• Zvládli sme to!

          Pod taktovkami Mgr.Bíreša a Mgr.Kmeťa naši šikovní štvrtáci zvládli plavecký výcvik na jednotky. O ich odvahe, šikovnosti a poslušnosti svedčia fotografie i videá zo základného výcviku. Ďakujeme i pracovníkom Relax-centra na Skalke za ústretovosť.

                                                                                                                                      Kolektív IV.A, IV.B triedy

        • Daltonské vyučovanie

          S.O.S. - tak naliehavo začala správa obyvateľov Jabĺčkového ostrova, ktorým ničí ovocné sady červík Ervín. Bystro sme teda opustili svoje obydlie a plavili sa pomôcť. Takmer stále nás "prenasledovali" vybrané slová, ale zvládli sme ich priradiť k správnemu významu i roztriediť do slovných rodiniek. Násobilka nebola veda, veď bola jabĺčková. Tiež sme "smartovali", tvorili hádanky, hrali sa. Nakoniec sme pripravili nepečenú jablkovú tortu. Zdá sa, že sa podarila. Už sa tešíme ako sa do nej dnes pustíme na našej helloweenskej párty, ktorá je odmenou za splnenie daltonských úloh, teda za záchranu pred červíkom Ervínom.

                                                                                                                                                                 Kolektív III.B

        • Čistenie Angyalovho hrobu

          S blížiacim sa sviatkom Všetkých svätých navštevujeme viac cintoríny a zastavujeme sa pri hroboch našich blízkych, aby sme im zapálili sviečku, symbol našej spomienky. Pri tejto príležitosti boli žiaci 6. A očistiť a vyzdobiť hrob rodiny Angyalovej, ktorej členovia, patrili k významným osobnostiam Kremnice. Ďakujeme Dankovi, Patrikovi, Lukášovi, Dankovi, Tomášovi a Jurkovi.

        • Sladké, zážitkové učenie sa!

          Dňa 17.10.2022 sme sa s druhákmi v rámci ŠKD zúčastnili exkurzie v medovnikárni u p. Hauríka. Hneď po príchode nás p. Haurík privítal a nasadili sme si na hlavu srandovné čapice, aby sme dodržali všetky hygienické opatrenia. Proces výroby medovníčkov bol zaujímavý. Najprv sme si obrovským valčekom vyvaľkali cesto na tenko. A hurá, dali sme sa do vykrajovania medovníčkov. Uložili sme ich na obrovské plechy a šup s nimi do vyhriatej rúry. Následne sme absolvovali rýchlokurz zdobenia medovníčkov. Pracovníčkam, ktoré medovníčky zdobia každý deň, išla práca naozaj od ruky. Deťom sa darilo medovníky zdobiť síce pomalšie, ale výsledok bol naozaj pekným estetickým zážitkom. No a na čo sme sa všetci tešili najviac? Presne tak, ako ich nakoniec všetky zjeme. Misia splnená!

        • Olympiáda zo slovenského jazyka

          Minulý štvrtok, 13.10.  si niektorí naši siedmaci, ôsmaci a deviataci zmerali sily v olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry. V prvej časti absolvovali online test zameraný na čítanie s porozumením. V ďalšej časti mali možnosť predviesť svoje rečnícke schopnosti a v poslednej časti ukázali svoje pisateľské zručnosti.

