• Interaktívne úkažky prvej pomoci
        • Interaktívne úkažky prvej pomoci

          Žiaci 8. a 9. ročníka našej školy v stredu 25.10.2017 "zachraňovali životy". Absolvovali pod dohľadom pedagógov a maturantov zo STREDNEJ ZDRAVOTNÍCKEJ ŠKOLY vo Zvolene nácvik poskytovania 1. pomoci pri krvácaní, šoku, bezvedomí, či zastavení dýchania a srdcovej činnosti. Žiaci si doplnili vedomosti a získali nové zručnosti, ktoré im pomôžu v prípade, že budú v bežnom živote v situácii, kde treba reagovať rýchlo a odborne - keď ide o to najcennejšie - ľudský život.

          Barbora Čižniarová

          Do galérie Interaktívne úkažky prvej pomoci boli pridané fotografie.

      • "NOVAŠKOVCI"  NA POTULKÁCH PRÍRODOU
        • "NOVAŠKOVCI" NA POTULKÁCH PRÍRODOU

          Hurá, ideme do prírody! Krásna, farebná a teplá jeseň priamo pozýva do svojho čarovného prostredia, aby sme poodhalili jej zákutia, preskúmali jej obyvateľov. Minulý mesiac sme spoznávali tajomstvá neživej prírody v lokalite Šturec s banskými odborníkmi a tentoraz sme sa vybrali objavovať a skúmať živé prírodniny v lokalite- náučný chodník Zelená cesta. My sme absolvovali malý okruh, ktorý začína Vejmutovským porastom, nasleduje  prírodná rezervácia Bujačia lúka, potom sme objavili tajomnú  Körmendyho jaskyňu, ktorá vznikla umelo pri ťažbe  andezitu. Poslednou zastávkou v malom okruhu bola Vajanka, ktorá predstavuje bohatú históriu lesníctva na Slovensku a v samotnej Kremnici.

          Sprievodcom, pomocníkom , radcom pri skúmaní nám bol pán Jaroslav Slašťan, ochranár prírody, ktorý pracuje v Knižnici Jána Kollára v Kremnici. Pod jeho odborným dohľadom sa z našich žiakov stali objavitelia a prieskumníci. Jesenná príroda ponúka posledné chrobáčiky, nočné motýle, pavúčiky, ktoré sa ukrývali v pestro sfarbených listoch. Najväčším zážitkom bolo, keď v našej tesnej blízkosti prebehli srnec so srnou. Pozornému oku pána Slašťana neunikla ani medvedia stopa. Dozvedeli sme sa, že to bola stopa tohtoročného mláďatka. Do zberných vrecúšok sme zbierali plody stromov  - šišky, gaštany, ale aj listy, mach, kôru stromov, posledné bylinky – materinu dúšku, našli sme ešte aj klinčeky a nádherné paprade. Nadobudnuté vedomosti a nazbieraný materiál žiaci využijú pri tvorbe vlastných  kníh: „Na potulkách prírodou“. Vieme, že deti sa učia najkvalitnejšie vlastnou skúsenosťou, získajú tak cenné vedomosti, zručnosti a návyky, ale aj hodnotovú orientáciu a správne postoje k ochrane prírody.

          Žiaci budú  využívať svoje bádateľské a pozorovateľské schopnosti pri získavaní nových poznatkov o prírode aj prostredníctvom nových učebných pomôcok – lupy, pozorovacie štúdio hmyzu, atlasy rastlín a živočíchov, manipulačné karty živých prírodnín, tablety, ktoré sme získali prostredníctvom projektu: „ Objavuj svet, objavíš seba.“ Tento projekt podporila

           Nadácia Slovenskej sporiteľne , ktorá vyhlásila I. ročník grantového programu Inovatívna základná škola 2017. Naša škola sa uchádzala o grant v oblasti podpory : inovatívne metódy vyučovania, v ktorom sme boli úspešní.

                                                                                                                    Mgr. Jana Babjaková

                                                                                                                   zástupkyňa riaditeľa školy

          Do galérie "NOVAŠKOVCI" NA POTULKÁCH PRÍRODOU boli pridané fotografie.

