• Novaškovci  stavali  máj

          Mesiac máj sa spája s láskou, ale aj s novým začiatkom a zrodom nového života. Májová čerstvo zazelenaná príroda evokuje mladosť, sviežosť a energiu. Stromy, ktoré majú medzi rastlinami svoje zvláštne postavenie, symbolizovali mýtus boja jari so zimou či života so smrťou. Slovenským zvykom už od stredoveku preto bolo, že chlapci, ktorým sa páčilo nejaké dievča, stavali pred dom svojej vyvolenej strom ozdobený pestrofarebnými stuhami a papierikmi – máj. Ale nešlo vždy iba o lásku a prejavenie náklonnosti, máje si ľudia pred svoje domy stavali aj ako ochranu pred zlými duchmi a chorobami. Poľnohospodárom zas mala priniesť májová zeleň dobrú úrodu. Stavanie májov však nie je len slovenský zvyk, okolo 15. storočia bol rozšírený po celej strednej Európe.

          Dnes sme si i my na školskom dvore postavili máj pre ochranu školy plnej skvelých žiakov a ich učiteľov. So sprievodom piesní a tanca sme vyjadrili úctu tejto peknej tradícii.

        • Šachový turnaj

          Dňa 27.4.2023 sa naši žiaci deviateho a žiačky 2. a 4. ročníka zúčastnili na šachovom turnaji v Žiari nad Hronom. V silnej konkurencii chlapcov obsadila pekné 8. miesto naša žiačka Dorotka Gáfriková.

          Ďakujeme a tešíme sa na budúci rok.

        • Oznam

          Dňa 3.5.2023 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň a 2.stupeň o 11:20 h

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

        • Spievam, spievaš

          Na 100% - tak by sa dal zhodnotiť dnešný úspech získania ocenení v speváckej súťaži. Žiaci našej školy si vyspievali ocenenia v okresnom kole súťaže,,Spievam,spievaš,….”, ktorá sa konala v ZUŠ pod taktovkou CVČ v Kremnici. Blahoželáme k 2.m. Ninke Kapustovej, Sibylke Jasmine Prídavkovej,Jurajovi Majerovi a k 3.m. Dominike Balkovičovej.

        • Beh oslobodenia centrom Kremnice 19. apríla – naše úspechy

          Minulý týždeň sa v Kremnici konali bežecké preteky, ktorými sme si pripomenuli výročie oslobodenia nášho mesta. Túto peknú myšlienku podporilo svojou účasťou 86 žiakov našej školy. Niektorí z nich sa aj umiestnili na stupni víťazov.


          Dievčatá (1. - 2. ročník)


          2. Hana Gáfriková,

          3. Andrea Polačková


          Chlapci ( 3. a 4. ročník)


          1. Matias Tatár


          Dievčatá ( 3. - 4. ročník)


          1. Dorota Gáfriková,

          2. Michaela Valková,

          3. Sára Holečková


          Chlapci (5. - 7. ročník)


          1. Maxim Májik,

          2. Simon Komora


          Dievčatá (5. - 7. ročník)


          2. Liliana Andrášiová,

          3. Andrea Weissová


          Všetkým umiestneným srdečne blahoželáme.

        • Deň Zeme s Daltonom

          V piatok sme oslávili Deň Zeme Daltonom. I keď v obmedzenom počte (týmto pozdravujeme našich bodkovaných spolužiakov), dnešný deň sme si užili. Pomocou matematických operácií sme odhalili 4 tajomstvá Zeme, zopakovali si vybrané slová, no najmä sme zrecyklovali nášho papierožrúta a vyrobili nový papier. Už sa tešíme, ako si naň niečo pekné nakreslíme.

                                                                                                                                    Kolektív III.B

        • Oznam

          Dňa 26.4..2023 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 12:15 h

          2. stupeň o 12:15 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

        • Matematická olympiáda

          Dňa 12.4.2023 sa žiaci , ktorí úspešne vyriešili domáce kolo matematickej olympiády, zúčastnili okresného kola v Žiari nad Hronom. Úlohy boli dosť náročné, nebolo to ako na hodinách matematiky, ale naši žiaci sa nevzdávali. Blahoželáme Sibyle Jasmine Prídavkovej, ktorá sa umiestnila na 1. mieste a Adamovi Henželovi, ktorý sa umiestnil na 6. mieste.

