• Tešíme sa na otvorenie školy.

          Vážení rodičia, milí žiaci, od 1. marca sa otvára škola pre žiakov 1. stupňa. Vyučovanie tried 1., 2., 3. a 4. ročníka bude podľa rozvrhu. Tak isto bude fungovať družina od 6,00 do 16,00 a stravovanie v školskej jedálni. Rozhodnutie vydal zriaďovateľ školy - Mesto Kremnica na základe odporúčania Krízového štábu OÚ v Žiari nad Hronom zo dňa 25. februára 2021. Podmienkou, aby sa žiaci 1. stupňa mohli učiť v škole je, aby doniesli v pondelok do školy Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu. Tento dokument si môžete stiahnuť na stránke školy alebo zobrať vytlačené pred budovou 1. stupňa. Žiak 1. stupňa nemusí byť testovaný, ale rodič áno. Chceme Vás touto cestou požiadať, aby ste sa obaja rodičia išli otestovať. Je to v rámci bezpečnosti všetkých žiakov aj zamestnancov školy. Do budovy školy nebude možný vstup ani pre rodičov žiakov 1. ročníka. Tí žiaci, ktorí nenastúpia do školy sa budú učiť dištančne, nie on line spôsobom, ale pani učiteľky zadajú úlohy na vypracovanie. Rodičia týchto žiakov nebudú môcť čerpať pandemickú OČR. Milí rodičia, nemusíte sa báť o bezpečnosť svojich detí. Všetci zamestnanci v práci nastúpia otestovaní, školské priestory sú vydenzifikované a očistené ozónovačom. Pred vstupom do školy bude vykonaný ranný filter, kde sa bude merať teplota a žiak odovzdá Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu a ide samostatne do triedy. Žiaci 2.stupňa sa naďalej budú učiť dištančne.

          Tešíme sa na Vás milé deti, dúfame, že cez víkend sa nič už nezmení.

                                                                                                                                                                                       Vedenie školy

        • Prírodoveda so štvrtákmi

          Príroda a pobyt v nej , to je sila, ktorá nám pomáha prekonať rôzne úskalia,  napríklad i to, že zatiaľ nemôžeme spoločne zdieľať naše školské lavice. Tak sa prírodovedu učíme online, ale veríme , že naše rozpracované projekty dokončíme spoločne v prírode, doplníme ich o prírodné materiály, ktoré nájdeme - kôru, plody, konáriky,  listy či usušené bylinky. No povedzte, nie sú tí naši štvrtáci šikovní? 

        • Oznam

          Milí žiaci, vážení rodičia, veľmi sme sa tešili, že po jarných prázdninách nastúpime do školy. Žiaľ, situácia v našom okrese je nepriaznivá a žiaci sa zatiaľ v škole nemôžu učiť. Znamená to pre nás všetkých, že od 22.februára pokračujeme dištančným vzdelávaním. Prajeme Vám všetkým pevné zdravie, rodičom ďakujeme za pomoc a podporu  a veríme, že sa čoskoro spolu uvidíme v škole.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Vedenie školy

        • Hurá na prázdniny!

          A je to tu! Týždeň voľna -  pár dní bez úloh, bez nových zadaní, bez termínov, do kedy treba všetko vypracovať a odoslať ...

          Piráti z II.A vyplávali do prázdninového týždňa veselo. Keďže nemôžeme fašiangy osláviť spolu, v škole, urobili sme si online karneval. A tak dnes na hodine plnili rôzne zábavné úlohy zo slovenského jazyka a čítania  princezné, kostlivec, piráti, duch, Spiderman, zlodej, zverolekárka, zajko, ježibaba či hrdina Hviezdnych vojen.

          Milí piráti, ďakujem Vám i Vašim rodičom, že sme prežili veselé vyučovanie a že ste zvládli všetky úlohy nielen dnes, ale aj v minulých dňoch vyučovania na diaľku.

          Dúfajme, že po prázdninách sa už konečne stretneme na palube našej materskej lode - v našej školičke.

                                                                                                                       Triedna učiteľka Miroslava Kmeťová

        • 2% dane

          Vážení rodičia,

          obraciame sa na Vás aj v tomto roku s prosbou o poukázanie finančnej čiastky zodpovedajúcej 2% zaplatenej dane fyzických osôb za rok 2020.

          vyhláseniu o poukázaní sumy treba priložiť aj potvrdenie o zaplatení dane z príjmov od zamestnávateľa.

          Popis krokov pre venovanie 2% z dane

          Zamestnanci:

          1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.
          2. Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.
          3. Najneskôr do 30. apríla 2021 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska  alebo prineste priamo do školy.

          Prípadne vyplnené tlačivo a potvrdenie o zaplatení dane od zamestnávateľa doručte do 15. apríla 2021 osobne  do Základnej  školy, Angyalova 401/26 Kremnica. Nezabudnite vyplniť telefónne číslo. Základná škola  doručí  do 30. apríla 2021 hromadne na Daňový úrad Žiar nad Hronom.

           

          Za túto formu pomoci Vám vopred ďakujeme.

