• Pletenie korbáčov

          Blíži sa Veľká noc a s ňou aj veľkonočná šibačka. Na šibačku treba dobrý korbáč. Štvrtáci zo školského klubu boli v piatok v čitárni, kde sa naučili takéto korbáče pliesť z vŕbových prútov. Bolo to zaujímavú popoludnie, každý si odniesol svoj korbáč a aj prútiky, aby si doma mohli urobiť ešte jeden korbáčik.

        • Predškoláci hľadali Novaška

          Jarné slniečko nalákalo škôlkarov do našej Novaškovej školy. Keďže sa nám Novaško stratil, "Labková patrola" nám ho pomohla hľadať. Predtým však musela splniť niekoľko vedomostných zadaní a pohybových aktivít. Darilo sa im výborne! Deti s nadšením plnili úlohy, ktoré ich doviedli do úspešného cieľa, a tak bol Novaško nájdený. 

          Tešíme za na opätovné stretnutie! ☀️

        • Športujeme pre radosť

          Ako deťom zlepšiť náladu a v neposlednom rade aj kondíciu a športové spôsobilosti? Prezliekli sme sa do športového a za chvíľu naša telocvičňa výskala detským džavotom a dupotom. Rozdelili sme sa do dvoch družstiev a súťažili sme hádzaním lopty na basketbalový kôš, driblovaním lopty, či slalomom pomedzi farebné kužele. Športovanie nám učarovalo. Veď okrem dobrej nálady si zo športovania do života odnášame aj iné benefity ako odolnosť, schopnosť prekonávať prekážky, či vedieť sa zmieriť s prehrou. Takýto však nie je len šport, ale aj samotný život. Z tohto pohľadu je športovanie skvelou prípravou na realitu.

        • Pasovanie za čitateľov

          Pasovačka v Knižnici J.Kollára sa prvákom veľmi páčila. V spolupráci s EDUdrama sa prváci preniesli do ľudovej rozprávky, v ktorej si zahrali ako naozajstní herci. Tešili sa, že tak boli pasovaní za platných čitateľov mestskej knižnice.

        • IQ olympiáda 2024 - spustenie registrácie

          Súťaž IQ olympiáda znova prichádza medzi Vás.

          Je to súťaž, ktorá nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať. Úlohy sú všestranné a pokrývajú rôzne druhy intelektového nadania. Výsledkom však nie je výška IQ, ale iba počet bodov za vyriešenie testu.

          Súťaž je postupová, prebieha v troch kolách (školské on-line, regionálne semifinále, celoštátne finále)

          Účasť v súťaži je bezplatná. Zapojiť sa môžu žiaci 2. stupňa ZŠ alebo prímy až kvarty osemročných gymnázií. Odmenení peknou cenou môžu byť nielen žiaci, ale aj škola s najväčším počtom zapojených súťažiacich.

          Registrácia je dostupná na https://test.iqolympiada.sk/ do 05.04.2024 – je potrebné zadať svoju e-mailovú adresu a e-mailovú adresu rodiča.

          Školské kolo prebehne 15.04.2024 - 21.04.2024. Ďalšie informácie sú dostupné na https://iqolympiada.sk/.

        • Výstava textilná tvorba

          Počas posledného mesiaca naši žiaci navštívili výstavu Textilná tvorba v Galérii NBS. Dozvedeli sa tam veľa zaujímavých informácií o spracovaní vlny, priadze a látok. Návšteva sa vždy zakončila tvorivými aktivitami. Mladší žiaci tkali z pásikov farebného papiera, starší si trúfli na pásiky z farebných obrázkov. Pod ich rukami vznikali zaujímavé obrázky. Ďalšie skupiny žiakov pracovali s vlnou – naučili sa z nej vyrábať brmbolce, dokonca aj šperky a postavičky.