      • Deň v košeliach
        • Deň v košeliach

          13.10 2017 – síce bol piatok trinásteho, deň, o ktorom sa hovorí, že ho sprevádza nešťastie. Pre nás to neplatilo a rozhodli sme si ho spríjemniť tým, že si spravíme deň v košeliach. Pravidlá boli jednoduché – každý musel prísť oblečený v košeli. Postupne sme chodili po triedach kontrolovať, kto túto výzvu splnil a boli sme milo prekvapení, že sa veľa z nás do toho zapojilo. A nielen žiaci, ale aj učitelia! Výhercovia budú odmenení sladkým prekvapením. To, kto vyhral sa dozviete v stredu počas rozhlasového vysielania. Ďakujeme všetkým, ktorí to neignorovali a už teraz sa môžete tešiť na ďalšiu výzvu.

          Vanda Karvašová, 9.A

          Do galérie Deň v košeliach boli pridané fotografie.

      • Deň mlieka na škole
        • Deň mlieka na škole

          28.9.2017 sme si pre deti v ŠKD pripravili športovo-zábavné popoludnie ku príležitosti „Svetového dňa mlieka na školách.“ Ako občerstvenie medzi disciplínami sme pripravili pohár mlieka pre každého. Súťažili sme na Workout ihrisku, kde si staršie deti skúšali svoje športové zručnosti v rúčkovaní na rebrinách. Bola súťaž v krátkom šprinte pre všetky vekové kategórie, triafanie na cieľ, ako aj beh cez mliečne prekážky. Ako oddychová disciplína bola zvolená maľba na chodník. Téma bola jasná – škatuľa  mlieka. S deťmi sme si užili veľa bielo-mliečnej zábavy smiley

          Do galérie Deň mlieka na škole boli pridané fotografie.

      •  V galérii s Eniacom
        • V galérii s Eniacom

          21.9.2017 sme s deťmi strávili v Galérii NBS zábavno-edukačné popoludnie s výtvarníkom Tomášom Eniacom Cígerom, ktorý kreslí komiksové príbehy. Do Kremnických novín pravidelne prispieva kresleným Emilom z Kremnice. Mladý karikaturista deťom objasnil, ako sa dá spraviť krátky komiksový príbeh a naši šikovní výtvarníci sa dali do práce. Za pár minút už mali príbehy aj svoje kreslené podoby.  Podľa spokojných tváričiek sme im touto aktivitou ulahodili a Eniac si už vytipoval svojich budúcich nástupcov. Ďakujeme  smiley

          Do galérie V galérii s Eniacom boli pridané fotografie.

      • 1.vyzývací deň: S rodičmi je aj v škole zábava
        • 1.vyzývací deň: S rodičmi je aj v škole zábava

          „ S RODIČMI JE AJ V ŠKOLE ZÁBAVA! “ 

          Dobrá vzájomná spolupráca školy a rodiny má výrazne pozitívny vplyv na školskú úspešnosť detí v škole: zlepšuje motiváciu žiakov pre učenie a ich disciplínu v procese výchovy a vzdelávania, zvyšuje študijnú výkonnosť detí, a čo je rovnako dôležité  odstraňuje problémy žiakov v správaní. Ak sa sami rodičia aktívne podieľajú na živote školy, má to pozitívny účinok na správanie a učenie sa detí. Preto aj naša škola sa sústreďuje na rodičov, na spoluprácu s nimi, pretože chceme tak vytvoriť podnetné prostredie pre zdravý a prirodzený rozvoj dieťaťa za podpory nielen pedagógov, ale aj rodičov a priateľov školy. Našim cieľom je, aby naša  škola bola pre rodičov vždy otvorená , aby partnerstvo medzi rodičmi a školou obohacovalo naše vzájomné spolupôsobenie na poli efektivity edukačného procesu a  každodennej školskej reality.

          Osvedčilo sa nám zapájať rodičov ako odborníkov do vyučovacieho procesu, kde spolu s učiteľom pôsobili na hodinách prírodovedy ( rodičia - geológovia , farmári, medovnikárky, zdravotná sestra ) a výtvarnej výchovy ( zručné mamičky v ručných prácach).