                   Lenka Golhová                                                           Mgr.Igor Kríž

                 predsedníčka OZ                                                           riaditeľ školy

           

           

          Obchodné meno alebo názov:

           

          Združenie rodičov a priateľov školy pri 1. ZŠ v Kremnici

          Sídlo: Angyalova ulica 401/26, 967 01 Kremnica

          IČO: 37891022

          Právna forma: občianske združenie

           

          Aktuálne tlačivo:


          vyhlasenie-o-poukazani-dane2020.pdf

          Potvrdenie_o_zaplateni_dane_z_prijmov.pdf​​​​​​​


        • Ako pri surfovaní po internete zostať v bezpečí

          Vážený pedagogický zbor, milí študenti!

           

          V dňoch 08. až 12. februára 2021 Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Žiari nad Hronom realizuje preventívne aktivity pri príležitosti „Dňa bezpečného internetu“. Keďže problematika je veľmi aktuálna, nakoľko internetový svet sa stal kľúčovým komunikačným kanálom, rozhodli sme sa osloviť vás touto cestou.

           

          Internet je bohatým zdrojom informácií, ale má aj svoje temné stránky. Vírusy, trójske kone, spyware, krádeže identity, to všetko číha na neskúsených používateľov a práve deti sú najzraniteľnejšie. Každý z nás, bez ohľadu na vek, by mal byť opatrný a vyvarovať sa rizikám súvisiacim s používaním internetu, tak aby mohol v čo najväčšom rozsahu využívať mnohé z užitočných výhod, ktoré internet v dnešnej dobe ponúka.

           

          Sociálne siete sú najrizikovejšie miesto na internete, najväčšie bezpečnostné riziko na internete v súčasnosti prichádza zo stránok sociálnych sietí ako sú Facebook, Twitter, Linkedln, či MySpace. Útočníci dnes majú záujem o výkon vášho procesora, zoznamy kontaktov, čísla platobných kariet, ako aj heslá k internetovým účtom. Naučte sa lepšie chrániť svoje údaje, ktoré vy sami poskytujete alebo zverejňujete vo virtuálnom prostredí – nie nadarmo sú osobné údaje chránené zákonom – chráňte si ich aj vy!

           

          Prinášame vám 11 tipov na to, ako pri surfovaní po internete na svojom smartfóne, tablete či počítači zostať v bezpečí:

          1.    Na sociálnych sieťach rozmýšľajte dvakrát a zdieľajte obsah s rozumom.
          2.    Dajte si pozor na online hry zadarmo, ktoré môžu obsahovať malvér a pár chvíľok zábavnej hry vás môže stáť aj zneužitie vašich osobných údajov. 
          3.    Pozor na otvorenú WiFi, ktorá môže byť napadnutá hekermi.  
          4.    Dômyselne vyberajte vaše heslá a často ich meňte. 
          5.    Kontrolujte si vaše nastavenia súkromia.
          6.    Dobre rozlišujte nevyžiadanú reklamu vo forme spamov a phishingu, neotvárajte prílohy podozrivých emailov.
          7.    Používajte antivírusové programy a bránu firewall. 
          8.    Starostlivo si zálohujte vaše dáta.
          9.    Buďte pripravení na útoky hekerov a reagujte rýchlo.
          10.  Nezabúdajte sa odhlásiť z vášho konta. 
          11.  Dajte prednosť https pred http, https webstránky sú zabezpečené, u http sa  neodporúča poskytovať svoje osobné údaje.

           

          V naliehavých prípadoch môžete volať na Linku Detskej Istoty 116 111, Linku tiesňového volania 112 alebo políciu 158. Na tiesňové linky nikdy nevolajte bezdôvodne!

        • Zlé správy

              Vážení rodičia, milí žiaci, tak ako sme sa asi všetci tešili do školy, v piatok vo večerných hodinách sme sa prostredníctvom Uznesenia Vlády SR č.78/2021 dozvedeli, že nebude možné otvoriť školy v našom okrese od 8.februára. Naďalej pokračuje dištančné vzdelávanie pre všetkých žiakov školy.                                                                                                                                                                                                       Vedenie školy

        • Dobré správy

               Milí žiaci - prvostupniari, tešíme sa na Vás v škole od 8.2.2021. V tento deň pokračuje vyučovanie v škole (prezenčná výučba) pre žiakov 1. až 4. ročníka. Od 6,00 h do 16,00 h bude fungovať školský klub a samozrejme aj školská jedáleň. Podmienkou prezenčného vzdelávania žiakov je otestovanie aspoň jedného z rodičov. Rodič odovzdá čestné prehlásenie o tom, že sa dal pretestovať. Tlačivo je pred budovou I. stupňa na stolíku,  alebo si ho môžete stiahnuť z našej stránky. Zriaďovateľ školy - Mesto Kremnica vyšlo v ústrety zamestnancom i rodičom žiakov tým, že umožnilo testovať sa cez víkend 6. a 7.2.2021 na obvyklých miestach a v obvyklom čase.

               Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnej výučbe. Tešíme sa na skorý návrat všetkých žiakov.

           

                                                                                                                                                               Vedenie školy

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.