• Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          30. jún - očakávaný deň všetkých žiakov. Čas hodnotenia ich celoročnej práce, obzretie sa za mesiacmi úloh, nových poznatkov, zážitkov, priateľstiev …Čas strávený v škole je nielen množstvom povinností, ale aj radosti nad dosiahnutými výsledkami, spontánnosti pri rôznych šibalstvách. Nadišiel čas vášho oddychu, a preto milí žiaci, dovoľte nám zaželať Vám krásny prázdninový čas, veľa slnka a bezstarostného oddychu. Vám, milí učitelia, vychovávatelia, pedagogickí asistenti, pani upratovačky, pani kuchárky chceme poďakovať za to, že ste svoje povolanie počas tohoto školského roka vykonávali zodpovedne. Želáme Vám načerpanie síl a energie do nového školského roka!

                                                                                                                                             Vedenie školy

           

        • Ocenení žiaci

          Tak ako každý školský rok sme ocenili žiakov z každej triedy, ktorí boli šikovní, dosiahli výborné vyučovacie výsledky alebo úspešne  reprezentovali  školu v rôznych súťažiach. Zúčastnili sa slávnostného obeda s vedením školy v poľovníckej reštaurácii SILVANUS. Ďakujeme majiteľovi tejto reštaurácie p. Košíkovi, že nám každoročne sponzorsky  pripravuje chutný obed.

                                                                                                                                                                                                                                Vedenie školy

        • Výlet za odmenu

          V pondelok sme si za 1. miesto v zbere papiera užili skvelý deň. Začali sme tvorením v DB keramika na Kremnických Baniach, kde sme si vyskúšali prácu s hlinou. Modelovanie, odtláčanie i práca na hrnčiarskom kruhu nás úplne uchvátila. O tom svedčí množstvo vydarených výrobkov, ktoré čakajú na vypálenie. Cestou do Kremnice sme oslávili Oliho narodeniny, zasúťažili si a hľadali indície, ktoré nás nakoniec priviedli k pokladu kráľa Abecedára. Ďakujeme všetkým za pekný zážitok. Kolektív III.B.

        • Oznam

          Vedenie školy oznamuje rodičom a žiakom školy, že vzhľadom k predpokladaným búrkam v piatok 23.6.2023 prekladáme didaktické hry a účelové cvičenia z tohto dňa na pondelok 26.6.2023. V piatok 23.6.2023 bude nasledovný program: odovzdávanie a preberanie učebníc, čistenie tried a triednické práce.

          Ďakujeme za pochopenie, vedenie školy.

        • Oznam

          Milí rodičia žiaci, blíži sa záver školského roka a od 22.6.2023 do 29.6.2023 nás čakajú didaktické hry, účelové cvičenia a triednické práce, preto sa v tieto dni vyučuje na 1.aj na 2. stupni do 11.30 hod.  

          Dňa 30.6.2023 sa odovzdávajú vysvedčenia, tento deň ukončíme o 9.30 hod. ŠKD je v tieto dni v riadnej prevádzke do 16.00 hod. 

        • Atlantis Levice

          Tohtoročný výlet absolvovali žiaci I. stupňa v centre vedeckej hračky Atlantis v Leviciach. Každý si mohol vyskúšať hravou formou to, čo sa raz bude učiť na fyzike.  Od ozubených kolies, cez optiku, využitie kladky až po prácu s magnetmi, vibráciami či obrovskými bublinami. . Čerešničkou na torte bol 9D projektor, ktorý pomohol našich žiakov preniesť do zaujímavej virtuálnej reality.

        • Kremnica a jej história

          Vyučovať vlastivedu priamo v meste, je to najlepšie ako dané mesto spoznať. Aj keď sme Kremničania, museli sme sa trochu poprehŕňať v knihách, porozprávať sa s rodičmi, so starými rodičmi , prehľadať informácie na nete, aby sme o jej pamiatkach mohli porozprávať svojim spolužiakom. Každý jeden z nás si vybral nejakú historickú pamiatku , naštudoval o nej fakty, spracoval to v projektoch - rôznymi spôsobmi a nakoniec sme prešli Kremnicou a učili sa navzájom.

