• Účelové cvičenia

          V stredu a vo štvrtok sme si zase raz zažili Teoretickú prípravu a Účelové cvičenia na II. stupni. Počasie nám tento rok neprialo, ale predsa len sme zažili mnohé aktivity na podporu našich vedomostí a zručností v oblasti zdravotnej výchovy, športovej obratnosti, ale aj záchranárskej činnosti ako aj spoločnú aktivitu ako kolektív. A veru napokon sa počasie umúdrilo a aj do prírody sme stihli vyjsť, aby sme si overili naše orientačné schopnosti.

        • Súčasný tanec na našej škole!

          Naši žiaci mali nedávno možnosť zúčastniť sa edukatívneho predstavenia "Súčasný čo?" v podaní Profesionálneho divadla súčasného tanca s medzinárodným umeleckým súborom. 💃 Predstavenie nás nielen zoznámilo s históriou a princípmi súčasného tanca, ale aj s kreatívnym procesom, ktorý stojí za týmto dynamicky sa rozvíjajúcim umením. 🩰

          Cieľom tejto aktivity bolo vytvoriť priestor pre otvorený a nenútený rozhovor s publikom o tom, ako vnímať tanec nielen racionálne, ale aj na fyzicko-emočnej úrovni. 🧠❤️ Súčasťou programu bol aj interaktívny workshop, kde si mohli naši žiaci vyskúšať základné metódy tvorby tanca.

          👏 Veríme, že žiakom táto "degustácia" súčasného tanca priniesla nové pohľady a inšpirácie! 💡

           

        • Akcie na našej škole v nasledujúcom týždni

          Tento týždeň sa na našej škole uskutoční séria podujatí, ktoré prinesú našim žiakom zaujímavé zážitky a vzdelávanie mimo bežnej výučby.

           Utorok (Deň tanca - Banská Bystrica)  

          Naši žiaci sa zúčastnia prezentácii tanca a pohybových aktivitách v rámci Dňa tanca, ktorý sa uskutoční v Banskej Bystrici. Čakajú ich interaktívne workshopy a ukážky tancov, ktoré ich určite rozhýbu. 

          I. stupeň - vyučovanie podľa rozvrhu, 

          II. stupeň - vyučovanie prebieha podľa rozvrhu v časoch od 7:00 hod.- 8:35 hod. potom pokračujeme: žiaci 5.-7. ročníka v čase od 8:35 hod. do 13:30 hod. - Banská Bystrica,

           žiaci 8.ročníka a 9.ročnika - aktivity s triednym učiteľom - škola.

           Streda: (Teoretická príprava na účelové cvičenia - Deň armády)  

          V tento deň sa zameriame na teoretickú prípravu na účelové cvičenia, ktoré súvisia s oslavou Dňa armády. Naši žiaci sa dozvedia viac o obrannej príprave a bezpečnosti, čo ich pripraví na praktické cvičenia nasledujúci deň. 

          I. stupeň- vyučovanie podľa rozvrhu 

          II. stupeň- 7:50 hod.- do 12:15 hod.

           Štvrtok (Účelové cvičenie)  

          Vo štvrtok sa bude konať účelové cvičenie pre žiakov II.stupňa, kde si žiaci prakticky vyskúšajú osvojené vedomosti. Čaká ich príjemne strávený deň.

           I. stupeň - podľa rozvrhu 

          II. stupeň- 7:50 hod. do 11: 45 hod.  V prípade nepriaznivého počasia bude prebiehať vyučovanie podľa rozvrhu.

          Piatok: (Exkurzia: Noc výskumníkov - Banská Bystrica)  

          Týždeň zakončíme vzdelávacou exkurziou do Banskej Bystrice, kde sa naši žiaci zúčastnia na podujatí Noc výskumníkov. Budú mať možnosť stretnúť vedcov, spoznať nové objavy a zúčastniť sa interaktívnych pokusov a prezentácií, ktoré ich priblížia k svetu vedy a techniky.

           Noci výskumníkov sa zúčastnia žiaci 6.ročníka a 9. ročníka. 

          Zvyšné triedy sa učia podľa rozvrhu. 

          Veríme, že tieto aktivity prinesú našim žiakom nielen nové vedomosti, ale aj zážitky, na ktoré budú dlho spomínať. 

        • Biela pastelka

          Neobíďte naše dievčatá, ktoré dnes v uliciach mesta zbierajú dobrovoľný príspevok pre nevidiacich a slabozrakých v rámci projektu Biela pastelka. 

          Ďakujeme. 

        • 🚴‍♂️ Aktivity k Európskemu týždňu mobility 2024 🚶‍♀️

          Naša škola sa opäť aktívne zapojila do osláv Európskeho týždňa mobility. V rámci tohto podujatia sme pre našich žiakov pripravili viacero aktivít, ktorými sme podporili bezpečnosť, zdravý pohyb a ekologickú dopravu. 🌍

          1. Bezpečnosť na bicykli 🚴‍♀️Žiaci sa zapojili do praktických aj teoretických cvičení zameraných na bezpečnú jazdu na bicykli. Naučili sa, ako správne používať ochranné pomôcky 🦺, kontrolovať technický stav bicykla 🔧 a orientovať sa v cestnej premávke 🚦.

