• Veselé zúbky

          V septembri naši druháci Lienky a Námorníci zavítali do Knižnice Jána Kollára, na besedu ,,Veselé zúbky." Zopakovali si to, čo už o zúbkoch vedia, naučili sa aj veľa nového a zistili, že sa uja zubára nemusia báť. Ukázali si, ako sa majú zúbky správne umývať a tiež si vypočuli pútavú ukážku z knihy ,,O Kazovi, ktorý si hľadal domček." Lienky a Námorníci sa už tešia na ďalšiu návštevu knižnice.

        • Guten Tag, Herr Grimm!

          Vo štvrtok 16. septembra sme my tretiaci zažili nevšedný deň v škole. Okrem školských povinností sme navštívili knižnicu, v ktorej na nás čakal krásny program. Členovia profesionálneho bábkového divadla SpozaVoza pre nás zahrali rozprávky od bratov Grimmovcov – všetky boli pre nás pútavé, ale hlavne zábavné. Skvelý zážitok z pekného dňa pre nás pokračoval aj na rozprávkovom workshope, kde sme si vyrábali vlastnú divadelnú scénu aj s bábkami. Ďakujeme Knižnici J. Kollára aj členom divadla SpozaVoza za nádherný program .

        • Krúžky pre žiakov

          Milí rodičia!

          Naša škola ponúka voľnočasové krúžky, na ktoré sa môžu vaše deti prihlásiť. Poplatok za krúžok tvorí hodnota vzdelávacieho poukazu, ktorý spolu s prihláškou môžete odovzdať triednemu učiteľovi.

          Zoznam krúžkov

          Stolnotenisový krúžok – Mgr. Alexander Sekaj

          Medzinárodná kuchyňa – Mgr. Matúš Bíreš

          Teenage rádio – školský rozhlas – Mgr. Mária Schwarzová

          Školský časopis – Mgr. Júlia Fronková

          Florbalový krúžok – Mgr. Martin Ondrejka

          3D tlačiareň – PaedDr. Monika Gombošová

        • Potvrdenie vykonania antigénových samotestov

               Milí rodičia, na základe odporúčania Ministerstva školstva SR Vás žiadame, aby ste vykonanie samotestu Vašich detí potvrdili triednemu učiteľovi každý týždeň najneskôr do piatku.

          Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie samotestu, výsledok testu oznamuje len v prípade, že bol pozitívny a zostáva doma.

                                                                                                                               Vedenie školy

        • Beh do vrchu Kalvária – naše úspechy

          V stredu 8.9.2021, sa ako každý rok, uskutočnil 21. ročník behu do vrchu Kalvária. Našu školu reprezentvalo 42 pretekárov vo všetkých žiackych kategóriách. Počasie nám prialo – bol naozaj nádherný slnečný deň. Môžeme sa aj vďaka nemu pochváliť nie len hojnou účasťou našich žiakov, ale aj výbornými výslednými časmi. Vo viacerých kategóriách žiaci našej školy obsadili popredné miesta:

          - mladší žiaci: 1. miesto Dávid Mecele, výsledný čas 10 min 40 s

          2. miesto Maxim Májik, výsledný čas 11 min 11 s

          3. miesto Richard Matuška, výsledný čas 11 min 35 s

           

          - mladšie žiačky: 3. miesto Viktória Weissová, výsledný čas 12 min 18 s

           

          - starší žiaci: 2. miesto František Kmeť, výsledný čas 10 min 11 s

           

          Všetkým zúčastneným žiakom gratulujeme k dosiahnutým výsledkom. Sme na vás pyšní. Športu zdar!

        • Príhovor riaditeľa školy

               Vážení hostia, milí žiaci, vážení zamestnanci školy a rodičia!

          Dnešným dňom sa končí čas letných prázdnin. Po dlhých mesiacoch, keď ste boli nútení učiť sa doma, milí žiaci, vraciate sa opäť do známych priestorov. Všetci sme skúsenejší a zistili sme , že sociálne väzby a vzťahy sú pre nás veľmi dôležité. Je prirodzenejšie pre nás učiť sa v škole, ako hľadieť doma do počítača, či mobilu. Dúfam, že zdravotná situácia bude priaznivá.

               Milí naši prváčikovia, vitajte v našej škole ako "ozajstní žiaci". Vaša pani učiteľka Katka bude veľkým pomocníkom pri objavovaní nových vedomostí. Prajem Vám, aby sa Vám v škole páčilo a darilo.

               Okrem nových žiakov máme aj nových zamestnancov. Z materskej dovolenky sa vrátila triedna učiteľka 6.B triedy Mgr. Schwarzová, máme novú školskú psychologičku Mgr. Mokrošovú, učiteľku anglického jazyka Mgr. Majerovú, učiteľku nemeckého jazyka Mgr. Weissovú a asistentku učiteľa p. Knapp. Držím im palce, aby sa im v práci darilo.

               Máme aj nových rodičov a medzi nimi aj veľkú osobnosť československého a slovenského športu, olympijského víťaza v chôdzi pána Jožka Pribilinca, z čoho máme radosť.

              Všetkým žiakom a zamestnancom školy prajem v novom školskom roku 2021/2022, aby bol úspešný a hlavne, aby sme ho prežili v dobrom zdraví.

                                                                                                                                                              Igor Kríž, riaditeľ školy

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.