        • Deň otcov

          Ten náš tato najlepší je,

           môžu nám ho závidieť.

           Život vždy s ním zábavný je, 

          rozveseliť hneď nás vie.

           Dnes mu chceme za to veľkú  vďaku vyjadriť, 

           že je taký super tato, netromfne ho veru nik!  

           

          Kolektív ŠKD praje krásny deň všetkým oteckom .

           

        • Pozvánka na triedne schôdzky

          Vážení rodičia,

          srdečne Vás pozývame na informatívne triedne rodičovské schôdzky, ktoré sa uskutočnia v kmeňových triedach Vašich detí vo štvrtok 15.6.2023 v čase od 15:00 do 17.00 hod., alebo individuálne po dohode s triednymi učiteľkami.

          Dozviete sa informácie o výchovno-vzdelávacích výsledkoch za II.polrok.

        • Beseda o remeslách

          Včera sme v rámci ŠKD navštívili mestskú čitáreň, kde sme sa zúčastnili besedy o remeslách. Pani Olbrichtová nám porozprávala zaujímavé veci o remeslách kedysi a pán Patsch nám porozprával a ukázal pár kúskov, z jeho rezbárskej tvorby. Všetkým sa nám veľmi páčilo. Ďakujeme ešte raz. 🙂

        • Školský výlet 8.A - Bratislava

          V piatok 2.6. sme my, ôsmaci, navštívili Bratislavu. Prvá zastávka bola na Bratislavskom hrade. Tam sme s lektorkou preskúmali dejiny hradu. Pešo sme sa premiestnili do Starého mesta. Bolo tam síce rušno, ale krásne. Potom nás autobus odviezol pod hrad Devín. Krátkou prechádzkou sme vyšli na hrad, ktorý sme si poobzerali. Bol z neho veľmi pekný výhľad. Keď sme sa vrátili na parkovisko, čakal nás už autobus a odviezli sme sa do Avionu. Tam sme sa mohli najesť a nakúpiť si rôzne veci. Potom sme sa už len odviezli domov s hlavou plnou zážitkov. 

        • Týždeň detskej radosti

          Minulý týždeň sa niesol v duchu dňa detí. Celý týždeň sme sa zabávali. Prvé dva dni sme súťažili a športovali. V stredu sme navštívili Kremnický zámok a vyšli na vežu. Niektorí odvážlivci ju zdolali dokonca 2krát. Vo štvrtok sme sa zahrali na „stíhačky“ a v skupinách sme si urobili krátky kvíz o okolí školy. V piatok sme to zavŕšili maľovaním na chodník a nakreslili sme náš najkrajší zážitok. 😊

        • Báječný týždeň

          Uplynulý týždeň sme mali v ŠKD naozaj bohatý program. Nazvali sme ho Týždňom detskej radosti. V pondelok sme si zabehali v Zechenterovej záhrade beh na 200 m. Víťazkou sa stala Hanka Švecová, Viktorka Končoková a Marek Pulko. V skoku do diaľky triumfovala Eliška Hauríková a opäť Hanka Švecová. V utorok sme si prichystali sladkú maškrtu pod zub. Zabavili sme sa tvorením a zdobením piškótovej torty, plnenej pudingom, šľahačkou, banánmi a jahodami. V stredu sme si pripomenuli čo-to z environmentálnej výchovy. Vyskúšali sme si, ako si môžeme skrášliť svoje životné prostredie sadením ozdobných balkónových kvetín. Vo štvrtok to bol skvelý Deň detí, pretože sme hľadali zlatý poklad. No a v piatok sme spoločne putovali z rozprávky – do rozprávky. Čo dodať? Snáď len toľko, že chceme vidieť v detských očiach iskričky šťastia a spokojnosti po celý rok.

        • Deň mlieka v ŠKD

          Pohár mlieka - tento lahodný a výživný mok sme si ale museli zaslúžiť. Trošku sme si potrápili hlavičky a aj zašportovali, aby sme napokon uhasili svoj smäd ničím iným, ako pohárom mlieka. 🙂

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.