• Deň matiek
        • Deň matiek

          Drahé naše mamičky, babičky a staré mamy.

          Deň matiek je príležitosťou poďakovať za všetku vrelú lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá matka zahŕňa svoje deti. V mene Vašich detí Vám chcem poďakovať za každú rozprávku, ktorou ste potešili detskú dušičku, za každú pieseň, zaspievanú s láskou, za nekonečné noci prebdené pri chorých deťoch. A hlavne za to, že svojím deťom odovzdávate aj kus seba a držíte nad nimi ochranné krídla, keď kráčajú životom. Ak niekedy vybočia z tej správnej cesty, pomáhate im nájsť ten správny smer. Stojíte pri nich v dobrom aj v zlom a Vaše oči sledujú každý ich krok.

          Patrí Vám veľké „ĎAKUJEM“ od Vašich úžasných detí.

          Do galérie Deň matiek boli pridané fotografie.

      • Športový deň v ŠKD
        • Športový deň v ŠKD

          Deň pohybových hier v školskej telocvični.

          Pohyb patrí k deťom a v tento deň si ho veru užili aj do zásoby. Pripravili sme v ŠKD športové aktivity, pri ktorých si deti precvičili svoje športové zručnosti na rôznych náradiach. Pretekali v družstvách,  v ktorých boli zastúpené všetky oddelenia.  Prváci boli šikovní a staršie deti im pomáhali. Družstvá boli vyhodnotené podľa dosiahnutého času. 

          Do galérie Športový deň v ŠKD boli pridané fotografie.

      • Marcel Nemec u nás na škole
        • Marcel Nemec u nás na škole

          Beseda s Marcelom Nemcom 24.5.2017

          Marcel je rodák z Kremnice a aj bývalým žiakom našej školy. Pýtate sa „kto to je ten Marcel?“ Je to herec, spevák, PR manažér, zakladateľ  občianskeho združenia, pod ktoré spadá aj projekt „Na palube jednorožca,“ ktorý je určený deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia.

          Na začiatku rozhovoru prebehlo aj hromadné potykanie si, aby sa nám lepšie komunikovalo.

          Sme radi, že si našiel čas popri pracovných povinnostiach aj na našich žiakov a porozprával nám,

          čo –to z hereckého prostredia. Hrá v bratislavskom divadle La komika v hre „Navždy alebo nikdy.“

          Ale ako nás upozornil je to len pre dospelých 18+.  V tomto období  sa pripravuje na akcie ku Dňu detí. Našim žiakom zdôrazňoval, že v živote sa treba riadiť srdcom, lebo to ťa nikdy nesklame. A nesklamalo ani mňa pri oslovení tohto „sympaťáka,“  keď som mu navrhla besedu v našej škole a on súhlasil.

          S Marcelom sa nevidíme posledný krát, ešte sa naše cesty spoja v rôznych projektoch, ktoré pripravuje naša škola. Ďakujeme za zaujímavý rozhovor a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          Z pera Jessici Púčekovej, VII.B

          Dnes 24.5. nás navštívil pán Marcel Nemec, slovenský herec a spevák. Je to náš rodák z Kremnice. Rozoberal s nami rôzne témy, zväčša o jeho živote a o herectve. Padali tu otázky, na ktoré nám s radosťou odpovedal. Vtipne, ale aj kreatívne sme si rozobrali názory na všeliaké situácie.
          ,,Ak nevieme, ktorou cestou sa máme v živote vydať, musíme zastať a počúvnuť svoje srdce."
          V aule bolo počuť veľa smiechu. Určite sme radi, že sme mali možnosť stretnúť tohoto pána.

          Do galérie Beseda:"Marcel Nemec" boli pridané fotografie.

