• Cvičenia v prírode
        • Cvičenia v prírode

          Dňa 23.11. 2016 sme sa všetci stretli na školskom dvore a začali sa Cvičenia v prírode. Geografickým cieľom vychádzky bol salaš Revolta. Zo školského dvora sme sa pobrali na Kalváriu, nikto z nás nevládal samozrejme až na pána učiteľa M. Bíreša a  A. Sekaja. Keď sme vyšli na Kalváriu, mali sme takú krátku prestávku a mohli sme sa pokochať krásnym výhľadom na okolitú krajinu. Ďalej sme pokračovali na samotnú Revoltu. Tam sme mali prestávku na jedenie a pitie, a potom sa začali rôzne zaujímavé súťaže ako napríklad: degustátor, kde sme museli ochutnávať rôzne potraviny a hádať, čo to je, slepá baba a chytanie rôznych predmetov do uteráka. Vyskúšali sme si pozornosť, postreh, sluch a dostali zabrať aj naše chuťové poháriky. Po skončení súťaží sme išli napäť do školy cez malý lesík do Novej doliny, cez mesto a nakoniec sme zakončili náš výborný výlet na školskom dvore, odkiaľ sa všetci pobrali vlastnou cestou.

          Laura Majiková, 8.A

          Do galérie Cvičenia v prírode boli pridané fotografie.

      • Návšteva v Domove sociálnych služieb v Kremnici
        • Návšteva v Domove sociálnych služieb v Kremnici

          Jeseň života je smutno-krásne obdobie

           

          Dňa 16.11.2016 sme navštívili s deťmi zo školského klubu detí Základnej školy, Angyalova ulica, klientov Domova dôchodcov a Domu sociálnych služieb v Kremnici. Pripravili sme pre nich program pri ktorom pookriali dušičky našich starkých, ktorí sa s radosťou zapojili do programu a sprevádzali naše deti celým programom. Deti boli odmenené za svoje vystúpenie potleskom a slzami dojatia, ktoré sa trblietali v očiach starkých.

          Staroba je obdobím života, v ktorom aj ľudia vyššieho veku môžu prežiť krásnu jeseň života. Buďme tolerantní a prechovávajme úctu k ľuďom, ktorí nám dali život, ktorí nás vychovali, ktorí nás so striebornými vlasmi na hlave držali na kolenách a učili nás o živote...

          Všetci si musíme uvedomiť, že jeseň života čaká na každého z nás, a preto si vážme dni, ktoré strávime s našimi starými rodičmi a počúvajme ich „zaručené“ rady do života. Nikdy nevieme, kedy ich budeme v tejto uponáhľanej dobe potrebovať. Možno raz, keď už nebudú medzi nami, budeme v diaľke počuť ich múdre slová.

          Ďakujeme pani riaditeľke Božene Schniererovej a všetkým zamestnancom za vrúcne prijatie.

           

           

           

           

           

          Do galérie Návšteva v Domove sociálnych služieb v Kremnici boli pridané fotografie.

      • Exkurzia Modra
        • Exkurzia Modra

          V jeden jesenný hmlistý deň sme sa vydali po stopách Ľudovíta Štúra :-)
          V malebnej Modre sme navštívili jeho pamätnú izbu, Múzeum keramiky a pietne miesto venované jeho posledného odpočinku.
          Žiaci a učiteľky

          Do galérie Exkurzia Modra boli pridané fotografie.

      • Po úspešnom futbalovom zápase postupujeme na kraj
        • Po úspešnom futbalovom zápase postupujeme na kraj

          Dnes 4.11.2016 sa Novaškovcom podarilo dosiahnuť vynikajúci výsledok. Na "cukríku" sa uskutočnil futbalový turnaj, kde našu česť hájilo 7 bojovných a odvážnych chlapcov. Vo veľmi silnej konkurencií najlepších futbalistov z nášho okresu, z deviatich škôl, sa nám podarilo získať 1.miesto, a tým si zabezpečiť účasť na krajskom kole. Vďaka bojovnému a kolektívnemu výkonu sme nenašli premožiteľa ani v jednom zápase. Najkrajším momentom bol finálový zápas, v ktorom sme zdolali najväčšieho favorita - žiarskych futbalistov 4:3 , po víťaznom góle Dávida Tončíka. Najlepším strelcom nášho družstva bol Filip Gordulič z 12 zásahmi a druhý bol Andrej Domiňák, ktorý sa nemýlil 9 krát. Frajerským výkonom v bráne sa blysol mladý Filip Košík. Vďaka patrí všetkým zúčastneným chlapcom.
                                              - Matúš Bíreš

          Do galérie Futbalový zápas boli pridané fotografie.

