• Vieme písať listy!

          Dnes, keď si všetci posielame rýchle odkazy, zvukové či obrazové správy, piráti z II.A si vyskúšali písanie a posielanie naozajstných listov. Najprv napísali na skúšku o tom, ako sa darí v našej triede mimozemšťanovi Mimovi. No veru, ľahké to nebolo. Vymyslieť, opraviť chyby, správne napísať adresu. Ale to bol iba začiatok, lebo potom si každý vylosoval svojho kamaráta z triedy, ktorému doma napísal ozajstný list. To bolo radosti, keď sme listy zaniesli a vhodili do schránky! A ešte väčšia radosť zavládla, keď o pár dní čakala každého doma pošta od kamaráta. A čo v tých listoch piráti písali? Nepovieme, lebo vieme už aj to, čo je listové tajomstvo J .

        • Už týždeň v škole

          Deň Zeme sme si pripomenuli aj s našimi  ôsmakmi v škole. Jednou z úloh bolo vymyslieť reklamu k heslu "stop igelitovým taškám", čitateľskú gramotnosť si vyskúšali v pracovnom liste o národných parkoch Slovenska, vedomosti z jazyka si overili v online aktivite - escape room a na záver bolo ich úlohou vymyslieť, akými konkrétnymi skutkami by prispeli k zlepšeniu životného prostredia.

        • Plán hry

          Ôsmaci pokračujú v adaptačnom procese po dlhom distančnom vzdelávaní. K aktivitám zameraným na rozvoj komunikácie a pozitívnej klímy sme pripojili aj opakovanie zo slovenského jazyka a literatúry. Jednotlivé skupiny žiakov pracovali na tvorbe plánov spoločenských hier, ktorých obsahom malo byť opakovanie vedomostí ale aj niekoľko zábavných úloh. Vytvorili hry s názvom Papierové rošambo, Ostrov záhad či Prales hadov. Následne sme si ich, ako inak, zahrali. A verte, že sme sa pobavili. 

          Výsledky šikovných ôsmakov si pozrite vo fotogalérii.

        • Nové vybavenie do školskej jedálne

          Je rozhodnuté, vybrané školské jedálne získajú dotácie na zakúpenie zariadení na prípravu jedál. Na stránke https://www.minedu.sk/vyhodnotenie-zlepsenie-vybavenia-sk-jedalni-2021/ sú zverejnení podporení žiadatelia k rozvojovému projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na zlepšenie vybavenia školských jedální pri základných školách a stredných školách . Z celkového počtu 1390 prijatých žiadostí bude podporených 417 školských jedálni v maximálnej výške 5000 Eur/jedáleň.

          Naša škola získala financie v sume 5 000 eur na zakúpenie univerzálneho robota a varného kotla.

          Ďakujeme.

        • Informácie k 26.4.2021

          Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že od 26.4.2021 bude v celej škole prebiehať vyučovanie prezenčnou formou. Naďalej platí, že žiaci 1. stupňa sa nemusia testovať, iba jeden rodič žijúci v spoločnej domácnosti. Pre žiakov 2. stupňa platí, že musia prísť do školy otestovaní, tak isto aj aspoň jeden rodič, ktorý žije v spoločnej domácnosti. Platnosť testov je 7 dní. Všetci žiaci donesú Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré si môžete stiahnuť na stránke školy alebo je vytlačené pred budovou 1. stupňa.

               Každý deň prebieha ranný filter, kde sa meria teplota. Od pondelka 26.4. bude vyučovanie pre 1. stupeň ako doteraz, 2. stupeň sa bude učiť do 11,30 hod. a ostatné dni podľa rozvrhu. Naďalej funguje školská družina a školská jedáleň.