        • Kolokvium 2022 - Komenského inštitút

          Kolokvium Komenského inštitútu 14.10.-16.10.2022, tri krásne strávené dni v spoločnosti vynikajúcich pedagógov z celého Slovenska. V rámci workshopov som mala možnosť predstaviť prácu žiakov našej školy v oblasti 3D tlače. Krúžok už existuje na našej škole druhý rok a naozaj sa môžeme už pochváliť s výsledkami našej práce. Učitelia mali možnosť vyrobiť si v programe Tinkercad jednoduchý predmet a následne si ho vytlačiť na 3D tlačiarni. Musím povedať, že to boli úplní začiatočníci, presne ako my keď sme začínali pred rokom. Teraz ale píšeme už ďalšiu históriu a o rok budeme v danej oblasti využívania digitálnych technológií zase trocha ďalej. Špeciálne poďakovanie patrí žiakom 7.A triedy Martinovi Balážovi a Jurajovi Majeroví, ktorí krúžok pravidelne navštevujú a venujú veľa času samoštúdiu aj doma. Stali sa na našej škole odborníkmi na 3D tlač. Patrí im poďakovanie za ich prístup a prácu.

                                                                                                                   PaedDr. Monika Gombošová

        • Testovanie pohybových predpokladov

          13.-14.10. prebehlo na našej škole v zmysle Zákona o športe testovanie pohybových predpokladov žiakov prvého a tretieho ročníka. Cieľom je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. Ďakujeme deťom za trpezlivosť, húževnatosť a športového ducha. Sme na vás pyšní.

        • Časová os

           

          Zostaviť správne časovú os nie je žiadna sranda. Vybrať si správnu tému, vyhľadať informácie, zostaviť návrh, prepočítať rozmery, aby sme mohli os nakresliť na školský dvor dá veľa práce. No oplatilo sa, svedčia o tom aj jednotky z matematiky v žiackej knižke.

                                                                                                                                                                VIII.A

        • Škola inkluzionistov

          Vzdelávanie v škole je úplná samozrejmosť. Aj my učitelia sme venovali čas vzdelávaniu v téme, ktorá je veľmi dôležitá. Inklúzia, integrácia a segregácia. 

          Pre nás je zaujímavý pojem inklúzia, lebo je to cesta. Nastavenie. Filozofia. Hodnota. Idea, ktorá je založená na rovnocennosti jednotlivcov. Idea, kde sa inakosť chápe ako rozmanitosť, pestrosť a obohatenie a nie ako problém

          V školskom roku 2022/2023 sme získali ročný grant na vzdelávanie našich učiteľov v programe Škola inkluzionistov, Grant získalo v tomto roku osem škôl z celého Slovenska.

          Vzdelávací program Škola inkluzionistov je súčasťou inkluzívneho programu Kto chýba? Nadácie pre deti Slovenska, ktorý sa realizuje s podporou Plesu v opere. Vzdelávací program Škola inkluzionistov je zameraný na rozvoj a podporu inkluzívneho vzdelávania na prvom a druhom stupni základných škôl. Cieľom je, aby školy dokázali pracovať s rozmanitosťou svojich žiakov bez ohľadu na ich fyzické, intelektuálne, emocionálne, sociálne, jazykové alebo iné obmedzenia.

        • Technická olympiáda

          Dňa 11.10.2022 sa konalo na našej škole školské kolo Technickej olympiády.

          Zúčastnilo sa ho 19 žiakov z II. stupňa.

          Úspešnými riešiteľmi boli: Tadeáš Kanala, Matej Berčík, František Kmeť, Ema Weissová, Patrik Kmeť, Leonard Šebeň.

           Všetkým srdečne blahoželáme a dvom najlepším – Tadeášovi Kanalovi a Matejovi Berčíkovi držíme palce v okresnom kole.

        • Ilustrujeme s Filipom Horníkom

          V jedno daždivé popoludnie sme dostali zaujímavé pozvanie, zúčastniť sa v Knižnici J. Kollára na stretnutí s p. ilustrátorom Filipom Horníkom. Spoločne s ním sme kreslili PERMONÍKA, ktorý pohybuje končatinami. Zabavili sme sa aj pri rôznych zaujímavých aktivitách - skladanie puzzle, či preliezanie banským tunelom, v ktorom sme na konci objavili zlaté dukáty. Ďakujeme pánovi ilustrátorovi Filipovi za zaujímavý nápad a inšpirujúce podujatie.