          Tentoraz sme vsadili na netradičnú formu spolupráce s rodičmi, pri ktorej dochádza k uvoľneniu napätia vzťahov medzi rodičmi a učiteľmi, chceli sme  

          • poskytnúť rodičom príležitosť pozorovať svoje dieťa v mimo vyučovacom čase, ukázať na ich rozmanité talenty. Podnietiť spoločné aktívne trávenie času detí s rodičmi, vytvoriť priestor pre spoločné činnosti, aktivity, detí a rodičov.
          • podporiť spoluprácu detí a rodičov
          • podporiť spoluprácu medzi rodičmi navzájom
          • poskytnúť nezvyčajné zážitky spoločného trávenia voľného času detí aj rodičov
          • vytvoriť dostatočný časový priestor pre neformálne kontakty, diskusiu, riešenie spoločných úloh, posilniť spolupatričnosť všetkých žiakov, učiteľov a rodičov školy
          • podporiť spolupatričnosť školy, hrdosť detí, učiteľov, rodičov na svoju školu
          • udržiavať záujem rodičov o dianie v škole, triede
          • získať zanietených rodičov pre užšiu spoluprácu so školou a šírenie jej dobrého mena
          • prepojiť učivo s reálnym osobným životom - riešenie problémových úloh, uplatňovanie  finančnej gramotnosti v praxi
          • posilniť sebaúctu detí, hrdosť rodičov na svoje deti
          • precvičiť komunikačné, prezentačné zručnosti detí

          Pripravili sme kultúrno-spoločenské podujatie s názvom „ S rodičmi je aj v škole zábava! “

          Išlo o zážitkové popoludnie, v ktorom deti spolu so svojimi rodičmi, súrodencami, ale aj starými rodičmi spoločne absolvovali netradičné disciplíny.  Boli to napríklad zdolanie dráhy pomocou koordinačných pásov na nohy, alebo prechod územím na chodidlách, udržanie rovnováhy na balančnej lopte, či mnoho iných zábavných úloh. Sme rady, že sme mohli zakúpiť  takéto netradičné pomôcky  vďaka poskytnutej dotácii z rozpočtu mesta Kremnica.

          Za absolvovanie jednotlivých zábavných stanovíšť získavali deti, ale aj ich rodinní príslušníci dukátiky, za ktoré si mohli zakúpiť hračky, hry, darčeky v stánku u dvoch trhovníčok, čím si žiaci v praxi precvičili finančnú gramotnosť.

          Bolo to popoludnie plné zábavy, smiechu a vzájomnej pomoci. Keďže deti , ale aj ich rodičia vyjadrili veľkú spokojnosť s takto stráveným popoludním, určite si to spolu zopakujeme a urobíme tradíciu popoludní rodín , pedagógov a priateľov našej školy.

          Pre úspešnosť júnového popoludnia sme posledný septembrový týždeň pozvali medzi nás aj deti z materskej školy a prirodzene opäť aj našich rodičov.                                                                                           Mgr. Jana Babjaková, zástupkyňa   riaditeľa školy

          Mgr. Miroslava Kaštierová predsedkyňa  Rady rodičov

          Do galérie 1.vyzývací deň: S rodičmi je aj v škole zábava boli pridané fotografie.

      • Náučná vychádzka s banským odborníkom na lesnatý vrch Šturec
        • Náučná vychádzka s banským odborníkom na lesnatý vrch Šturec

          Žiak má veci objavovať,  prežívať z toho radosť , osvojiť si učivo na základe vlastnej skúsenosti, tým sú poznatky trvácnejšie a učenie je pútavé a zábavné. Chceme , aby sa žiak učil prírodovedu  riešením  problémov, bádaním, experimentovaním, vlastným objavovaním . Cez objavovanie okolitej prírody –  v Kremnických horách prostredníctvom jednoduchých výskumných metód priamo v praxi, v prírode žiaci nadobúdajú  vedomosti aktívnou činnosťou  pod vedením odborníkov  z oblasti prírodných vied – banských inžinierov.

          Svoje zistenia si zapisovali  do zošitov malých bádateľov , priamo v lome hľadali, skúmali nájdené horniny, diskutovali o nich s odborníkmi. Následne v škole budeme robiť výstavku nájdených „ pokladov“ , porovnávať ich so vzorkami zo sady minerálov, opäť pod dohľadom rodiča – geológa a dobrovoľníka – banského inžiniera .

          Učiť prírodovedu inovatívne a hlavne prepojiť ju s reálnym životom, využívať  množstvo nových učebných pomôcok, podporujúcich učenie sa vlastnou skúsenosťou môžeme aj vďaka Nadácii Slovenskej sporiteľne , ktorá vyhlásila I. ročník grantového programu Inovatívna základná škola 2017. Naša škola sa uchádzala o grant v oblasti podpory : inovatívne metódy vyučovania, v ktorom sme boli úspešní.

