• PRVÁCKA PASOVAČKA

          Polrok prešiel a naši prváci – piráti – sa dočkali svojej pasovačky. Najskôr svoje hlavičky potrápili pri skladaní tangramov, potom ukázali svoje  zručnosti pri riešení matematických úloh i pri čítaní a písaní. Všetko zvládli bez väčších problémov. No a  potom nastal ten slávnostný okamih, keď sa presunuli do auly, kde na nich čakali rodičia a všetci žiaci našej školy. Tí  im pripravili naozaj krásne privítanie – dlhúúúú slávobránu, cez ktorú museli prejsť. Vďaka skvelej atmosfére sa u niektorých rozplynuli aj posledné zvyšky strachu a  pán riaditeľ mohol našich prvákov pasovať do cechu žiackeho.

          Tak teda, prváci – šikovní žiaci, vitajte !

           A vedzte, že máte v škole v každej triede kamarátov, ktorí nelenili a veršíkmi, či peknými plagátmi prispeli k Vašej oslave. ĎAKUJEME!

        • Sánkovačka 

          Končene nám napadlo trošku snehu, tak sa deti mohli ísť vyšantiť na Štefánikovo námestie. Lopárovali sa, bobovali, guľovali a stavali snehuliakov. S deťmi robila reportáž aj pani redaktorka Zdenka Prílepková z RTVS, ktorá sa s nimi porozprávala v rámci natáčania reportáže o Kremnici. 😊

        • Športové popoludnie 

          Dňa 18.1. si naše praktikantky Laura, Ema a Viktória pripravili pre deti v ŠKD športové popoludnie. V aule si pre deti pripravili rôzne prekážkové dráhy a deti ich v skupinách s radosťou plnili. Všetci sa vybláznili a veria, že takých dní bude omnoho viac. 😊

        • Oznam

          Milí rodičia, milí žiaci,

          31. január je deň, keď si spoločne zhodnotíme vašu polročnú prácu. Veríme, že sa vám darilo a ste s vašimi výsledkami spokojní. Prajeme vám veľa energie do 2. polroka.

          31.1.2023 sa vyučuje nasledovne: 1. stupeň do 11.20 a 2. stupeň do 12.15. ŠKD je v prevádzke do 16.00 hod.

        • Bol raz jeden život - Dalton

          Dnes sme začali prvým Daltonom zo série Bol raz jeden život a zamerali sa na tráviacu a vylučovaciu sústavu. Začali sme brainstormingom a do prameňa vkladali všetko, čo nás napadne, keď počujeme slovo voda. Pokračovali sme overovaním vedomostí o pitnom režime, smartovali sme a tvorili potravinovú pyramídu i pyramídu pitného režimu. Tiež sme násobili, pritom sa aj potili (opäť to vylučovanie ), ale nevzdali sme to. Nakoniec sme vytvorili model vylučovacej sústavy a pritom sa veľa nasmiali.

                                                                                                                                           Kolektív III.B

        • Olympiáda v nemeckom jazyku – a naši víťazi okresného kola

          V stredu, 18. januára, si naši deviataci Jakub Cinkanič a Matej Berčík preverili svoje znalosti z nemeckého jazyka v okresnom kole olympiády.

           

          Zasadli do lavíc Centra voľného času v Žiari nad Hronom a vďaka svojej usilovnej príprave neodišli bez odmeny. Úspešne prelúskali mnohé disciplíny. V rámci nich ich práve čiastkové úlohy ako čítanie nemeckého textu s porozumením, posluch s porozumením, gramatický test či ústny prejav posunuli v hodnotení na vedúce priečky.

           

          Srdečne blahoželáme Jakubovi Cinkaničovi k 1. miestu a Matejovi Berčíkovi k 2. miestu. Stali sa víťazmi okresného kola Olympiády v nemeckom jazyku, ktoré ich posúva do krajského kola. Držíme im palce, aby sa v rámci kraja prezentovali rovnako úspešne.

        • Návšteva divadla

          Dňa 16.januára sa žiaci 6.A a 6.B triedy zúčastnili divadelného predstavenia Pom-Pomove príbehy v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Predstavenie bolo veľmi záživné a vtipné, žiakom sa veľmi páčilo a tešia sa na ďalsiu návštevu divadla.

        • Oznam

          Základná škola v Kremnici, Angyalova ul. 401/26 oznamuje, že od 1.3.2023 prijme do zamestnania na plný úväzok upratovačku. Záujemci sa môžu prihlásiť písomne na adresu školy alebo sa informovať telefonicky na číslo 045/6742 070 do 20.2.2023. Nástupný plat - minimálna mzda.

          Kontaktná osoba: M. Majlišová , sekretariat@zsangykr.edu.sk

        • OZNAM

           

          Dňa 11.1.2023 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 11:20 h

          2. stupeň o 11:45 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.