• Deň vody
        • Deň vody

          Pri príležitosti Dňa vody sme zorganizovali na 1. stupni niekoľko aktivít, cieľom ktorých bola propagácia pitnej vody a potreba jej ochrany. Žiaci si s p. učiteľkami rozprávali o vode, spievali, hrali sa na vodné kvapky, ochutnávali ju a voňali. Uvedomili sme si, že keď sa nám zdá taká obyčajná, predsa je len vzácna.

          Do galérie Deň vody boli pridané fotografie.

      • Pravda či omyl
        • Pravda či omyl

          V tomto duchu sa niesla dnešná návšteva ôsmakov v Knižnici Jána Kollára v Kremnici. Mohli sme si overiť svoje vedomosti v náučnom kvíze a zároveň sa dozvedieť rôzne informacie z viacerých oblastí. Napríklad názov najdlhšej dediny na Novom Zélande. Verím, že každý spoznal hodnotu a význam náučnej literatúry.

          Mgr. Júlia Fronková

          Do galérie Pravda či omyl boli pridané fotografie.

      • Vedomostno - športová súťaž
        • Vedomostno - športová súťaž

          V deň, keď naši deviataci usilovne písali Monitor, sme my druhostupniari podnikli vedomostno-športové súťaže. Disciplíny sa skladali z Opičej dráhy v telocvični. Princípom bolo prekonať nástrahy, ktoré nám pripravil pán učiteľ Bíreš. Svoje vedomosti sme si preverili na Milionárovi v CVČ. Ďaľšie dve a zároveň posledné disciplíny boli zamerané na slovenský jazyk a matematiku. Všetci boli nesmierne šikovní a dokázali, že sú uspešnými žiakmi tejto školy. Následovalo vyhodnotenie. Za dnešný deň ďakujeme učiteľom, ale aj pomocníkom za pomoc pri organizovaní.
          -Jessica Púčeková 7.B

          Do galérie Vedomostno - športová súťaž boli pridané fotografie.

      • Hodina literatúry v knižnici
        • Hodina literatúry v knižnici

          O tom, že humor v dielach Daniela Heviera nechýba, sme sa dnes so šiestakmi presvedčili v Knižnici Jána Kollára. Spoznali sme viac osobnosť D.Heviera a jeho literárnu tvorbu prostredníctvom tvorivých aktivít. Vďaka našej fantázii vznikla nová postavička, ktorej sme dali dokonca aj meno-Petra. Ďakujeme za podnetné prostredie, z ktorého si, dufam, každý niečo odniesol.

          Mgr. Júlia Fronková

          Do galérie Hodina literatúry v knižnici boli pridané fotografie.

      • Hodina v múzeu
        • Hodina v múzeu

           

          Naše mesto je pre hodiny dejepisu priam ako stvorené. Strávili sme v expozícii Pôvab kameninových záhrad viac času a dozvedeli sme sa veľa nových informácií. Regionálne dejiny majú svoje čaro, lebo história je akoby bližšie. Prepojili sme dejepis, výtvarnú výchovu a techniku a zároveň sme sa dozvedeli o rodine Angyalovcov niečo viac, keďže naša škola stojí práve na tejto ulici. Písali sme, kreslili sme na tvorivých dielňach v galérii, rozprávali sme, diskutovali. A určite sa chceme do priestorov  expozícii NBS Múzea mincí a medailí ešte vrátiť. Ďakujeme milým paniam sprievodkyniam Ľubke Majerovej a Evke Duškovej.Do galérie Hodina v múzeu boli pridané fotografie.

      • Divadelné predstavenie - Smelý zajko
        • Divadelné predstavenie - Smelý zajko

           

          Dňa 4.4.2017 sme sa spolu s piatakmi vybrali do Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Počasie nám našťastie prialo. Po vstupe do divadla sme sa zložili a usadili sa v divadelnej sále do úplne prvej rady, takže predstavenie bolo rovno pred našimi očami. Išlo o predstavenie populárneho diela Jozefa C. Hronského – Smelý zajko. Profesionálne herecké výkony nás sprevádzali vtipným a veselým príbehom o tom, ako sa z lenivého zajka stal šikovný mladý zajac. Jeho sen bol zaobstarať kapustu pre jeho zajačiu rodinu a požiadať Zajkuľku o labku, čo sa mu samozrejme podarilo. Veľa sme sa nasmiali a po príchode do Kremnice by sme sa tam určite ešte raz vrátili. Z tohto predstavenia sme si taktiež veľa odniesli.

          „Byť smelý neznamená nemať strach, byť smelý znamená svoj strach prekonať.“

          Jessica Púčeková, VII.B

          Do galérie Divadelné predstavenie - Smelý zajko boli pridané fotografie.

      • Plavecký - druháci
        • Plavecký - druháci

          Piatok bolo najlepšie!

          S týmito slovami odchádzali žiaci II.B triedy z plaveckého výcviku.

