• Pocitový chodník
        • Pocitový chodník

           

          Dnes sme úspešne ukončili práce na pocitovom chodníku. V utorok 17.6. sa začínajú aktivity pre našich najmenších, pre tých, koho má tento projekt potešiť. V utorok sa deti z ŠKD zahrajú na pocitovom chodníku, potrápaia si hlavičky hrou Prírodné sudoku, ale zahrajú si aj piškvorky. Možno sa niekomu nebude chcieť rozmýšľať a zahrá si Človeče nehnevaj sa.

          Aktivity ďalej pokračujú vo štvrtok - študenti ŠUV v Kremnici si pripravili Workshop v maľovaní hláv zvierat, ktoré budú slúžiť ako opierky na nové lavičky.

          Toto všetko by nebolo keby sa nespojili dobrí ľudia. Dobrovoľníci, sponzori z radov rodičov a starých rodičov žiakov našej školy.

          Toto všetko by nebolo, keby nebolo študentov zo ŠUV v Kremnici, ktorí pre nás vytvorili typizované hlavy zvierat ako opierky na lavičky.

          A toto všetko by nebolo keby nám hodinami dobrovoľníckych prác nepomohli naši deviataci a ôsmaci a pomohli aj šiestaci: Róbert Cigánek, Denis Blahyj, Richard Modriansky, Kristián Tončík Jakub Prokein,  Branislav Kovačik, Mário Roob, Peter Blahyj, Patrik Králik, Michal Weiss, Marek Páchnik, David Tončík.

          Ale aj p.u.Krížová a p.u. Lauková.

          Srdečne ďakujeme, za našich namenších koordinátor projektu Tri svety . Gombošová Monika.

          heart

          Do galérie Pocitový chodník boli pridané fotografie.

      • Hlasovanie za projekt
        • Hlasovanie za projekt

          Ďakujeme všetkým, ktorí podporili náš projekt: Trieda v prírode s relaxačným priestorom v grantovom programe Zlepšime Slovensko cez SSP spoločne.

          Aj naďalej môžete posielať hlasy pre tento projekt až do 16.6.2014 čím pomôžete deťom v našej škole .

          Dnes hlasujeme v meste Žiar nad Hronom.

           

          Ďakujeme všetkým návštevníkom Tesca, ktorí za nás hlasovali a posunuli nás v tento deň na prvé miesto medzi všetkými zaradenými projektmi na celom Slovensku.heart

      • Žiacky parlament vyhlasuje súťaž o najkrajšiu triedu II.stupňa
        • Žiacky parlament vyhlasuje súťaž o najkrajšiu triedu II.stupňa

          Hodnotenie čistoty tried v šk. roku 2013/2014

          v mesiaci máj

           

          TRIEDA                                            POČET BODOV

          V.A                           8 bodov

          VI.A                          9 bodov

          VII.A                         3 body

          VII.B                         8 bodov

          VIII.A                        9 bodov

          VIII.B                        9 bodov

          IX.A                           8 bodov

          IX.B                           9 bodov

                                                                          

      • Naj nástenka
        • Naj nástenka

          Milí žiaci, rodičia, priatelia školy,

           zapojili sme sa do súťaže o Najnástenku pod názvom Kvety,

          kliknutím na nadpis sa dostanete na webovú stránku, kde sa dá hlasovať,

          dá sa hlasovať kliknutím na hviezdičky každých päť minút a úplne zdarma,

           za každé kliknutie ďakujeme heart

      • Pocitový chodník - námety
        • Pocitový chodník - námety

          Milí rodičia, žiaci!

          V rámci projektu Tri svety na ktorý sme získala grant 150 eur, plánujeme vybudovať Pocitový chodník. Touto cestou Vás prosíme o pomoc pri zbieraní prírodných materiálov ako- okrasné skaly, machy, gaštany, šušky a pod.(materiál po ktorom sa dá stúpať bosou nohou).

          Bližšie informácie o projekte: Realizáciou projektu chceme vytvoriť  „oddychovú - ekozóna“ v školskom areáli a vytvoriť tým miesto pre radosť a tvorivosť.  Samozrejme realizáciou otvoriť bránu pre realizáciu ďalších aktivít s danou oddychovo - environmentálnou tematikou.  Táto zóna bude obsahovať prírodné lavičky- štylizované, ukončené hlavami zvierat ( šablóny vytvoria študenti ŠÚV v Kremnici), bude vybudovaný pocitový chodník, ktorý na základne súťaže medzi triedami navrhnú žiaci II.stupňa. Tento malý priestor, ktorý bude harmonický a užitočný spojí tri svety- žiaci ŠKD ( školský klub detí na našej škole), žiakov II.stupňa na našej škole a študentov – stredoškolákov- ŠÚV v Kremnici.  Priestor, v ktorom žiaci budú mať možnosť učiť sa skúmaním, pozorovaním, tvorivosťou a vlastnou prácou a bude priestor aj pre relax.

