• Dotácia na stravu

          Milí rodičia, od 01. 05. 2023 vstupujú do platnosti tzv. „obedy zadarmo“. 

           

          Oprávnené deti na poskytnutie dotácie na stravu tzv. „obedy zadarmo“ 

          • Všetci žiaci 1. a 2. stupňa Základnej školy 

           

          • Žiaci vyžadujúci osobitné stravovanie a školská jedáleň im nevie zabezpečiť takéto jedlo – diétne stravovanie, musia požiadať o stravovanie v školskej jedálni, doložiť posúdenie lekára špecialistu napr. gastroenterológ, diabetológ, alergológ a pod., aby boli zaradení do zoznamu stravníkov s tým, že si v rámci obeda prinesú na konzumáciu vlastnú diétnu stravu.  
          • Žiaci zo zariadenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately (SPOD a SK), ak o to zariadenie požiada a dieťaťu je poskytovaná starostlivosť pobytovou formou na základe rozhodnutia súdu o nariadení ústavnej starostlivosti, pričom deti zo zariadenia odoberajú obed v škole v rámci vyučovania.  
          • Žiaci s individuálnym vzdelávaním bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom obed pre žiaka bude odobratý v školskej jedálni. 

          Dotácia na stravu –   bude poskytovaná od 01.05.2023 nasledovne: 

          1.stupeň ZŠ – 2,10 Eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania a odobralo obed 

          2.stupeň ZŠ  – 2,30 Eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania a odobralo obed 

           

          1. O dotáciu na stravu je nevyhnutné požiadať, a to na tlačive Žiadosť – návratka , ktorú žiadame doručiť prostredníctvom triedneho učiteľa najneskôr v termíne do 14. 04. 2023. 

          2. V prípade, ak sa žiak doteraz nestravoval v školskej jedálni ZŠ , je zároveň povinné vyplniť a poslať spolu s návratkou aj Zápisný lístok , aby bol žiak zaradený do zoznamu stravníkov. 

          3. Rodičia a iní zákonní zástupcovia žiakov majú naďalej povinnosť odhlasovať žiakov zo stravovania počas ich neprítomnosti na vyučovacom procese. 

          4. Režijné náklady a ich platba zostávajú nezmenené vo výške 5,00 Eur mesačne.  

          V prípade, ak nedoručíte návratku triednemu učiteľovi v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

           Navratka-_rodic.docx

          V Kremnici 30.03.2023                                                                                   Renáta Florovičová, ved. ŠJ 

        • Biblická olympiáda

          Dňa 28.3.2023 sa v priestoroch Cirkevnej základnej školy v Žiari nad Hronom, konalo po niekoľkých rokoch pandemickej odmlky okresné kolo biblickej olympiády prezenčným spôsobom. Vďaka záujmu žiakov, mala aj naša škola zastúpenie v tejto súťaži. Žiaci súťažili v družstvách a svoje vedomosti si preverovali v piatich kolách. Súboje boli vyrovnané až do posledného kola, ktoré rozhodlo o 2.mieste pre našich žiakov v zložení: Johana Verešová ( 6. A ), Brayen Korsch ( 7. A ) a Kristián Kubisch ( 7. A). Žiakom srdečne gratulujeme a tešíme sa o rok na ďalšie kolo súťaže. Cirkevnej škole veľmi pekne ďakujeme za vytvorenie srdečného a pohostinného prostredia, v kruhu príjemných organizátorov súťaže.

        • INEKO nás hodnotilo 

          V rámci celoslovenského hodnotenia základných škôl sme sa podľa INEKO posunuli na vyššie priečky. Citujeme z hodnotenia: "ZŠ , Angyalova ul. 401/26 v Kremnici patrí medzi školy, ktoré sú aktívne a otvorené. Škola má záujem o moderné metódy, transparentnosť a tiež sa stará o moderné vybavenie." Tešíme sa z pozitívneho hodnotenia a máme radosť z našich aktívnych žiakov.

          Na našej škole pracujeme v rámci krúžku 3D tlač a vyrábame si rôzne 3D modely, ktoré využívame vo vyučovaní a tiež pri rovesníckom vzdelávaní. Podarilo sa nám stretnúť s odborníkmi v danej oblasti, ktorí pracujú u nás na Slovensku, ale aj v zahraničí.

          Pozrite si aspoň krátku upútavku.

        • Hviezdoslavov Kubín

          Predniesť text zrozumiteľne a pútavo nie je jednoduchá vec. Ba dokonca obstáť úspešne v silnej konkurencii recitátorov, to si vyžaduje dlhotrvajúcu a zodpovednú prípravu. Následne sa dostaví ovocie. 

          S gratuláciou na perách môžeme takto hovoriť o našom  žiakovi Matejovi Berčíkovi, žiakovi 9.B, ktorý sa dnes 28.3. umiestnil na druhom mieste v okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v Žiari nad Hronom, a tak postupuje do regionálneho kola. Rastie nám nádejný herecký talent.

          Tešíme sa a ešte raz gratulujeme.

