• Oznámenie
        • Oznámenie

          Riaditeľ školy oznamuje. že podľa § 150 ods. 5 Zákona NR SR č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 Vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na ZŠ, na SŠ, na ZUŠ, na odborných učilištiach a jazykových školách
                                p o s k y t u j e
          z prevádzkových dôvodov žiakom Základnej školy na Angyalovej ulici č. 401/26 v Kremnici riaditeľské voľno dňa 8. januára 2016. Vyučovanie po vianočných prázdninách začne v pondelok 11. januára 2016.

          V Kremnici 8.12. 2015                                    Mgr. Igor Kríž
                                                                              riaditeľ školy

      • Netradičná hodina slovenského jazyka.
        • Netradičná hodina slovenského jazyka.

          4.11.2015 sa na našej škole uskutočnila netradičná hodina slovenského jazyka. Žiaci 4.A triedy pomáhali malým prvákom z 1.B triedy naučiť sa rozoznať jednotlivé hlásky a spájať ich do slov. A veruže, nebolo to pre nich nič ťažké, nakoľko máme veľmi šikovných štvrtákov a taktiež aj prvákov! Najskôr sa všetci pozoznamovali, a potom si každý jeden štvrták "zobral na mušku" jedného prváka, vysvetlil a precvičil s ním dané slabiky. Všetci si užili počas hodiny veľa zábavy, odniesli si nové vedomosti a zážitky a aj štvrtáci si mohli vyskúšať, aké je to byť pánom učiteľom, či pani učiteľkou.

          Do galérie Netradičná hodina slovenského jazyka. boli pridané fotografie.

        • e-Školy pre budúcnosť 2015/2016 Grantový program Nadácia Orange

          Cieľom projektu "Internet pod kontrolou" je, aby sa žiaci naučili zodpovedne a bezpečne správať pri využívaní nových komunikačných technológií. Žiaci vyšších ročníkov poskytnú svoje vedomosti, skúsenosti a zážitky prostredníctvom videí a prezentácií mladším spolužiakom, rodičom a učiteľom. Besiedka pre rodičov a učiteľov je naplánovaná na záver projektu v mesiaci jún 2016. Natočené videá a vytvorené prezentácie sa stanú učebnými pomôckami na DVD nosičoch a na webovej stránke našej školy. Žiaci zároveň spoznajú tri fázy tvorby videa (príprava, produkcia a postprodukcia), naučia sa prezentovať svoju prácu a vážiť si prácu iných. Koodinátorom projektu je Ing. Ivana Horváthová, učiteľka predmetu Informatika.

        • Vyhodnotenie zberu papiera – október 2015

          1. stupeň   =   2 789 kg
          2. stupeň   =   2 440 kg

           

          Poradie tried – I. stupeň                   Poradie tried -  II. stupeň

          1.   I.B   -   634  kg                            1.   VI.B   -   1 126 kg
          2.  III.A  -  582  kg                   2.   V.A    -       333 kg
          3.  IV.A  -  420  kg                          3.   IX.B   -      263  kg

           

          Jednotlivci – I. stupeň     :

          1.  Tamara Marcineková – I.B   -   278 kg
          2. Sofia Ihringová      - IV.B -  187 kg
          3. Adam Henžel                 - I.A    -  176 kg

           

          Jednotlivci – II. stupeň     :

          1.  Jessica Pučeková   -   VI.B  -  561 kg
          2. Miroslav Kaštier    -   VI.B  -  246 kg
          3. Jozef Grajciar        -   IX.B   - 200 kg

           

      • Meno pre maskota školy
        • Meno pre maskota školy

          Milí žiaci, vážení rodičia a učitelia, máme už na svete maskota našej školy, ktorého autorom je Mgr.art. Michal Kríž, ilustrátor detských časopisov Adamko, Včielka a Zornička. Maskot nemá meno, preto Vás pozývame hlasovať a vybrať najvhodnejšie meno. Termín hlasovania je do 8.11.2015.

          Zverejnená anketa je na hlavnej stránke našej školy vľavo pod hodinami.

          V prípade, že by ste zvolili iné meno pre maskota školy napíšte nám na skola.kremnica@centrum.sk a do predmetu dajte: meno pre maskota školy.
           

      • Záložka do knihy: Múdrosť ukrytá v knihách.
        • Záložka do knihy: Múdrosť ukrytá v knihách.

           

          V čase, keď je náš svet plný filmových,  seriálových a počítačových hrdinov, naši žiaci ukázali, že ani svet kníh im nie je cudzí. Prváci čítajú veľmi usilovne svoju prvú knihu – šlabikár – a ide im to veľmi dobre. Písmenká a už aj slabiky sú ich dobrí kamaráti a príbehy, ktoré im zatiaľ čítajú pani učiteľky a rodičia, si onedlho budú čítať sami. No a z niektorých druhákov sa stávajú zanietení čitatelia, veď v oboch triedach v čitateľskej súťaži prečítali už niekoľko kníh – a úplne sami! A mnohí starší žiaci už vedia, čo je to mať nos stále strčený v napínavej knihe a netrpezlivo čítať stranu            za stranou a rýchlo sa dozvedieť, ako príbeh skončí... Lenže vtom sa ozve mama a vyrušený čitateľ rýchlo hľadá záložku, ktorou si založí poslednú prečítanú stranu  a nevie sa dočkať, kedy sa ponorí opäť do sveta svojej rozčítanej knihy...