          Link: https://www.google.sk/search?q=barfussweg&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ktN0U-a6IovA7AaFkIGwDQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1600&bih=870&dpr=0.9

          Do galérie Pocitový chodník - námety boli pridané fotografie.

      • TAŠKA PRE ZEM
        • TAŠKA PRE ZEM

          Na ZŠ na Angyalovej ulici aj tento školský rok pracujeme vo viacerých environmentálnych projektoch. Pokračujeme v programe RECYKLOHRY. Odovzdali sme už 594 kg elektronického odpadu a 76 kg vybitých bateriek. Vďaka rodičom, žiakom, pedagógom, či priateľom našej školy, ktorí tieto recyklovateľné odpady do školy prinášajú,  pribudnú  v kabinete biológie lupy a trvalé mikroskopické preparáty. Zapojili sme sa aj do EKOHRY. Spolu so žiakmi ďalších 462 škôl sme zbierali o odovzdávali PET fľaše. Vyzbierali sme ich 8082, čo nemalou mierou prispeje k ochrane životného prostredia.

           

          Ďalšou aktivitou, ktorá vyvrcholí počas ENVIROFILMU je projekt TAŠKA PRE ZEM. Vyzývateľkou menovaného projektu je pani Mgr. Martina Martiníková, zo ZŠ v Trenčianskej Turnej.  

                    Cieľom projektu je osveta v oblasti ochrany životného prostredia, zníženie spotreby igelitových nákupných tašiek a vreciek. Majú dlhý čas rozkladu v prírode, čím sa zaťažuje a znečisťuje životné prostredie nás všetkých.  Preto žiaci našej školy v spolupráci s pedagógmi ušili, uháčkovali, či inak zhotovili  nákupné tašky , ktoré sa dajú viacnásobne použiť. Tašky budeme v jednom z našich stánkov predávať. Každá je originálna. Veríme, že sa Vám zapáčia a nejaké si aj zakúpite a tým pomôžete životnému prostrediu, v ktorom žijete aj Vy. Z výťažku peňazí, zakúpime materiál využívaný na hodinách pestovateľských prác, kde sa žiaci učia esteticky skrášľovať interiér a exteriér našej školy.  

           

      • Exkurzia Bratislava - projekt A predsa sa hýbe
        • Exkurzia Bratislava - projekt A predsa sa hýbe

          Dňa 16.5.2014 naši šiestaci a siedmaci v rámci projektu navštívili Bratislavu.

          Exkurzia začínala v Atlantise, kde sme sa pohrali s rôznymi fyzkálnymi pokusmi a hračkami, niektorí si vyskúšali Van de Graaffov generátor na svojich vlasoch.

          Ďaľšia časť exkurzie pokračovala na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky, tam nás sprevádzali pracovnci  fakulty. Exkurziu otvorila p.Doc. Viera Lapitková. Exkurzia bola zaujímavá, trocha náročná, lebo na jednotlivých stanovištiach nám vysvetľovali vedci fakulty.

          Zaujímavý bol urýchľovač častíc, mimochodom na svete je ich len tridsať, dokáže na základe úlomku identifikovať, z akého obdobia je.

          Ale boli sme aj na oddelení biofyziky, kde z molekúl krvi dokážu identifikovať či sa jedná o rakovinovú bunku, alebo vedia diagnostikovať na základe fyzikálnych meraní o aký vírus sa jedná a akú medikamentóznu liečbu treba nasadiť.

          Azda najbližšie pre žiakov boli pokusy na Didaktike fyziky prepojené na počítač, ukázali nám ako sa meria pomocou senzorov teplota, rýchlosť zvuku, ale aj množstvo kyslíka  vo vzduchu odmerané v percentách.

          Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí nám venovali svoj čas.

           

           

          Do galérie Exkurzia Bratislava - projekt A predsa sa hýbe boli pridané fotografie.

      • Nadácia Orange nám pomáha skvalitniť vyučovanie ďalším podporeným projektom.
        • Nadácia Orange nám pomáha skvalitniť vyučovanie ďalším podporeným projektom.

                                                       V našej škole bude  v najbližších dňoch realizovaný projekt pod názvom Tri svety. Projekt je financovaný Nadáciou Orange v Grantovom programe pre optimistov. 

          Srdečne ďakujeme Nadácii Orange za to, že nám pomáha finančne pri realizácii projektov a v tomto školskom roku nám prispela na projekty spolu sumou 1650 eur a to v rámci projektu A predsa sa hýbe 1 500 eur a v rámci projektu Tri svety hodnotou 150 eur.

