• Oznam

          Milí rodičia,

          MŠVVaŠ SR sa pripravuje na nasledujúci školský rok 2022/2023 na bezpečný návrat žiakov do škôl v súvislosti s ochorením COVID-19.

          Z tohto dôvodu budeme zisťovať záujem vás - rodičov o antigénové samotesty na domáce použitie pre žiakov, prostredníctvom triednych učiteľov cez EDUPAGE , ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole.

          MŠVVaŠ SR plánuje zabezpečiť distribúciu antigénových samotestov ešte na konci školského roka 2021/2022, aby rodičia dostali antigénové samotesty ešte pred letnými prázdninami.

          Rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR.

      • Deň detí
        • Deň detí

          Medzinárodný deň detí je sviatok, na ktorý sa žiaci našej školy veľmi tešia . Preto si učitelia na jeho príprave dávajú obzvlášť záležať, aby mali deti rok čo rok postarané o prekvapenie i zábavu. 

          Dňa 1.6.2022 t.j. v stredu sa vyučuje na našej škole nasledovne: druhý stupeň prvé dve hodiny má vyučovanie podľa rozvrhu, prvý stupeň začína s aktivitami s pani učiteľkou triednou od 1. vyučovacej hodiny.

          Prvý stupeň končí o 11:20 hod. a druhý o 12:15 hod.

          Prajeme všetkým našim žiakom príjemne prežitý deň plný zážitkov.

        • Krúžok varenia

          Dňa 18.5.2022 sa zhromaždili milovníci varenia z 8.A aj 8.B a spoločnými silami, skúsenosťami a s pomocou odborníka Andreja z 3.A sa podarilo ugrilovať pohostenie pre všetkých účastníkov.

          Po dlhej a namáhavej práci sa podarilo ugrilovať chutné kuracie mäso, cuketu, zemiaky, papriku a hermelín, na ktorých si potom naši gurmáni pochutnali. Toto poobedie bolo ukončené umytím riadu a každý si odniesol skvelý zážitok.

        • Deň matiek a otcov

          24.5.2022 sme pripravili program ku Dňu matiek a otcov. Prváci ukázali svoju šikovnosť, predniesli básničky, krásne zaspievali a znamenite zatancovali. Veríme, že mamičky a ockovia mali v našej spoločnosti príjemný kultúrny zážitok.

        • Jednotky obsahu

          Meter štvorcový, ár, či hektár ? Na hodine matematiky sme si na školskom dvore vyskúšali narysovať meter štvorcový a ár. Zisťovali sme koľko malých štvorcov s rozmerom decimeter štvorcový sa nám zmestí do metra štvorcového. Aj takýmto spôsobom sme sa učili premieňať jednotky obsahu. Samozrejme sme si museli dobre zorganizovať prácu, rozdeliť činnosti a spolupracovať. Práca sa nám naozaj darila.👨‍👨‍👦

                                                                                                                                          6.A a 6.B trieda

        • Exkurzia do HVEZDÁRNE A PLANETÁRIA

          Vo štvrtok 19.5. boli žiaci 4. A triedy na exkurzii v Krajskej hvezdárni a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom. Pripravený program pre žiakov bol veľmi pútavý a náučný, veď posúďte sami:

          „Vo hvezdárni sa mi najviac zo všetkého páčila rozprávka vo Hviezdnej sále.“ (Natálka)

          „Bolo to zaujímavé a vtipné.“ (Aňa)

          „Tučniak a medveď si postavili vesmírnu loď a leteli do vesmíru, aby odhalili záhadu, prečo je na severnom póle šesť mesiacov noc.“ (Lenka)

          „Ďalej sme išli do Ufo sály, kde nám vysvetľovali čo je vesmír. Boli tam krásne modely planét a jeden točiaci sa model slnečnej sústavy.“ (Vivien a Maťko)

          „Dozvedeli sme sa, že všetky plynné obry majú prstenec.“ (Jakub)

          „Videla som súhvezdia Strelec, Vodnár, Blíženci.“ (Ninka)

          „Zistila som, že hviezdy sú väčšie ako naše slnko.“ (Tamarka)

          „Na konci sme sa išli pozrieť ďalekohľadom na slnko.“ (Romanko a Vanesa)

          „Slnko sme pozorovali špeciálnym ďalekohľadom.“ (Dávid)

          „Pozorovali sme na slnku škvrny a výbuchy, hovorí sa im jazyky.“ (Samko)

          „Páčilo sa mi, že sme si mohli niečo kúpiť, napr. balón, denník, astronauta, fotky.“ (Sebko, Noel a Riško)

          „Ďakujem, že som mohla ísť na výlet.“  (Sofka)

          „Veľmi sa mi tam páčilo, radím každému, nech sa tam pôjde pozrieť.“ (Linda)

          „Planetáriu je super, je tam veľa kreatívnych a zábavných vecí.“ (Domča)

           

