• Súťaž EXPERT GENIALITY SHOW

          A sú tu výsledky ďalšej súťaže, ktorú riešilo 13 žiakov našej školy. Je to súťaž EXPERT GENIALITY SHOW. Žiaci 6. ročníka súťažili v témach Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. Žiaci 7., 8., 9. ročníka si mohli vybrať 2 témy z tém Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Góly, body, sekundy, Od Dunaja k Tatrám, Do you speak English?

          Predbežné výsledky sa dajú pozrieť na stránke súťaže s použitím prístupového kódu žiaka. Najlepšie sa darilo Adamovi Henželovi z VIII.A.

          Pozrite si ukážku úloh, s akými sa museli súťažiaci potrápiť.

        • Pytagoriáda – školské kolo

          V dňoch 7.12. a 8.12.2022 sa žiaci našej školy potrápili s úlohami školského kola Pytagoriády. Účasť žiakov bola vysoká – na I. stupni súťažilo 26 žiakov a na II. stupni 36 žiakov. Úspešný riešiteľ musel správne vyriešiť aspoň 10 úloh z 15 a potom sa mu pripočítali aj body za skoršie odovzdanie úloh. Srdečne blahoželáme všetkým, ktorým sa podarilo získať požadovaný počet bodov.

          Úspešnými riešiteľmi sú títo žiaci:

          III.B Matej Hrnčár 21 bodov

          III.A Matej Šály 20 bodov

          III.A Timea Mojžišková 19 bodov

          III.B Nina Kapustová 19 bodov

          III.B Adela Golhová 18 bodov

           

          IV.A Timotej Petrík 25 bodov

          IV.A Jakub Baláž 20 bodov

          IV.B Zoe Wágnerová 18 bodov

          IV.A Natália Golhová 18 bodov

          IV.A Volodymyr Kurakh 15 bodov

          IV.B Eliška Sekajová 15 bodov

          IV.A Elizabeth Považanová 15 bodov

          IV.B Liliana Medňanská 14 bodov

          IV.A Katarína Tiralová 13 bodov

           

          V.A Martin Mazúr 11 bodov

           

          VI.A Ihor Zemlianskyi 22 bodov

           

          VII.A Kristián Kubisch 14 bodov

           

          VIII.A Šimon Turan 18 bodov

          VIII.A Lukáš Adamec 17 bodov

          VIII.A Adam Henžel 16 bodov

          VIII.A Martin Weiss 16 bodov

        • Prerušenie vyučovania od 19.12. 2022 do 22.12.2022

          V zmysle § 150 Zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon), v zmysle Metodického usmernenia MŠ SR č. 15/2005-R, podľa čl.5, ods.2 písmena c), so súhlasom zriaďovateľa školy - Mesta Kremnica, s odporúčaním RÚVZ v Žiari nad Hronom a pediatričky MUDr. Kvoriakovej, prerušujeme školské vyučovanie žiakov v Základnej škole na Angyalovej ulici 401/26 v Kremnici od 19.12.2022 do 22.12.2022 z hygienicko-epidemiologických dôvodov.

          Upozorňujeme rodičov, že v prevádzke nebude školský klub ani školská jedáleň. Vyučovanie bude opäť obnovené po vianočných prázdninách v pondelok 9.1.2023.

          Za pochopenie ďakujeme, Mgr. Igor Kríž, riaditeľ školy

        • Oznam

          Milí rodičia, 

          dňa 16.12. a 22.12.2022 bude prevádzka v školskom klube do 15.00 hod. z organizačných dôvodov. 

        • Otvorenie relaxačnej miestnosti

          Dňa 13.12.2022 bol pre našu Angyalku výnimočný. Vďaka sponzorom Elba a.s. a Nadácia Tubapack – za čo im patrí obrovská vďaka, sme mohli uskutočniť a zrealizovať našu relaxačnú miestnosť, ktorá bude slúžiť žiakom, pedagógom a rodičom. V tejto miestnosti budú prebiehať skupinové aktivity (školský intervenčný program INPP, Zippyho kamaráti, Druhý krok), pričom žiaci budú mať možnosť vyskúšať si hojdaciu sieť, vodnú posteľ, terapeutické pieskovisko a mnoho ďalšieho. Ďalej sme využili hru so svetlom, vďaka projektoru nočnej oblohy a taktiež vodný valec, v ktorom plávajú ryby. Vytvorili sme to s účelom predchádzania sociálno – patologickým javom, pričom dbáme na emocionálny rozvoj a podporu emocionálneho zdravia.