          Tešíme sa na Vás                                                                                                                                                                                                                   Vedenie školy

          Informacie_k_26.4.2021(1).doc

          Mapa covid školský semafor

          https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vyhlaska_175.pdf

        • Deň Zeme v online vyučovaní 

          So šiestakmi sme upevňovali vedomostí zo slovenského jazyka prostredníctvom únikovej hry. V aktivitách sme si pripomenuli – Deň Zeme, deň, ktorý je medzinárodným sviatkom, kedy sa celosvetovo konajú podujatia upozorňujúce na zhoršujúci sa stav životného prostredia a podporujúce ekologické správanie. Rôznymi slovnými spojeniami či vetami sem sa na tieto problémy upozornili aj my. 

          V jednotlivých online úlohách žiaci zbierali indície, ktoré im pomohli odomknúť zámky.  

          Ako sa im aktivita páčila žiaci vyjadrila cez ďalšiu online aktivitu. 

        • Informácie k 26.4.2021

           Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že od 26.4.2021 bude v celej škole prebiehať vyučovanie prezenčnou formou. Naďalej platí, že žiaci 1. stupňa sa nemusia testovať, iba jeden rodič žijúci v spoločnej domácnosti. Pre žiakov 2. stupňa platí, že musia prísť do školy otestovaní, tak isto aj aspoň jeden rodič, ktorý žije v spoločnej domácnosti. Platnosť testov je 7 dní. Všetci žiaci donesú Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré si môžete stiahnuť na stránke školy,  alebo je vytlačené pred budovou 1. stupňa.

               Každý deň prebieha ranný filter, kde sa meria teplota. Od pondelka 26.4. bude vyučovanie pre 1. stupeň ako doteraz, 2. stupeň sa bude učiť do 11,30 hod. a ostatné dni podľa rozvrhu. Naďalej funguje školský klub detí a školská jedáleň.

          Tešíme sa Vás

                                                                                          vedenie školy

          Informacie_k_26.4.2021.doc

          https://www.minedu.sk/mapa-covid-skolsky-automat/

          https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vyhlaska_175.pdf

           

           

           

           

           

        • Poďakovanie rodičom

          Milí rodičia, 

          ďakujeme za  dôveru našej škole všetkým rodičom budúcich prvákov , ktorú ste preukázali zápisom Vašej dcérky či Vášho synčeka do prvého ročníka našej základnej školy. Veríme, že spolu im dokážeme vytvoriť dobré, príjemné a stabilné miesto, odkiaľ budú môcť vykročiť ďalej do neprebádaného života.

        • Deň Zeme

          Deň Zeme naši prváci strávili plnením rôznych aktivít. Naučili sa prečo je dôležité separovať i recyklovať, ako aj čo do prírody nepatrí a prečo. V závere dievčatá vysadili kvietky a skrášlili vstup do školy. Práca im išla naozaj skvele. Chlapci sa postarali o hmyzí hotel. Naplnili ho prírodným materiálom a hľadali vhodné miesto na jeho umiestnenie. Patrí im veľká pochvala, lebo zvažovali nielen bezpečnosť obyvateľov hmyzieho domčeka, ale aj bezpečnosť pozorovateľov. Dnešný deň patrí našej planéte a my veríme, za sa na nás usmieva. Kolektív I.B

        • Výzva, ktorá má zmysel.

          V dnešnej dobe nájdeme na internete rôzne výzvy – zjesť niečoho veľa, niečo štipľavé, vysypať na seba plné vedro studenej vody, ľadových kociek... Možno nás na chvíľu pobavia, ale aký je ich skutočný význam?

          Naša žiačka z V.A Tatianka Teltschová sa rozhodla počas svojich prechádzok po Kremnici a okolí vyzbierať smeti, ktoré v prírode nechávajú nezodpovední ľudia. Túto jej aktivitu sme hodnotili aj na biológii a dali sme si so žiakmi V.A „výzvu na upratovanie v prírode“ . Viacerí žiaci sa zapojili a zaslúžia si obdiv a pochvalu. Spomenieme aspoň tých, ktorí svoju aktivitu aj zdokumentovali fotografiami: Adam Kuzmický, Juraj Majer, Kristián Kubiš. Verím, že budú pre nás inšpiráciou a pri svojich potulkách prírodou vyzbierame odpadky, ktoré tam nájdeme. Tak čo, pridáš sa aj ty? Táto výzva má zmysel.

