• Oznam

          Vážení rodičia, od 1.12.2021 prerušujem prezenčnú výučbu v 1.A triede z dôvodu pozitivity žiaka na COVID-19 samotestom. 

                                                            I.Kríž, riaditeľ školy

        • Oznam

          Vážení rodičia, vo štvrtok 2.12.2021, v čase od 7,00 hod. do 16,00 hod. budeme vydávať ďalšiu sériu samotestov pre Vaše deti.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Vedenie školy

        • Aktualizovaný Školský semafor

          Vážení rodičia, 

          od 29.11.2021 sú platné nové pravidlá. Bolo vydané nové rozhodnutie ministra školstva a aktulizovaný Školský semafor (obe v prílohe). Z tých najdôležitejších dávame do pozornosti tieto: 

          1. Vianočné prázdniny budú v termíne od 20.12.2021 do 7.1.2022. 

          2. Povinné nosenie prekrytia horných dýchacích ciest počas celého vyučovania. 

          3. Ak sa  žiak nezúčastní výchovy a vzdelávania v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť. 

          4. Je nutné minimalizovanie miešania žiakov. Nastane zmena v rozvrhoch, sledujte EDUPAGE. Krúžková činnosť, kde sa stretávajú žiaci z rôznych tried, nebude prebiehať. 

          5. Rodič má povinnosť nahlasovať vykonanie Ag samotestu škole prostredníctvom triedneho učiteľa cez EDUPAGE. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma – nemôže ísť do školy ( vždy rozhodne riaditeľ školy po konzultácii s RÚVZ v Žiari nad Hronom). Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk. 

          6. O možnosti objednania ďalších samotestov vás budeme informovať. 

           

           Ďakujem Vám za spoluprácu v tomto náročnom období.                                                                                                                                                                                                                                 Vedenie školy

           

           

          Aktualizovaný Školský semafor

          Rozhodnutie ministra školstva

           

        • Riaditeľské voľno 7.A

          Oznamujeme rodičom, že z dôvodu pozitivity na COVID-19 u jednej žiačky, udeľujem riaditeľské voľno 7.A triede v piatok 26.11.2021.

                                                                                                                                      I.Kríž, riaditeľ školy

        • Bubnovačka 2021

          V piatok 19.11.2021 sa konal 8.ročník akcie s názvom „ Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“ pri príležitosti Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí.

          Predtým však, aby žiaci vedeli, prečo sa bubnuje a aký to má zmysel, učitelia v triedach viedli dialógy a aktivity so žiakmi.

          ...Aby nás všetkých bolo počuť a hlavne preto, aby deti, ktoré chcú o násilí prehovoriť bolo počuť a dokázalo sa im pomôcť!

          Preto naši žiaci „bubnovali“ vo svojich triedach, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

          Naši žiaci boli nápadití a kreatívni. Do školy si so sebou priniesli paličky, varechy, ručné bubny a veľa iného. Veľa žiakov si dopomohlo rukami a nohami, bubnovali čo im sily stačili.

        • Prerušenie vyučovania v 5.A

          Oznamujeme rodičom, že na základe potvrdenej pozitivity na COVID - 19 jedného žiaka v 5.A triede, rozhodol Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom o prerušení vzdelávacieho procesu  v tejto triede od 23.11. 2021 do 26.11.2021. Úlohy na tento týždeň budú žiakom zadané cez edupage.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     I.Kríž, riaditeľ školy

        • Oznam

          Milí rodičia, ďalších 5 kusov antigénových testov pre vaše deti sa budú vydávať v priestoroch školských dielní, cez okno dňa 23.11.2021, v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. Testy musia preberať zákonní zástupcovia dieťaťa na protipodpis.

        • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ do krabice od topánok

          Milí rodičia a milí žiaci!

          Žijeme náročnú dobu, plnú problémov a starostí. Ale práve teraz, pred Vianocami, je čas spomaliť a darovať kúsok dobra. A kúsok lásky tým, ktorí ho tak veľmi potrebujú. Preto sa naša škola pripája k projektu

          KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ do krabice od topánok

          Cieľom projektu je potešiť seniorov v domovoch dôchodcov darčekom, ktorý ich zahreje pri srdiečku. Mnohí z nich sa cítia opustení a zvlášť v tejto dobe izolovaní.

          Zmeňme to a ukážme aj našim deťom, že podeliť sa a myslieť na druhých je normálne a obohacujúce.

          Ako na to?

          Krabicu od topánok a vrchnák ( každé zvlášť ) zabaľte do vianočného papiera. Do vnútra vložte darčeky, ktoré obdarovaných v domovoch dôchodcov potešia ( námety nájdete aj na plagáte ).

          Projekt prebieha v dňoch 19.11. – 2.12. 2021.

          Krabice prosíme do školy poslať do 30.11.2021, aby sme ich mohli za celú školu odovzdať kontaktnej osobe

          pre našu oblasť.

          VŠETKÝM, KTORÝCH TENTO PROJEKT OSLOVÍ, VOPRED ĎAKUJEME!

          Podrobné informácie nájdete na www.kolkolasky.sk

        • „ Spolu múdrejší 2 “

          V dôsledku prerušeného vyučovania na základných školách vznikli medzi žiakmi rozdiely vo vedomostiach a spôsobilostiach, hoci sme počas dištančného vzdelávania so žiakmi intenzívne pracovali na online hodinách, ale i mimo nich, poskytovali sme konzultácie žiakom, ale aj individuálne online doučovanie. Napriek tomu po ďalšom návrate žiakov do školských lavíc nastali veľké rozdiely v úrovni poznania.

