• Angyalova latka

          Dnes sa za úžasnej atmosféry konala na našej škole súťaž v skoku do výšky. Naše nadšenie preniesla svojim vstupom na obrazovky aj Televízia Markíza. Ľubo Fronko vyjadril strávené dopoludnie na našej škole slovami: ,,Ďakujem za pozvánku, bolo to naozaj veľmi milé nakrúcanie, sám som sa nechal strhnúť atmosférou detí a ich "sveta". "

          Ako nadšenec športu prišiel žiakov podporiť Jozef Pribilinec, olympijský víťaz a majster Európy v chôdzi. Bol významnou osobnosťou súťaže.

          Leovi Šebeňovi gratulujem k prvému miestu a zdolanie latky vo výške 154 cm.

          Pozrime na super atmosféru.

        • Tajomstvá Kremnice

          Včera námorníci a lienky získali prostredníctvom náučnej hry Tajomstvá Kremnice nové vedomosti o cechoch, symboloch a významných budovách mesta. Postupne sa nám darilo odkódovať indície a tým lepšie spoznať osobnosť Gejza Angyala. V závere sme sa odtestovali v kvíze a zahrali na detskom ihrisku. Veľmi sa tešíme, že sme stretli významného huslistu pána Petra Michalicu. Hru pre nás pripravili pani Ťahúnová a pani Golhová, za čo im patrí veľké ĎAKUJEME.

        • Geografická exkurzia

          Vo štvrtok 25.5. 2023 nová škola prvýkrát vyrazila na geografickú exkurziu. Vybratí žiaci z deviateho, ôsmeho a šiesteho ročníka spolu vyštartovali na horskú chatu generála Milana Rastislava Štefánika, ktorá sa nachádza na hrebeni Nízkych Tatier, kde sme strávili noc. Na druhý deň borci, ktorí mali najviac síl, podnikli výstup na najvyšší vrch Nízkych Tatier - Ďumbier 2043m.

        • Na vlnách Bratislavy...

          Smiech a vrava sa šírili v ranných hodinách z Kremnice,
          dnes naši siedmaci a piataci nesadli do školskej lavice.
          Zavítali do hlavného mesta,
          bola to veru dlhá cesta.
          Bratislava otvorila svoje brány,
          a tak zrealizovali sme naše plány.
          Vyhliadková jazda na hrad bola skvelá,
          nových informácií o histórii bolo veľa.
          Na vlnách Dunaja sme sa plavili,
          a niekoľko príjemných chvíľ sme strávili.

           

        • Geografická exkurzia

          Vo štvrtok sa začala geografická expedícia obľúbenou hrebeňovou túrou Nízkych Tatier na Ďubier. O zážitky a dobrú náladu nebola núdza. Ďumbier (2046m) je najvyšším vrchom pohoria Nízke Tatry. Aj z tohto dôvodu je veľmi dobre známy. Leží na hlavnom hrebeni, vo východnej časti Ďumbierskych Nízkych Tatier nad Jánskou a Ludárovou dolinou na severe a Trangoškou a Srdiečkom na juhu. Vďaka jednoduchej dostupnosti sa jedná o veľmi populárny kopec. Láka skvelým kruhovým výhľadom na kraj i horstvá stredného Slovenska i svojou majestátnosťou. Je to vskutku jedinečný kopec. Dnešný deň sme ukončili na Štafánikovej chate. Počasie nám dnes naozaj prialo. Srdečný pozdrav z chaty M. R. Štefánika.

        • ZOO Tropical World

          Včerajšia exkurzia do ZOO Tropical World bola pre niekoho skúškou odvahy, pre niekoho brnkačka, no všetci sme si to parádne užili. Overili sme si naše vedomosti a naučili sa veľa nového o plazoch a pavúkoch. Ďakujeme za skvelú prednášku a priateľský prístup Peťovi zo ZOO a hlavne sa vytešujeme z toho akí sme odvážni.

                                                                                                                                                                Kolektív III.B

           

        • Deň matiek

          Dňa 18.5.2023 námorníci z 3.B pozvali svojich najbližších na program pri príležitosti Dňa matiek, ktorý pripravili s pani učiteľkou Mgr. Jankou Bérešovou. Svojim mamičkám vyrobili nádherné obrazy s ich milou charakteristikou. Svoje umenie ukázali v hre na bicie, na gitaru, v speve. Doteraz máme v hlavách veselé rapovanie malých námorníkov! Divadielkom inšpirovaným knihou Naša mama je bosorka a scénkou z muzikálu Pomáda nás príjemne zabavili a zároveň slzy dojatia vyčarovali tieňovým divadlom, kde vyzdvihli každodennú prácu mamičiek. Pri pohybových hrách a tanci sme sa spolu veľa nasmiali. Na záver sme si spoločne s deťmi zaspievali povzbudzujúcu pesničku Opri sa o mňa, ktorej tóny zneli po celej aule. Ďakujeme námorníkom a ich pani učiteľke za krásne chvíle, ktoré pre nás pripravili a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia. Kolektív rodičov III.B

        • Škola v prírode - 4.deň

          Blížime sa do konca a všetko dobré raz musí skončiť. Ani sme sa nenazdali a čaká nás posledný deň. Užili sme si plno srandy, zábavy, prehĺbili a utužili vzťahy - cieľ splnený. Dnešný deň sme strávili v Banskom kúpeli, navštívili sme miestny obchod so suvenírmi a po príchode na chatu nás čakala pani včelárka, ktorá nám urobila zaujímavú besedu o včelách. 

          Keďže nezaháľame, využívame okolie, v ktorom sa aktuálne nachádzame a to priamo vo vlastivede - Štiavnické vrchy, kúpeľné mesto. 

          Ale jedno je isté, tešíme sa už domov za svojimi rodičmi. Do skorého videnia!

        • Škola v prírode - 2. deň

          Utorkové ráno nás teda vôbec nepotešilo, ako sme otvorili oči - pršalo.

          Ale...po fajnových raňajkách sme sa vystrojili a šli sme na prechádzku. Počas prechádzky sme pozorne sledovali okolie - stopy zveri, okolité stromy, zeleň, žaby. Pri pamätníku H.D. Wilckensa sme prezentovali svoje projekty z prírodovedy - poviem Vám, nebolo to úplne jednoduché, pretože prezentovať pred toľkými spolužiakmi je fuška. Zvládli to tí naši štvrtáci úplne bravúrne. 

          Po parádnom obede bola siesta a potom? Perfektná hra na stanovištiach. Počas hry sme  nadväzovali vzťahy aj s kamošmi druhákmi z Novej Bane. A už sa tešíme na ďalšie dni. 

        • Kvety pre mamičku

          Pri príležitosti Dňa matiek si naši žiaci už tradične mohli kúpiť črepníkové kvety, ktoré vypestovali žiaci V.A a VIII.A na hodinách techniky. Veríme, že sa mamičky potešia. 

          Prajeme im k sviatku veľa zdravia a radosti z ich detí, našich šikovných žiakov. 

        • Matka - najvzácnejší dar

          Mama znamená v živote človeka mimoriadne veľa. Je to človek, okolo ktorého sa točí celý život, človek, ktorému nikdy nesplatíme to, čo pre nás urobil.

          Dôležitosť matky v našich životoch sme si pripomenuli aj prostredníctvom podujatia v Knižnici Jána Kollára s názvom O mamách. Vyskúšali sme si život mamičky cez rôzne zaujímavé aktivity.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.