        • Návrat ôsmakov a deviatakov do škôl

          Tento týždeň sa vrátili do školy žiaci ôsmeho a deviateho ročníka. Vyučovanie prebieha blokovo a práca sa sústreďuje na adaptáciu v škole, komunikáciu, na klímu v triede, ale aj na zopakovanie vedomostí.

          V dnešnom bloku sme sa od deviatakov dozvedeli ako zvládali stres, ako ho kompenzovali v domácom prostredí. Ale napríklad aj to, čo ich v poslednom období potešilo. Určite to bolo uvoľňovanie opatrení, vďaka ktorým sme sa videli dnes naživo. Úsmevy na tvárach boli vidno, aj keď sme mali na tvári všetci rúška. 😊

        • Sovičky súťažili vo vedomostnom kvíze

          Je všeobecne známe, že mesiac apríl je venovaný lesom. Veď slovné spojenie „Apríl – mesiac lesov“ pozná hádam každý, a my sovičky nie sme výnimkou. Preto sme sa popoludnie v ŠKD rozhodli venovať tejto téme. Zábavnou formou – prostredníctvom vedomostného kvízu sme si preverili našu súťaživosť, postreh, ale hlavne vedomosti o našich krásnych lesoch a prírode. V niekoľkých otázkach, ktoré boli obohatené krásnymi obrázkami, sme si pripomenuli aké lesy poznáme, čo v nich rastie a žije, ako sa v nich máme správať, prečo ich musíme chrániť. Odmenou pre nás boli získané body, dobrý pocit z hry a nazbieraných vedomostí, ale aj drobná sladkosť.

          Vaše sovičky z ŠKD v III.A triede.

        • Pytagoriáda – okresné kolo

          V dňoch 13.4. a 14.4. sa konalo okresné kolo Pytagoriády. Do okresného kola boli pozvaní tí žiaci, ktorí boli úspešní pri riešení školského kola a získali aspoň 15 bodov – boli to 3.A – Martin Mazúr a Dávid Mecele, 5.B - Adrian Vladimír Ťahún, 6.A – Adam Henžel, Ema Weissová, Alexandra Wágnerová, Kristína Sekajová, Sofia Říhová, 7.A – Karina Gombošová, 8. A – Ela Košíková , Daniel Dobrotka.

          Gratulujeme Martinkovi Mazúrovi z 3.A k 1.-2. miestu, Karinke Gombošovej zo 7.A k 2.- 3.miestu a ostatným úspešným riešiteľom Emke Weissovej, Alexandre Wágnerovej a Adamkovi Henželovi.

           

        • Informácie pre zákonných zástupcov a žiakov platné od 19.4.2021

          Informácie pre zákonných zástupcov a žiakov (platné od 19.4.2021)

          upravujúce postup, organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania žiakov v období od 19. apríla 2021 vypracované v súlade s opatreniami ÚVZ SR, manuálu MŠVVaŠ SR a uznesením Vlády SR.

           

          Úvod

           

          1.Tieto pokyny sú vypracované podľa podmienok a možností ZŠ, Angyalova ul.401/26 v Kremnici a popisujú organizačné postupy od 19.4.2021.

          2. Pokyny rešpektujú opatrenia a rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva školstva SR.

          3. Škola naplánovala výchovu a vzdelávanie v rôznych alternatívach vrátane personálneho obsadenia školy tak, aby boli zabezpečené hygienicko – epidemiologické opatrenia

           

          Vyučovanie v 1. – 4. ročníku

           

          1. Žiaci 1. – 4. ročníka majú vyučovanie podľa riadneho rozvrhu.

