• Predvianočné tvorenie

          Teší nás, že dňa 28.11.2022 prijala naše pozvanie do ŠKD p. Veronika Kostrianová, ktorá nás opäť raz motivovala k zaujímavému tvoreniu. Malé vianočné stromčeky sme si vyhotovili zo zasnežených šišiek, ktoré sme dozdobili trblietajúcimi sa gorálkami. Spoločné tvorenie sme si užili a prebudilo v nás vianočnú atmosféru.

        • Chvíľa s rozprávkou

          Dňa 24.a 25.11.2022 sme si spríjemnili deň divadlom pre trpaslíkov-škôlkarov z kunešovskej a kremnickej škôlky. Zaviedli sme ich do krajiny rozprávok. V aule našej školy sme im my ôsmaci predviedli bábkové divadlo O červenej čiapočke a Medovníkovej chalúpke. Saška sa premenila na Snehulienku a porozprávala deťom svoj príbeh. Druháci sa premenili na 12 mesiačikov v krásnych kostýmoch a snažili sa pomôcť Maruške nájsť jahody. 

          Následne sme škôlkarov vyskúšali, čo si zapamätali. "Boli šikovní, odvážni a tvoriví" skonštatovali naši ôsmaci. S istotou teda môžeme povedať, že sú pripravení ísť do školy. Za ich aktivitu boli odmenení. S úsmevom na perách opúšťali náš rozprávkový svet.

        • Adventné vence

          Advent je obdobie prípravy a čakania na Vianoce a naše šikovné deti z 1. a 3. ročníka trávili tento čas výrobou adventných vencov. Prváčikom k ich šikovnosti pomáhali štvrtáci. Všetkým sa práca so šiškami a gorálkami páčila a takéto krásne venčeky si odniesli domov. Všetkým prajeme príjemné prežitie Adventu. 

        • Vzdelávanie v projekte " Kto chýba"

          Dňa 23.11.2022 sme na Novaškovej pôde privítali lektorku z Nadácie pre deti Slovenska Luciu Kubíny. Prišla k nám, aby nám priniesla nové náhľady a informácie ohľadom spolupráce a komunikácie pri práci so žiakmi, rodičmi a so všetkými, ktorí spolupracujú s našou školou. Bolo naozaj príjemné diskutovať s kolegami na túto tému. Dnešným dňom sme uzavreli tretiu tému "Spolupráca v tíme." Naučili sme sa rôzne aktivity a metódy, ktoré sú priamo využiteľné vo vyučovacom procese a pri spolupráci v škole.

          Nadácia pre deti Slovenska

        • NAŠA SAŠKA

          Naša bývalá žiačka, veľká sestra našej štvrtáčky, člen našej veľkej školskej rodiny , naša kamarátka, naša motivácia nevzdávať sa a konať...

           

          Tento rok sme sa rozhodli po nútenej odmlke, spôsobenej Covidom, zorganizovať skúsenosťou overenú, úspešnú akciu, „Darček pre Sašku“ , súčasťou ktorej sú Anjelské tvorivé dielne spojené s vianočnými trhmi v meste i v MsKS v Kremnici.

          Do príprav sa zapájajú nielen naši fantastickí žiaci, pani učiteľky a rodičia, ale znovu i ľudia zo širšej komunity. Výťažok z predaja týchto výrobkov chceme tento rok venovať Saške Pastorkovej, ktorá bojuje so zákernou chorobou a my jej chceme čo najviac pomôcť, prispieť jej na náročnú liečbu, aby sa jej podarilo nad chorobou zvíťaziť. Je to veľká bojovníčka, držíme jej silno palce a pozývame všetkých ľudí s dobrým a prajným srdcom, aby navštívili naše vianočné trhy a tak spoločne pomôžeme.

          Všetkým Vám ,vopred aj v mene Sašky, ĎAKUJEME .

           

                                                                                                  Základná škola na Angyalovej ulici, Kremnica

        • Basketbalový turnaj

          Včera sa uskutočnil turnaj v netradičnom športe 3x3 basketbal. Hrajú družstvá traja na troch, na jeden kôš. Naša škola dokázala ako jedna z mála, postaviť 2 družstvá. Naši chlapci sa postavili tvárou v tvár profesionálnym basketbalistom zo Žiaru nad Hronom. V silnej konkurencii sa nám nepodarilo obsadiť najvyššie priečky, ale napriek tomu sme si neurobili hanbu a nazbierali sme cenné skúsenosti. Športu zdar!

        • Oznam

          Dňa 23.11.2022 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 11:20 h

          2. stupeň o 11:45 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

        • Naši noví piráti

          V septembri k nám, do 1.A,   priplávali noví piráti. Spoločne sa preplavili cez more samohlások, poznajú už prvé spoluhlásky a vedia písať aj čítať prvé slová. V mori čísel sa orientujú hravo ako delfíny -  už vedia, čo je súčet i rozdiel a len by rátali a rátali... Dokonca už navštívili aj mestskú knižnicu a aj tam ukázali, akí sú šikovní. Tak im držte palce, aby pri svojej plavbe mali vždy dobrý kurz, dobrú výdrž a trpezlivosť a po boku vždy dobrého kamaráta, ktorý rád pomôže.

        • OZNAM – novinky

          Mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 20.10.2022 prijalo VZN č.6/2022 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov v školách a príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školských zariadeniach , ktorých zriaďovateľom je mesto Kremnica a to s platnosťou od 1.1.2023.

          ŠKD:

          Podľa tohto VZN sa mení výška mesačného príspevku na činnosť školského klubu detí a podmienky na zníženie príspevku, alebo oslobodenie od platby za ŠKD. Podrobné informácie nájdete tu na našej www stránke, v časti: O škole – ŠKD

          Školská jedáleň: zmeny týkajúce sa školskej jedálne nájdete v časti: O škole - Jedáleň

        • OZNAM

           

          Dňa 8.11.2022 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 11:20 h

          2. stupeň o 11:45 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

      • Vzdelávanie pre budúcnosť – Microsoft Konferencia 2022 – Banská Bystrica 
        • Vzdelávanie pre budúcnosť – Microsoft Konferencia 2022 – Banská Bystrica 

          Dňa 12.10.2022 sa uskutočnila konferencia „Vzdelávanie pre budúcnosť“. Počas konferencie sme sa dozvedeli rôzne novinky a informácie od Microsoftu. Boli predstavené rôzne formy hybridného vzdelávania pre moderné hybridné vzdelávanie. Partneri Microsoft prezentovali svoje výrobky a riešenia pre školy. Naozaj sa bolo na čo pozerať. Priestor na prezentáciu mala aj naša škola. Prezentácia pod názvom „Naša cesta Microsoft“ ukazovala na praktické scenáre našej školy a využívaní Microsoft Office na našej škole. Bolo sa s čím pochváliť. Na našej škole už druhý rok využívame emailovú pracovnú komunikáciu, čo je veľmi dôležité práve z hľadiska GDPR. Využívame na škole zdieľané priečinky, ktoré využívame na spoluprácu medzi učiteľmi, ale už aj medzi žiakmi. Na našej škole nie je problém získavať nové prihlasovacie údaje nových žiakov a pedagógov v priebehu roka, práve preto lebo využívame aplikáciu PowerShell. Krúžok 3D tlačiareň je opäť priestor, kde sa materiály zdieľajú veľmi jednoducho a výsledky našej ročnej práce majú už aj výsledky. Naša škola bola prezentovaná ako dobrý príklad z praxe pre ostatné školy. 

                                                                                                                              PaedDr. Monika Gombošová

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.