                                                                                                                                                        kolektív 4.A triedy

        • Prehliadka Kremnického hradu

          Mesiac máj sa nám okrem iného spája aj s testovaním žiakov 5.ročníkov. Testovanie 5. Testovanie zamerané na zistenie vedomostí žiakov zo slovenského jazyka a z matematiky. Náročný deň pre našich kamarátov, kedy musia odhodiť všetok strach a obavy, preukázať svoje nadobudnuté vedomosti a ukázať, čo v nich je! V tento deň, keď naši kamaráti podstúpili pre nich náročnú skúšku, sme sa my, žiaci 6.ročníkov zúčastnili prehliadky Kremnického hradu. Odborný výklad bol veľmi zaujímavý a poučný, dozvedeli sme sa veľa nových a užitočných informácií a v mnohých prípadoch sme radi, že sa už nepoužívajú také prísne tresty ako v minulosti.  Častokrát sme počúvali s otvorenými ústami a behal nám až mráz po chrbte. Okrem výkladu sme mali možnosť popozerať si nádvorie hradu, veže mestského opevnenia, zvonicu a tí odvážnejší odhodili obavy a strach a odhodlali sa na výstup na kostolnú vežu. A že to určite stálo za to, máte možnosť vidieť na fotkách 😊 Nádherný výhľad im bol odmenou za ich odvahu, smelosť a prekonanie strachu. Po tejto návšteve sme sa vrátili na naše školské ihrisko a vytiahli sme volejbalky, basketbalky, bedminton a vychutnávali si vitamín D plnými dúškami. Tento deň sa niesol v dobrej nálade, bol plný smiechu a radosti a už nám len ostáva dúfať, že naši kamaráti dosiahnu čo najlepšie výsledky z testovania.

        • Hľadanie seba samého

          Deň, keď naši piataci mali ukázať svoje vedomosti z matematiky a slovenského jazyka a literatúry, sme my, ôsmaci a deviataci využili alternatívny spôsob vzdelávania. Najskôr naše duchovno zaplesalo vďaka veršom Andreja Sládkovičova. Počúvanie o jeho živote a literárnej tvorbe bolo zakončené najznámejšími veršami z jeho ľúbostnej básne Marína: " Nemožno mi Ťa neľúbiť..."

          Po krátkej prestávke sme zakotvili v kine Akropola. V seminári venovanom téme 2.svetovej vojny a holokaustu sme sa zamýšľali nad identitou.

          Naše dnešné vzdelávacie aktivity nás povzbudili zamyslieť sa, pokúšali sme sa kriticky myslieť a vysloviť názory.

        • Zeleninový deň

          ,,Tvoja strava je tvojim liekom.’’ (Hippokrates)

          V našej škole, ktorá pracuje v medzinárodnom projekte Škola podporujúca zdravie, sa snažíme žiakom spestriť dni aj zdravou stravou.

          V apríli to bol napríklad Deň bez sladkostí, v máji zas Zeleninový deň v školskej jedálni. To, že deťom zeleninový obed veľmi chutil, vypovedajú fotografie a výtvarné práce niektorých žiakov.

          A nielen zdravá strava prispieva k podporovaniu zdravého života našich detí, ale aj každodenné otužovanie, s ktorým sme začali v apríli.

          Veríme, že motivujeme ďalších nadšencov zdravého životného štýlu.

          Buďme FIT !!!

        • Okresné kolo v malom futbale

          V piatok sa konalo v Žiari nad Hronom okresné kolo v malom futbale. Naši chlapci podali veľmi sympatický výkon a o našom treťom mieste rozhodlo až skóre. Zaskvel sa najmä náš ukrajinský   "Schevchenko", Bohdan Didukh, ktorý vsietil súperom 12 gólov. Hneď po prvom zápase ho kontaktoval agent prvoligového celku FK Pohronie. Príjemným prekvapením bol bojovný výkon nášho najmladšieho brankára na turnaji, Bruna Baláža.

        • Online stretnutie s novinárom Vladimírom Šnídlom

          V tento upršaný piatok 13. mája sa daviataci zúčastnili online stretnutia s novinárom Vladimírom Šnídlom, ktorý nás poučil o hoaxoch a čomu veriť na internete a sociálnych sieťach. Vedieť rozpoznať pravdu od hoaxu je dôležité hlavne v tejto dobe, keďže veľa hoaxov vzniká okolo svetových udalostí, ktoré sa dejú. Hoaxy a falošné správy sa šíria po internete dosť rýchlo, pretože ľudia zdieľajú to, čomu chcú veriť a znepokojujú čím ďalej tým viac zmätených ľudí. Nemali by sme veriť všetkému, čo je na internete, vždy si treba overiť informácie a na základne toho si potom radšej urobiť vlastný názor.

                                                                                                                                  Ela Mišíkova, 9.A

        • Dalton na tému rodina

          Keďže sa blíži Deň rodiny, témou dnešného Daltonu bola práve rodina. Čítali sme o rodine, počítali, prezerali si rodinné fotografie a spoznávali členov našich rodín. Tiež sme si zašportovali, kriedami kreslili symbol rodiny a užili si slnečný deň na pikniku. Kolektív II.B

        • Pytagorove kamienky.

          Dnes sme na hodine matematiky využili krásny čas a zrealizovali sme hodinu matematiky na čerstvom vzduchu. V čase sme sa vrátili do 6.storočia pred našim letopočtom, kedy Pytagoras vymyslel a ukázal mnoho matematických súvislostí. Gréci vtedy na počítanie používali drobné kamienky - pséfos. Pytagoras s kamienkami nielen počítal, ale vytváral rôzne tvary tzv. figurálne čísla.

        • Tvorenie v knižnici

          Deti z ŠKD navštívili knižnicu, kde si pre ne pani knihovníčky pripravili tvorivé činnosti. Zamotali sa do klbiek vlny a nití a s trochou krepového papiera vyrobili krásne jarné kvietky a stromčeky. Ďakujeme pani knihovníčkam ešte raz.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.