           

      • Plavecký výcvik 6.A
        • Plavecký výcvik 6.A

          Bolo ráno, 15.5.,  07:50, a my šiestaci sme odchádzali žltým minibusom plavecký. Prišli sme na Skalku a pozdravili. Šli sme pekne do šatne dali sa do plaviek a následne do spŕch. Prišli sme k malému bazénu a šli sme tam. Bolo tam super a potom učitelia dávali rozcvičku. Zasmiali sme sa na niektorých hláškach, a potom sme robili opičiu dráhu (tak známu, pánovu učiteľovu najlepšiu vec). Ukazovali sme si ako plávať prsia a kraul. Boli sme aj v saune. Na konci sme  hrali  aj súťaže. Mali sme možnosť aj voľne plávať. Takto to pokračovalo všetky dni až na jeden deň, ktorý sme museli vo veľkom bazéne plávať až na druhú stranu bazéna. Ja som to preplával. Páni učitelia vyhodnotili túto súťaž, kým my sme jedli. Potom prišli za nami s výsledkami. Ja som skončil na 5. mieste. Bolo tam super a som rád, že som si zlepšil plávanie.

          Napísal: Patrik Novodomec.

          Do galérie Plavecký výcvik 6.A boli pridané fotografie.

      • Beseda: "Deti na nete"
        • Beseda: "Deti na nete"

          Dňa 23.5. aj nás siedmakov navštívila psychologička s príjemným a zábavným programom. Pani psychologička nám prezentovala projekt „Deti na nete“. Diskutovali sme o nebezpečenstve internetu a spoločne sme hľadali plusy a mínusy služieb, ktoré nám internet ponúka. Bolo to napríklad nakupovanie, hranie hier či sociálne siete. Zaujímavou formou sme sa dozvedeli o faktoch, na ktoré by sme si mali dávať pozor. Rozprávali sme sa o internete a  sociálnych sieťach, o internetových závislostiach, o  nežiaducich konaniach detí prostredníctvom internetu.

          Spoločnosť Orange sa v téme bezpečného a zodpovedného používania internetu angažuje už viac ako desaťročie. V spolupráci s mnohými odborníkmi realizuje bezplatné workshopy a informačno-vzdelávacie aktivity, ktoré pomáhajú rodičom, pedagógom i deťom nájsť spôsob, ako využívať výhody komunikačných technológií a zároveň uchrániť deti od nástrah online sveta. Každý rok sa prednášok na školách zúčastní vyše 5 000 žiakov a okolo 500 rodičov a učiteľov. Ďakujeme pani psychologičke Vaňovej, že nám ukázala, aké nástrahy číhajú na deti pri práci s mobilmi a počítačmi.

          Jessica Púčeková, 7.B

          Do galérie Beseda: "Deti na nete" boli pridané fotografie.

      • Za tajomstvami nasich predkov
        • Za tajomstvami nasich predkov

          Život našich predkov sme zatiaľ poznali iba z kníh a dokumentárnych filmov. V dnešný deň mohli siedmaci a ôsmaci vidieť miesta, ktoré sú úzko spojené s počiatkami kresťanstva na našom území.  
          Prechádzali sme po stopách Konštantína a Metoda. Poklonili sme sa Pribinovi, Svätoplukovi, aj pozostatkom sv.Andreja Svorada a Benedikta. Katedrála sv.Emeráma v Nitre nás očarila svojou veľkoleposťou a v jej útrobách sme objavili poklad.
          Pani učiteľky Fronková, Hricová, Šebeňová a žiaci 7., 8. a 9.ročníka.

          Do galérie Za tajomstvami nasich predkov boli pridané fotografie.

        • Hviezdoslavov Kubín - úspešne

          Prednes poézie a prózy sa teší medzi našimi žiakmi veľkej popularite. Na školskom kole sa predstaví množstvo malých recitátorov , ktorí prežívajú chvíle ich vystúpenia s obavami, ale aj nadšením a vychutnávajú si ocenenia od svojich spolužiakov veľkým potleskom. Sme veľmi rady, že našu školu reprezentovali žiaci aj v rámci okresu, kde sa náš žiak  III.A triedy Ferko Kmeť umiestnil na 1. mieste v prednese prózy, a tak postúpil do regionálneho kola, kde obsadil 2. miesto. GRATULUJEME!

