• Gastrofestival
        • Gastrofestival

          Dňa 23.4.2013 žiaci krúžkov varenia a pečenia navštívili SOŠ obchodu a služieb v Žiari nad Hronom. Ako každoročne sa tu konal GASTROFESTIVAL. Žiaci 5.ročníka odboru hotelovej akadémie si založili rôzne cudzokrajné reštaurácie, takže sme mali možnosť vidieť rôzne typy stolovania a ochutnať špeciality, ktoré nie sú bežnou súčasťou nášho jedálneho lístka. A tak sme na krúžku prvý krát jedli to, čo sme si sami nenavarili. Na svoje si prišli aj naše dievčatá, ktoré mali možnosť dať si namaľovať nechty, urobiť make-up , či upraviť si účes. A tak sme sa vracali nielen najedení, ale  aj krásne učesaní. Na budúci rok si dáme repete.

          Do galérie Gastrofestival boli pridané fotografie.
          26.04.2013 07:28

      • Súťaž  "Ani obal na zmar"
        • Súťaž "Ani obal na zmar"

          Naša škola sa zapojila do súťaže, v ktorej sa zbierajú obaly z výrobkov označených logom dr Gerard. Za každý obal, ktorý donesiete do školy získa škola 1 cent. Súťaž prebieha od 15.3.2013 - 30.11.2013. Najlepších prvých desať škôl získa cenu v hodnote od 50 eur do 2 000 eur.

          Tak milí žiaci neváhajte ak máte radi takého keksíky doneste ich p.u. triednym a pomôžte škole vyhrať.

           Bližie informácie o súťaži môžete nájasť aj po kliknití na odkaz.

      • Deň Zeme
        • Deň Zeme

          Pri príležitosti dňa Zeme sme si skrášlili okolie  našej školy. Touto cestou chceme poďakovať, všetkým za priloženie ruky k dielu. Obzvlásť p. učiteľke Čižniarovej za výbornú koordináciu akcie.smiley

          Fotografie nájdete v našom fotoalbume.

        • Fotografovanie

          Dňa 16. apríla 2013 t.j. v utorok sa uskutoční fotografovanie.

          Fotografovať sa budú triedne kolektívy, kamarátské skupinky a jednotlivci. Bude možnosť objednať si laminovaný kalendárik triedneho kolektívu s nasledujúcim šk.rokom a vyznačenými prázdninami.

      • Deň narcisov
        • Deň narcisov

          Tak ako každoročne naša škola sa zapája do verejnej zbierky Deň narcisov ako spoluorganizátor. Dobrovoľnícke skupiny budú zbierať finančné prostriedky určené nielen na pôde našej školy ale aj v meste Kremnica.

          Pripnite si aj Vy 12.4.2013 žltý narcis - kvietok jari a nádeje, ktorý si ľudia pripínajú v tento deň na svoj odev, aby aj týmto spôsobom vyjadrili solidaritu s osobami postihnutými rakovinou.

        • RECYKLOVANIE A ŠPORT ?

          Spojili sme tieto zdanlivo nesúvisiace aktivity. Vďaka zapojeniu do programu RECYKLOHRY zbierame nepoužiteľné elektrozariadenia. Za každý odber získava naša škola body. Teraz sme ich vymenili za nové rakety na stolný tenis. Vďaka pánovi učiteľovi Sekajovi sú na prízemí v budove 2. stupňa už tri stolnotenisové stoly, ktoré žiaci využívajú počas hodín relaxačnej telesnej výchovy aj počas veľkých prestávok. Vďaka raketám, ktoré sme získali z RECYKLOHIER sa môžu zapojiť aj deti, ktoré vlastnú raketu nemajú.

        • Nový poplatok v školskej jedálni

          Vážení rodičia,

          dňa 01.03.2013 nadobudlo účinnosť VZN č. 2/2013, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 2/2011 o výške príspevkov čiastočnej úhrady

          nákladov  od zákonných zástupcov detí a žiakov v školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Kremnica v znení

          VZN č.6/2011 a 1/2013. Z uvedeného vyplýva nasledovné:

          Výška poplatku na stravné sa nemení, pridáva sa k nej však poplatok na réžijné náklady v sume 2,-- eurá na žiaka a mesiac.

          Preto si dovolím poprosiť rodičov, aby zmenili svoje príkazy v bankách a navýšili celkovú sumu stravného o 2,-- eurá. Pri platbách

          v hotovosti bude tento poplatok automaticky prirátavaný.

          Uvedený poplatok bude slúžiť na čiastočnú úhradu nákladov spojených s prevádzkou školskej jedálne a kuchyne.

          Bližšie informácie: č. t . 045/6743385 resp. 0907882463

           

                                                                                                                                                    Janka Speváková

                                                                                                                                                      ved.ŠJ

           

      • Fragile
        • Fragile

          Slovo „fragile“ znamená krehký a výstižne tak charakterizuje komorný a cappella spev, teda spev bez doprovodu hudobných nástrojov. Aj zoskupenie s malým počtom spevákov sa dá s nadsázkou označiť ako krehké. Je také krehké, že v ňom každá nepatrná nedokonalosť, rytmická či intonačná, pôsobí ako vada na kráse práve tak ako škrabanec na čistom skle.

          Dňa 18.3.2013 t.j. v pondelok sa uskutoční výchovný koncert skupiny FRAGILE:

          I.stupeň: 10.00 hod.

          II.stupeň: 11.30 hod.