          2. Pohybové aktivity 🤸Telesná výchova bola tento týždeň obohatená o pohybové hry podporujúce zdravý životný štýl. Okrem tradičných športov 🏃‍♂️🏀 sme sa venovali aj cvičeniam, ktoré rozvíjajú rovnováhu a obratnosť ⚖️ – všetko dôležité pri bezpečnom pohybe po cestách a chodníkoch.

          3. Slovenský jazyk a mobilita ✍️Aj na hodinách slovenského jazyka sme sa venovali téme mobility. Žiaci diskutovali o význame ekologických foriem dopravy 🚶‍♂️ pre naše zdravie 💪 a životné prostredie 🌿.

          4. Maľovanie na chodník 🎨Ako súčasť aktivít sme na chodník pred školou spoločne namaľovali naše stopy  ✏️, ktoré podporujú myšlienku chodenia pešo. Žiaci tak prispeli svojou kreativitou k zviditeľneniu potreby aktívneho pohybu v každodennom živote.

          Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom za ich aktívnu účasť! 👏 Veríme, že aj vďaka týmto aktivitám sa zvýši povedomie o bezpečnom a ekologickom spôsobe dopravy do školy. 🚴‍♂️🚶‍♀️

          Chodíme pešo – chránime planétu aj svoje zdravie! 🌍

        • Nové dresy

          Dnes sa naši žiaci potešili krásnemu darčeku bratov M.a B.Tatárovcov z firmy DODÁVKY.sk. Sponzorsky zakúpili dresy, v ktorých naši žiaci budú reprezentovať školu na športových súťažiach. Ďakujeme.

        • Biela pastelka

          Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. 

          Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

          Biela pastelka je taktiež symbolom neviditeľných línií, symbolom sveta nevidiacich, príležitosťou prejaviť ľudskú ušľachtilosť a solidaritu. 

          Pomáha hľadať riešenia v často ťažkých situáciách, kreslí bielu čiaru na tmavej ceste. Výber farebného papiera na zviditeľnenie bielych línií symbolizuje existenciu možností riešenia situácií nevidiacich a slabozrakých ľudí. Biela pastelka znamená svetlo, keď okolo je tma.

          Aj tento rok sa naša škola a naše dobrovoľníčky rozhodli pomôcť vyzbierať príspevok pre nevidiacich a slabozrakých. Ak aj vy chcete prispieť akoukoľvek finančnou čiastkou, môžete tak urobiť už tento piatok, 20.septembra v priestoroch našej školy. 

          Ďakujeme ✏️

        • Praktické cvičenia z biológie

          Žiaci VII.A ako prví v tomto školskom roku absolvovali praktické cvičenie z biológie. Z témy povrch tela stavovcov sme si vybrali na pozorovanie vtáčie pierko. Voľným okom a lupou sme videli brko, kostrnku, zástavicu. Pod mikroskopom žiakov prekvapila pravidelná štruktúra pierka, ktorú tvorili perútky, lúče  a háčiky. Pozorovanie sme zaznamenali a zakreslili do zošita na praktické cvičenia.  Ďalšie pozorovanie nás čaká už o pár hodín.

        • Zistili sme uhlíkovú stopu našich žiakov!

          V rámci Európskeho týždňa mobility sa naši žiaci zapojili do zaujímavej aktivity – počítali svoju uhlíkovú stopu. Zistili, ako ich každodenné cestovanie, bývanie a náš celkový život ovplyvňuje životné prostredie. Výsledky nám vyšli v priemere horšie ako v populácii Slovákov, ale lepšie ako u Európanov. Na základe výsledkov sme spoločne navrhli spôsoby, ako znížiť emisie: viac chodiť pešo, používať bicykle alebo hromadnú dopravu.

          Malými krokmi môžeme spoločne prispieť k veľkej zmene! 🌍🚶‍♀️🚲

           

        • Vitajte v Európskom týždni mobility 2024!

          Vykročte s nami smerom k lepšej budúcnosti mobility v celej Európe!

          Európsky týždeň mobility je každoročnou iniciatívou Európskej komisie, ktorá slúži ako platforma na zvýšenie povedomia o dôležitosti udržateľných foriem dopravy a zmenu našich cestovných návykov už viac ako 20 rokov. Aj naša škola sa zapojí do týždňa mobility, a preto bude vyučovanie v o štvrtok a v piatok upravené nasledovne: 

          • vo štvrtok sa 1.A, 2.A a 8.B vyučuje do 11:20  a ostatné triedy do 12:15

          • v piatok sa 1. stupeň vyučuje do  11:20 a 2. stupeň do 11:45

          16.-22._(1).pdf

           

          Plagat_1.pdf

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.