        • Výsledky okresného kola speváckej súťaže " Spievam, spievaš"

          25.4.- tanečná pieseň

          I.kat.                     1.miesto Sofia Říhová  II.B

                                       2.miesto Andrea  Weissová  I.B

          II.kat.                    3.miesto František Kmeť III.A

          III.kat.                   3.miesto Sofia Ihringová V.B

          IV. kat.                   3.miesto Duška Elizabeth Rajčanová

          26.4.- ľudová pieseň

          I.kat.                      1.miesto  Juraj Majer  I.A

          II.kat .                    1.miesto  František  Kmeť  III.A

          IV.kat.                   3.miesto  Timea  Michalková  VIII.A

          Víťazom srdečne gratulujeme   :)  

      • Cvičenia v prírode
        • Cvičenia v prírode

          Aj napriek nepriaznivému počasiu sme sa my, žiaci z 5.A a 5.B podujali absolvovať cvičenia v prírode.

                      Najprv sme sa vybrali k soche z dreva – k hnedému medveďovi. Potom sme išli k mape oproti parkovisku a skúmali sme, kde sa čo nachádza, z akého smeru sme prišli a pod. Keď sme mali všetky veci dôkladne zapísané, tak sme sa vybrali k dolnej škôlke, kde sme skúmali stromy. Niektoré nám dali poriadne zabrať, ale spoločnými silami sme to dokázali. Ale to sme však ešte neskončili. Vybrali sme sa dlhou cestou na železničnú stanicu, kde sme mali konečne prestávku. Unavení sme si sadli na lavičky a rozbalili svoje desiaty. Na ďalšom stanovišti sme skúmali, kam všade môže ísť vlak z Kremnice a kreslili plán stanice. Ďalej sme pokračovali na stanovište k bioodpadu, na ktorom sme triedili odpad. Nakoniec sme sa pobrali späť do školy. V škole sme riešili tajničky, s ktorými sme mali veľa práce.

                      Celou cestou nás sprevádzali fotografi a pani učiteľky Hricová a Šebeňová. Nemôžeme zabudnúť ani na našu sprievodkyňu Veroniku Kirkovú, lebo vďaka nej by sme nemali skvelé úlohy a veľa pekných zážitkov.

           

          Miriam Kmeťová, 5.A

          Do galérie Cvičenia v prírode. boli pridané fotografie.

      • Plavba pirátov na Horehronie
        • Plavba pirátov na Horehronie

          Deň piaty: Smutné tváre a slzy v očiach niektorých  detí  nás privítali pri raňajšom budíčku v posledný deň našej plavby. S námahou sme stávali z postelí a začali si baliť kufre. Pred odchodom sme poďakovali našim lektorom a zaspievali sme si babylonskú hymnu, naložili batožinu a vydali sme sa na spiatočnú cestu. Naša loď doviezla pirátov plných dojmov na školský dvor a zakotvila vo svojom domovskom prístave. Tak ako slzy sprevádzali náš odchod, tak sme so slzami v očiach opúšťali babylonskú rodinu. V našich srdiečkach ostala stopa po krásnych zážitkoch a do pamäte sa nám vryli tváre našich lektorov. Ak sa občas vyskytla aj nejaká búročka na našej plavbe, nespôsobila stroskotanie našej lode, ba práve naopak, posunula nás vpred a upevnila naše vzťahy. Naše pani učiteľky nám nahradili naše mamy, ktoré utreli slzy, keď bolo treba, či objali, keď nám najviac chýbali naši najbližší. Veríme, že sa budeme môcť niekedy vrátiť. A možno aj o rok?

          Do galérie Plavba pirátov na Horehronie boli pridané fotografie.