                      Projekt Tri svety, ktorého cieľom  je vytvoriť „oddychovú - ekozónu“ na školskom dvore a vytvoriť tým miesto pre radosť a tvorivosť. Samozrejme touto aktivitou chceme otvoriť bránu pre realizáciu dalších aktivít s danou oddychovo - environmentálnou tematikou. V tejto zóne budú osadené  prírodné lavičky- štylizované, ukončené hlavami zvierat ( šablóny vytvoria študenti ŠÚV v Kremnici),bude vybudovaný pocitový chodník, ktorý na základne sútaže medzi triedami navrhnú žiaci II.stupňa. Tento malý priestor, ktorý bude harmonický a užitočný spojí tri svety- žiaci ŠKD (školský klub detí na našej škole), žiakov II.stupňa na našej škole a študentov – stredoškolákov- ŠÚV v Kremnici.Bude to priestor, v ktorom žiaci budú mať možnosť učiť sa skúmaním, pozorovaním, tvorivosťou a vlastnou prácou a zároveň to bude miesto aj pre relax.

          V rámci tohto projektu budeme na hodinách výtvarnej výchovy navrhovať pocitový chodník a na hodinách biológie ho budeme prakticky zhotovovať. Pocitový chodník nám bude jednak slúžiť na skrášlenie školského dvora, ale bude slúžiť aj na oddych a relax.  Budeme tu realizovať rôzne hry ako Slepá baba.  Deti v ŠKD sa budú hrať Prírodné človeče  a zapotia si hlavičky na Sudoku a zahrajú si aj basketbal, aby si trochu zašportovali.

          Realizácia projektu bude prebiehať  od 20.mája do 20.júna.O našich aktivitách Vás budem ešte informovať.

           

           

          PaedDr. Monika Gombošová, koordinátorka projektu

      • Projekt: A predsa sa hýbe
        • Projekt: A predsa sa hýbe

          V rámci projektu A predsa sa hýbe sme dňa 9. mája na našej škole robili pokusy z molekulovej fyziky a chémie. Financie v hodnote 1 500 eur sme získali z Nádácie Orange v grantovom programe Školy pre budúcnosť.

          Zúčastnili sa ich žiaci šiesteho a siemeho ročníka za asistencie p.učiteliek Čižniarovej, Hužvárovej a Gombošovej.

          Žiaci sa dozvedeli že difúzia je prenikanie častíc jednej látky do druhej, pozorovali ju na plynoch vzduch a oxid dusičitý. Videli, že oxid dusičitý aj napriek tomu, že má väčšiu hustotu, prenikne aj do vrchnej striekačky,

          ďalej sa dozvedeli, že telesá  sa dajú deliť a skladajú sa z častíc, pri niektorých to išlo veľmi ľahko a pri niektorých museli vynaložiť väčšiu silu.

          Pozorovali kryštalické látky, správanie sa častíc cez mikroskop, pozorovali model správania sa častíc  pomocou vizualizéra.

          Ukázali sme si čo je elektrolýza, aké plyny sa pri nej môžu uvoľnovať.

          Pozorovali, že rýchlosť pohybu častíc plynu závisí od teploty plynu, a samozrejme od hmotnosti častíc telesa.

          Svoje pozorovania žiaci zaznamenávali do pracovných listoch.

          Určite toho zaujímavého bolo oveľa viac, veď nakuknite do fotoalbumu.

          Ďalšou časťou projektu je exkurzia do Bratislavy 16.5.2014, kde žiaci navštívia Atlantis, na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky sú pre našich žiakov pripravené pokusy, ktoré si pripravili vedci z fakulty. Určite sa so zážitkami s Vami podelíme.

           

          Do galérie Projekt: A predsa sa hýbe boli pridané fotografie.

      • Karneval II.stupeň
        • Karneval II.stupeň

          Dňa 4. marca sa naša škola rozhodla ozvláštniť vyučovanie jedinečným spôsobom. U nás v škole sa konal maškarný ples. V tento deň sa mohol každý zo žiakov stať niekým iným. Niektorí pobavili, iní prekvapili a niektorí vydesili.

          Nuž, presvedčte sa sami...

          Do galérie Karneval II.stupeň boli pridané fotografie.

      • Výzdoba chodby
        • Výzdoba chodby

          Milí žiaci prvého stupňa,

          chceme sa Vám poďakovať za Vašu veľkú tvorivosť, skvelé nápady a radosť, s akou ste prispievali do našich výtvarných projektov, a tak ste aj Vy pomáhali tvoriť pekné prostredie našej školy.

          Pre všetkých, ktorí radi tvoria a už ich svrbia rúčky, vyhlasujeme nový - jarný projekt. Môžete tvoriť zajace, kuriatka, ovečky, kvietky, ... tešíme sa na Vaše nápady.

          Vaše pani učiteľky

           

           

           

          Do galérie Výzdoba chodby boli pridané fotografie.

        • Hurá karneval !