          Kládli sme si otázky: Má dieťa medzery v nejakom predmete, ktoré nevie samo vyplniť? Potrebuje doučovanie? Odpovedať na nich však môže len učiteľ. On sám vie najlepšie, či dieťa potrebuje okrem klasických vyučovacích hodín v škole aj súbežné doučovanie v danom predmete.

          Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 1“ v minulom školskom roku a „Spolu múdrejší 2“ v tomto školskom roku na mesiace október až december 2021. Keďže sme boli úspešní v minuloročnom projekte a s doučovaním sme mali veľmi dobré skúsenosti, podali sme projekt i v tomto školskom roku a opäť sme boli úspešní, čo nás veľmi teší.

          Len málo detí sa poteší vyhliadke na doučovanie. Pre nich to znamená predovšetkým jedno: menej voľného času. Aby malo doučovanie význam, musí vzniknúť najskôr dôverný vzťah medzi žiakom a učiteľom. Až potom získa dieťa opäť dôveru vo vlastné schopnosti, odváži sa spýtať, ak niečomu nerozumie a je tak pripravené naučiť sa niečo nové. Doučovanie je šité priamo na každé dieťa – riešime konkrétne problémy, ktoré má, aké témy nezvláda, ktoré vedomosti mu chýbajú, vieme, čo môže dobrať samé a kde potrebuje pomoc v rámci doučovania. A to je ten dôvod, prečo žiaci prejavili veľký záujem o doučovanie, chodia na neho s radosťou. Prostredníctvom systematického, kvalitného a dostupného doučovania našich žiakov, vytvárame podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu.

          Mgr. Jana Babjaková, zástupkyňa riaditeľa školy


        • OZNAM

          Z dôvodu chorobnosti zamestnankýň v školskej jedálni sme upravili jedálny lístok na týždeň 8.-12.11.2021. Aktuálny jedálny lístok je uvedený na našej www stránke a na nástenke v školkej jedálni. Za porozumenie ďakujeme.

        • Kalendárium

          V piatok 5.11.2021 v spolupráci s Knižnicou Jána Kollára v Kremnici a Thalia Teatro sa žiaci III.B triedy zúčastnili literárnych dielní Dobšinského rozprávok dištančnou formou. Pani lektorka Monika Necpálová zážitkovým čítaním prezentovala rozprávky O hlúpej žene a Laktibrada, po ktorom žiaci tvorili príbeh rozprávok v skrátenej podobe a ilustrácie k nim. Vybrané z nich budú použité v kalendári na r.2022. Posúďte, či sa obrázky z rozprávok podarili.

        • Rovesnícke vzdelávanie, mladší so staršími

          Rovesnícke vzdelávanie - proces neformálneho vzdelávania, ktorý dáva mladým ľuďom sebadôveru a nezávislosť.

          Pojem „rovesnícke vzdelávanie“ je odvodený z angl. „peer education“. Rovesník je niekto, s kým sa vychovávaná či vzdelávaná osoba môže stotožniť. Dôležitá je nielen veková podobnosť, ale napr. i ekonomická situácia či podobné sociálne zázemie. Výraz „rovesnícke vzdelávanie“ teda znamená výchovno-vzdelávacie pôsobenie medzi rovesníkmi navzájom s cieľom rozvíjať svoje vedomosti, zručnosti a postoje, ktoré im umožňujú byť zodpovední za seba a ostatných a vytvárať priestor, kde sa môžu cítiť dobre, bezpečne a rešpektovane.

          Ako to videli naše žiačky, ktoré učili mladších ?

          V piatok sme mali vzdelávanie o magnetickom poli, ktorého sa zúčastnili starší a mladší žiaci. Rozprávali sme sa o magnetických a nemagnetických telesách. Boli sme rozdelení na tri skupiny a robili sme spoločne rovnaké pokusy. Učili sme sa prakticky, ale aj v interaktívnej podobe pomocou aplikácie Vividbooks. Naši malí kamaráti boli šikovní a my, deviataci, sme ich naučili pár nových vecí o magnetoch. Myslíme, že sme všetci boli s hodinou spokojní.

          Alexandra Pastorková, Nina Marková

          Čo sa páčilo našim mladším žiakom ?

          David Mecele: „Mne sa páčila aplikácia, v ktorej obrázky z papiera ožili do trojrozmerného zobrazenia.“ Ostatným sa zase páčili pokusy, ktoré si mohli sami vyskúšať.

          Tešíme sa na ďalšie podobné aktivity

        • Rodičovký príspevok

          Vážení rodičia,

          pre tento šk. rok 2021/2022 je stanovená výška rodičovského príspevku nasledovne:

          1. dieťa 10€

          2. dieťa 5€

          3. dieťa a každé ďalšie 0€.

          Príspevok sa bude vyberať od 02.11.2021 v hotovosti triednym učiteľom.

          Radi by sme Vás zároveň informovali načo sa príspevok využíva:

          · cestovné na rôzne exkurzie, výlety (v prípade nepriaznivej situácie sa peniaze odkladajú a použijú sa pri uvoľnení opatrení)

          · zápis do prvého ročníka

          · odmeny na konci školského roka

          · olympiády, športové, recitačné a iné súťaže- všetky okresné, krajské a celoslovenské kolá

          · odmeny žiakom za jednotlivé súťaže, reprezentovanie školy, za prospech a podobne

          · iné (požiadavky prosím hláste triednemu dôverníkovi alebo triednemu učiteľovi)

                                                                                                                                                     Ďakujem.

                                                                                                                                                 Lenka Golhová

                                                                                                                                               predsedkyňa ZRPŠ

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.