          V mene všetkých ĎAKUJEME.

           

        • Oznam

          Platby za stravu na január 2023 uskutočnite najneskôr do 20.12.2022. To isté platí aj pre zamestnancov školy. Ďakujem.

                                                                                                                                      R. Florovičová, ved. ŠJ

        • Venček 2022

          Piatok 2.12. žiaci deviateho ročníka starej a novej školy ukázali svoje tanečné schopnosti na venčeku 2022, ktorý sa konal v reštaurácii Zlatý Sivoň. Vyvrcholili týmito 3 mesiace tanečných skúšok, ktorých sa zúčastňovali žiaci dobrovoľne. Na venček pozvali svojich rodičov, priateľov a učiteľov. V prvej polovici dvojica predstavila naučené tance. Potom mali večeru a voľnú zábavu. Žiakom sa venček páčil a naučili sa veľa nových zručností.

                                                                                                                                        Nadine Neuschlová, 9.B

        • Poďakovanie sponzorom

          Veľmi nás potešilo, že aj firmy nášho mesta pomohli a podporili našu akciu: vianočné tvorivé dielne, ktoré sme pripravili na podporu a pomoc prie liečbe našej bývalej žiačky – Sašky Pastorkovej.

          Touto cestou Vám chceme veľmi pekne poďakovať za poskytnuté občerstvenie pre všetkých účastníkov tejto krásnej akcie, čím ste prispeli k peknej takmer rodinnej, vianočnej atmosfére počas priebehu tvorivých dielní.

          Ďakujeme konkrétne týmto sponzorom: GROTTO a.s., Bartošová Lehôtka,

          Kremnické medovníky Ing. Haurík, Kremnica

          Reštaurácia SILVANUS, Kremnica

          Drogéria Sekajová, Kremnica

          Úprimne ďakujeme.

        • Poďakovanie

          Milí žiaci, milí kolegovia, milí priatelia našej školy,

          žijeme v adventnom období, v období duchovnej prípravy na Vianoce. Navzájom sme si bližší, priateľskejší. A práve v tomto období sme sa rozhodli, že pomôžeme našej bývalej žiačke- Saške Pastorkovej a jej rodine. Som na vás hrdý, pretože ste otvorili svoje srdiečka. Pomoc všetkých vás bola rôzna: vyrábali ste darčeky, cukrovinky, predávali ste výrobky, organizovali žiakov, žiaci pomáhali pri predajoch a výrobe darčekov, rodičia aj my ostatní sme kupovali darčeky, získavali ste sponzorov. Jednoducho spravili sme spoločne kus dobrej práce. Dnes sme spočítali príspevky za účasti žiačky Katky zo 4.A a s radosťou Vám oznamujem, že sme vyzbierali 2234,70 eur , ktoré odovzdáme Saškinej maminke 22.12.2022 na spoločnej vianočnej diskotéke.

          Saška je momentálne v pražskej nemocnici, a ako mi jej mamka povedala - je to veľká bojovníčka. Budeme jej všetci silno držať palce.

          Ak by ešte nejaký darca chcel prispieť na liečbu Saškinej choroby, môže tak urobiť na číslo úctu jej rodičov: SK82 5600 0000 0064 8981 3003

          Ešte raz vám všetkým deťom, zamestnancom školy, rodičom a obyvateľom nášho mesta ďakujem za vašu srdečnosť.

                                                                                                                              Mgr. Igor Kríž, riaditeľ školy

        • Mikulášsky PING PONG

          Dnešok, 6.12., patril nielen Mikulášovi, ale predovšetkým deťom. Žiaci 4.-9. ročníka sa zúčastnili školského turnaja v ping-pongovom kolotoči.