      • Plavba pirátov na Horehronie
        • Plavba pirátov na Horehronie

          Deň štvrtý: Kvapky dažďa klopkajúce na strechu Vily Vilôčky nás prebúdzali do zachmúreného rána. To však nespôsobilo stratu úsmevu z našich tvárí. Každý z nás s motýľmi v bruchu očakával večerné vystúpenie. Doobeda sme nacvičovali niektoré  ešte celkom nedotiahnuté pasáže . Poobede sme sa vybrali na „ vidiecky trh“, na ktorom sme prechádzali  jednotlivými stanovišťami s vtipnými úlohami. Za každú splnenú úlohu sme mohli získať jeden „peniaz“.  Bola to riadna zábava. S nazbieranými peniazmi sme potom mohli kšeftovať s Alimamou, hlavnou vedúcou nášho programu. Každému sa niečo ušlo. Z vidieckeho trhu sme sa pobrali opäť na javisko. Pripravovali sme sa na slávnostný posledný večer vo Vile Vilôčke, ale ešte pred tým sme si splnili milú povinnosť, zagratulovali sme nášmu spolužiakovi Matúškovi k jeho dnešným narodeninám. Vyvrcholením našej usilovnej týždňovej práce bolo divadelné predstavenie o Pipi Dlhej Pančuche. Pozostávalo zo štyroch dejstiev, pričom každé vždy stvárnila jedna skupina.  Naše talenty tak mohli naplno vyniknúť.   Slzy dojatia a veľký potlesk nasvedčovali tomu, že sme sa stali súčasťou hereckej Babylonskej rodiny. So školou v prírode sa treba patrične rozlúčiť a to poriadnou diskotékou!!!

          Do galérie Plavba pirátov na Horehronie boli pridané fotografie.

      • Plavba pirátov na Horehronie
        • Plavba pirátov na Horehronie

          Deň tretí: Ani sme sa nenazdali a prehupli sme do druhej polovice nášho pobytu. Dnešný deň sa niesol v duchu pohybu a dramatickej prípravy. Doobeda sme sa učili ako ovládať svoje telo - udržať rovnováhu, vyjadriť pohybom rôzne situácie, vyriešiť záhadu ako rozpliesť vlastné telá - to bola ale zábava! Začali sme pracovať na tom, aby sa z nás pomaly stávali malí umelci , pripravovali sme si repliky z divadelného predstavenia, ktoré nás čaká vo štvrtok. Poobedie sme strávili v prírode. Ale ako inak, aj športové popoludnie začalo dramatickým príbehom. Priam vtrhol k nám policajt!!! Pátral po našej kamoške PIPI. Ale boli sme statoční, neprezradili sme ju, a potom hurááááá von. Okolie našej Vily Vilôčky sme obkolesili zo všetkých stán a hrali vybíjanú, futbal, hádzali frisbee, preskakovali gumu.... Večer sme spoznávali ako chutí potlesk na divadelných doskách. Každý z nás zažil svoju minútu slávy, no pred tým musel nabrať veľa odvahy. Po krátkej prestávke sme sa usadili pod pódiom, na ktoré vstúpila dvojica  vtipných moderátorov. Po ich úvodnom diálogu sa rozbehla hra BINGO. Vysvetlili nám pravidlá, no niektorí ich pochopili až na tretí raz:-) Začali sa žrebovať prvé čísla a my sme ich škrtali. Atmosféra hustla, keď ani po trinástich vyžrebovaných číslach nemal nikto vyškrtaný riadok, stĺpec, či diagonálu. Ďalšie číslo bolo šťastné hneď pre dvoch hráčov. Postupne sa objavovali úsmevy na tváričkách. Napätie sa dalo krájať, keď sme začali hrať o skutočmé bingo, teda vyškrtané všetky čísla v tikete. Mnoho očiek ostalo smutných, ale tie víťazné žiarili šťastím. 

          Do galérie Plavba pirátov na Horehronie boli pridané fotografie.

