• Oznam

          Milí rodičia žiaci, blíži sa záver školského roka a od 22.6.2023 do 29.6.2023 nás čakajú didaktické hry, účelové cvičenia a triednické práce, preto sa v tieto dni vyučuje na 1.aj na 2. stupni do 11.30 hod.  

          Dňa 30.6.2023 sa odovzdávajú vysvedčenia, tento deň ukončíme o 9.30 hod. ŠKD je v tieto dni v riadnej prevádzke do 16.00 hod. 

        • Atlantis Levice

          Tohtoročný výlet absolvovali žiaci I. stupňa v centre vedeckej hračky Atlantis v Leviciach. Každý si mohol vyskúšať hravou formou to, čo sa raz bude učiť na fyzike.  Od ozubených kolies, cez optiku, využitie kladky až po prácu s magnetmi, vibráciami či obrovskými bublinami. . Čerešničkou na torte bol 9D projektor, ktorý pomohol našich žiakov preniesť do zaujímavej virtuálnej reality.

        • Kremnica a jej história

          Vyučovať vlastivedu priamo v meste, je to najlepšie ako dané mesto spoznať. Aj keď sme Kremničania, museli sme sa trochu poprehŕňať v knihách, porozprávať sa s rodičmi, so starými rodičmi , prehľadať informácie na nete, aby sme o jej pamiatkach mohli porozprávať svojim spolužiakom. Každý jeden z nás si vybral nejakú historickú pamiatku , naštudoval o nej fakty, spracoval to v projektoch - rôznymi spôsobmi a nakoniec sme prešli Kremnicou a učili sa navzájom.

        • Deň otcov

          Ten náš tato najlepší je,

           môžu nám ho závidieť.

           Život vždy s ním zábavný je, 

          rozveseliť hneď nás vie.

           Dnes mu chceme za to veľkú  vďaku vyjadriť, 

           že je taký super tato, netromfne ho veru nik!  

           

          Kolektív ŠKD praje krásny deň všetkým oteckom .

           

        • Pozvánka na triedne schôdzky

          Vážení rodičia,

          srdečne Vás pozývame na informatívne triedne rodičovské schôdzky, ktoré sa uskutočnia v kmeňových triedach Vašich detí vo štvrtok 15.6.2023 v čase od 15:00 do 17.00 hod., alebo individuálne po dohode s triednymi učiteľkami.

          Dozviete sa informácie o výchovno-vzdelávacích výsledkoch za II.polrok.

        • Beseda o remeslách

          Včera sme v rámci ŠKD navštívili mestskú čitáreň, kde sme sa zúčastnili besedy o remeslách. Pani Olbrichtová nám porozprávala zaujímavé veci o remeslách kedysi a pán Patsch nám porozprával a ukázal pár kúskov, z jeho rezbárskej tvorby. Všetkým sa nám veľmi páčilo. Ďakujeme ešte raz. 🙂

        • Školský výlet 8.A - Bratislava

          V piatok 2.6. sme my, ôsmaci, navštívili Bratislavu. Prvá zastávka bola na Bratislavskom hrade. Tam sme s lektorkou preskúmali dejiny hradu. Pešo sme sa premiestnili do Starého mesta. Bolo tam síce rušno, ale krásne. Potom nás autobus odviezol pod hrad Devín. Krátkou prechádzkou sme vyšli na hrad, ktorý sme si poobzerali. Bol z neho veľmi pekný výhľad. Keď sme sa vrátili na parkovisko, čakal nás už autobus a odviezli sme sa do Avionu. Tam sme sa mohli najesť a nakúpiť si rôzne veci. Potom sme sa už len odviezli domov s hlavou plnou zážitkov. 

