rozprávky, filmy i pesničky slovenských a zahraničných interpretov. Všetci sme sa však už od pondelka nevedeli dočkať diskotéky. Skvele sme sa zabavili  a zatancovali. Teraz už len zbaliť kufre a tešíme sa domov. 

        • Škola v prírode - 3. deň

          Deň tretí: Dnešné dopoludnie sme opäť strávili s pani zoologičkou Zuzkou Kaliskou, ktorá nás v programe Divočina zoznámila s krásami Národného parku Nízke Tatry. Výlet na vyhliadku "Bencúrova veža" sme zvládli hravo a zostalo nám ešte dosť síl i na vyučovanie, kde sme si zopakovali násobilku a ohybné slovné druhy, i na bohatý popoludňajší program. Mimochodom z násobilky sme takmer všetci dostali jednotky. Po chutnom obede sme s Jurajom z Kids Fun Academy absolvovali tréning a mnoho zábavných pohybových hier. Opäť niektorí z nás získali medailu. Ďalej sme s profesionálnym hasičom, členom horskej služby získavali teoretické vedomosti i zručnosti pri poskytovaní prvej pomoci na horách. Najmilším prekvapením boli Eliška a Happy, psíci, ktorí pomáhajú pri liečení ochorení psychického i fyzického pôvodu. Psíci, ktorí prešli špeciálnym výcvikom a využívajú sa na canisterapiu. No a na konci dňa sme si osvojili niekoľko boxerských úderov a skúsili si kickbox s vyškolenými trénermi. Dnešok teda za 100 bodov. Ďakujeme.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.