        • Ovocná maškrta

          eďže viacerí z nás boli v septembri, alebo v októbri oslávencami, mali meniny, alebo narodeniny, rozhodli sme sa, že si pripravíme s druhákmi v školskom klube detí ovocnú nepečenú piškótovú tortu.

          Deti sa veľmi tešili a keďže vedeli, že si na druhý deň vychutnajú sladučkú maškrtu, ochotne pomáhali pri príprave pudingovo-ovocnej torty. Pozrite sa, ako pekne sa nám podarila! A teraz, už dosť bolo rečí, dobrú chuť!

        • Hodina informatiky

          Náš jazyk sa skladá z množstva slov. Úlohou našich šiestakov, bolo vymyslieť päť takých slov, aby pomocou nich, dokázal ich spolužiak splniť ľubovoľný daný pokyn. Aj rôzne hry fungujú na príkazoch, ktoré musia byť jasne dané a môžu sa opakovať napr. v cykloch. Hodinu informatiky sme si užili. 

          Čo sme mali vykonať:

          „Urob desať krokov a kvokni si.“ 

          „Prejdi k dverám prvého stupňa a chyť sa kľučky.“ 

          „Prejdi do stredu školského dvora a urob lastovičku.“ 

          „Prejdi k najbližšej lavičke a ľahni si na ňu.“ 

          „Urob päť krát výskok do výšky na mieste a potom si kvokni a zdvihni predmet, ktorý je najbližšie.“ 

        • Oznam

          Dňa 11.10.2022 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 11:20 h

          2. stupeň o 11:45 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

        • Kremnický zlatý poklad

          Včera naši žiaci ôsmeho ročníka boli na Kremnickom zlatom poklade, ktorý organizovali Mestské lesy Kremnica. Navštívili lesnú škôlku. Dozvedeli sa veľa nových poznatkov, napr. na čo slúži zimná pivnica, na čo slúži lesná škôlka a čo sa v nej sadí. Videli aj včely MKL tzv. „včely krámské. “ Naučili ako sa sadia jedle biele a presunuli sa na chatu Krámsku, kde sa oboznámili som semenami rôznych stromov a predstavili si aj pracovnú výbavu lesného robotníka. Absolvovali rôzne aktivity z lesnej pedagogiky. Chceme sa veľmi pekne poďakovať Mestským lesom v Kremnici za aktivity pre našich žiakov.

        • Návšteva krajskej Hvezdárne a planetária Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom

           

          V rámci predmetu prírodoveda sa žiaci 4.ročníka zúčastnili v utorok 4.10.2022 na exkurzii v hvezdárni Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom.

          Čakal nás zaujímavý program, počas ktorého sme navštívili Hviezdnu sálu, Ufo sálu a prednáškovú sálu. Hviezdna sála nám animovaným spôsobom predstavila dve postavičky (ľadového medveďa a tučniaka), ktorý nám ukázali ako funguje vesmír – videli sme planéty Merkúr, Venuša, Zem, Mars, Jupiter, Saturn, Urán a Neptún. Dozvedeli sme sa, akú dôležitú úlohu zohráva Slnko, Mesiac, prečo sa strieda deň a noc, ročné obdobia...

          Ďalšia na rade bola Ufo sála, v nej žiaci mohli vidieť makety planét a upevňovali si nadobudnuté informácie. Dostali priestor na otázky, ktoré hrdo využili a pýtali sa, čo ich zaujímalo. Nezaostávali ani v odpovediach, ktoré dostávali od pani sprievodkyne.

          Posledná sála a záver exkurzie patrila prednáškovej sále. Keďže neboli dobré podmienky na pozorovanie oblohy, decká počúvali ako prebieha pozorovanie a s akými prístrojmi.

          Žiakom sa program veľmi páčil a zhodli sa, že Hviezdna sála bola super. Áno, aj nám sa veľmi páčila a posielame do Žiaru veľké ĎAKUJEME!

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.