• Testovanie 9 2024

          CELOSLOVENSKÉ TESTOVANIE ŽIAKOV 9. ROČNÍKOV ZŠ T9-2024

          RIADNY TERMÍN 20. marec 2024 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra

          NÁHRADNÝ TERMÍN 4. a 5. apríl 2024 (štvrtok, piatok)

           

          Harmonogram:

           

          Matematika

          08:00 – 08:10 h (10 minút) úvodné pokyny, rozdanie OH a pomocných papierov

          08:10 – 08:20 h (10 minút) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

          08:20 – 09:50 h (90 minút) administrácia testu z matematiky

          09:50 – 09:55 h (5 minút) zozbieranie testov, OH a pomocných papierov

          09:55 – 10:20 h (25 minút) prestávka

          Slovenský jazyk a literatúra

          10:20 – 10:25 h (5 minút) úvodné pokyny a rozdanie OH

          10:25 – 10:35 h (10 minút) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

          10:35 – 11:45 h (70 minút) administrácia testu z vyučovacieho jazyka

          11:45 – 11:50 h (5 minút) zozbieranie testov a OH

           

          Žiaci so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami (ŠVVP), ktorí majú počas testovania

          upravené podmienky, sú testovaní podľa osobitného harmonogramu.

          Dĺžka testovania žiakov so ŠVVP zaradených do 1. skupiny obmedzenia je predĺžená o 15 minút.

          Dĺžka testovania žiakov so ŠVVP zaradených do 2. skupiny obmedzenia je predĺžená o 30 minút.

           

          Informácie

           

           

        • Lyžiarsky výcvik na Čertovici

          ,,Zlé časy vytvárajú silných ľudí a silní ľudia vytvárajú dobré časy a dobré časy vytvárajú slabých ľudí a slabí ľudia vytvárajú zlé časy a zlé časy vytvárajú silných ľudí."

           Aj lyžiarsky výcvik na Čertovici sa nesie v duchu, kde počasie z nás niektorých ľudí, robí slabých. Zľadovatený terén, silný vietor, obúvanie v strmom svahu do lyžiarok, zdolanie  čiernej zjazdovky, strmého vleku, nosenie ťažkých lyží v ľadovom teréne. Musíme prekonávať prekážky, niektorí ľahko, ani nevedia a niektorí naopak s vypätím všetkých síl.

          Za odmenu niekedy stačí oddych v noci, krásne výhľady na Západné Tatry a radosť z pohybu na lyžiach, ktorí už všetci zvládame.

        • Valentínky

          Naše milé žienky Janka a Zuzka z Knižnice Jána Kollára si pre nás pripravili výrobu valentíniek. A tak sme sa pustili do strihania, fúkania, maľovania a lepenia , až vznikli krásne valentínske pozdravy pre naše maminky. Ďakujeme.

        • Lyžiarsky výcvik 7. ročník

          Od pondelka 12.2.2024 sa na nás teší Čertovica. Vieme, že to bude na týždeň miesto, kde zažijeme skvelé zážitky, tak ako sa to dialo po minulé roky.

          Veríme, že sa zlepšíme v lyžiarskych zručnostiach a pred prázdninami zažijeme počasie, ktoré bude čo najviac zhovievavé.

          Čoskoro Vám pošleme krásny pozdrav z horného Liptova, z Chaty pod Sedlom, ktorá sa nachádza  v Národnom parku Nízke Tatry v nadmorskej výške 1234 metrov.

        • Stolný tenis

          Dnes sme úspešne reprezentovali našu školu v stolnom tenise v súťaži družstiev. Chalani Viktor Gomboš, Lukáš Sontag, Juraj Vančo z IX.A a David Tóth z VIII.B získali v tvrdej konkurencii 3. miesto. Dievčatá Linda Sontagová, Zoja Krížová zo VI.A a Kristína Valková z VIII.B získali krásne druhé miesto. Víťazom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Školský ples

          Po dlhšej prestávke sme sa opäť stretli. Na našom školskom plese sme privítali pedagógov, rodičov a priateľov našej školy. Teší nás, že každoročne sa náš ples nesie v priateľskej uvoľnenej atmosfére, kde sa spolu tešíme z kultúrneho programu, ktorý nám vždy pripravujú naši skvelí deviataci, kde sa spoločne zabávame, porozprávame a jednoducho: je nám príjemne a veselo.  

        • Chrípkové prázdniny

          Oznamujeme Vám, že po dohode so zriaďovateľom a odporúčaní detskej lekárky a RÚVZ v Žiari nad Hronom vyhlasujeme chrípkové prázdniny od 6.2. do 9.2.2024. V prevádzke nebude ani ŠKD ani školská jedáleň. 

          Vyučovanie sa obnoví 12.2.2024 

                                              Vedenie školy    

        • Oznam

          Milí rodičia, z bezpečnostných a zdravotných dôvodov Vás chceme požiadať, aby ste po príchode na školský dvor, telefonicky kontaktovali vašu p. vychovávateľku a tá vám následne pošle vaše dieťa k vchodovým dverám.  

          Ďakujeme Vám za porozumenie.

        • Rovesnícke vzdelávanie

          ,,Dnes nás prišli navštíviť na druhý stupeň naši prváci, druháci a deti z Materskej školy Bartošova Lehôtka." Aj takto opísala Sibylka Prídavková dopoludnie strávené v škole. ,,Uvítali ich Annna (Lili Reiterová) a Elza (Monika Fronková). Predstavili im pokusy z fyziky a všetci sa zabavili spolu s Olafom (Kevin Hutyra).

          Vyskúšali si v informatike programovanie. Dostali sa do sveta pandy a okúsili aj prechod galaxiou. Na tejto akcii sa zúčastnili žiaci zo 7.B, 5.A, a 8.A triedy, ktorí našich hostí celý čas sprevádzali.

        • OZAJSTNÍ NOVAŠKOVCI

          V deň polročného vysvedčenia naši prváci oslavovali aj svoju pasovačku do cechu žiackeho. Stali sa z nich „ozajstní novaškovci.“

          Najskôr svoje hlavičky potrápili úlohami z matematiky, čítania, písania, či prvouky. Pomoc im poskytli veľkí deviataci a oni sa tešili, že to s nimi hravo zvládli.

          Potom prišiel slávnostný čas a pán riaditeľ spolu s pani zástupkyňami, v prítomnosti prváckych rodičov a všetkých žiakov školy, ich slávnostne pasoval za „riadnych“ žiakov našej školy.

           

          Všetkým starším žiakom prváci ďakujú za krásne vinše, ktoré im darovali.

           

          Prváci MEDVEDÍCI – vitajte!

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.