• Čitateľský maratón
        • Čitateľský maratón

          Dňa 16.3. sa v rámci Roka čitateľskej gramotnosti uskutočnil na 1. stupni čitateľský maratón. Žiaci čítali knihy po ročníkoch v čitateľskom kútiku a v školskej knižnici počas 4 vyučovacích hodín.

          Čítal každý žiak a zároveň mal možnosť porovnať svoje čitateľské zručnosti so zručnosťami svojich spolužiakov. Spoločne prečítali rôzne zaujímavé rozprávkové knihy a zistili, že čítaním môžu spraviť radosť aj tým,ktorí ich počúvajú.

          Do galérie Čitateľský maratón boli pridané fotografie.

      • Gymnastický štvorboj
        • Gymnastický štvorboj

           Dňa 24.3.2017 sme sa zúčastnili na gymnastickom štvorboji. S piatimi gymnastami a šestnástimi gymnastkami sme tvrdo bojovali. Napokon sa nám podarilo získať tretie, druhé, a dve prvé miesta v tímovej súťaži a postup na krajské kolo v Banskej Bystrici. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným žiakom za odhodlanie a húževnatý výkon. Prajeme veľa šťastia v krajskom kole. yes

        • eTwinning - partnerstvá škôl v Európe

          Našli sme si priateľov na základnej škole v Belici, v chorvátskom mestečku pri meste Čakovec. Už od novembra si vymieňame informácie o sebe v súkromnom priestore Twinspace určenom pre projekty eTwinning. Pred Vianocami sme si poslali vianočné pozdravy a videá s vianočnými pesničkami a vianočnými zvykmi. Teraz pracujeme na spoločnej webovej stránke, kde sa pokúšame v anglickom jazyku predstaviť svoje mestá Belica a Kremnica. Potom opíšeme najzaujímavejšie miesta a akcie v školách. Na záver by sme sa chceli venovať témam ako šport, móda, hudba, jedlo ....  Našu prácu sledujte na  www.onlinemagazine1.webnode.sk . Podrobnejšie informácie o projekte nájdete v časti Učitelia - Horváthová – eTwining projekt.

      • Netradičná hodina výtvarnej výchovy
        • Netradičná hodina výtvarnej výchovy

          Naša škola je na Angyalovej ulici.Kto to bol Gejza Angyal, to už my  štvrtáci vieme.S týmto kremnickým maliarom sme sa zoznámili najprv v škole a potom sme navštívili s našou pani učiteľkou Jankou Babjakovou  v kremnickej galérii výstavu jeho prekrásnych kresieb, ale aj iných mladých umelcov.Nadšení sme boli z ďalšej časti tejto úžasnej hodiny,kedy sme sa vcítili do duše skutočného umelca, dostali sme rôzne pomôcky a hlavne uhlík!!!  a tvorili. A čo sa nám podarilo? 😃  Pozrite!                            Žiaci IV.A triedy

          Do galérie Netradičná hodina výtvarnej výchovy boli pridané fotografie.

        • Zápis do 1. ročníka

          Vážení rodičia budúcich prváčikov

          Základná škola na Angyalovej ul. v Kremnici Vás pozýva na zápis žiakov do 1. ročníka našej školy, ktorý bude prebiehať v dňoch: 10. a 11. apríla 2017 v čase od 8.00 hod. do 16.00 hod. v priestoroch našej školy.

          Na zápis si prineste:

          • Občiansky preukaz rodiča, rodný list dieťaťa, kartičku poistenca a 10 €/učebné pomôcky/.
          • Deti, ktoré dovŕšia v tomto roku šiesty rok do 1. septembra, treba zapísať do prvého ročníka základnej školy.
          • Podobne deti, ktoré majú odklad povinnej školskej dochádzky.
          • Rodič môže dieťaťu školu vybrať podľa svojho uváženia.
          • O prijatí rozhodne riaditeľ /riaditeľka školy do 31. mája 2017.
          •  V prípade, že rodič žiada o odklad školskej dochádzky, ku svojej písomnej žiadosti priloží odporúčanie pediatra a posudok príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie/SCŠPP Kremnica/.

          Tešíme sa na Vás.