        • Roadshow 3D tlače a 3D skenovania na TUZVO

          Na Technickú univerzitu vo Zvolene sme sa dnes vybrali s naším krúžkom 3D tlače. Vyskúšali sme si doobedie ako študenti vysokej školy, kde sme si vypočuli prednášku o tom ako sa tlačí v priemysle, aké sú možnosti, prečo má 3D tlač dnes už neodmysliteľné využitie vo výskume, priemysle, vo filme, medicíne a v mnoho ďalších oblastiach. Určite nás inšpiroval 3D skener ako ďalšia pomôcka, ktorá by mala využitie aj na našej škole. Čo bol pre chalanov najväčší zážitok vidieť a chytiť si všetky tie výrobky, môcť sa opýtať všetko, čo ich zaujíma.

          Daniel Mužík: ,, Páčilo sa mi, že vyrobený prípravok som si mohol chytiť do ruky a mnohé som si mohol rozobrať a znova zložiť."

          Tomáš Vodislavský: ,, Mne sa páčilo, že som si mohol pozrieť, akým spôsobom tlačia rôzne 3D tlačiarne, ktoré som ešte nikdy nevidel.''

          Juraj Majer: ,,Mne sa páčilo, že sme mohli vidieť nové inovácie v oblasti 3D tlače a že sme si mohli výrobky chytiť do ruky."

          Martin Báláž: ,, Super bolo to, že výrobky sa dali chytiť a po chvíli, keď sa výstavná miestnosť vyprázdnila, dalo sa skúsiť aj skenovanie."

        • Medzinárodný deň vody.

          Na informatike v šiestom ročníku sme si pripomenuli Deň vody, ktorý sme oslávili 22.3.2023. Vychovávame mládež, pre ktorú by táto téma mala byť veľmi dôležitá. 

          Voda je v dnešnej dobe pre nás samozrejmosť, ale v mnohých  krajinách to nie je tak. Aj do budúcnosti treba dbať na to, že voda môže byť nad zlato.

          Tu sú práce našich šikovných žiakov, výstup mohol byť v rôznych formátoch  a v práci mali byť zachytené dôležité myšlienky súčasnosti a budúcnosti. Pracovali sme v programe Canva.

          Den_vody_23.3.2023_Vodislavsky.pdf

        • Futbalový Dalton

          Keď sa náš spolužiak ocitol azda v tej najťažšej situácii, no futbal je jeho život, radosť,... potiahli sme opäť za jeden koniec a vymysleli futbalový Dalton. Či sme alebo nie sme fanúšikmi futbalu, išli sme do toho. Tentokrát sa na tvorbe daltonského plánu podieľali aj samotní žiaci a vymýšľali povinné i dobrovoľné úlohy. Dnes sme v skupinách skladali násobilkové puzzle, hrali futbal s vybranými slovami, hľadali cestu do cieľa, hrali pexeso, rysovali, ale i tvorili výnimočnú futbalovú loptu. Po súboji v kvíze a poriadnej rozcvičke sme odohrali futbalový zápas. S našim rozhodcom Vladkom, dievčatami, ktoré sa nedali zahanbiť a chlapcami futbalistami sme sa dopracovali k remíze a zaslúžili si zlaté daltonské medaily.

                                                                                                                                                       Kolektív III.B

        • Zbierka Hodina deťom

          Dňa 21.marca 2023 sa konala zbierka Hodina deťom a dobrovoľníčky z našej školy zbierali v priestoroch školy a v uliciach nášho mesta dobrovoľný finančný príspevok, ktorý bude poskytnutý deťom, ktoré vyrastajú len s jedným rodičom alebo pre deti ohrozené chudobou.

          Výnosom verejnej zbierky sa podporia individuálni žiadatelia z radov jednorodičov, rovnako aj organizácie pomáhajúce rodinám s jedným rodičom, ktorí sa ocitli v núdzi.

          Ďakujeme našim dobrovoľníčkam, pedagogickému dozoru, aj každému dobrému človeku, ktorí ochotne pomohli a prispeli na dobrú vec ❤️

        • Blíži sa koniec e-shopu!

          Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsangykrc/

          Objednávanie je už spustené a bude možné až do 22.3. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

          Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!

