• Preteky v mlieku?

          Záverečný deň nášho lyžiarskeho výcviku na bežkách vyvrcholil ozajstnými pretekmi. Deti si vylosovali štartovné čísla a zdolali vyznačenú trať 400 m. Boli statoční, všetci prišli do cieľa. Vyhrali nielen nad sebou, ale aj nad hmlou, v ktorej sme sa cítili ako v mlieku. Vysmiati, šťastní a spokojní sme ukončili výcvik guľovačkou. Ďakujeme za pomoc p. Brünnovi, p. Štulajterovi,p. Bérešovi a ich tímom. Športu zdar !

        • Abeceda zdravia.

          Ako viesť zdravý životný štýl, ako vhodne predchádzať chorobám a úrazom? A keď sa už úraz pritrafí, ako správne obviazať a ošetriť napr. zlomenú ruku? Odpovedať na zvedavé otázky nám prišla pomôcť mamina našej druháčky Mišky. Pracuje ako zdravotná sestra. Praktické aktivity s ňou boli pre nás zábavou, ale aj prínosom. Dúfame, že to čo nás naučila, budeme v praxi využívať len veľmi zriedka. Ďakujeme. A zostávajme všetci zdraví!

        • OZNAM

          Dňa 7.3.2023 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 11:20 h

          2. stupeň o 11:45 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

        • Na obzore Nízke Tatry!

          V stredu sa na nás na Skalke usmialo slniečko a umožnilo nám pri zdolávaní nových lyžiarskych tratí zažiť nevídaný pohľad na Banskú Bystricu, Králiky a v pozadí i na pohorie Nízke Tatry. Unavení, ale šťastní po 8 km v nohách sme sa odfotili na štadióne Rudolfa Čillíka. Za peknú fotku ďakujeme Paľkovej maminke.

        • Okresné kolo vo florbale

          Včera sa v elektrizúcej atmosfére odohrala základná skupina okresného kola vo florbale. Naše družstvo vyhralo všetky 4 zápasy a hladko si zabezpečilo postup do piatkového superfinále. Vynikajúco zachytal náš brankár Jozef Krátky, ktorý dnes inkasoval iba jediný raz. Sviežim výkonom sa predviedol aj najmladší účastník turnaja David Mecele. Takže v piatok nám držte palce a my zabojujeme o víťazstvo v okresnom kole a postup do krajského kola.

        • Pokroky v bielej stope

          Utorkový vetrík na Skalke nevadil k tomu, aby sme zdolali prvý zjazdík. Naučili sme sa ho v stope zjazdiť, tiež pomocou odvratu sa dostať na kopec. Tí najzdatnejší zdolali 2 km pretekárskej trate. Posielame veľkú pochvalu.

        • Lyžujeme

          ,,Dnes bol najlepší deň!“ skonštatovala Emka, keď sedela v autobuse.  

          Dnes máme za sebou druhý deň.  Dve družstvá jazdia na veľkom vleku a ide im to každou jazdou lepšie a lepšie. A nielen im. Super sa zdokonaľujú aj žiaci, ktorí trénujú na pásoch... 

          Tešíme sa na zajtrajšok a dúfame , že aj streda bude  ten najlepší deň v očiach našich usilovných tretiakov a štvrtákov. 

        • Lyžiarsky výcvik - 3. a 4. ročník

          Pre niekoho prvé zoznámenie sa so snehom na zjazdových lyžiach, pre niekoho spoločne strávený čas v skupine na zjazdovke na Krahuliach. Úvod bol príjemná rozcvička, kde sme si rozmasírovali celé telo a potom šup jazdu v pluhu, šikmo svahom, oblúky v prívrate, zastavenie pod skupinou. Tešíme sa, že sme to zvládli bez úrazov, ale trochu s boľavými nožičkami. Tie lyže, lyžiarky a batožina sú fakt ťažké. Ďakujeme obetavým rodičom, čo pomáhali obúvať lyžiarky a trpezlivo dvíhali našich bojovníkov znova a znova, aby trénovali výstup hore svahom či jazdu v pluhu.⛷️⛷️⛷️

        • Obdivuhodní!

          Lyžiarsky výcvik bežeckého lyžovania pre 3.a 4. ročník začal naozaj obdivuhodne. Niektorí žiaci si bežky obuli prvýkrát a išlo im to výborne. Blahoželáme a tešíme sa na ďalšie pokroky v bielej stope.

        • Tvorba siedmakov z lyžiarskeho kurzu

          V pondelok sme prišli sem, lyžovať už dobre viem.

          Učitelia dobrí sú, no zlé deti neznesú.

          Deti radi majú, po zadku im nedávajú.

          Lyžovať ich učia a tých zlých len mučia.