      • Plavba pirátov na Horehronie
        • Plavba pirátov na Horehronie

          Deň druhý: Pobyt vo Vile Vilôčke pokračoval rozvíjaním tvorivých osobností. Po krátkej jazykovej rozcvičke sa deti zoznámili so svojim scénarom, Učili sa ho čítať s porozumením. Pretrvávajúce krásne počasie nás poobede vytiahlo na prechádzku, počas ktorej si nákupní maniaci mohli doplniť svoje už aj tak dosť bohaté zásoby a utratiť peniaze v známom obchodnom reťazci , na široko-ďaleko jedinom  smiley. V popoludňajších aktivitách preukázali svoje manuálne zručnosti a prezentačné schopnosti. 

          Čas po večeri zamestnal deti tvorbou karnevalových kostýmov, značky: "Čo kufor a sused dal". Pipi hymnou sme otvorili karneval , oslávili Marekove meniny a ocenené masky boli všetky, ktoré prejavili kreativitu.

           

          Do galérie Plavba pirátov na Horehronie boli pridané fotografie.

      • Plavba pirátov na Horehronie
        • Plavba pirátov na Horehronie

          Deň prvý: Po prebdenej noci, zapríčinenej cestovnou horúčkou sme sa zobudili do slnečného rána, ktoré bolo plné očakávaní. Piráti sa vybrali na svoju prvú plavbu do neznáma.  Pri pohľade na batožinu, sme si mysleli, že naša loď ani nevypláva. Ale veliteľ lode to zvládol. Náš odchod sprevádzali slzičky na strane detí, ale i rodičov. Po nekonečnej ceste nás vítala čarokrásna  príroda Nízkych Tatier,

          ale aj na prvý pohľad neidentifikovateľný tvor s bielou srsťou.

          Loď zakotvila a hádajte kto nás tam čakal ? Veselá, farebná, bláznivá, copatá, pehatá PIPI !! Privítala nás vo svojej  Vile – vilôčke a pozvala nás na návštevu. Ukázala nám naše izby, kde sme sa ubytovali.

          Po krátkom zoznámení s prostredím sa nás ujali Pipiny pomocníci – lektori, ktorí nás rozdelili do skupín. V doobedňajších tvorivých dielňach sme sa zoznámili , rozprávali sa o divadle ...malými krôčkami sme privoniavali čaru divadla. A zrazu sa statoční piráti začali pretvárať  na jemné herecké duše.

          A nenechala nás chladnými tá čarokrásna príroda vôkol a popoludnie sme strávili úžasnými dynamickými činnosťami, aby sme získali vstupenky na večernú párty do Pipinej izby.

          Do galérie Plavba pirátov na Horehronie boli pridané fotografie.

      • Kremnické laso 2017
        • Kremnické laso 2017

          Celoslovenská súťaž detských a mládežníckych hudobných skupín a spevákov sólistov, interpretujúcich moderné hudobné žánre a vlastnú tvorbu sa uskutočnila 6.4.2017 v Mestskom kultúrnom stredisku v Kremnici. Na tejto súťaži úspešne reprezentovala aj našu školu naša žiačka 9.A triedy Duška - Elizabeth Rajčanová, ďakujeme.

          Do galérie Kremnické laso 2017 boli pridané fotografie.

      • Zápis do 1. ročníka
        • Zápis do 1. ročníka

          Poďakovanie rodičom budúcich prváčikov.

          Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nám prejavili dôveru a zapísali svoje deti do  našej školy. Tešíme sa na 35 nových prvákov, ktorí hravo zvládli všetky úlohy pri zápise do 1.ročníka, a tak otvoríme dve prvé triedy. Budeme sa usilovať naplniť očakávania rodičov a detí, aby sme z nich vychovali múdre, dobré a šťastné deti .Dovidenia v septembri  smiley

          Do galérie Zápis do 1. ročníka boli pridané fotografie.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.