• Halloween a Dalton v IV.B

          Dnes sme mali Dalton na tému Halloween. Po spoločnej práci na výzdobe triedy na nás čakali povinné a dobrovoľné úlohy. V strašidelnom príbehu sme vyhľadávali slová s predponami, hrali sme sa s násobilkou, vyrobili sme si ducha, niektorí i svietnik. V skupinách sme pracovali na tvorbe pokračovania strašidelného príbehu, no pri tom všetkom sme nezabudli na našich blízkych v nebi a venovali im spomienku. Kolektív 4.B

        • Čistenie Angyalovho hrobu

          S prichádzajúcim sviatkom všetkých svätých žiaci 9.A triedy vyčistili hrob rodiny Angyalovej. Naša škola sídli na Angyalovej ullici, ktorá je pomenovaná podľa maliara a grafika Gejzu Angyala (1888 - 1956), rodáka z Kremnice. Vo svojich grafikách a maliarskych kompozíciách zachytával prácu človeka, najmä baníkov. Kremnica bola hlavnou témou v jeho krajinomaľbe.

        • Plavecký výcvik 2.A

          V dňoch 14. - 18.10. sa uskutočnil Plavecký výcvik 2.A, kde sa zdokonaľovali v plávaní a hlavne zbavili strachu z vody. Zvládli to skvele a za svoj výkon boli odmenený. Prajeme veľa naplávaných kilometrov, rybičky a deflíny!

        • Testovanie prvákov

          Dnes sa na našej škole uskutočnilo testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. ročníkov. Testovanie bolo rozdelené na štyri cykly. V prvom cykle sme šikovnosť žiakov preverili na šiestich stanovištiach, a to predklon v sede s dosahovaním, ľah-sed, skok do diaľky z miesta, výdrž v zhybe, zostava s tyčou, kotúľanie 3 lôpt. V druhom cykle sme sledovali rýchlosť v behu na 4x10 m. Ako najťažší sa javil tretí cyklus, kde sme sa zamerali na sledovanie bežeckej vytrvalostnej schopnosti, no i v ňom sme našli rekordérov, a to v počte 32 odbehnutých úsekov. V poslednom cykle sme sa zabavili vlajkovou naháňačkou. Všetkým prváčikom patrí veľká pochvala, lebo aj napriek únave sa nikto nevzdal, a tak sme v závere mohli 3x zvolať:"Hurá, hurá, hurá!" Poďakovanie patrí všetkým učiteľom I. stupňa, asistentom, školskému psychológovi a vybraným žiakom VIII. A, ktorí pomohli s organizáciou. Ďakujeme! Vaše Janky - Brűnnová, Bérešová

        • Kreatívna I.B

          Moji krásni, milí a šikovní prváci sú so školou už veľkí kamaráti. Na výtvarnej výchove tvorili ježkov s jesennou náladou a úsmevom. Teším sa z ich práce a veľmi chválim. JB

        • VODA

           

          „Veľká väčšina až 97,4 %, svetovej vody nie je pitná, je slaná a tvorí oceány. Zvyšných 2,6 % predstavuje všetku pitnú vodu, čo máme.“

           

          Takto sme začínali hodinu matematiky v 5.B, téma sčitovanie a odčitovanie prirodzených čísel a veľká téma v pozadí : Voda.

           

          Mali sme stanovené ciele hodiny:

           

           • zopakovať si zaokrúhľovanie prirodzených čísel; násobenie jedno a viacciferným číslom; delenie jednociferným číslom; používanie kalkulačky

           

           • prezentovať matematiku ako systém, v ktorom všetko so všetkým súvisí

           

          • pochopiť dôležitosť vody ako strategickej suroviny pre celé ľudstvo

           

          Prvá aktivita bola odmerať koľko vody zbytočne minieme za 1 hodinu, ak nám kohútik kvapká. Najlepší z tipujúcich získal cenu, samozrejme čo iné ako fľašu vody. Náš výsledok merania bol 160 ml za jednu hodinu, ak by to bolo celý rok, suma za vodu sa nám zvýši o cca 175 eur. Zhodnotili sme, že je to veľké plytvanie.

           

          Riešili sme otázky:

           

           Koľko litrov sladkej vody je znečistených pri jednom umývaní riadu pre štvorčlennú domácnosť denne, ak vieme, že liter odpadovej vody znečistí 8 litrov sladkej vody.

           

          Alebo:

           

          Približne koľko eur zaplatí  štvorčlenná domácnosť za vodu za jeden rok?

           

          Náš spoločný výsledok bolo vyriešená tajnička

           

          VODA JE SPOLOČNÝM DEDIČSTVOM a v triede máme vyvesený výsledok našej spoločnej práce.

        • Spomienka na Vyzývací deň

          Magického 10.10.2019 sa uskutočnila zaujímavá akcia s názvom Vyzývací deň, ktorý sa niesol v duchu výzvy Naplň Zechu. Bol to deň plný športových aktivít, kde si deti i rodičia mohli vyskúšať hod fitloptou, svoju výdrž pri udržaní pohára pomocou balóna, hod oštepom i discom. Prekonať tak seba i poraziť ostatných.                                                                              Prenášali sme vatu na nose, stavali veže, plietli vrkoče i potrápili si svoju pamäť. Rodičia si mohli vytiahnuť svoje dieťa na lane za pomoci Horskej služby. Chalani z VKondícii preverili našu výdrž. Deťom ozdobila tvár rôznymi zaujímavými motívmi  p. Polačková. Vytvorili sme si sadrové lienky a prívesok s Novaškom.                                                                                                 Za skvelé občerstvenie môžeme poďakovať našej Jedálni a chlapcom z Incité, ktorí namiešali výborné limonády a posilnili rodičov chutnou kávou. Slovom nás sprevádzal skvelý moderátor p. Richard Róth, ktorý nás svojim vtipom a komentárom pobavil.                                                                     Keďže poďakovaní nie je nikdy dosť, chceme sa ešte raz poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili a aj tým, ktorí nám pomohli pri organizácii a to Kinu Akropola za elektrinu a MsKS za techniku.         V neposlednom rade chceme poďakovať našim šikovným žiakom za prípravu.                                                     Prajeme si viac takýchto príjemných popoludní s výnimočnými rodičmi a ich deťmi!

        • Výzývací deň 10.10. o 14:00 hod.

          Do spoločného stretnutia ostáva pár hodín. Čakajú na Vás športové aktivity, horská služba, kolobežky, maľovanie na tvár a zábavné úlohy. Spoluorganizátori podujatia Mesto Kremnica, CVČ Cvrček, Vkondícii, Incite Robert Palík, Kino Akropola, Cyklosante Roman Béreš.Tešíme sa na vašu účasť a prosíme návštevníkov tohto podujatia, aby si zabezpečili parkovanie mimo celého areálu našej školy a blízkeho okolia z bezpečnostných dôvodov.

          Pripomeňme si minulé roky:

    • Profil školy

      Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.