• Dinosaury v 1.B

          Dnes sme sa vrátili v čase, a to až o niekoľko miliónov rokov. V daltonskom bloku sme sa totiž venovali téme dinosaury. Na začiatku sme plnili povinné úlohy, v ktorých sme dopĺňali číselné dinorady, počítali do 20, a tiež tvorili dinomená. Odkrývali sme fosílie a skladali kostru dinosaura podľa návodu, no zapojili sme aj našu fantáziu a tvorivosť a vytvorili kostru podľa vlastných predstáv. V dobrovoľných úlohách, ktoré nás bavili najviac, sme kŕmili dinosaura, chodili v dinostopách i tvorili náhrdelník s odtlačkom dinopazúrov. Spoločnými silami sme pomohli nájsť cestu nezbednému dinovi k jeho mame. Sledovali sme ako rastie dinosaurus a počúvali dinosaurie zvuky. Niektoré boli naozaj strašidelné. V závere sme odprezentovali projekty, ktoré sme si pripravili k danej téme a prečítali zaujímavosti z kníh. Určite sme sa dozvedeli veľa nového a už sa tešíme na ďalší Dalton. Kolektív 1.B

        • Prezenčná výučba od 16.3.2021 na I. stupni

          Milí rodičia, dnes 15.3. 2021 v poobedňajších hodinách som dostal telefonickú správu s RÚVZ v Žiari nad Hronom, kde nám oznámili nové rozhodnutie pani riaditeľky tejto inštitúcie. Od utorka 16.3. môže naďalej pokračovať na I. stupni prezenčné vyučovanie. Toto rozhodnutie sme odkonzultovali s pánom primátorom mesta. Mrzí nás, že v tejto hektickej dobe sa prijímajú rýchle a niekedy neuvážené rozhodnutia, na druhej strane sa tešíme na našich žiakov. Prosíme rodičov, aby poslali po dieťati Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a dali sa obaja otestovať. ŠKD a školská jedáleň naďalej pracuje v takom režime ako doteraz. Ďakujeme za pochopenie.

          Mgr. I. Kríž, riaditeľ školy.

           

        • Zavretá škola

          Vážení rodičia, vzhľadom k zhoršenej epidemiologickej situácii v dvoch triedach prvého stupňa a na základe odporúčania a rozhodnutia RÚVZ v Žiari nad Hronom a dohody so zriaďovateľom školy, bude od pondelka 15.marca prerušené vyučovanie v škole pre I.stupeň.Nebude fungovať ani ŠKD a ani školská jedáleň. Všetci žiaci školy sa  budú vyučovať dištančne.Veríme,že sa čoskoro stretneme zdraví v škole.                                                                                                                                                                                           Vedenie školy    

           

        • Maksík v Amerike.

          Tak znelo jedno zo zadaní v matematických súťažiach na pokračovanie pre druhý ročník základných škôl. Taminka Briatková, žiačka II.B triedy prispela do súťaže aj kresbou, ktorá sa vyhlasovateľom súťaže tak zapáčila, že jej indiánov, papagája, hada i grizzlyho uverejnili na titulnej strane ďalšieho pokračovania súťaže. Taminka bola ocenená darčekom a veľkým uznaním. Blahoželáme!

        • Matematický klokan

          Tak ako každý rok, aj tento rok sa bude konať matematická súťaž KLOKAN. Keďže nie sme v škole, viac informácií o súťaži nájdete na linku: https://matematickyklokan.sk/.

          Nájdete tam aj možnosť Prihláška žiaka - kde sa môžete prihlásiť a rodičia môžu zaplatiť štartovné 4 €. Termín prihlásenia sa do súťaže je do 14.3.2021, súťaž prebehne od 19.4. do 23.4.2021 Verím, že sa nájdu takí žiaci, ktorí majú chuť súťažiť.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.