• Matematická olympiáda

          V stredu 26.1.2022 sa konalo okresné kolo Matematickej olympiády, kategória Z5. Dve dievčatá – piatačky, prekonali svoj strach a zúčastnili sa tejto súťaže. Oplatilo sa im. Obidve zvládli súťaž veľmi úspešne – Sibylka Jasmina Prídavková z V.B získala 1. miesto a Danielka Kapustová z V.A 7. miesto. Obidvom srdečne blahoželáme.

        • Oznam

          Milí žiaci, vážení rodičia, zajtra končíme 1.polrok polročným hodnotením. V pondelok 31.1.2022 pani triedne učiteľky a učitelia zhodnotia prácu našich žiakov.Na triednickych hodinách dostanú žiaci výpis vysvedčenia.Na 1.stupni na 4.vyučovacej hodine (ďalšie vyučovanie nebude prebiehať a ŠKD funguje). Na 2.stupni na 5.vyučovacej hodine (ďalšie vyučovacie hodiny nebudú prebiehať).   

        • Školský klub.

          Dnes sme v školskom klube opakovali naše matematické zručnosti. Sčitovanie a odčitovanie čísiel do 10, prstíky našich prváčikov fungovali jedna radosť. A čo je veľká vec za pomoci počítačov. Použili sme aplikáciu Neardpod, trochu sme si zasúťažili. Naši víťazi boli Dorotka a Daniel. Nearpod je  prezentácia obohatená o hravé interaktívne aktivity pre žiakov, kvízy, videá, odkazy, získanie okamžitej spätnej väzby od žiakov. Našim prváčikom sa páčilo a radi si takéto opakovanie zopakujú.

        • Hodina matematiky v učebni Informatiky.

          Na hodinách matematiky využívame na overovanie vedomostí rôzne vzdelávacie portály. Na dnešnej hodine sme použili vzdelávací portál Viki. Je to centrálna vzdelávacie platforma obsahujúca tisícky digitálnych vzdelávacích materiálov z matematiky, slovenského jazyka, prírodných predmetov, finančnej gramotnosti, enviromentálnej výchovy, anglického jazyka a množstva odborných predmetov. Na tejto platforme sú sprístupnené aj modelové hodiny EduTV. Na konci hodiny majú žiaci vyhodnotenú úlohu automaticky, majú možnosť si to doma zopakovať a opraviť si, čo urobili prvýkrát zle. Každý mohol postupovať vlastným tempom a získal okamžitú spätnú väzbu.

        • Oznam

          Na základe oneskorenej dodávky od dodávateľa som nútená vymeniť obedy a to nasledovne: zajtra, t.j. 26.1.2022 sa bude variť obed zo dňa 28.1.2022 a to: polievka mrvenicová so šampiňónmi, hlavné jedlo: segedínsky guláš bravčový, knedľa kysnutá.

          Dňa 28.01.2022 bude obed zo dňa 26.01.2022 a to: polievka cícerová so zeleninou a zemiakmi, hlavné jedlo: rybie filé pečené na masle, zemiakové pyré, šalát z čínskej kapusty s pomarančom. Ďakujem za pochopenie

                                                                                                                                                      Vedúca ŠJ

        • Krúžok 3D tlače.

          Pomaly zlepšujeme svoje zručnosti s 3D tlačou na našej škole. Pracujeme vo web appke Thinkercard a vytvárame svoje prvé modely. Náš prvý návrh, ktorý sme si vyrobili a potom vytlačili,  je kľúčenka triedy. Ďalší model je z hry Scrable, kde sme si vytvorili naše prvé písmenka. O ďalších našich pokrokoch Vás budeme informovať.

                                                                                                                                  Nadšenci 3D tlače

        • Samotesty

          Vážení rodičia,ďaľšie  testy si  môžete vyzdvihnúť zajtra, v piatok 21.1.2022 v čase od 7,00 hod. do 13,00 hod. a v pondelok 24.1.2022 od 7.00 do 15.00 hod.  

                                                                                                                                               Vedenie školy.

        • Samotesty

          Vážení rodičia, dnes sme obdržali z OÚ v Banskej Bystrici samotesty pre všetkých žiakov školy. Testy si rodičia môžu vyzdvihnúť zajtra, v piatok 14.1.2022 v čase od 7,00 hod. do 16,00 hod. Žiadame všetkých rodičov, aby v nedeľu, pred nástupom do školy svoje deti otestovali. Ďakujeme za spoluprácu.

                                                                                                                                               Vedenie školy.

        • Oznam

          Milí rodičia,

          po predĺžených zimných prázdninách sa začne prezenčné vyučovanie v plánovanom termíne. V pondelok 10. januára sa budú prezenčne vzdelávať všetci žiaci školy. V prevádzke bude tak isto aj školský klub detí a školská jedáleň.

          Pre školy to znamená, že sa budú riadiť ako doteraz manuálom Školský semafor. Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ po prekonzultovaní s RÚVZ v Žiari nad Hronom.  Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

          Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška.

          K bezpečnosti prostredia na školách je nevyhnutné, aby rodičia v maximálnej miere využili domáce samotestovanie detí , odporúča sa ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy. Preto Vás prosíme, aby ste vaše deti otestovali pred nástupom 10.1.2022 a výsledok nahlásili triednemu učiteľovi.

          Ďakujeme Vám za spoluprácu pri dodržiavaní všetkých epidemiologických opatrení a prajeme Vám veľa zdravia v novom roku 2022

                                                                                                    vedenie školy.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.