          2. Vyučujú sa v jednotlivých triedach, ktoré sa nepremiešavajú.

          3. Žiaci nosia v škole rúška.

          4. Žiaci 1. – 4. ročníka sa nemusia testovať (iba zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti).

          5. Žiaci vstupujú do budovy a dezinfikujú si ruky dezinfekčným prostriedkom v senzorovom dávkovači, prezujú sa, odložia vypnutý telefón do tašky a idú do triedy.

           

          Vyučovanie v 5. – 9. ročníku

           

          1. Žiaci 5., 6. a 7. ročníka budú mať dištančný spôsob vyučovania podľa upraveného rozvrhu, ktorý má škola zverejnený na web stránke a portáli Edupage.

          2. Žiaci sú povinní komunikovať s učiteľmi a rešpektovať ich pokyny. Sú povinní študovať zaslané materiály, vypracovať zadania, posielať učiteľom výsledky riešení a podobne. Online vyučovanie je pre žiaka povinné. Neúčasť na online vyučovaní musí zákonný zástupca ospravedlniť. Neprítomnosť žiaka na online vyučovaní sa zapíše ako absencia do elektronickej triednej knihy.

          3. Učiteľ poskytne žiakom primeranú spätnú väzbu vo forme klasifikácie alebo slovného hodnotenia. Zvláštnu starostlivosť venuje žiakom so ŠVVP – inkluzívny tím.

          4. Triedni učitelia sú povinní monitorovať stav dištančnej formy vzdelávania vo svojej triede, komunikovať, spolupracovať s ostatnými vyučujúcimi a v rámci možností riešiť problémy spoločne.

          5. Žiaka, ktorý nereaguje na dištančné vzdelávanie kontaktuje vyučujúci alebo triedny učiteľ a zistí príčinu. V prípade, že žiak nemá prístup k internetu, škola zabezpečí papierovú formu zadných úloh a vedenie školy dohodne spôsob doručenia zadaných úloh žiakovi.

          6. Žiaci a učitelia sú povinní každý pracovný deň kontrolovať svoju e mailovú schránku a sledovať aktualizácie na Edupage, resp. web stránke školy.

          7. V tomto polroku sa nebude klasifikovať v predmetoch technika, hudobná výchova, telesná a športová výchova, etická výchova a náboženská výchova na 2. stupni.

          8. Žiaci 8. - 9. ročníka majú prezenčné vyučovanie podľa upraveného rozvrhu, zverejneného na web stránke školy a Edupage.

          9. V rámci adaptačného procesu vyučovania v škole sa nebude minimálne 2 týždne ústne, ani písomne skúšať, učitelia budú hodnotiť žiakov slovne.

          10. Žiak 2. stupňa musí absolvovať každých 7 dní test (aj zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti).

          11. Žiaci 2. stupňa nosia v škole respirátor alebo rúško. Respirátor alebo rúško počas výchovno-vzdelávacieho procesu nosia všetci zamestnanci školy.

          12. Žiaci vstupujú do budovy a dezinfikujú si ruky dezinfekčným prostriedkom v senzorovom dávkovači, prezujú sa, odložia vypnutý telefón do tašky a idú do triedy.

          13. Všetky prestávky trávia žiaci v triedach.

          14.Telesná výchova bude v exteriéri, telocvičňa a vnútorné priestory na šport sa až do odvolania nevyužívajú.

          15. Pedagógovia majú odporúčané organizovať aktivity tak, aby bolo možné veľkú časť dňa tráviť vonku.

          16.Presuny skupín žiakov, pohyb po chodbách, návštevu toaliet či spoločných priestorov je nutné organizovať tak, aby boli minimalizované kontakty medzi skupinami a jednotlivcami.

           

          Všetci žiaci školy dodržujú pokyny z Internej smernice 2/2021 O používaní mobilov a tabletov, vydanej 14.4.2021 riaditeľom školy.

