• Vianočné tvorenie

          Anjela strážneho má každý z nás a aby sme ho mali aj pri sebe, tak sme si ho aj vyrobili. Pršteky máme šikovné a z macramé priadze nám to išlo od ruky Už len zavesiť na vianočný stromček s prianím, aby sme mali čarovné Vianoce.

        • Macramé anjeliky

           

          Peknou tradíciou a súčasťou vianočných príprav sú aj vlastnoručne vyrobené ozdoby na stromček. Nás v školskom klube detí navštívila p. Ivanka Mlynáriková, ktorá nás prišla inšpirovať, ako si môžeme z vlny vyrobiť veľmi pekných anjelikov na vianočný stromček. Chcelo to trochu odvahy a nemalú zručnosť, no s výsledkom sme boli veľmi spokojní. Čo poviete, páčia sa Vám naše anjeliky?

        • Oznam

          Dňa 22.12.2023  z organizačných dôvodov prebieha vyučovanie nasledovne:

           

          1. stupeň  - od 7:50 do 11:20 hod.

          2. stupeň - od 7:50 do 11:20 hod.

        • Voňavé medovníčky

           

          Čo za vôňa sa to šíri z tej našej kuchynky? Jasné, tretiaci si zaumienili, že idú skúsiť piecť medovníčky. Cesto sme si poctivo vyvaľkali a vykrajovačky sa už postarali o rôzne tvary a veľkosti medovníčkov. Popri pečení medovníčkov sme sa zdokonalili aj v matematike, nakoľko sme cesto aj vážili pomocou kuchynskej váhy.

          A šup s nimi do vyhriatej rúry! Upiekli sa nám do zlatista. Ešte zostáva usilovne upratať kuchynku a môžeme medovníčky ozdobiť. No a nakoniec ich krásne vyzdobené všéétky zjeme. Dobrú chuť!

        • Rovesnícke učenie

          V rámci rovesníckeho učenia sme pomáhali prváčikom využívať digitálne technológie na matematike. Prostredníctvom portálu Viki si prváci hravou formou zopakovali určovanie počtu predmetov, tiež sčítanie a odčítanie. Trénovali svoju pamäť a aj presnosť a precíznosť pri kreslení počítačovou myšou. Všetkým prvákom posielame veľkú pochvalu, boli ste skvelí! Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie. Vaši štvrtáci

        • KUFOR PLNÝ ROZPRÁVOK

          Nenahraditeľnou súčasťou detského sveta je rozprávka. Kufrík plný rozprávok sa stal hlavným motívom našich predpoludní s predškolákmi. V kufri sa ukrývali rozprávky o červenej čiapočke, o 12tich mesiačikoch a o Snehulienke. Škôlkarov sme preskúšali v základných zručnostiach, preverili ich vedomosti o rozprávkach a zároveň sme si so Snehulienkou zatancovali.

          Tešíme sa na ďalšie stretnutie s predškolákmi.

        • LABORATÓRNE CVIČENIA

          Kedysi boli praktické cvičenia z biológie , fyziky a laboratórne cvičenia z chémie súčasťou osnov aj učebníc a bolo povinné ich so žiakmi robiť. To už dnes neplatí a mnoho škôl tieto aktivity nerobí. SME VÝNIMKA. Sme presvedčení, že teoretické vedomosti majú ísť ruka v ruke s praktickými zručnosťami. A tak vďaka našim výborne vybaveným učebniam biológie, fyziky a laboratóriu chémie naši žiaci na 2. stupni priebežne robia tieto praktické aktivity a spájajú tak teóriu s praxou. Vďaka tomu sú naši absolventi na stredných školách často jedinými v triede, ktorí nemajú problém so zručnosťou v laboratóriu a tiež vypracovaním laboratórneho protokolu. Siedmaci robili na chémii filtráciu zmesi a kryštalizáciu modrej skalice. A v tých bielych plášťoch vyzerali naozaj ako laboranti, profesionáli.

        • Fenomény sveta – peniaze

          Naučiť sa niečo nové je fajn. Pomocou videí o BBC nám to išlo ako po masle, aj keď boli v angličtine, nerobilo nám to žiaden problém. Naučili sme sa ako rozoznať falošné peniaze, akú majú históriu, ako urobiť domáci a osobný rozpočet, ako si pomocou nich splniť vlastné, ako nás ovplyvňuje reklama a sociálne siete a mnoho ďalšieho. Interaktívne cvičenia nás vtiahli do zaujímavého sveta digitálnych technológií, na pracovných listoch sme si niekedy riadne potrápili hlavičky a diskusie nám často prerušil až školský zvonček. V záverečnej ankete vyšlo, že najviac sa nám páčila práca v tímoch, kde sme si rozdelili úlohy podľa toho, v čom je kto dobrý. Už teraz sa tešíme na nové fenomény sveta.

                                                                                                                                                Šiestaci + KR

        • Stretnutie s baníkmi

          V jedno upršané popoludnie sme si dali v čitárni opäť rande s našou babičkou Matildou, ktorá mala pre nás ako vždy prichystané prekvapenie. Tentoraz priviedla dvoch naozajstných baníkov. Pána Alojza Patscha a pána Richarda Horvátha. Zaspievali sme si s nimi banícke pesničky, Šimonko zrátal gombičky na ich uniforme a bolo ich 29. Viete prečo? Lebo práve toľko rokov mala patrónka baníkov sv. Barbora, keď jej nechali hlávku sťať za to, že sa nezriekla svojej viery. Nakoniec sme boli slávnostne pasovaní do Baníckeho cechu. Ďakujeme pánom za to, že si našli čas a prišli nám porozprávať o niekdajšom veľmi ťažkom živote baníkov.

        • Blokové vyučovanie v piatom ročníku

          Les. Nevyčerpateľný zdroj energie a nápadov na tvorivé úlohy. Les sa stal ústrednou témou nášho pilotného blokového vyučovania v piatom ročníku. Deti celý deň pracovali v skupinách, čím sme sa zamerali na spoluprácu a tímovosť. V prvej časti deti pracovali s odbornou literatúrou a vyhľadávali základné informácie o vopred vyžrebovaných stromoch. Získali informácie o vzhľade, preverili si svoje jazykové schopnosti a zahrali sa na rozprávkarov. 

          V druhej časti pretavili nadobudnuté vedomosti do praxe v Zechenterovej záhrade a jej okolí. Uplatnili svoje matematické a prírodovedné zručnosti pri riešení rôznych úloh.

          V závere blokového vyučovania odprezentovali výsledky svojej celodennej práce.

        • Mikuláš

          Naše detičky mali obrovskú radosť z príchodu Mikuláša s anjelikmi. Spoločne vyhnali zlých čertov a tešili sa z darčekov.

        • Oznam

          Vážení rodičia, oznamujeme vám, že z organizačných dôvodov bude prevádzka školského klubu v piatok 8.12.2023 len do 14,45 hod.

                                                                                                                                               Vedenie školy

        • Kúzla optiky

          Ako sa odráža a láme svetlo? Ako vyniká dúha? Na tieto a mnoho ďalších otázok hľadáme odpovede na našich hodinách fyziky, kde robíme pokusy so zrkadlami, spojkami a rozptylkami. Využívame interaktívnu tabuľu a online platformu Smartbooks, kde riešime interaktívne cvičenia z bežného života, znázorňujeme ďalekohľad, fotoaparát a mikroskop, doma si môžeme týmto spôsobom učivo zopakovať a utvrdiť. Optika je zaujímavá časť fyziky.

                                                                                                                                  Martin Baláž, VIII.

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.