          Týždeň od 27.3.- 31.3., ktorý strávili v Relax Centre na Skalke sa naši druháci pod vedením p. učiteľa Bíreša učili základným plaveckým zručnostiam. Nielen samotné učenie plávania, ale aj zábavné, kreatívne vodné hry  ich napĺňali šťastím vo vodnom prostredí plaveckého bazéna. Žiaci si mohli zažiť tiež saunovanie v rôznych typoch sáun. V piatok sa otestovali v skoku do vody, v  technike plávania a v dĺžke  doplávania. Zo 17 žiakov sa plavcami stalo 16.  Nakoniec si s vodnými atrakciami bazéna vychutnali záverečný deň dosýta. Svedčia o tom aj fotografie, ktoré si môžete pozrieť v našej galérii . Ďakujeme pán učiteľ Bíreš za SUPER plavecký výcvik. Jana Brűnnová

          Do galérie Plavecký - druháci boli pridané fotografie.

      • Deň učiteľov
        • Deň učiteľov

          Nevieme, ako sa na iných školách oslavuje Deň učiteľov, no u nás na novej škole je to podstatne originálne. Učiteľ a žiak si vymenia pozície. Zo žiaka sa dnes stane vážený magister a z učiteľa mladý nevzdelanec :-) Jeden až dvaja žiaci si vybrali predmet, na ktorý sa celý týždeň pripravovali. Tento originálny nápad je jednak veľmi poučujúci a jednak veľmi zábavný.Ďakujeme pánovi riaditeľovi za dovolenie a všetkým učiteľom za prispôsobenie sa.           Duška Elisabeth Rajčanová

          Do galérie Deň učiteľov boli pridané fotografie.

      • Ukážky prvej pomoci Červeného kríža
        • Ukážky prvej pomoci Červeného kríža

          23.marca sa tretiaci, piataci a siedmaci zúčastnili besedy, ktorú si pre nich pripravili dobrovoľníci z Červeného kríža. Bolo fajn si opäť - zas a znova zopakovať zasady prvej pomoci a resuscitácie, lebo každý z nás môže niekomu, kto to bude potrebovať, zachrániť život. Všetci sa aktívne zapájali a aj sa niečo nové dozvedeli. Teší nás, že jednou z dobrovoľníkov Červeného kríža je aj naša bývalá žiačka Dominika Holicová.

      • Deň narcisov
        • Deň narcisov

          Dňa 7.4. sa uskutoční zbierka, ktorú organizuje Liga proti rakovine pod názvom Deň narcisov. Bude prebiehať už tradične prostredníctvom dobrovoľníkov a pod záštitou našej školy. V našom meste sa budú pohybovať riadne označení dobrovoľníci v žltom tričku s číslom a oprávnením zbierku vykonávať. Peniaze vhadzujte do zapečatenej pokladničky. Zbierka bude prebiehať v čase od 8.00 hod. do 14.30 hod.  Výťažok bude použitý na podporu ľudí chorých na rakovinu a výskum tohto ochorenia. O sume vyzbieranej v našom meste vás budeme informovať prostredníctvom Kremnických novín aj webovej stránky Základnej školy na Angyalovej ulici.

      • Týždeň mozgovej aktivity
        • Týždeň mozgovej aktivity

          Tomuto veľmi dôležitému ľudskému orgánu od roku 1996 je venovaná medzinárodná akcia „Týždeň mozgu“, ktorej cieľom je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog  a  jeho činnosť, hovoriť o mozgových ochoreniach, ale najmä o prevencii.

          Menej namáhame mozog, spoliehame sa na mobily, počítače. Netrénovaná pamäť zlyháva (podobne ako svaly). Náš mozog musí čeliť zvyšujúcemu sa stresu a tlaku. Človek nie je schopný pohotovo reagovať, začína zabúdať.  „Sme tým, čo si pamätáme. Bez pamäti sa strácame, prestávame existovať, naša minulosť je vymazaná“. Aby mozog nestrácal svoju výkonnosť, aby „nezlenivel“, musíme  ho trénovať  a neustále   precvičovať .  Mozog udržiavame  v dobrej kondícii  hlavne učením, čítaním, riešením hlavolamov, krížoviek, sudoku, riešením matematických úloh,  ale aj vzájomnou  komunikáciou. 

          Pri  príležitosti  „Týždňa mozgu“ sme s deťmi zo školského klubu dňa 22.3.2017 navštívili DSS a DD v Kremnici. Pani riaditeľka pripravila pre nás a svojich klientov zaujímavý program na precvičenie pamäti. Tieto aktivity boli zamerané na dobré fungovanie mozgu do vysokého veku.

          Tieto chvíle v nás zanechali príjemné spomienky strávené v spoločnosti „našich starkých“ a veľmi radi sa s nimi znova stretneme.                                                                                                        Schmidtová Eva

          Do galérie Týždeň mozgovej aktivity boli pridané fotografie.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.