          Máme ich veľmi radi, ďakujeme že sú s nami.

           

          Na lyžiarskom je plno detí,

          Vidíme, ako Samo letí.

          Samo letí, letí do jablone vletí,

          učiteľka - učiteľ sa strachuje,

          čo sa s ním deje,

          zrazu na vleku detí ako smetí.

          Na izbe je veľká sranda, učiteľka vyklopkáva.

          Hugo nás vždy privíta, nad hladkaním premýšľa.

          Rozcvičku sme urobili a pizzu sme si vychutnali.

           

          Na lyžiarskom si užívame,

          ráno a poobede lyžujeme.

          Slniečko nám krásne hreje,

          dolu svahom sa všetci lyžujeme.

          Na izbe hlúposti robíme

          a netopierov sa bojíme.

          Po večierke všetci behajú

          a zároveň sa napchávajú.

          Domov sa nám nechce ísť,

          ale svalovica nás začína hrýzť.

           

          Hodiny nám odbili,

          na lyžiarsky sme sa tešili.

          Veď, kto by nechcel lyžiarom byť.

          Aj keď si bežkár, alebo skejtbordista,

          dá sa s tým prežiť.

          Na lyžiarskom svahu naplno jazdiť každý deň.

          S kamarátmi na izbe sa dá prežiť každý deň.

          Aj s učiteľmi sme sa v snehu brodili.

          A celý lyžiarsky sme si užili a nakoniec sme DOBRO DOŠLI.

           

          Slniečko na nás svieti,

          svah je plný detí.

          Čas na svahu si užívame,

          krásne časy prežívame.

          Otepľovačky sme si obliekli a pizzu sme si upiekli.

          Dobrý postroj musíme mať,

          čo najviac sa musíme do kolien dať.

          Spustíme sa veľakrát,

          každý má lyžovanie rád.

        • Po nemecky s úsmevom na 3. miesto v kraji

          Po víťazstve v okresnom kole Olympiády v nemeckom jazyku sa naši dvaja víťazi – Jakub Cinkanič a Matej Berčík – podujali vyskúšať svoje vedomosti v náročnom krajskom kole.

          15. februára si v priestoroch 1. Súkromného Banskobystrického gymnázia zasadli medzi tvrdú konkurenciu devätnástich najlepších nemčinárov z Banskobystrického kraja.

          Výborne si viedli v písomnej časti, ktorá dokonca naznačovala mimoriadne úspešné umiestnenie. A po skončení ústnej časti a spočítaní celkového počtu bodov môžeme už s radosťou blahoželať našim dvom deviatakom:

          Jakubovi Cinkaničovi k 3. miestu a Matejovi Berčíkovi k 14. miestu v tomto skutočne náročnom kole olympiády. Veríme, že im dosiahnuté úspechy pomôžu pri výbere strednej školy či voľbe jazykov, ktoré budú na nej študovať už budúci rok.

        • Daltonské vyučovanie

          Dnes sme sa preniesli do zvieracej ríše. Ako správni detektívi počtárikovia sme zdolali delenie a vypátrali tak pár zaujímavostí o koale. V čítaní s porozumením sme overovali svoje predpoklady a zistili čo je to bandikut. Kto vie? Prešmyčky s vybranými slovami preverili našu trpezlivosť a zistili sme, že ak si veríme a nevzdáme sa, zvládneme aj na prvý pohľad nezvládnuteľné. Ďalej sme smartovali a pomocou mobilnej aplikácie oživovali zvieratá. V závere nášho Daltonu sme odprezentovali svoje projekty. No a tie boli WAW!!!

                                                                                                                                                        Kolektív III.B

        • Šantenie v snehu

          Bolože to zábavy a smiechu! Počasie nám doprialo krásne slnečné dni a tak sme nelenili, teplo sme sa obliekli a hybaj športovať! Stavanie snehuliakov, šantenie v snehu, guľovačka, lopárovanie sa a iné huncútstva sme vyvádzali. A keďže sme kamaráti so snehom, snáď zostaneme zdraví a otužilí.

        • Lyžiarsky kurz - 3.deň

          Streda. Ďalší spoločne strávený deň s 33 člennou skupinou mladých ľudí spolu so štyrmi zanieteným inštruktormi, pripravenými odcvičiť každú rozcvičku, pobaviť sa večer pri hraní každej spoločenskej hry. Oddychový deň sme doplnili aj prechádzkou do miestnych potravín vo Vyšnej Boci. Počasie a lyžiarske podmienky sú výborné, výborná nálada nás všetkých neopúšťa, drobné bolesti kolien, svalovicu sa nám vždy podarí potlačiť dostatočným spánkom a doplnením energie v jedálni.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.