• Matematika hrou

          Iste budete súhlasiť, že sa všetci radi hráme. Keď sa pri tom môžeme aj niečo naučiť, je to fajn. Na poslednej hodine v tomto kalendárnom roku sme sa na matematike zahrali. Nám to išlo super. A čo vy? Poradili by ste si s týmito úlohami?

                                                                                                                              Siedmaci

        • Slovenčina online

          Posledný deň pred vianočnými prázdninami sme si počas online sjl zahrali vianočnú hru. Hľadali sme indície, aby sme odomkli zámok a v rytme vianočných piesní sme sa nechali unášať na krídlach predvianočnej atmosféry. S vinšom na perách sme sa rozlúčili a popriali si šťastné a veselé Vianoce. 

        • Červené jabĺčko

          Aj v tomto ročníku súťaže Červené jabĺčko v speve ľudových piesní a hre na ľudové hudobné nástroje našu školu úspešne reprezentoval žiak VIII.A triedy -  František Kmeť. Súťaž sa síce konala online, ale spevom a hrou na heligónke zaujal a v kategórii spevákov sólistov získal zlaté pásmo a zároveň sa stal laureátom poroty. Postupuje tak do krajského kola súťaže v Kokave nad Rimavicou, kde bude súťažiť za našu školu i náš celý región.

          Gratulujeme a držíme palce v krajskom kole.

        • Sovičky pečú medovníčky 

          Posledné dni pred vianočnými prázdninami sme sa v školskom klube rozhodli, že si napečieme medovníčky. Naša praktikantka Natálka nám priniesla cesto a my sme sa s chuťou pustili do práce. Všetci sme vaľkali, vykrajovali a netrpezlivo čakali, kým sa medovníčky upečú. Na druhý deň sme si ich pekne vyzdobili. 

        • Vianočný Dalton

          Dnešný Dalton sa niesol v duchu Vianoc. A keďže medovníčky k nim neodmysliteľne patria, tak sme v čítaní s porozumením prelúskali recept na ich prípravu. Vymaľovali sme i vytvorili vianočné gule, a tiež postavili slovný vianočný stromček, v ktorom sme vyznačovali samohlásky a dvojhlásky. Pochutnali sme si na dobrotách od rodičov, za čo im veľmi ďakujeme. Záver dňa bol však najkrajší. Hoci k nám neprišiel Ježiško, no poslal nám rovno 17 vianočných anjelov, mojich skvelých druhákov, ktorí sa vzájomne obdarovali krásnymi darčekmi a ukázali, že majú veľké srdce. Ďakujeme za skvelý deň a tešíme sa na zajtrajšie pečenie medovníkov.

                                                                                                                                                                  Kolektív II.B

        • Praktické vyučovanie v ŠKD

          Od 29.11.2021 do 17.12.2021 sme mali medzi Námorníkmi na praxi Elišku zo Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej v Žiari nad Hronom. Rýchlo si našla cestu k deťom a počas troch týždňov nám takto krásne spríjemnila predvianočný čas. Vymýšľala pre deti rôzne aktivity, vďaka ktorým si ju hneď obľúbili. Spoločne vytvárali rôzne výrobky - tučniakov, Mikulášov, vianočné stromčeky či vianočných anjelov. Naučili sa hrať nové hry, spievať vianočné koledy a mnoho iného. Ďakujeme jej za jej trpezlivosť a prácu a prajeme veľa úspechov.

        • Online vzdelávanie žiakov na II.stupni

          Už druhý týždeň pokračujeme v dištančnom vzdelávaní na II.stupni. Pokroky s prácou s digitálnymi technológiami naozaj vidno. Žiaci pracujú v skupinách, vedia spoločne zdieľať výsledky svojej práce. Učitelia využívajú rôzne prídavné zariadenia, aby vedeli efektívne sprostredkovať vedomosti svojim žiakom.

          Veríme, že sa táto neľahká doba nám prinesie v tejto oblasti pozitíva a v januári sa opäť všetci stretneme v škole.

        • Vianočný pozdrav pre predškolákov

          Aj tento rok sme boli pozrieť predškolákov v materských školách. Odovzdali sme im pozdravy a malé darčeky od ich kamarátov – Novaškovcov – z novej školy. Škôlkari nám zavinšovali, zaspievali a poslali pre kamarátov sladké maškrty. Navzájom sme si popriali šťastné a veselé Vianoce. Všetci dúfame, že sa na jar zase spolu stretneme.