          Najprv žiaci súťažili po triedach. Z každej triedy postúpili traja najlepší žiaci do finále. Následne si títo finalisti zrovnali sily vo veľkom ping-pongovom kolotoči. Tento napínavý súboj medzi finalistmi bol sprevádzaný povzbudzovaním od spolužiakov. Poniektorí mladší žiaci hrali túto hru po prvý raz. Ale väčšina žiakov pozná túto hru aj z veľkých prestávok. Niektorí žiaci nás dokonca reprezentujú na okresných či krajských súťažiach v ping-pongu.

          Medzi troch najlepších hráčov v 7., 8. a 9.  ročníku patrili:

          1. miesto: Michal Homola, 9.A

          2. miesto: Viktor Gomboš, 8.A

          3. miesto: Lukáš Sontag, 8.A

          Medzi 4., 5. a 6. ročníkom sa najlepšie herne presadili:

          1. miesto: Bruno Baláž, 6.A

          2. miesto: Patrik Kuštek, 6.A

          3. miesto: Martin Mazúr, 5.A 

          Mnohí prekvapili svojím výkonom a schopnosťami. Srdečne blahoželáme víťazom.

          Ďakujem p.uč. Sekajovi za organizáciu a príjemne strávený deň v športovom duchu.

                                                                                                                                        Matej Berčík, Matúš Bobok, 9.B

        • Novaškove darčeky pre predškolákov

          Novaško si spolu so žiakmi 4.B triedy aj tento rok pripravil „mikulášske“ prekvapenie pre predškolákov. Našich kamarátov sme navštívili, zatancovali a zaspievali sme im.... a samozrejme odovzdali malé „mikulášske“ darčeky, ktoré ich veľmi potešili. A my sme zostali potešení o to viac, lebo kamaráti zo škôlky mali darčeky pripravené aj pre nás.  

          Ďakujeme našim kamarátom zo škôlky a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie. "

        • Mikulášsky Dalton

          Dnes sme sa pripravovali na príchod Mikuláša. Celý Dalton sa niesol v duchu hádaniek. Podľa smerovej ružice sme zisťovali, kto prinesie darček. V matematickej hádanke sme zas hľadali, násobili a delili a nakoniec zistili, kto je to Mikuláš. Nastavili sme zrkadlo osovej súmernosti, smartovali sme, ozdobili stromček a pre potešenie vyrobili anjela, veď každý môže byť pre niekoho anjelom. Silu sme doplnili vynikajúcou pizzou a koláčikmi. Pod stromčekom sme si našli malé prekvapenie. Pre Mikuláša sme si pripravili pieseň a vyrobili pekné balíčky. Veríme, že nezostanú prázdne. Tešíme sa na teba, Mikuláš.

                                                                                                                                                   Kolektív III. B

        • Oznam

          Milí rodičia , z dôvodu organizácie tvorivých vianočných dielní spojených s vianočnými trhmi dňa 7.12.2022 sa vyučovanie bude končiť nasledovne: 1. stupeň - o 11.00 hod. a 2. stupeň o 11.20 hod. ŠKD je v prevádzke.

        • Štvrtáci zabávajú druhákov

          Spolupráca, kooperácia, zábava a šantenie. Týmito slovami by sa dalo charakterizovať zábavno-športové popoludnie, ktoré prichystali štvrtáci pre druhákov. Preliezanie a podliezanie rôznych prekážok, skákanie na švihadlách, hod lopty do basketbalového koša, či hranie lenivého tenisu nás tak bavilo, že sa nám ani nechcelo odísť domov. A to nás teší! Veď pobyt v ŠKD má byť zaujímavý a funny.

        • Nová školská tabuľa

          Ďakujeme Vám, milí rodičia 3.B triedy!

          Žiaci 3.B dostali mikulášsky darček v podobe novej školskej tabule. Rodičia týchto žiakov vyzbierali 828 € a pani triedna učiteľka oslovila Nadáciu PANTHEON Foundation, ktorá poskytla škole sponzorský dar vo výške 500 €. Podľa slov jednej mamičky: “Je to darček nielen pre naše deti, ale aj ocenenie práce a moderný prístup vo výučbe pani triednej učiteľky Mgr.Janky Bérešovej“. Oceňujeme spoluprácu a výborné vzťahy v školskom trojuholníku žiak-rodič-škola v tejto triede a vyslovujeme veľkú vďaku.

                                                                                                                                                          Mgr. Igor Kríž

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.