          Kde: v kine Akropola

        • Vzdelávací portál: Škola z domu

          Milí rodičia, žiaci

           v predošlom období ste dostali prihlasovacie údaje na portál Školazdomu.sk. V rámci tohto portálu môžete doma na základe svojej dobrovoľnosti pracovať s využitím materiálov v prírodovednej oblasti a angličtiny. Môžete si doplniť svoje vedomosti, ak v škole práve chýbate alebo sa chcete naučiť jednoducho niečo nové. Môžete veľmi jednoducho vypracovávať projekty a tým zvýšiť možnosť výhry pre školu. Momentálne má škola prístup na portál bezplatne do 30.6.2013.

          Vzdelávací portál Školazdomu.sk je prevádzkovaný spoločnosťou AGEMSOFT, a.s., najväčším slovenským vydavateľom digitálneho vzdelávacieho obsahu pre jednotlivcov, školy, spoločnosti a inštitúcie.

          AGEMSOFT pôsobí na slovenskom trhu od roku 2000. Zaoberá sa vývojom e-learningu, tvorbou digitálneho vzdelávacieho obsahu a testovacích aplikácií. AGEMSOFT dlhodobo spolupracuje s renomovanými tuzemskými a medzinárodnými vydavateľmi vzdelávacieho obsahu aj tlačených materiálov, čo umožňuje neustále rozširovanie portfólia produktov a skvalitňovanie služieb.

          Aktuálne portfólio zahŕňa digitálny vzdelávací obsah pre prírodovedné predmety - matematiku, fyziku, chémiu, biológiu, prírodovedu, angličtinu pre žiakov základných a stredných škôl, angličtinu pre deti od 4 rokov, všeobecnú angličtinu pre dospelých a obchodnú angličtinu. Okrem toho obsahuje nové vzdelávacie materiály matematiky z Fínska pre 1. stupeň základných škôl a edukačný obsah pre materské školy a detských terapeutov. Okrem toho AGEMSOFT ponúka aj kurzy nemčiny, francúzštiny, španielčiny, taliančiny a ruštiny, testovacie a publikačné aplikácie a LMS systémy.

        • Divadelné predstavenie

          Dňa 19.2.2013 sa v kine Akropola uskutoční pre žiakov

          I.stupňa - divadelné predstavenie JOHN AND MARY v čase o 8.30 hod.

          II.stupňa - divadelné predstavenie PETER BLACK v čase o 10.00 hod.

          Vstupné 2,20 eura.

          Prajeme pekný kultúrny zážitok.

           

           

        • KARNEVAL

          Milí žiaci,

          keďže je fašiangové obdobie, chystajte si masky.

          Dňa 5.2. 2013, v dopoludňajších hodinách,  sa uskutoční na I.stupni našej školy KARNEVAL. Zabavíte sa pri dobrej hudbe a bude pre vás pripravené malé občerstvenie. Tešíme sa na vaše pekné masky.

        • Deň otvorených dverí

          Základná škola, Angyalova ulica 401/26, Kremnica

          Milí rodičia a budúci prváčikovia,

          je čas zápisov na základné školy a vy sa rozhodujete, na ktorú školu ísť. My sme počas tohto polroka pripravovali pre Vás, deti z materských škôl, rôzne podujatia - spolu sme sa " učili", spolu sme športovali, spolu sme pasovali nových prvákov.

          Teraz dávame možnosť aj Vám rodičia budúcich prváčikov, aby ste nás prišli pozrieť aj s vašimi deťmi na Deň otvorených dverí dňa 23.1.2013 od 9.00 do 16.00 hod.

          V dopoludňajších hodinách bude pripravené pre predškolákov z MŠ - " Zimné všeličo"  a v popoludňajších hodinách budú prítomné všetky pani učiteľky 1. stupňa vo svojich triedach, môžete sa prísť, milí rodičia spolu s vašimi predškolákmi,  popozerať po priestoroch našej školy. Rady Vás uvítame počas celého tohto dňa.  

                                                                                                                 

                                                             

        • ZUMBA

          Milí predškoláci, radi tancujete a cvičíte?

          Pozývame Vás na spoločnú zumbu, kde sa rozhýbete spolu so žiakmi 1. ročníka.

          Tešíme sa na Vás 18. 1. 2013 v našej škole.

        • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          Vážení rodičia budúcich prváčikov,

                                                                                                                                 

          Základná škola na Angyalovej ulici  v Kremnici Vás pozýva na zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy, ktorý bude prebiehať v dňoch:

          5. a 6. februára 2013 v čase od 8.00 hod. do 16.00 hod. v priestoroch našej školy.

          Na zápis si prineste: rodný list dieťaťa, kartičku poistenca, 10.- euro  na školské pomôcky.

          Tešíme sa na Vás.

                                                                                                                                          

      • Meteorologická stanica
        • Meteorologická stanica

          Na základe vypracovaného projektu pod názvom Meteorologická stanica sme v nadácii Konto Orange získlali grant v hodnote 1 500 eur.

          Naši siedmaci sa stanú na hodinách fyziky  mladými vedcami a sami si zhotovia meteorologickú stanicu. Budú na nej merať a vyhodnocovať výsledky. Svoje výsledky budú porovnávať s výsledkami z profi meteorologickej stanice, ktorá bude umiestnená na našej škole.

          A keď budú pilne pracovať, pôjdu sa pozrieť do SHMÚ v Bratislave  ako pracujú skutoční meteorológovia.

          Bližšie informácienájdete v predmete fyzika, meteorologická stanica

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.