        • Dištančné vzdelávanie II.stupeň

          Milí žiaci, na Edupage je zverejnený dištančný rozvrh pre druhý stupeň. Dištančné vyučovanie začína od 8.12.  a pokračuje nasledujúci týždeň, nezabudnite si vypracovať zadané dištančné úlohy na tento týždeň. Zároveň Vám zverejňujeme ako bude prebiehať vzdelávanie a to či online pomocou programu Microsoft Teams alebo zadávaním dištančných úloh. V rozvrhu sú za deň maximálne štyri hodiny a začínajú 8:00 hod., 9:00 hod., 10:00 hod. a 11:00 hod. Online vyučovacia hodina bude trvať 30 minút, je veľmi efektívne pripojiť sa aspoň päť minút pred začatím. Na hodinu je potrebné byť pripravený. Úlohy na Vašu samostatnú prácu budete dostávať v stanovenom čase, pracujte zodpovedne a komunikujte s vyučujúcim resp. s triednym učiteľom. Prajeme Vám úspešnú dištančnú výučbu. 

          Vedenie školy

          videonávod Microsoft Teams

          postup_teams(3).odt


        • Hľadanie Mikulášskych vrecúšok

          Na výtvarnej výchove sme si vytvorili krásne Mikulášske vrecúška, a tak sme dúfali, že dnes v nich nájdeme prekvapenie, pri najhoršom pozdrav od čerta, no vrecúška boli fuč. A tak sme sa vydali po nich pátrať. Plnili sme rôzne úlohy, kde sme ukázali našu trpezlivosť a bystrosť. No pokúšali sme aj šťastie vo vianočnom bingu, vďaka ktorému sme bohatší o 5 zlatých mincí. Puzzle nám odkrylo indíciu, a tak sme si mysleli, že na poschodí budú naše darčeky, ale naopak. Čakali nás tam čertie uhlíky a odkaz od čerta. Našťastie po sľube poslušnosti nám čert prezradil poslednú indíciu, a to:"Hľadaj za dverami, ktorých názov začína na samohlásku." Hurá, naše darčeky boli ukryté v učebni informatiky, zvládli sme to! Ďakujeme, Mikuláš! Kolektív II.B

        • Oznam

          Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že z dôvodu potvrdeného pozitívneho PCR testu na COVID - 19 u jedného žiaka 1.A triedy a ďalších troch žiakov na samotest, bude v tejto triede prebiehať dištančné vzdelávanie od 6.12.2021 do 10.12.2021. Bližšie informácie k rozvrhu hodín Vám podá triedna učiteľka.

                                                                                                                                                                                                                                                                            Vedenie školy

        • 2. stupeň prechádza na dištančnú formu vyučovania od 6.12.2021

                                                                                                                                                                                            Vážení rodičia, na základe oznámenia RÚVZ v Žiari nad Hronom sa od pondelka 6.12.2021 prerušuje prezenčná forma výučby na 2. stupni. Vyučovanie na 2. stupni bude pokračovať dištančnou formou. V pondelok a v utorok dostanú žiaci písomné úlohy, od stredy sa bude učiť podľa upraveného rozvrhu. Strava pre žiakov 2. stupňa bola odhlásená.

          Žiaci 1. stupňa sa okrem 1.A (karanténa) učia v škole. Tak isto normálne bude fungovať  pre 1. stupeň školský klub a školská jedáleň.

                                                                                                                                                                                                                                                       Vedenie školy

          vyhlaska_283.pdf​​​​​​​

        • Technická olympiáda

          Dňa 25.11.2021 sa konalo okresné kolo Technickej olympiády, 12. ročník. Úspešní riešitelia našej školy: 

          Maťko Baláž 6.A - 2. miesto

          Ferko Kmeť 8.A - 3. miesto

          Ela Košíková 9.A - 3. miesto.

          Všetkým srdečne gratulujeme!

        • Prvý sneh

          Prvý sneh

          Čože sa to dolu belie?

          Čože je to za páperie?

          Prikrylo už dvor i breh -

          jáj, veď je to prvý sneh!

           

          Zvýskli chlapci od radosti.

          Budeže to veselosti!

          Plná ho je ulica -

          budeže to sanica!

           

          Ľudmila Podjavorinská

           

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.