• Geografická exkurzia

          Vo štvrtok sa začala geografická expedícia obľúbenou hrebeňovou túrou Nízkych Tatier na Ďubier. O zážitky a dobrú náladu nebola núdza. Ďumbier (2046m) je najvyšším vrchom pohoria Nízke Tatry. Aj z tohto dôvodu je veľmi dobre známy. Leží na hlavnom hrebeni, vo východnej časti Ďumbierskych Nízkych Tatier nad Jánskou a Ludárovou dolinou na severe a Trangoškou a Srdiečkom na juhu. Vďaka jednoduchej dostupnosti sa jedná o veľmi populárny kopec. Láka skvelým kruhovým výhľadom na kraj i horstvá stredného Slovenska i svojou majestátnosťou. Je to vskutku jedinečný kopec. Dnešný deň sme ukončili na Štafánikovej chate. Počasie nám dnes naozaj prialo. Srdečný pozdrav z chaty M. R. Štefánika.

        • ZOO Tropical World

          Včerajšia exkurzia do ZOO Tropical World bola pre niekoho skúškou odvahy, pre niekoho brnkačka, no všetci sme si to parádne užili. Overili sme si naše vedomosti a naučili sa veľa nového o plazoch a pavúkoch. Ďakujeme za skvelú prednášku a priateľský prístup Peťovi zo ZOO a hlavne sa vytešujeme z toho akí sme odvážni.

                                                                                                                                                                Kolektív III.B

           

        • Deň matiek

          Dňa 18.5.2023 námorníci z 3.B pozvali svojich najbližších na program pri príležitosti Dňa matiek, ktorý pripravili s pani učiteľkou Mgr. Jankou Bérešovou. Svojim mamičkám vyrobili nádherné obrazy s ich milou charakteristikou. Svoje umenie ukázali v hre na bicie, na gitaru, v speve. Doteraz máme v hlavách veselé rapovanie malých námorníkov! Divadielkom inšpirovaným knihou Naša mama je bosorka a scénkou z muzikálu Pomáda nás príjemne zabavili a zároveň slzy dojatia vyčarovali tieňovým divadlom, kde vyzdvihli každodennú prácu mamičiek. Pri pohybových hrách a tanci sme sa spolu veľa nasmiali. Na záver sme si spoločne s deťmi zaspievali povzbudzujúcu pesničku Opri sa o mňa, ktorej tóny zneli po celej aule. Ďakujeme námorníkom a ich pani učiteľke za krásne chvíle, ktoré pre nás pripravili a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia. Kolektív rodičov III.B

        • Škola v prírode - 4.deň

          Blížime sa do konca a všetko dobré raz musí skončiť. Ani sme sa nenazdali a čaká nás posledný deň. Užili sme si plno srandy, zábavy, prehĺbili a utužili vzťahy - cieľ splnený. Dnešný deň sme strávili v Banskom kúpeli, navštívili sme miestny obchod so suvenírmi a po príchode na chatu nás čakala pani včelárka, ktorá nám urobila zaujímavú besedu o včelách. 

          Keďže nezaháľame, využívame okolie, v ktorom sa aktuálne nachádzame a to priamo vo vlastivede - Štiavnické vrchy, kúpeľné mesto. 

          Ale jedno je isté, tešíme sa už domov za svojimi rodičmi. Do skorého videnia!

        • Škola v prírode - 2. deň

          Utorkové ráno nás teda vôbec nepotešilo, ako sme otvorili oči - pršalo.

          Ale...po fajnových raňajkách sme sa vystrojili a šli sme na prechádzku. Počas prechádzky sme pozorne sledovali okolie - stopy zveri, okolité stromy, zeleň, žaby. Pri pamätníku H.D. Wilckensa sme prezentovali svoje projekty z prírodovedy - poviem Vám, nebolo to úplne jednoduché, pretože prezentovať pred toľkými spolužiakmi je fuška. Zvládli to tí naši štvrtáci úplne bravúrne. 

          Po parádnom obede bola siesta a potom? Perfektná hra na stanovištiach. Počas hry sme  nadväzovali vzťahy aj s kamošmi druhákmi z Novej Bane. A už sa tešíme na ďalšie dni. 

        • Kvety pre mamičku

          Pri príležitosti Dňa matiek si naši žiaci už tradične mohli kúpiť črepníkové kvety, ktoré vypestovali žiaci V.A a VIII.A na hodinách techniky. Veríme, že sa mamičky potešia. 

          Prajeme im k sviatku veľa zdravia a radosti z ich detí, našich šikovných žiakov. 

        • Matka - najvzácnejší dar

          Mama znamená v živote človeka mimoriadne veľa. Je to človek, okolo ktorého sa točí celý život, človek, ktorému nikdy nesplatíme to, čo pre nás urobil.

          Dôležitosť matky v našich životoch sme si pripomenuli aj prostredníctvom podujatia v Knižnici Jána Kollára s názvom O mamách. Vyskúšali sme si život mamičky cez rôzne zaujímavé aktivity.

