• Teoretická príprava na účelové cvičenie

          Aktivity na školskom dvore sa nám veľmi páčili a veľmi sme si to užili. Témy, ktoré sa absolvovali, boli zamerané na environmentálne aktivity, na prácu s mapou a prácu s digitálnymi technológiami. Pracovali sme aj na našej priestorovej orientácii s rôznymi geometrickými útvarmi.Atmosféra s hudbou bola dobrá, zatancovala si s nami aj pani učiteľka Schwarzová. Páčilo sa nám fotenie póz na školskom dvore. Dnes sme strávili dopoludnie pohybom a aktivitami, zajtra pokračujeme účelovými cvičeniami na rôznych trasách v Kremnici.

                                                                                                                                                            Trieda 8.A

        • Oznam

          Dňa 29.9. budú mať žiaci 1. stupňa cvičenie v prírode, na ktorom si budú rozvíjať svoju pohybovú aktivitu a výkonnosť. Cvičenie v prírode bude od 7.50 - 11.20 hod. Športové oblečenie a obuv prispôsobte prosím počasiu. Prajeme pekné športové dopoludnie. 

        • Oznam 

          Vo štvrtok sa uskutoční pre žiakov II.stupňa v priestoroch našej školy teoretická príprava na účelové cvičenia. Vyučovanie začína 7:50 hod. a končí 11:20 hod. 

          V piatok 29.9.2023 sa uskutoční pre žiakov 2.stupňa účelové cvičenie v čase od 7:50 hod. do 11:45 hod. Je potrebné vhodné oblečenie a obuv na pohyb v prírode. 

                                                                                                                                             Riaditeľstvo ZŠ

        • 4 ŽIVLY

          Projekt 4 živly, ktorého cieľom je podnecovať záujem žiakov o prírodu a životné prostredie, sme sa dnes, 22.9.2023 zúčastnili jeho ďalšej časti. Počas dnešnej aktivity v kine Akropola sa žiaci oboznámili s aktuálnymi environmentálnymi problémami a klimatickými zmenami. Zároveň prostredníctvom tvorivej umeleckej aktivity navrhovali príklady pozitívnej praxe v tejto oblasti. 

          Pedagógom bola predstavená vzdelávacia online aplikácia a metodická príručka ako prostriedok pri tvorbe netradičných inovatívnych foriem výučby. 

        • Biela pastelka

          Na Slovensku funguje organizácia - Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorá pomáha nevidiacim a slabozrakým.

          Už ste pravdepodobne videli bielu pastelku nie len vo svojom peračníku, ale aj ako gesto pomoci nevidiacim.

          Biela pastelka sa stala symbolom nevidiacich a slabozrakých, preto vždy v septembri vychádzajú do ulíc dobrovoľníci, ktorí za dobrovoľný finančný príspevok rozdávajú biele pastelky ako osvetu a symbol pomoci týmto ľuďom.

          Sme veľmi radi a sme hrdí na naše žiačky, ktoré sa ochotne a nezištne rozhodli pomôcť. Veď nikdy nevieme, kedy budeme potrebovať pomoc aj my.

          Spolu sa nám podarilo vyzbierať 416 Eur.

        • Zbierka Biela pastelka

          Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Aj u nás na škole bude zbierka v piatok 22.9.2023.

          Ďakujeme

        • Hravé čítanie

          V jedno pekné utorkové popoludnie sme sa opäť po dlhšom čase vybrali na prechádzku do knižnice J. Kollára za našimi kamarátkami knižkami. Pri hravom čítaní sme pomohli psíkovi Bodríkovi rozpamätať sa, čo mu mamka kázala nakúpiť v obchode, pretože cestou do obchodu stretol kamarátov a na nákup úplne zabudol. V rámci tvorivej činnosti sme maľovali hviezdy, ktoré sa použijú na výzdobu knižnice k akcii Vesmír. Takto pomáhame aj my tretiaci, skrášľovať okolité priestory, ktoré potešia aj našich kamarátov.

        • Oznam

          DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE od Informačného dopravného  systému  BBSK– OD 1.1.2024 ZMENA V DOPRAVNÝCH KARTÁCH

          V súvislosti s pripravovanými zmenami v prímestskej autobusovej doprave v BBSK sa bude  od 1.1.2024 cestovať po novom.

           POZOR NA TO, AKOU ČIASTKOU SI DOBIJETE KREDIT NA DOPRAVNÝCH KARTÁCH.

          Súčasné dopravné karty budú platné do 31. 12. 2023, a preto vám odporúčame redukovať kredit k 31. 12. 2023 čo najviac.V závere roka budete mať dostatok času na preregistráciu súčasných dopravných kariet.

          PRAVIDELNE VÁS BUDEME INFORMOVAŤ.

          O všetkých zmenách Vás bude dopravný systém BBSK  pravidelne informovať na svojich sociálnych sieťach a prostredníctvom ich web stránky idsbbsk.sk .

        • Enviroaktivita

          Aj na začiatku školského roka myslime  na ochranu životného prostredia. Učili sme sa, ako by sme mohli nahradiť plastové obaly na zošity a učebnice za papierové. Použili sme noviny a baliaci papier.

          Vedeli ste, že plast sa v prírode rozkladá približne sto rokov a papier asi rok? Je to veľký rozdiel a aj malým činom, môžeme prispieť dobrej veci.

        • Príhovor riaditeľa

          Vážená pani prednostka mestského úradu, vážení hostia, milí žiaci, zamestnanci školy a rodičia.

          Znova sa po dvoch mesiacoch otvorili brány našej školy a všetkých nás čaká množstvo povinností aj radosti. Samozrejme, že s novým školským rokom sú spojené aj veľké očakávania.

          Hlavne vy, naši prváčikovia ste iste napätí, čo nové vás tu čaká. Nebojte sa, vaša pani učiteľka Janka vám pomôže a my vám všetci budeme držať palce.

          Milí deviataci, toto je pre vás posledný rok na našej škole. Budete si vyberať povolanie, pripravovať sa na monitor. Čaká vás veľa práce, ale ako vás poznám určite aj veľa zábavy.

          Dnešným dňom otvárame školský rok, ktorý bude isto náročný pre vás žiakov, zamestnancov, ale i rodičov. Preto nám všetkým prajem, aby sme ho spoločne úspešne zvládli.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.