        • Týždeň detskej radosti

          Minulý týždeň sa niesol v duchu dňa detí. Celý týždeň sme sa zabávali. Prvé dva dni sme súťažili a športovali. V stredu sme navštívili Kremnický zámok a vyšli na vežu. Niektorí odvážlivci ju zdolali dokonca 2krát. Vo štvrtok sme sa zahrali na „stíhačky“ a v skupinách sme si urobili krátky kvíz o okolí školy. V piatok sme to zavŕšili maľovaním na chodník a nakreslili sme náš najkrajší zážitok. 😊

        • Báječný týždeň

          Uplynulý týždeň sme mali v ŠKD naozaj bohatý program. Nazvali sme ho Týždňom detskej radosti. V pondelok sme si zabehali v Zechenterovej záhrade beh na 200 m. Víťazkou sa stala Hanka Švecová, Viktorka Končoková a Marek Pulko. V skoku do diaľky triumfovala Eliška Hauríková a opäť Hanka Švecová. V utorok sme si prichystali sladkú maškrtu pod zub. Zabavili sme sa tvorením a zdobením piškótovej torty, plnenej pudingom, šľahačkou, banánmi a jahodami. V stredu sme si pripomenuli čo-to z environmentálnej výchovy. Vyskúšali sme si, ako si môžeme skrášliť svoje životné prostredie sadením ozdobných balkónových kvetín. Vo štvrtok to bol skvelý Deň detí, pretože sme hľadali zlatý poklad. No a v piatok sme spoločne putovali z rozprávky – do rozprávky. Čo dodať? Snáď len toľko, že chceme vidieť v detských očiach iskričky šťastia a spokojnosti po celý rok.

        • Deň mlieka v ŠKD

          Pohár mlieka - tento lahodný a výživný mok sme si ale museli zaslúžiť. Trošku sme si potrápili hlavičky a aj zašportovali, aby sme napokon uhasili svoj smäd ničím iným, ako pohárom mlieka. 🙂

        • Angyalova latka

          Dnes sa za úžasnej atmosféry konala na našej škole súťaž v skoku do výšky. Naše nadšenie preniesla svojim vstupom na obrazovky aj Televízia Markíza. Ľubo Fronko vyjadril strávené dopoludnie na našej škole slovami: ,,Ďakujem za pozvánku, bolo to naozaj veľmi milé nakrúcanie, sám som sa nechal strhnúť atmosférou detí a ich "sveta". "

          Ako nadšenec športu prišiel žiakov podporiť Jozef Pribilinec, olympijský víťaz a majster Európy v chôdzi. Bol významnou osobnosťou súťaže.

          Leovi Šebeňovi gratulujem k prvému miestu a zdolanie latky vo výške 154 cm.

          Pozrime na super atmosféru.

        • Tajomstvá Kremnice

          Včera námorníci a lienky získali prostredníctvom náučnej hry Tajomstvá Kremnice nové vedomosti o cechoch, symboloch a významných budovách mesta. Postupne sa nám darilo odkódovať indície a tým lepšie spoznať osobnosť Gejza Angyala. V závere sme sa odtestovali v kvíze a zahrali na detskom ihrisku. Veľmi sa tešíme, že sme stretli významného huslistu pána Petra Michalicu. Hru pre nás pripravili pani Ťahúnová a pani Golhová, za čo im patrí veľké ĎAKUJEME.

        • Geografická exkurzia

          Vo štvrtok 25.5. 2023 nová škola prvýkrát vyrazila na geografickú exkurziu. Vybratí žiaci z deviateho, ôsmeho a šiesteho ročníka spolu vyštartovali na horskú chatu generála Milana Rastislava Štefánika, ktorá sa nachádza na hrebeni Nízkych Tatier, kde sme strávili noc. Na druhý deň borci, ktorí mali najviac síl, podnikli výstup na najvyšší vrch Nízkych Tatier - Ďumbier 2043m.

        • Na vlnách Bratislavy...

          Smiech a vrava sa šírili v ranných hodinách z Kremnice,
          dnes naši siedmaci a piataci nesadli do školskej lavice.
          Zavítali do hlavného mesta,
          bola to veru dlhá cesta.
          Bratislava otvorila svoje brány,
          a tak zrealizovali sme naše plány.
          Vyhliadková jazda na hrad bola skvelá,
          nových informácií o histórii bolo veľa.
          Na vlnách Dunaja sme sa plavili,
          a niekoľko príjemných chvíľ sme strávili.

           

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.