• MDD

          Prvý júnový deň už každoročne patrí deťom. Na Slovensku ho oslavujeme už od roku 1950. Po prvýkrát prišiel s touto myšlienkou anglický reverend Dr. Charles Leonard. Ten určil druhú júnovú nedeľu pre všetky deti a dal jej názov Deň ruží. Neskôr tento názov pozmenil na Deň kvetov a až následne bol upravený na terajší názov a deň patriaci deťom sa stal 1. jún. Prvotná myšlienka Dňa detí bola pomoc deťom z chudobných oblastí a tak sa postupne začal formovať aj sviatok. Na našom území sa teší obrovskej popularite a je tradične oslavovaný rôznymi akciami pre deti ako – vystúpenia, koncerty, divadelné predstavenia.

          Väčšina rodičov v tento deň prichystá pre svoje ratolesti rôzne malé odmeny a darčeky. V škôlkach a školách je pre deti prichystaný „náhradný program“ – väčšinou v tento deň neprebieha vyučovanie, učitelia pripravia pre svojich žiakov zaujímavé aktívne dopoludnie.

          Prajeme Vám, milí žiaci, krásny a radostný DEŇ DETÍ.

        • Meterológia - pozorovanie oblakov

          Cieľom vyučovacej hodiny fyziky bolo pozorovať typy mrakov. Žiaci 7.B si to vyskúšali pomocou jednoduchej  motivačnej pomôcky. Na široký rámček z kartónu nalepili obrázky rôznych typov mrakov, pridali aj názvy a obvyklú výšku, v ktorej mrak vzniká. Potom už stačilo len sa pozerať a určovať. Na hodine slovenčiny si precvičili pravopisné pravidlá v behacom diktáte.

        • Môj strom

          Sovičky z 3.A v skupinách skúmali stromy, ktoré si vybrali v Zechenterovej záhrade. Najprv zisťovali názov stromu, merali obvod kmeňa, odhadovali jeho výšku. Zamerali sa aj na listy, kvety a plody. Zaujali ich živočíchy žijúce na strome alebo v jeho blízkosti. Zo svojich skúmaní urobili zápisy a na záver svoj strom predstavili spolužiakom.

        • Stromový hlavolam

          Žiaci IV.A spoznávali dreviny v ich prirodzenom prostredí. Každý žiak mal zavesený na krku zalaminovaný obrázok časti stromu - list, kôru. Potom žiaci pozorovali stromy v Zechenterovej záhrade a hľadali ten " svoj" , označili ho previazaním stužky na najnižší konárik a postavili sa k nemu. Potom každý predstavil “svoj” strom a ostatní spolužiaci dopĺňali vlastné informácie získané z encyklopédie.

        • Divadlo v piatom ročníku

          Žiaci piateho ročníka si na hodinách literatúry vyskúšali rôzne divadelné roly. Počas vyučovacích hodín sa stali výtvarnými tvorcami bábok na paličke, scenáristami, kulisármi či samotnými bábkohercami, keď predvádzali svoje pripravené bábkové hry na „javisku“.

        • Časti rastlín

          Žiaci z 1.A na hodine prvouky pracovali v skupinách v Zechenterovej záhrade. Ich úlohou bolo nájsť rastlinu, pomenovať ju, nalepiť na pripravený papier a popísať hlavné časti rastliny. Pohľadať rastlinu, ktorá nemá všetky časti tela, zistiť ktorá časť jej chýba, Ďalej hľadali rôzne prírodniny podľa zadania: niečo zelené, tvrdé, voňavé..., prírodniny pomenovali, zapísali, rozdelili slovo na slabiky, napísali počet písmen v slove. Nakoniec odprezentovali svoju prácu pred spolužiakmi. 

        • Môj štvorcový meter

          Piráti z 2.A zisťovali, čo všetko sa dá v  prírode vidieť na malej ploche ohraničenej kruhom. Objavili živé i neživé prírodniny a všetko si napísali do svojho pozorovateľského záznamu. Nakoniec zistili, že nie je zelená ako zelená a vytvorili zo vzoriek rastlín a listov zvorkovnicu rôznych odtieňov zelenej farby.

        • Námorníci na výslní

          Slniečko nás vytiahlo cez výtvarnú výchovu von skrášliť areál školy.

          Naši námorníci sa už nevedia dočkať kedy zakotví ich loď a ocitnú sa na ostrove letných prázdnin, preto sa rozhodli nakresliť čo plánujú v teplom a voľnom čase prázdnin.

          Čo poviete, podarilo sa nám to ?

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.