        • Zápis do nového školského roka

          Štvrtok 20. apríla 2023 bol pre našu školu veľkým dňom. Konal sa totiž slávnostný zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2023/2024. Všetci predškoláci prežívali dni pred zápisom s nevšedným očakávaním a neskrývanou hrdosťou. Čo ich čaká, vedeli len z rozprávania rodičov, či pani učiteliek v materskej škole. Preto i plnenie úloh, ktoré mali pre nich pripravené naše pani učiteľky, bolo sprevádzané veľkým vzrušením. Zvládli to však na výbornú. Všetkým budúcim prvákom blahoželáme k úspešnému zápisu, rodičom ďakujeme, že sa rozhodli pre našu základnú školu. Vážení rodičia, vaše detičky čakajú moderne vybavené triedy a učebne, v ktorých je dosť priestoru aj na relaxačné aktivity. Nie každá škola sa môže pochváliť dielňami, jazykovou učebňou, učebňami informatiky, telocvičňou, či ďalšou halou na cvičenie alebo relaxačnou miestnosťou. Urobíme všetko pre to, aby svoje rozhodnutie zapísať svoje dieťa na Základnú školu na Angyalovu ulicu 401/26 pokladali za šťastný krok. Tešíme sa na Vás v septembri!

                                                                                                          Kolektív ZŠ Angyalova ulica 401/26 v Kremnici

        • Jarné upratovanie

          Aj tento rok sme prispeli ruku k dielu a pomohli sme pri upratovaní verejných priestranstiev mesta Kremnica. Od odpadkov sme vyčistili " Pagáčku" až k staničnému chodníku. Do školy sme sa vrátili s dobrým pocitom, že sme niečo užitočné urobili. Dúfame len, že náš poriadok vydrží čo najdlhšie a odpadu v našom okolí bude čo najmenej.

        • Obedy od 1.5.2023 

           Vážení rodičia, 

          od 1.5.2023 vstupujeme pri stravovaní v školskej jedálni do nového režimu, kedy na žiakov, ktorých zákonný zástupca o to požiadal, bude škola dostávať dotáciu na stravu.  

          V prípade absencie žiaka v škole -  treba žiaka odhlásiť zo stravy. Ak rodič žiaka neodhlási, tak bude povinný uhradiť plnú stravnú jednotku daného dňa vo výške: 1.stupeň: 2,10 €, 2.stupeň: 2,30 € . Vo výnimočnom prípade je možné si obed prevziať osobne v daný deň.  

          Žiaci, ktorí sa doteraz v školskej jedálni stravovali a rodičia platili stravu formou trvalých príkazov, je potrebné tieto trvalé príkazy zrušiť, alebo ich  nastaviť na sumu 5,- € mesačne (mesačný poplatok za réžiu).

           

          Odhlasovanie zo stravy: 

          - prostredníctvom Edupage 

          - do 7.30 h na tel.číslo: 045/6743 385

                                                                                                                                           Vedenie školy

        • Les ukrytý v knihe

          Apríl mesiac lesov sme sa rozhodli stráviť nielen častejším pobytom v prírode, ale aj rozprávaním sa o lese a realizovaním aktivít z lesnej pedagogiky. V knižnici J. Kollára sme boli kreatívni pri hraní na prírodných hudobných nástrojoch, spievali sme do šiškofónu a hádali sme zvuky, ktoré môžeme počuť v prírode. Príjemne sme sa rozcvičili aj pohybovou aktivitou – Ako rastie strom? Bolo to opäť popoludnie plné zábavy.

        • Novaškovci  stavali  máj

          Mesiac máj sa spája s láskou, ale aj s novým začiatkom a zrodom nového života. Májová čerstvo zazelenaná príroda evokuje mladosť, sviežosť a energiu. Stromy, ktoré majú medzi rastlinami svoje zvláštne postavenie, symbolizovali mýtus boja jari so zimou či života so smrťou. Slovenským zvykom už od stredoveku preto bolo, že chlapci, ktorým sa páčilo nejaké dievča, stavali pred dom svojej vyvolenej strom ozdobený pestrofarebnými stuhami a papierikmi – máj. Ale nešlo vždy iba o lásku a prejavenie náklonnosti, máje si ľudia pred svoje domy stavali aj ako ochranu pred zlými duchmi a chorobami. Poľnohospodárom zas mala priniesť májová zeleň dobrú úrodu. Stavanie májov však nie je len slovenský zvyk, okolo 15. storočia bol rozšírený po celej strednej Európe.

          Dnes sme si i my na školskom dvore postavili máj pre ochranu školy plnej skvelých žiakov a ich učiteľov. So sprievodom piesní a tanca sme vyjadrili úctu tejto peknej tradícii.

        • Šachový turnaj

          Dňa 27.4.2023 sa naši žiaci deviateho a žiačky 2. a 4. ročníka zúčastnili na šachovom turnaji v Žiari nad Hronom. V silnej konkurencii chlapcov obsadila pekné 8. miesto naša žiačka Dorotka Gáfriková.

          Ďakujeme a tešíme sa na budúci rok.

        • Oznam

          Dňa 3.5.2023 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň a 2.stupeň o 11:20 h

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.