• Slávnostný obed žiakov s vedením školy

          Už veľmi peknou tradíciou na našej škole, je obed vybraných žiakov s vedením školy. Výber týchto žiakov robia ich vlastné triedne kolektívy, ktoré si vyberú jedného spomedzi seba z každej triedy. Môže to byť spolužiak, ktorý je kamarátsky, nápomocný druhým, alebo reprezentuje školu v rôznych súťažiach a podobne. Je pekné, keď sa spolužiaci vedia dohodnúť, vedia zhodnotiť kvality svojich kamarátov. Na spoločnom obede sme sa navzájom porozprávali o škole i o tom, ako sa tešia na zaslúžené prázdniny.

        • Originálne tričká

          Ako si vyrobiť originálne tričko, ktoré si navrhneš podľa vlastnej fantázie? Takýto fígeľ nám prišla do ŠKD objasniť p. Mlynáriková, s ktorou sme nažehľovali na tričká servítky. Bolo to zábavné tvorenie a my si už hrdo obliekame do školy naše originálne tričká.

        • SuperTrieda

          SuperTrieda je projekt, ktorý  motivuje deti k vytváraniu priateľského prostredia v kolektíve. Deti spoločne tvoria, spoločne sa smejú, navzájom sa stimulujú a podnecujú. Spoločne prežívajú úspech. Aj naši štvrtáci v rámci vyučovania celý rok pracovali na spoločnom autorskom diele – maľovali, vyrábali umelecké pomôcky, kulisy, vymýšľali scenár, skladali melódie, texty, spievali, tancovali. Výsledkom bolo scénické predstavenie s názvom Od rozprávky k priateľstvu, za ktoré si z Bratislavy priniesli cenu za moderné stvárnenie ľudovej rozprávky.

        • Angyalov kotlík

          1. ročník vydarenej akcie, kde žiaci 1. stupňa pripravovali jednohubky a žiaci 2. stupňa varili guláš. Skvelá zábava, priateľská atmosféra, chutné jedlo. Najlepší guláš uvarila a cenu získala 7.B trieda.

        • 🌿🌞 Slávnostné otvorenie dobudovanej Zelenej učebne na našej škole! 🌱🌼

          20.6.2024 sme slávnostne otvorili náš nový exteriérový priestor – Zelenú učebňu! 🌿🌞 Tento miestny raj je miestom, kde sa stretáva vzdelávanie a príroda. Čo všetko sme tu pripravili?

          1. Dažďová záhrada: Naši žiaci budú pestovať okrasné rastliny a rôzne druhy zeleniny a byliniek. Zemina pochádza s časti z bioodpadu z našej školy, čím šetríme prírodu a učíme deti o udržateľnosti.
          2. Solárny panel: Na altánku sme umiestnili solárny panel, ktorý ukazuje, ako sa dá získavať energia zo slnečných lúčov. Skvelý príklad pre našich žiakov!
          3. Rôzne typy sedení: Altánok je vybavený pohodlnými sedacími zostavami, kde sa žiaci môžu učiť, relaxovať alebo sa stretnúť s priateľmi.
          4. Aktivity vo vonkajšom prostredí: Slávnostné otvorenie sme oslávili rôznymi aktivitami počas hodín vonkajšieho vzdelávania. Tešíme sa na nové možnosti, ktoré tento priestor ponúka!
        • Splav Hrona - 9.A

          18.6.2024 sme boli na splave Hrona. Najprv sme sa doviezli vlakom do Nemeckej a tam sme začali splavovať. Prúd bol silný, takže nám to išlo veľmi dobre. Na člnoch vznikli super partie a čas ubiehal veľmi rýchlo. Ani  sme sa nenazdali a boli sme vo vlaku domov. Náš posledný výlet na tejto škole nemohol byť lepší.

          Vodáci z  IX.A

        • Súťažíme s Talentídou

          Pod hlavičkou organizácie Talentída sú ukryté rôzne matematické aj nematematické súťaže. My sme tento rok súťažili v týchto súťažiach: EXPERT geniality show, Matematický klokan a MAKS. Teraz , na konci roka, nastal čas vyhodnotenia súťaží.

          Súťaž EXPERT : zúčastnilo sa 17 žiakov, z toho 4 získali titul TOP EXPERT – Natália Golhová V.A, Daniel Krumlovský VII.A, Juraj Cinkanič VII.A, Adam Henžel IX.A

          Súťaž Matematický Klokan : zúčastnilo sa 15 žiakov, z toho 2 úspešní riešitelia - Sibyla Jasmina Prídavková VII.B, Kristián Kubisch VIII.A

          Súťaž MAKS: zúčastnilo sa 6 žiakov, Sibyla Jasmina Prídavková – sa dostala medzi 15 % najlepších na Slovensku a získala titul MAKSIHviezda .

          Okrem diplomov každý získal aj zaujímavé pero a tým najlepším sa ušla aj pekné cena.