          Do galérie Náučná vychádzka s banským odborníkom na lesnatý vrch Šturec boli pridané fotografie.

      • Podarilo sa nám byť úspešní
        • Podarilo sa nám byť úspešní

          Projekt našej školy  pod názvom „Rozhýb svoju školu“ predložený v programe Gesto pre mesto vyhlásenou Reiffeisen Bank bol úspešný a získal vo verejnom hlasovaní medzi 4 projektami v rámci nášho okresu prvé miesto.   V našom exteriérovom ihrisku, využívanom na cvičenie s vlastnou váhou, pribudne ďalšia pomôcka na cvičenie. Hlavným cieľom projektu je rozvíjanie pohybových, koordinačných, rovnovážnych a silových zručností našich žiakov a cvičencov. Tieto aktivity zabezpečia pravidelnosť a radosť, akú poskytuje tento netradičný pohyb. 

          Srdečná vďaka všetkým za podporu.yes

        • ,, Buď aktívny, pomôž kamarátovi ! "

          Žiaci našej školy sa 25.9.2018 zapoja športovými aktivitami do 4. ročníka Európskeho týždňa športu, ktorého koordinátorom je Národné športové centrum. Športovými aktivitami rôzneho druhu si pripomenieme, že šport je dôležitý. Cieľom je spájať jednotlivcov, kolektívy, byť aktívny a pomôcť kamarátovi. Je pripravené pre najmenších ZUMBA cvičenie a pre našich starších žiakov súťaženie zmiešaných družstiev v rôznych súťažných kategóriách. Tešíme sa, že prežijeme deň plný zábavy.

                                                                                   

      • Zbierajte žetóny a hlasujte
        • Zbierajte žetóny a hlasujte

          Grantová komisia  programu Nadácie Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“, zložená zo zástupcov Nadácie Pontis, externých členov nominovaných Nadáciou Pontis a predstaviteľov spoločnosti Tesco a Nadácie Tesco, vybrala aj náš projekt, ktorý postúpil do hlasovania zákazníkov. Hlasovanie začína 3.10. 2017, trvá do 31.10. 2017 a prebieha pomocou žetónov vo všetkých obchodoch Tesco po celom Slovensku. Náš projekt je zaradený do supermarketu Tesco v Turčianskych Tepliciach. Kompletné informácie, ako aj priebežné výsledky hlasovania budú zverejňované na webovej stránke https://pomahame.tesco.sk/list-of-projects

          Naša škola sa uchádza o hlasy v projekte:

          Aj my môžeme pomôcť životnému prostrediu“

          Hlavným cieľom projektu je nadviazať na medzinárodný program Globe, ktorý v sebe spája výchovný cieľ s vedeckým. V rámci tohto projektu tisíce škôl na celom svete spolupracujú na meraní ukazovateľov životného prostredia. Vedci tieto údaje spracuvávajú a zaznamenávajú, a takýmto spôsobom dávajú celkový obraz o stave našej planéty. Projekt bude zameraný na to, aby žiaci realizovali merania a sprostredkovávali ich nielen na stránku našej školy, ale aj na chodbách a učili aj ostatných žiakov, oboznamovali ich s výsledkami meraní a to pomocou digitálnych technológií.

           

      • Rozhýb svoju školu
        • Rozhýb svoju školu

          Dnešné športové dopoludnie sme na našej škole zažili plno športu, zábavy, hier a dobrej nálady.

          Spoločnosť Octago, ktorá buduje po celom Slovensku ihriská na cvičenie s vlastnou váhou, organizuje aktívne dovolenky a prispieva k rozvoju športu v mestách a školách, nás navštívila a pripravila si pre nás aktivity so zameraním na zdravý životný štýl, športové cvičenia, tanec, hry, prednášky, strečing a to všetko pre nás všetkých v tento krásny slnečný deň. Hlavnou myšlienkou ich projektu bolo rozhýbať celú školu a určite sa im to podarilo na 100 percent.

          Užili sme si super zábavu, ďakujeme yes.

          Do galérie Rozhýb svoju školu boli pridané fotografie.

      • Hlasujte za náš projekt
        • Hlasujte za náš projekt

          Projekt našej školy  pod názvom „Rozhýb svoju školu“ predložený v programe Gesto pre mesto vyhlásenou Reiffeisen Bank bol úspešný a zaradil sa do verejného hlasovania medzi 4 projektov v rámci Žiarského okresu.