      • Čistenie Angyalovho hrobu
        • Čistenie Angyalovho hrobu

          Na začiatku mesiaca november slávime dva sviatky: 1. novembra je Slávnosť všetkých svätých a 2. novembra slávime spomienku na pamiatku zosnulých.

          Preto sme sa rozhodli, keď sme sa v rámci vyučovania občianskej výchovy učili o významných osobnostiach nášho mesta, medzi ktorými nechýbal ani Gejza Angyal, že si na neho spomenieme. Keďže naša škola stojí na ulici, ktorá nesie jeho meno, rozhodli sme sa, že pôjdeme očistiť jeho hrob a krátkou spomienkou sme si spomenuli na významnú osobnosť mesta Kremnica.

          Mgr. Zuzana Lauková a žiaci 6.A triedy

          Do galérie Čistenie Angyalovho hrobu boli pridané fotografie.

        • Hodina čítania

          Spoločné čítanie rozprávky v základných školách na celom území Slovenska zorganizovalo na  24.10.2016  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Do iniciatívy, ktorá mala počas Medzinárodného dňa školských knižníc podporiť vzťah detí a žiakov k čítaniu sme sa zapojili aj my. V pondelok ráno o 9.00 hodine sa čítalo naraz na celej škole. Učitelia volili rôzne zaujímavé spôsoby práce s textom tak, aby deti priviedli viac  k práci s knihou. Čítali učitelia, čítali žiaci, využili rôzne formy práce s textom zamerané na čítanie s porozumením  - dotváranie príbehu, prvky dramatizácie, pracovné listy na čítanie s porozumením, pracovali  s cudzími slovami, diskutovali o prečítanom. V súčasnosti klesá úroveň čitateľskej gramotnosti, deti prestávajú mať záujem o čítanie kníh, a preto Ministerstvo školstva vyhlásilo školský rok 2016/2017 za Rok čitateľskej gramotnosti. Našou snahou bude rôznymi aktivitami podporovať u detí čítanie, literatúru a záujem o knihy.

      • Thomas Puskailer a s Martin Madej
        • Thomas Puskailer a s Martin Madej

          Dňa 24.10.2016 sme sa stretli na výchovnom koncerte s Thomasom Puskailerom a s Martinom Madejom.  V spolupráci so Stromom života, nám predstavili svoju novú vzdelávaciu šou pod názvom – ECO MOBILITY TOUR. Cieľom tour je nenásilnou  zábavnou formou zvýšiť environmentálne povedomie žiakov, a tak priblížiť problematiku mobility v mestách. Pri zostavovaní scenára spolupracovali interpreti s odborníkmi zo SAŽP. Súčasťou ekokoncertu bol bohatý interaktívny program, v rámci ktorého boli krátke videá (eko-odkazy) so známymi osobnosťami šou biznisu ako napríklad s Adelou Banašovou, Sajfom a Nelou Pociskovou. Program bol doplnený pesničkami, súťažami a hovoreným slovom.

           Po jeho skončení bola pripravená autogramiáda oboch umelcov.  Počas  koncertu získali jeho účastníci v rôznych súťažiach praktické vecné ceny. ECO TOUR získal záštitu Ministerstva životného prostredia SR. 

          Informácie nájdete aj na:https://www.facebook.com/ecotoursk

          Do galérie Výchovný koncert ECO TOUR boli pridané fotografie.

      • Projekt "Pohni kostrou"
        • Projekt "Pohni kostrou"

          Naša škola sa zapojila do projektu Pohni kostrou! Povedz áno športu.“ je súčasťou projektu Áno športu, ktorý realizuje Orbis Institute s podporou Národného športového centra.

          Vo videu pod názvom "V lete na saniach" učinkujú naši športovci z II.B pod taktovkou p.u. Brunnovej a strih a video je v režii našich deviatakov za pomoci p.u. Šebeňovej.

          Možno sa Vám zdá divné, že teraz na saniach,ale pozrite ako sme to zvládli.