          Tak čo, deti? Už máte karnevalové masky pripravené? V piatok 28.2. si ich prehliadneme na našom malom karnevale na 1. stupni. Tešíme sa na všetky víly, škriatkov, lúpežníkov, princezné, mačičky....

           

                                                            

        • Divadelné predstavenie

          Dňa 3. 3. 2014 t.j. v pondelok sa uskutoční divadelné predstavenie v anglickom jazyku v kine Akropola s názvom Jacpot (level1) o 8.30 - 1. stupeň a Jacpot ( level 2) - 2. stupeň o 10.00

                                 

                                                                                       

        • Vitajte medzi nami

          4. a 5. februára 2014 prebiehal na našej škole zápis  do 1. ročníka. Deti preukázali široké vedomosti, ktoré získali v materskej škole, predviedli sa peknými básničkami a pesničkami. Čas čakania si spríjemnili hrami so svojimi kamarátmi v relaxačnej miestnosti. V školskom roku 2014/15 nastúpi na našu školu 35 nových žiakov - prváčikov. Tešíme sa na Vás.

           

                                                                                       

      • Polročné pasovanie prvákov
        • Polročné pasovanie prvákov

                           Naši prváci očakávali svoje prvé hodnotenie s veľkou netrpezlivosťou. A čakalo na nich veľké prekvapenie. Svoje hodnotenie  si totiž museli vyslúžiť. Prvácka trieda sa premenila ne triedu námorníkov a pirátov, ktorí s radosťou plnili rôzne úlohy, aby si tak svoje prvácke hodnotenie zaslúžili.                                                                                                                                                                 Všetci naši prváci úlohy zvládli a boli slávnostne pasovaní na vzorných žiakov a odvážnych námorníkov. Slávnostným sľubom potom potvrdili svoje odhodlanie výborne zvládnuť i druhý polrok a preplaviť sa tak do druhého ročníka.

                                                                             Gratulujeme!

          Do galérie Pasovanie prvákov boli pridané fotografie.

      • Testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ. T9-2014.
        • Testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ. T9-2014.

          Vážení rodičia

                Z poverenia MŠ SR a ŠPÚ Vám oznamujem, že dňa 12. marca 2014 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9.ročníkov ZŠ – Testovanie 9 -2014. Tohto testovania sa zúčastnia  všetci žiaci 9.ročníka. Testovaní budú z predmetov matematika a slovenský jazyk.      
          Obsah testov bude rešpektovať preberané učivo k termínu testovania.     
          Konanie Testovania 9 - 2014 predchádza podávaniu prihlášok na stredné školy i stanovovaniu kritérií stredných škôl na prijatie žiakov. Ešte pred odoslaním prihlášky na strednú školu dostanú žiaci svoj výsledkový list a budú sa môcť oboznámiť s kritériami prijímania na jednotlivé školy. Na základe tohto sa budú môcť rozhodnúť pre takú strednú školu, kde šanca na ich prijatie bude vysoká.         
          Technické podmienky testovania:
          1.       Testovanie 9 - 2014 sa uskutoční v stredu 12. marca 2014.
          2.       Žiaci si do školy prinesú prezuvky, desiatu a modré alebo čierne guľôčkové  pero, nie plniace pero. Pri písaní nemôžu používať mobilné telefóny, Tabuľky pre ZŠ, Pravidlá slovenského pravopisu, slovníky , učebnice, zošity.
          3.       Žiaci môžu používať kalkulačky, rysovacie pomôcky (ceruzka, kružidlo, uhlomer, pravítko)
          4.       Žiaci prídu v deň testovania do školy najneskôr o 7.45 hod.
          5.       Testovanie začína o 8,00 hod. a končí o 11,00 hod. V čase od 9,20 do 9,40 hod. majú žiaci prestávku (20 minút). Najprv vypracujú test so slovenského jazyka: čistý čas na vypracovanie testu je 60 minút. Potom vypracujú test  z matematiky: čistý čas je 60 minút.
          6.       Testy sa ešte v ten istý deň odosielajú na opravu a vyhodnotenie do organizačného centra.
          7.       Povinnosťou každého žiaka 9.ročníka základnej školy je zúčastniť sa  testovania v obidvoch učebných predmetoch. Prípadnú neúčasť napr. z dôvodu náhleho ochorenia ospravedlnia rodičia potvrdením lekára ešte v ten istý deň (t.j. 12.3.2014) do 11,00 hod.
          8.       Výsledky v elektronickej podobe získajú ZŠ začiatkom apríla 2014.
          9.    Výsledkové listy dostanú ZŠ v polovici apríla 2014.  

          10. Bližšie informácie na www.nucem.sk.   



          Kremnica 10.2.2014

           Mgr.Barbora Čižniarová                                                                               Mgr.Peter Plankenbűchler

                 výchovná poradkyňa                                                                                           riaditeľ  školy

           

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.