          V priestoroch areálu Základnej školy na Angyalovej ulici v Kremnici je vybudované exteriérové športovisko. Týmto projektom sme dosiahli väčší záber športových aktivít a možností v našom regióne. Zapojila sa mládež a rozvíja pohybové, koordinačné, rovnovážne a silové zručnosti. Tieto aktivity zabezpečia pravidelnosť a radosť, akú poskytuje tento netradičný pohyb. Prilákaním ďalších ľudí sa zvýši koordinačná a silová zdatnosť každého jedinca.

          Určený priestor chceme vylepšiť novými cvičebnými pomôckami, aby bol lepšie využívaný na rozvoj športových talentov a rekreačných športovcov.

          Spojte svoju energiu s našou a pomôžte zlepšiť naše ihrisko, aby sa žiaci v nej mohli pravidelne športovať.

          Hlasujte: https://www.gestopremesto.sk/hlasovanie/ziar-nad-hronom/1213                                       

           
           
           
        • Prírodoveda cez objavovanie okolitej prírody

          Tešíme sa , že od septembra budeme môcť učiť prírodovedu pomocou nových učebných pomôcok , ktoré nám umožnia objavovať veci v okolitej prírode, osvojovať si ich na základe vlastnej skúsenosti. Budeme sa učiť prírodovedu v našej exteriérovej  " Zelenej učebni" , v okolitých Kremnických vrchoch, čím chceme, aby učenie bolo plné zážitkov, radosti z objavovaného a tým boli vedomosti žiakov trvácnejšie a učenie pútavejšie. Podarilo sa nám byť úspešní v projekte " Objavuj svet, objavíš seba", a finančnú podporu vo výške 2450 eur sme získali cez grantový program Inovatívna základná škola 2017 od nadácie SLSP.

      • Výlet Škd
        • Výlet Škd

          Na záver roka sme si dopriali s deťmi z ŠKD turistiku na Salaš Revolta. Bolo to riadne do kopca, ale vyšli v pohodičke aj prváčikovia. Navštívili sme Holečkovcov a mali sme aj ochutnávku syrov. Deti sa potešili zvieratkám a trošku nás aj pokropil dáždik. Ale všetko dobre dopadlo a nám zostali krásne spomienky na záver roka. Prajeme všetkým krásne prázdniny . smiley

          Do galérie Výlet Škd boli pridané fotografie.

      • Podarilo sa nám byť opäť úspešní.
        • Podarilo sa nám byť opäť úspešní.

          Projekt našej školy  pod názvom „Životné prostredie sa nás týka“ predložený v programe Gesto pre mesto vyhlásenou Reiffeisen Bank bol úspešný a získal vo verejnom hlasovaní medzi 5 projektov v rámci nášho okresu prvé miesto.  V priestoroch areálu našej školy vznikne nová zatrešená učebňa, kde sa budú môcť žiaci vzdelávať. Hlavným cieľom projektu je nadviazať na medzinárodný program Globe, ktorý v sebe spája výchovny cieľ s vedeckým. V rámci tohto programu tisíce škôl na celom svete spolupracujú na meraní ukazovateľov životného prostredia, ktoré sú za pomoci vedcov zpracovávané, aby dávali globálny pohľad na stav našej planéty. Realizáciou projektu chceme u našich žiakov posilniť a podporiť  znalosti o prírodných vedách a technike. Žiaci budú v projekte okrem iného realizovať meteorologické a hydrologické merania a skúmať vegetačný pokryv.

          Srdečná vďaka všetkým za podporu.

      • Exkurzia Martin
        • Exkurzia Martin

          Aj napriek nepriaznivému počasiu sme sa my, piataci, vybrali do epicentra slovenského národného diania - do Martina. Navštívili sme Pamätný dom J.C.Hronského, v ktorom žil a tvoril. Dozvedeli sme sa, prečo je Matica slovenská pre nás Slovákov taká dôležitá a neskôr sme sa presunuli v čase a naše kroky nás zaviedli do Múzea slovenskej dediny Jahodníky.
          Tešíme sa, že sme napokon nezmokli a strávili spolu pekný deň :-)
          Žiaci 5.A a 5.B s učiteľkami.

          Do galérie Exkurzia Martin boli pridané fotografie.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.