           

          Prevádzka školského klubu detí (ŠKD)

           

          1. ŠKD je v prevádzke od 6,00 hod. do 16,00 hod. pre žiakov, ktorí boli v šk. roku 2020/2021 riadne zapísaní.

          2. Žiaci ostávajú v ŠKD v skupinách ako v triede, nepremiešavajú sa.

          3. Rodič odhlasuje svoje dieťa z ŠKD písomne.

           

          Prevádzka školskej jedálne (ŠJ)

           

          1. ŠJ poskytuje stravovanie žiakom, ktorí sa vzdelávajú prezenčnou formou a sú prihlásení na obed.

          2. Pre cudzích stravníkov sa nevarí.

          3. Rodič odhlasuje svoje dieťa zo stravy cez portál Edupage deň vopred alebo telefonicky do 7:30 hod. v daný deň.

          4. Žiaci vstupujú do jedálne v rúšku alebo v respirátore.Dezinfikujú si ruky. Rúško a respirátor si stravník odloží počas konzumácie obeda do vrecka (nie na stôl).

          5. Stravovanie prebieha za zvýšených hygienických opatrení – dezinfekcia rúk a priestorov, oddelené stravovanie tried, častá dezinfekcia stolov, zabalený príbor

          6. Žiaci prichádzajú na obed v sprievode pedagogického zamestnanca.

           

          Testovanie

           

          1. Žiaci 1.stupňa sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov. Testuje sa aspoň jeden rodič, ktorý s dieťaťom žije v spoločnej domácnosti.

          2. Žiaci 2. stupňa sa testujú. Testuje sa aj aspoň jeden rodič, ktorý s dieťaťom žije v jednej domácnosti.

          3. Platnosť testov – test zamestnancov, zákonných zástupcov i žiakov, u ktorých je vyžadovaný, platí 7 kalendárnych dní podľa aktuálnych pravidiel COVID AUTOMATU a vyhlášky ÚVZ SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa. Riaditeľ školy alebo ním poverený zamestnanec overuje splnenie podmienky negatívneho výsledku testu hlavne prostredníctvom čestného vyhlásenia predloženého od zamestnancov a zákonných zástupcov žiakov. Testovanie antigénovými testami zabezpečuje zriaďovateľ školy prostredníctvom dvoch odberových miest.

           

          Školská dochádzka

           

          V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

           

          1.ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa,

          ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

           

          2.ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

           

          3.zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

           

          Uvádzame v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR (manuál MŠ SR). Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí ak:

           

          •im bola nariadená karanténa/izolácia, •ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno, •ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.

          Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu.

           

          Všeobecné základné opatrenia.

           

          1. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy.

          2. Vstup do budovy školy je okrem žiakov a zamestnancov zakázaný.

          3. Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bude umiestnený do samostatnej izolačnej miestnosti. V tejto súvislosti budú kontaktovaní zákonní zástupcovia, ktorí si dieťa bezodkladne vyzdvihnú.

          4. Ak sa u zamestnanca objavia príznaky nákazy COVID –19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase.

          5. V prípade nových usmernení a pokynov v súvislosti so situáciou COVID-19 budú tieto usmernia upravované a menené.

           

          V Kremnici 16. apríla 2021                                                                                      Mgr. Igor Kríž, riaditeľ školy

        • Nové kúsky v našej knižnici

          Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v spolupráci so Združením vydavateľov a kníhkupcov SR vyhlásilo koncom minulého kalendárneho roka výzvu na podávanie žiadostí o rozvojový projekt s názvom Čítame radi. Cieľom projektu je podpora čitateľskej gramotnosti. Náš projekt bol úspešný a podarilo sa nám získať finančnú čiastku v hodnote 500€. Vďaka tomu sme doplnili školskú knižnicu a čitateľský kútik novými kúskami, ktoré už čakajú na vás, lebo kniha je nástroj, ktorý zapaľuje predstavivosť.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.