        • Galéria 

          Ešte poslednýkrát v tomto roku sme navštívili galériu. Nachádza sa tam zaujímavá výstava Tajomstvo pokladu mincí z Pinkových Kračian. Dozvedeli sme sa zaujímavý príbeh objavenia pokladu mincí z roku 1704, ktorý bol nájdený v roku 2016 pri výstavbe bazéna. Inšpirovaní vystavenými mincami sme si tiež vytvorili návrhy vlastných mincí.

        • Formuj svoje telo

          Ako udržať svoje telo zdravé a fit? Existuje na to jednoduchý recept. Správne sa stravovať, dodržiavať pitný režim a pravdaže, každý deň si zacvičiť. A tak sme si aj my v ŠKD zavolali fitnes trénerky, ktoré nám v žilách poriadne rozprúdili krv, zabavili nás a urobili sme aj dobrú vec pre svoje zdravie. Ďakujeme im za skvelý športový zážitok a už teraz sa tešíme na ďalší.

        • Oznam

          Milí rodičia, žiaci, blíži sa záver školského roka a od 21.6.2024 do 28.6.2024 nás čakajú didaktické hry, účelové cvičenia a triednické práce, preto sa v tieto dni vyučuje na 1. aj na 2. stupni nasledovne:

          21.6. - do 11.45 - 1. aj 2. stupeň

          24.6. - 1. stupeň do 11.20 a 2. stupeň do 12.15 hod.

          25. - 27.6. - 1. stupeň do 11.20 a 2. stupeň do 11.30 hod.

          Dňa 28.6.2024 sa odovzdávajú vysvedčenia, tento deň ukončíme o 9.30 hod.

          ŠKD je v tieto dni v riadnej prevádzke do 16.00 hod.

        • Angyalova latka 2024

          Výborná atmosféra, skvelé športové výkony. Tento rok sme ocenili: 

           

          Najlepšia technika: D – Kristína Valková

          CH- Martin Gomboš

           

          4. ročník: Dievčatá - 1. Nina Kapustová

          2. Timea Mojžišková

          3. Ela Krajčovičová

           

          Chlapci - 1. Marco Kozár

          2. Alex Ferenčík

          3. Oliver Štyri

           

          5.ročník: Dievčatá- 1. Sára Holečková

          2. Michaela Valková

          3. Katarína Tiralová

           

          Chlapci: 1. Miroslav Juríček

          2. Matias Tatár

          3. Jakub Baláž

           

          6., 7., 8., 9. ročník – dievčatá – 1. Kristína Valková

          2. Emma Kubašiaková

           

          6., 7. ročník – Chlapci – 1. Tomáš Vodislavský

          2. Matej Baláž

          3. Dávid Mecele

           

          8.,9. ročník – Chlapci – 1. Viktor Gomboš

          2. Simon Komora

          3. Leonard Šebeň

        • Týždeň detskej radosti v ŠKD

          Prvý júnový týždeň už tradične pripravujeme pre deti aktivity, ktoré sú niečím výnimočné a zaujímavé.

          Blížiacim sa letom trávime viac času na čerstvom vzduchu, športujeme a zabávame sa.

           

          Deň prvý - Maľovanie na chodník.

          Na rozbeh týždňa sme si dali niečo nenáročné. Našou úlohou bolo, nakresliť niečo, čo je spojené s prírodou. Na chodníku ožívali zvieratká, farebné kvety, ale aj zemeguľa. Kresby boli úžasné, ale ako to už v tomto období býva zvykom: „Všetko zmyl dážď“.

          Deň druhý – Výroba magnetiek.

          A zasa ten dážď! Tentoraz sme sa poistili a vyrobili sme niečo hmatateľné. Maľovali sme obrázky na prírodné materiály. Vznikli nám krásne dielka, hodné majstrov.

          Deň tretí – Futbalový zápas.

          Konečne svieti slnko. Hurá . Zobrali sme futbalové bránky a lopty a vyrazili na školské ihrisko. Kapitáni si rozdelili hráčov a začal sa zápas roka. Chlapci aj dievčatá hrali o dušu. Boli aj odreté kolená a lakte, ale to patrí k športu.

          Deň štvrtý – Lanovka s Horskou službou.

          „Chlapci z Horskej služby, splnia vaše túžby“. Tak nám ich splnili dokonale. Prevoz postavenou lanovkou, ale nebol zadarmo. Kto sa chcel zviesť lanovkou ako prvý, musel nájsť horolezeckú prilbu a ostatní mali aj vedomostné otázky – zadarmo nikto nič nedostal. Žiadne ruky nezostali prázdne, veď niekto musel aj ťahať lano. Všetko sme spoločne zvládli na 1*.

          Deň piaty – Z každého rožka, troška.

          Naše pozvanie prijali aj naše dievčatá Demi a Kaja, ktoré medzi nami na praxi, strávili nejaký ten rôčik. Zahrali na gitare a zaspievali si s deťmi rôzne pesničky. Potom sme si vybrali švihadlá, kolky a kriedy a strávili sme popoludnie pri dobrej hudbe. Naše priateľstvo sme spečatili náramkami priateľstva.

          Tento týždeň bol náročný, ale dostali sme najkrajšiu odmenu - úsmev na detských tváričkách.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.