        • Deň narcisov

          Milí rodičia, priatelia školy, milí žiaci,

          aj tento rok sa naša škola tradične zapojí do akcie s názvom Deň narcisov.

          Leitmotívom tohto roku je obrátený narcis s tvrdením: "ĎAKUJEME, ŽE VIDÍTE ŽIVOT AJ Z INEJ STRANY"

          Niekedy totiž život "bodne", obráti sa naruby, a to vo väčšine prípadov oznámenia onkologickej diagnózy. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na život z inej strany dokážu pozrieť a byť solidárni v podobe pripnutia narcisu a prispenia do zbierky Deň narcisov.

          Vo štvrtok 20.apríla sa aj žiaci našej školy zanietene rozhodli pomôcť a zapojiť do dobrovoľnej zbierky, a tak, ak ich uvidíte v uliciach nášho mesta, učite ich neobíďte

          Ďakujeme

        • Vesmír očami detí

          V jedno pekné popoludnie sme sa s druhákmi v ŠKD ponorili do tajomstiev vesmíru a slnečnej sústavy. Spolu s p. Miškócim sme skúmali, ako vznikol vesmír a čo všetko patrí do slnečnej sústavy. Deti si pripravili ohľadom danej témy množstvo zvedavých otázok. Na zvedavé otázky im vedela s prehľadom odpovedať aj žiačka Sibylka Prídavková, ktorá sa už v danej problematike orientuje ako doma. Možno sme v niektorých deťoch touto aktivitou prebudili záujem o astronomický krúžok.

        • Veľkonočné zvyky a tradície

          Veľkonočné sviatky sú síce už za nami, ale druháci ich úspešne zvládli aj vďaka tomu, že sme si pred nimi pripomenuli Veľkonočné zvyky a tradície. Chlapci aby vedeli, ako správne postupovať pri šibačke a dievčatám sme pripomenuli, ako majú svojich kúpačov odmeniť maľovaným vajíčkom a pohostiť ich dobrotami. Porozprávali sme si čosi i o zvyklostiach v iných krajinách, aby sme spoznávali aj kultúru iných národov a národností.

        • Najlepší remeselníci v Kremnici

          Dňa 12. 4. 2023 sme sa vybrali do čitárne v Kremnici, za účelom vyhľadávania informácií o tradícii najlepších remeselníkov v Kremnici. Stretnutie sme si dohodli s p. Matildou Olbrichtovou, regionálnou spisovateľkou, ktorá nás učí a vzdeláva v rôznych témach ohľadom Kremnickej histórie. Stretnutia s ňou sú pre nás vždy lákavé a zaujímavé a veríme, že aj my jej robíme radosť a dodávame pozitívnu energiu do ďalších slnečných dní.

        • Obedy zadarmo

          Prosíme rodičov, ktorí ešte neodovzdali návratku - žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu, aby tak urobili v čo najkratšom čase. Termín sme predĺžili do 18.4.2023. V prípade nedodržania termínu odovzdania uvedenej žiadosti nebude môcť byť dotácia na stravu poskytnutá.

                                                                                                                                                                                                                                     Vedenie školy

        • Hviezdoslavov Kubín

          Vzťah k umeleckému prednesu dnes, 13.4., prezentoval náš žiak Matej Berčík, ktorý reprezentoval našu školu v regionálnom kole postupovej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín - Zechenterova Kremnica.

          Gratulujeme mu k 3. miestu a držíme palce v jeho ďalšej umeleckej činnosti.

        • Odspievaný utorok

          Dňa 4.4.2023 sa spievalo v školskom kole speváckej súťaže ,,Spievam, spievaš,...” Najúspešnejšími spevákmi našej školy sú:

           

          Ľudová pieseň

          I. kategória

          1. Viktória Králiková

          2. Nela Lacková

          3. Michaela Murgašová

           

          II. kategória

          1. Nina Kapustová

          2. Vladimír Ján Prídavok

          3. Ela Krajčovičová

           

          III. kategória

          1. Sibyla Jasmína Prídavková

           

          IV. kategória

          1. Juraj Majer

           

          Umelá pieseň

           

          I. kategória

          1. Nela Lacková

          2. Andrea Polačková

           

          II. kategória

          1. Natália Říhová a Viktor Andrej Ťahún

           

          IV. kategória

          1. Kristián Kubisch

           

          Všetkým spevákom blahoželáme a postupujúcim držíme päste v okresnom kole.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.