      • Smelý zajko
        • Smelý zajko

          Dňa 4.apríla sa so žiakmi 5. ročníkov zúčastníme divadelného predstavenia Smelý zajko v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene.
          Túto rozprávku pozná snáď každé dieťa a s napätím očakáva, ako sa vyvinú najväčšie dobrodružstvá hlavného protagonistu. Spolu s ním prekonávajú strach, stretávajú sa s inými zvieratkami a snažia sa získať sympatie peknej Zajkuľky.
          Už teraz sa tešíme, ako sa dostaneme do sveta fantázie a prežijeme so zajkom a jeho kamarátmi všetky ich nástrahy a dobrodružstvá. Zároveň sa naučíme, ako sa v divadle správať a ako sa do divadla máme obliecť. V máji nadviažeme na ďalšiu tvorbu Jozefa Cígera-Hronského, keď sa znovu v zložení žiakov 5. ročníkov vyberieme po jeho stopách a navštívime jeho Pamätný dom v Martine. Už teraz sa tešíme :-)

          Mária Hricová
           

      • Drogy ??? Lepšie vedieť a byť pripravený a nezatvárať oči
        • Drogy ??? Lepšie vedieť a byť pripravený a nezatvárať oči

          Vo štvrtok 9.marca 2017 prišli na našu školu hostia. Boli to narkomani, ktorí sa liečia v istom centre blízko Zvolena. Hneď, ako vošli k nám do triedy nás všetkých zaujali. Boli to štyria muži, z toho traja narkomani a posledný bol ich vychovávateľ.

          Rozprávať začal vychovávateľ, ktorý nám povedal o nich všetky základné informácie, ktoré sme na začiatok potrebovali vedieť. Potom začal každý z nich postupne rozprávať svoj príbeh. Ich životné príbehy boli veľmi zaujímavé a pozorne sme ich počúvali celú vyučovaciu hodinu. Keď skončili, vyzvali nás, aby sme sa ich pýtali otázky, ktoré nás zaujímajú a na ktoré by sme chceli vedieť odpoveď. Spoločne sme sa rozprávali ďalšiu vyučovaciu hodinu. Boli veľmi ochotní a zodpovedali nám na všetky naše otázky, na ktoré sme sa ich pýtali.

           Dúfam, že si všetci z tejto prednášky zobrali ponaučenie a že si s drogami nikdy nezačnú.

          Lenka Tučeková, 9.A

      • Bezpečnosť, prevencia a zdravie v školách
        • Bezpečnosť, prevencia a zdravie v školách

           


          Naša škola aj naďalej pracuje v projekte Zdravá škola. Projekt, ktorý bol realizovaný v minulom školskom roku pod názvom Porazíme šikanu – my sme jeden tím, ktorý pokračuje aj naďalej v projekte Zdravá škola bol zaradený na webovú stránka  v rámci projektu Metodicko – pedagogického centra Bratislava regionálne pracovisko Prešov, ktorého cieľom je poskytovanie relevantných informácií z oblasti prevencie rizikového správania a podpory zdravia s dôrazom na školské prostredie.  Projekt bol označený ako dobrý príklad z praxe.yes

          Webová stránka má ambíciu poskytnúť priestor pre výmenu informácií a skúseností z realizácie projektov v oblasti vzdelávania a v oblasti realizácie školskej prevencie, zameraných na prevenciu a riešenie rizikového správania detí a mládeže (prevencia drogových závislostí, násilia, kriminality, šikanovania, záškoláctva, obchodovania s ľuďmi, prevencia syndrómu CAN, prevencia extrémizmu a terorizmu), na podporu zdravia a zdravého životného štýlu a na zvýšenie bezpečnosti škôl a školských zariadení.

          Kliknutím na odkaz sa dostanete na web. stránku.

             

           

           

           

      • Karneval
        • Karneval

          Dnes bolo u nás veselo!!! Od rána škola ožila rozmanitými literárnymi postavami, s ktorými sa žiaci priebežne zoznamovali na hodinách čítania a v rámci školského projektu " Čítanie nás baví" . Literárne postavy boli veru nápadité, deti,  pravdaže aj s rodičmi,  si dali naozaj záležať a vytvorili pastvu pre oči. Celý mesiac žiaci nielen čítali, ale aj tvorili výstupy zo svojich  čitateľských aktivít - mini leporelká, záložky, denníčky...., ktoré zverejňujú v priestoroch hlavnej chodby. Náš projekt vyvrcholí čitateľským maratónom  smiley

          Do galérie Karneval boli pridané fotografie.

      • Školské kolo Spievam, spievaš
        • Školské kolo Spievam, spievaš

           

          I.kat. Ľudová pieseň                                                     II.kat.                                  

          1.Juraj Majer I.A                                                             1.František Kmeť III.A

          2.Nikol Sobeková II.B                                                   2.Tomáš Neuschl III.A

          3.Lukáš Sontag II.A                                                        3.Eliška Bartošíková III.A

          Uznanie- Adrián Ťahún I.B

           

          I.kat.- Umelá pieseň                                                     II.kat.

          1.Andrea Weissová I.A                                                1.Laura Říhová IV.A

          2.Sofia Říhová II.B                                                          2.František Kmeť III.A

          3.Nela Rajčanová II.B                                                    3. Nadine Neuschlová III.B

           

          Súťaže sa zúčastnilo 36 žiakov I.stupňa.

          Srdečne blahoželáme!

          Do galérie Školské kolo Spievam, spievaš boli pridané fotografie.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.