          A práve záložky sa stali predmetom nášho záujmu v projekte Záložka do knihy. Každý žiak mal možnosť vytvoriť záložku a tí najšikovnejší ich vytvorili hneď niekoľko. No nie pre seba, ale               pre kamarátov zo  Základní školy v Suchdole nad Odrou. Naši žiaci sa môžu zasa tešiť na záložky        od svojich českých kamarátov.

          Všetkým, ktorí ste tvorili s naozajstnou radosťou, ĎAKUJEME.

           

           

           

           

           

          Do galérie Záložka do knihy: Múdrosť ukrztá v knihách. boli pridané fotografie.

      • Kremnické jablko
        • Kremnické jablko

          Príroda nás každoročne obdarúva mnohými zázrakmi aj v podobe plodov, ovocia a zeleniny.

          Ako každý rok tak aj tento sa v priestoroch MsKS Kremnica uskutočnila výstava ovocia a zeleniny pod názvom Kremnické jablko 2015. Túto výstavu organizuje Slovenský zväz záhradkárov a tento rok bola k dispozícii 7.10. – 9.10. 2015.

          Prezentovala sa tu aj naša škola, ktorá si pripravila výstavku jesenných škriatkov a vtáčích búdok, ktoré vznikli vďaka šikovným rukám našich žiakov. V spolupráci s pani učiteľkami Mgr. Blaženou Krížovou a Mgr. Katarínou Jančovou pripravili krásnu výstavu, ktorá bola ocenená 1. miestom za aranžmán. Tieto pekné výtvory detí sú ešte umiestnené v priestoroch chodby I. a II. stupňa našej školy.Všetky práce detí boli ohodnotené známkou 1 a tie najkrajšie boli ocenené aj sladkou odmenou.

          Do galérie Kremnické jablko boli pridané fotografie.

      • Divadelné predstavenie Snehová kráľovná
        • Divadelné predstavenie Snehová kráľovná

          12. 10. 2015 sme sa vybrali do divadla. Konalo sa vo Zvolene a všetci boli veľmi rozrušení. Ráno sme sa stretli na parkovisku Jeleň a čakali na autobus. Decká stepovali na parkovisku a nevedeli sa dočkať, keď príde autobus. Dievčatá prišli nahodené v šatách a niektorí chlapci mali dokonca bielu košeľu a kravatu. Autobus dorazil a všetci sme sa natlačili dnu. Prišli sme pred divadlo a vošli dnu v sprievode pani učiteliek. Boli sme prekvapení počtom ľudí v divadle. Naše nadšenie a zvedavosť na vystúpenie stúpalo. Predstavenie bolo o Porcelánovom kráľovstve a namyslených deťoch, ktorým keď padla do oka strieborná snehová vločka, premenila ich srdce na ľad. Následne si ich kráľovná vzala do Porcelánie, kráľovstva, kde je vždy zima. Tento krutý osud stretol jedného chlapca, Kaya, no jeho sestra sa s tým nechcela zmieriť a rozhodla sa ho zachrániť. Príbeh skončil šťastne, keď chlapcova sestra našla Porcelániu a svojou láskou roztopila všetok ľad a zachránila tak svojho brata, aj ostatných. Do predstavenia bol zakomponovaný  aj humor a spev. Domov sme odchádzali nadšení a šťastní z krásne podareného výletu. Určite sme si to všetci maximálne užili a tešíme sa už na ďalšie predstavenie.

          Jessica Púčeková

          Zorka Kűrthyová

      • Úspešný projekt - Zelená učebňa
        • Úspešný projekt - Zelená učebňa

          Projekt Zelená učebňa, ktorý sa dostal do užšieho výberu a mohli ste za neho hlasovať,  bol úspešný. Podľa oficiálnychvýsledkov ktoré sú zverejnené na stránkach Zlepšime spoločne Slovensko sme boli v kategórii stred na 1. mieste.

          Ďakujeme všetkým, ktorí spojili svoju energiu s tou našou a pomohli nám získať hlasy, ktoré pre školu znamenajú získanie financií v hodnote 3 712 eur. Tieto financie nám umožnia vybudovať v areáli učebňu, v ktorej podporíme enviromentálne myslenie našic h žiakov a zároveň skrášlime okolie našej školy.

      • Výtvarná súťaž "Maskot školy"
        • Výtvarná súťaž "Maskot školy"

          Riaditeľ školy vyhlasuje žiacku výtvarnú súťaž „Maskot školy“. Maskot bude našu školu reprezentovať na všetkých propagačných materiáloch, ktoré vydá škola. Námety môžete čerpať z figurálnych (rozprávkových), zvieracích a rastlinných motívov. Maskot by mal vyjadrovať súvislosť so žiakmi, s vyučovaním a samotnou školou.

          Formát návrhov:  A4

          Výtvarná technika:  ľubovoľná – maľba, kresba, PC grafika, kombinované techniky a iné

          Farebnosť:  použite maximálne 3 farby

          Na zadnej strane výtvarnej práce napíšte:  meno, trieda, stručný popis návrhu maskota.

          Práce prosím odovzdať najneskôr do 15. októbra 2015 p.uč. Krížovej.

          Najzaujímavejší návrh bude ocenený. Prajem vám tvorivé dni.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.