      • Podporený projekt Zdravá škola
        • Podporený projekt Zdravá škola

          Medzinárodný projekt  „Škola podporujúca zdravie “ vznikol z potreby usporiadať život v školách v duchu toho, čo sa dnes vie o výchove a o zdraví. Vychádza z presvedčenia, že k výraznej premene a trvalej zmene nevedú len dobre myslené zmeny týkajúce sa čiastkových oblastí života škôl, nárazové akcie alebo práca jedného, či dvoch učiteľov. K tomu vedie len vedomý a premyslený program zmien, ktorý postupne zasahuje všetky oblasti života škôl. Tento projekt realizujeme na našej škole už niekoľko rokov pod skrátením názvom Zdravá škola.  Práve Nadácia Slovenskej sporiteľne nám poskytla v rámci otvoreného grantu financie v hodnote 2 500 eur na realizáciu nášho projektového zámeru. Financie budú určené na nákup kancelárskych potrieb, didaktickej techniky a pomôcok, športového náradia, látok, farieb a rôzneho iného materiálu určeného pre aktivity v projekte Zdravá škola.

          Slovenská sporiteľňa ako komerčná inštitúcia s ľudským rozmerom vždy smerovala časť svojich aktivít a finančných prostriedkov do rozvoja celej spoločnosti. Od novembra 2004 podporuje kultúru, vzdelávanie, vedu, šport, zdravie, ochranu životného prostredia, charitatívne a filantropické aktivity.   Cieľom nášho projektu je u žiakov našej školy rôznymi aktivitami ukázať zdravý životný štýl realizovať rôzne športové aktivity, ukázať žiakom sociálnu pomoc pre iné skupiny obyvateľstva nášho mesta. Vyvrcholením všetkých aktivít bude vianočný program pod názvom Ako plynie rok. Realizovaný bude v Kine Akropola 14.12.2016 o 16.00 hod. pre širokú verejnosť. Časť programu bude sprostredkovaná pre starých ľudí v Domove dôchodcov v Kremnici. Prípravné aktivity budú realizované v rámci vyučovania a samozrejme aj v mimovyučovacom čase. U našich žiakov očakávame prehĺbenie priateľských vzťahov medzi deťmi, vytváranie pozitívneho vzťahu k športu a prehĺbenie vzťahu k multikultúrnej výchove, k porozumeniu tradíciám.

          Za poskytnuté financie predom ďakujeme yes

      • Projekt Rozhýb svoje telo
        • Projekt Rozhýb svoje telo

           

          V mesiacoch september a október sa nám úspešne podarilo zahlasovať za náš projekt Rozhýb svoje telo cez nadáciu SPPoločne a získať viac ako 9000 hlasov. Svoju priazeň nám prejavilo viac ako 3 000 ľudí a umiestnili sme sa na treťom mieste, čo nám zabezpečilo získať financie v hodnote 4731 eur. Ďakujeme touto cestou všetkým, ktorí nám umožnili získať tieto financie na vybudovanie exteriérového športoviska. Týmto projektom sa dosiahne väčší záber športových aktivít a možností v našom regióne. Určený priestor bude lepšie využívaný na rozvoj športových talentov a rekreačných športovcov. Našou príkladnou zanietenosťou chceme žiakov posunúť k športovým aktivitám a k radosti z pohybu. Projekt bude zrealizovaný do konca mesiaca jún 2017.

           

           

      • Oznam
        • Oznam

          Vážení rodičia,

          oznamujeme Vám, že po odstránení technickej poruchy je opäť možné odhlasovať a prihlasovať stravu na t.č. 045/6743385.

          Za porozumenie ďakujeme.

          Vedúca školekej jedálne

      • Hlasovanie za projekt
        • Hlasovanie za projekt

           

          Dnes sme hlasovali za náš projekt pod názvom Rozhýb svoje telo, s ktorým sme sa dostali do verejného hlasovanie v programe SPPoločne v uliciach mesta Kremnica.

          Kremničania a všetci dobrí ľudia nás posunuli z jedenásteho miesta na úspešné štvrté miesto, pomohli nám pripísať k našim hlasom 1300 hlasov.

          Srdečne ďakujeme za každý hlas.yes

          Do galérie Hlasovanie za projekt boli pridané fotografie.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.