          (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

          S pozdravom a prianím krásneho dňa

                                                                                                                                                            vedenie školy

        • Jarná školička

          15.3. sme privítali predškolákov z Kremnice a okolitých obcí na workshope Jarná školička. Škôlkári mali možnosť vyskúšať si rolu žiaka v našej "Novaškovej" škole. Počas dňa absolvovali množstvo rôznych aktivít. S lienkou Lenkou priradením počtu k správnemu číslu, rozsvietili lampášiky, ktoré žiarili lienkam na ceste k správnemu lístku. Hod kockou, či štipcovačka bola tiež zábava. Medveď Mišo držal palce všetkým hráčom florbalu i futbalu a bol verným fanúšikom. Predškoláci si obliekli dresy a spolu s pani učiteľkou a veľkým nadšením odohrali zápas. Veru aj naši deviataci mali čo robiť, aby vychytali všetky strely. Ak aj niekto neskóroval, v objatí medveďa Miša sa opäť cítil spokojne. Naprogramovať cestu galaxiou? Žiaden problém!!! Programovanie už totiž dávno nepatrí len do sveta dospelých a v tom nás utvrdili aj naši malí hostia, ktorí na tabletoch prostredníctvom interaktívnej vzdelávacej hry Galaxy Cord využívali princípy programovania. Tiež kódovali s Bee Bot včielkou a nebáli sa prekonávať prekážky a nájsť možnosti, ako sa čo najrýchlejšie dostať do cieľa. Svoju odvahu ukázali aj pri chemických pokusoch a na chvíľu sa stali pánmi plameňov. Po chutnom obede si užili tvorenie a hry v školskom klube. Veľmi sa tešíme z veľkého počtu predškolákov, ktorí s nami strávili tento príjemný deň.

          Už teraz sa však tešíme na ďalšie stretnutie s vami na "Čaji o tretej" s Mr. Bubble a možno aj na zápise do našej školy. Tešia sa na vás Novaškovci!!!

        • Pečenie medovníkov

          V jedno marcové popoludnie sme boli s prvákmi prvý krát v školskej kuchynke. Tam nás už čakala usmiata pani Balážová so svojou vnučkou Laurou,ktorá je v našom oddelení na praxi. Pre deti prichystali medovníkové cesto. A vtedy to vypuklo: začalo sa miesiť, vaľkať, vykrajovať, piecť a ozdobovať. Na plechoch pribúdali medovníčky rôznych tvarov a tie putovali rovno do rúry. Nakoniec si mohli svoje ozdobené medovníčky aj zjesť.

          Na pomoc sme si zavolali štvrtákov, ktorí nám pomáhali a spolu nám to išlo ako po masle.

          Medovníky sa vydarili na 1*. Boli výborné 🙂

        • Noví čitatelia

          Nedávno k nám nastúpili do školy naši malí piráti – prváci a už si vedia sami skoro všetko prečítať. Preto boli  dňa 9.3.2023 v Knižnici J. Kollára v Kremnici slávnostne pasovaní za čitateľov s právom požičiavať si z knižnice tie najkrajšie a najzaujímavejšie knihy. Mali z toho veľkú radosť a čo je potešiteľné, mnohí z nich navštevujú knižnicu v našom meste pravidelne spolu so svojimi rodičmi. Za naozaj pekné podujatie ďakujeme Bc. Janke Gálisovej.

        • Interaktívny panel 

          Sme veľmi rady , že škola v spolupráci so ZRPŠ zakúpila dva interaktívne panely . Jeden interaktívny panel sa využíva na 2. stupni v učebni informatiky a druhý je umiestnený  v učebni hudobnej výchovy na 1. stupni. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať, že ho môžu využívať žiaci 1. stupňa a deti 3. ročníka v rámci pobytu v ŠKD a naplno sa tešiť z jeho funkcií. Poskytuje nám nové možnosti na opakovanie učiva – vieme si opakovať hodiny, noty na hudobnú výchovu a mnoho iného. Vďaka portálu Smartbooks si hravo opakujeme učivo zo slovenčiny, matematiky, angličtiny, prírodovedy a dokonca aj vlastivedy. Vieme ho využívať aj na zábavu a môžeme si spoločne kresliť, pozerať rozprávky, prezentácie a hľadať spoločne námety na tvorenie. Ešte raz ďakujeme. 

        • Výška stravného - zmena od 1.3.2023

          Milí rodičia,  oznamujeme vám zmenu výšky úhrady za desiaty a obedy (podrobné informácie, si môžete pozrieť v časti - Jedáleň ) a to nasledovne:

          Zmena stravnej jednotky od 01. 03. 2023:

           

          OBED:          I. stupeň -  1,50 €      

                              II. stupeň  - 1,70 €      

          DESIATA:  I. a II. stupeň  - 0,70 € 

           

          Režijné náklady (RN) sa nemenia  - 5,00 € 

           

          OBED:       Zamestnanci:  2,20 €       

           

          Výška úhrady mesačného stravného od 01. 03. 2023:

           

          1. Priemerná suma mesačného stravného na 20 dní

                      (priemer 20 dní v mesiaci x stravná jednotka )

           

          I. stupeň          30,00 € + 5,00 € RN  = 35,00 €

          II. stupeň         34,00 € + 5,00 € RN  = 39,00 €

          DESIATA         14,00 €

          Zamestnanci - 2,20 € + 2,63 € réžia = 4,83 €, z toho  2,17 € hradí zamestnanec (mesačne spolu 43,40 €) a 2,66 €  hradí zamestnávateľ .

        • E-shop so školským oblečením je tu!

          Máme pre Vás skvelú novinu!

          Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsangykrc/

          Objednávanie je už spustené a bude možné až do 20.3. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

          Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!

          (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

          S pozdravom a prianím krásneho dňa

                                                                                                                                                            vedenie školy

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.