        • Praktické cvičenia z biológie

          Žiaci šiesteho ročníka na hodinách  biológie robili praktické cvičenia.  Najprv pozorovali črievičky veľké, ktoré sme "vychovali" v sennom náleve, pripravenom zo sena a vody z potoka.  Pozorovali ich tvar, rýchlosť pohybu, udivilo ich množstvo týchto prvokov v 1 kvapke senného nálevu.  Na druhom cvičení to boli  bunky pokožky listu pelargónie - muškát a tradeskancie - "žaba"  Všímali si  tvar pozorovaných buniek, tvar a farbu prieduchov, ktoré sa na spodnej pokožke nachádzajú. Pozorované bunky nakreslili do zošitov, v ktorých urobili záznam z praktického cvičenia. Tešíme sa na ďalšiu prácu s mikroskopom a nazretie do mikrosveta. 

        • OZNAM

          Z dôvodu výpadku elektrickej energie dňa 6.3.2024 sa mení obedová prestávka  a vyučovacie hodiny v tento deň nasledovne:

          I.stupeň –obed od 11:00 hod. do 11:30 hod.

          7. vyučovacia hodina-  bude končiť o 13:00 hod.

           

          ŠKD bude fungovať v normálnom režime.

           

          II.stupeň – obed – od 11:30 hod. do 12:15 hod.

          7. hodina – 12:15 hod. do 13: 00 hod.

           

          Ďakujeme za pochopenie. Vedenie školy.

        • Pranostiky, príslovia a porekadlá

          Vieš vysvetliť, čo je príslovie a čo je porekadlo? My tretiaci sme sa to naučili hravou formou s našou babičkou Matildou. Tentokrát pre nás napísala rozprávku – príbeh, v ktorom sme hľadali pranostiky, príslovia a porekadlá. Nás však táto veselá aktivitka vôbec nezaskočila. Babička nás pochválila, nakoľko sme našli a vysvetlili sme si všetky príslovia a porekadlá, ktoré šibalsky ukryla do rozprávky. Užili sme si spolu veľa zábavy a čo - to nové sme sa opäť i naučili.

        • Testovanie 9 2024

          CELOSLOVENSKÉ TESTOVANIE ŽIAKOV 9. ROČNÍKOV ZŠ T9-2024

          RIADNY TERMÍN 20. marec 2024 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra

          NÁHRADNÝ TERMÍN 4. a 5. apríl 2024 (štvrtok, piatok)

           

          Harmonogram:

           

          Matematika

          08:00 – 08:10 h (10 minút) úvodné pokyny, rozdanie OH a pomocných papierov

          08:10 – 08:20 h (10 minút) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

          08:20 – 09:50 h (90 minút) administrácia testu z matematiky

          09:50 – 09:55 h (5 minút) zozbieranie testov, OH a pomocných papierov

          09:55 – 10:20 h (25 minút) prestávka

          Slovenský jazyk a literatúra

          10:20 – 10:25 h (5 minút) úvodné pokyny a rozdanie OH

          10:25 – 10:35 h (10 minút) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

          10:35 – 11:45 h (70 minút) administrácia testu z vyučovacieho jazyka

          11:45 – 11:50 h (5 minút) zozbieranie testov a OH

           

          Žiaci so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami (ŠVVP), ktorí majú počas testovania

          upravené podmienky, sú testovaní podľa osobitného harmonogramu.

          Dĺžka testovania žiakov so ŠVVP zaradených do 1. skupiny obmedzenia je predĺžená o 15 minút.

          Dĺžka testovania žiakov so ŠVVP zaradených do 2. skupiny obmedzenia je predĺžená o 30 minút.

           

          Informácie

           

           

        • Lyžiarsky výcvik na Čertovici

          ,,Zlé časy vytvárajú silných ľudí a silní ľudia vytvárajú dobré časy a dobré časy vytvárajú slabých ľudí a slabí ľudia vytvárajú zlé časy a zlé časy vytvárajú silných ľudí."

           Aj lyžiarsky výcvik na Čertovici sa nesie v duchu, kde počasie z nás niektorých ľudí, robí slabých. Zľadovatený terén, silný vietor, obúvanie v strmom svahu do lyžiarok, zdolanie  čiernej zjazdovky, strmého vleku, nosenie ťažkých lyží v ľadovom teréne. Musíme prekonávať prekážky, niektorí ľahko, ani nevedia a niektorí naopak s vypätím všetkých síl.

          Za odmenu niekedy stačí oddych v noci, krásne výhľady na Západné Tatry a radosť z pohybu na lyžiach, ktorí už všetci zvládame.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.