• Lyžiarsky výcvik žiakov 3. ročníka

          Do galérie Lyžiarsky výcvik žiakov 3. ročníka boli pridané fotografie.

          Hory, sneh, zábava, pohyb, radosť ..... to sú základné atribúty nášho lyžiarskeho výcviku. Aby to bolo skutočne tak, predchádza tomu precízna príprava " na suchu" , ktorú pripravila p. učiteľka Brűnnová v priestoroch našej auly. Všetko bolo jasné a hurá, môžme ísť na hory.Prvé dni počasie veľmi neprialo, ale deťom to vôbec neprekážalo. Zvládali postupne základy lyžovania a veríme, že sa mu budú venovať aj naďalej a tak budú perfektne pripravení na zdokonaľovací výcvik v 7. ročníku. 

        • KARNEVAL

          Do galérie KARNEVAL boli pridané fotografie.

          Obdobie fašiangov sa nemohlo zakončiť inak ako karnevalom na našej škole. Žiaci a učitelia sa  rozhodli navodiť tú správnu fašiangovú  atmosféru svojimi kostýmami na tému RETRO.  Kreativita rodičov a žiakov bola nápaditá. Ako po minulý rok, tak ani tento  nesklamali svojou šikovnosťou a vyrobili si nádherné a zaujímavé masky, ktoré sa   veselo zabávali a tancovali.

        • Športové výsledky našich lyžiarov

          Niektorí naši lyžiari si skúsili slalom cez prekážky, pozrite ako sa im darilo"

          Matúš Bíreš

          16,22s

          1.Marek Škvarka

          19,96s

          2.Nela Rajčanová

          20,31s

          3.Michael Warga

          20,67s

          Viktor Gomboš

          20,78s

          Eva Balážová

          21,42s

          Šimon Turan

          21,93s

          Sebastián Matulík

          22,01s

          Sofia Říhová

          22,08s

          Jakub Glezgo

          22,35s

          Ema Weissová

          23,08s

          Tamara Marcineková

          24,06s

          Martin Weiss

          24,80s

          Alexandra Wagnerová

          26,84s

          Leonard Šebeň

          26,89s

          Klára Považanová

          28,27s

          Jakub Ondriáš

          29,47s

          Kristína Sekajová

          30,60s

          Katarína Krátka

          34,21s

          Nina Ližbetinová

          36,54s

           

           

           

           

           

        • Beseda o xenofóbii a rasizme

          Xenofóbia je odborný termín z psychológie, ktorý znamená chorobný strach zo všetkého cudzieho (ľudí, prostredia, miest atď.), najmä však cudzích ľudí.

          Mimo lekárskeho prostredia sa toto slovo používa na označenie odporu k cudzincom a strachu z nich, napr. voči okolitým štátom či gastarbeiterom a podobne. Ide o formu šovinizmu. Xenofóbia môže viesť k rasizmu. Aj k nám zavítali do školy zo Súkromné gymnázia v  Kremnica študenti s prednáškou na túto tému. Srdečne ďakujeme.

        • PASOVANIE PRVÁČIKOV

          Do galérie PASOVANIE PRVÁČIKOV boli pridané fotografie.

          V stredu  sa na našej škole konala významná udalosť v živote našich prváčikov. Naši najmladší zažili „Pasovanie prvákov“.
          Na našej škole  sa stalo už každoročnou tradíciou, že prváčikovia sú slávnostnou pasovačkou prijímaní do veľkej školskej rodiny.

          Ako po iné roky, aj tento rok úlohou prvákov bolo ukázať, čo sa za krátky čas strávený v školských laviciach naučili. A veru, predviedli sa v plnej paráde, dokázali, že sú pripravení na prijatie do školskej rodiny a môžu byť dnes pasovaní.

          Pán riaditeľ Mgr. Igor Kríž pasoval veľkým mečom všetkých našich prváčikov. Aby na tento deň naši prváčikovia nezabudli, dostali od svojej triednej učiteľky ,,Pamätný list“. Teraz už prvákov čaká kopec roboty, musia sa naučiť všetky písmenká a čísla, aby vedeli správne čítať a počítať. Želáme im, aby bolo učenie pre nich zábavou.
          Veríme, že ,,Pasovanie prvákov“ bola pre nich udalosť, na ktorú tak skoro nezabudnú. Aj tento rok táto tradícia splnila svoj účel a zanechala v očiach detí, ich rodičov a starých rodičov  veľa radosti a dojmov, z čoho sa všetci veľmi tešíme.

        • ČISTÁ VODA

          Do galérie ČISTÁ VODA boli pridané fotografie.

          ČISTÁ   VODA – správna voľba

          25.1.2018 sa naša škola zapojila do celoslovenského projektu ČISTÁ  VODA – správna voľba, ktorý prebieha na slovenských stredných a základných školách v rámci mesiaca január 2018.

          Z prieskumov sa zistilo , že až 88 percent mladých ľudí dáva prednosť ochuteným sladeným vodám namiesto zdravej čistej vode, keď sa im dá na výber.

          Cieľom projektu bolo zvýšiť informovanosť o kvalite pitnej vody na Slovensku a o jej priaznivých účinkoch na ľudský organizmus. Vďaka tejto aktivite sa čistá voda dostala aj k deťom, ktoré by si ju dobrovoľne nevybrali.

          Keďže sme škola podporujúca zdravie, účasť v projekte bola vítaná.

          Vybrali sme žiakov z prvého i druhého stupňa, ktorí počas veľkej prestávky nalievali a ponúkali na chodbách školy pitnú čistú vodu všetkým žiakom, ktorí prešli chodbami. Aktivita sa stretla s veľkým pochopením, žiaci pili vodu, akoby prvýkrát.

          Počas obeda žiačky druhého stupňa sa stali čašníčkami a ponúkali čistú vodu i k obedu. Opäť sa stretli s veľkým porozumením a žiaci vypili oveľa viac krčahov vody ako v iný bežný deň, kedy si pre ňu musia ísť sami.

          Tým, že sme sa do projektu zapojili, sme upozornili na výbornú chuť a kvalitu vody z Kremnice  a tiež možnosť získať výučbové DVD, ktoré sa môžu využiť pri vyučovaní.

                                      TAK   NAZDRAVIE  !!!

        • Tvorivé dielne v galérii

          Do galérie Tvorivé dielne v galérii boli pridané fotografie.

          Dňa 25.1.2018 sme s deťmi štvrtého ročníka navštívili tvorivé dielne, kde mala pani lektorka Mgr. Dušková Evka, pripravený materiál na výrobu obrazov z farebného filcu. Deti si vypočuli postup pri výrobe a samostatne vystrihovali geometrické tvary, ktoré napokon spájali podľa studených a teplých farieb. Výsledný výrobok bol obraz z textilu.

        • Vianočná diskotéka

          22.12.2017 sme pre deti z ŠKD pripravili vianočnú diskotéku v aule na I. stupni. V posledné predvianočné popoludnie sme si spríjemnili spoločnou diskotékou a spravili si rozlúčku pred vianočnými prázdninami.  Deti z druhého oddelenia si pripravili tanečné choreografie a bolo sa na čo pozerať. Na záver si všetci zatancovali stoličkový tanec. Ďakujeme diskdžokejom za ich ochotu zostať v škole aj po vyučovaní.

        • Lyžiarsky výcvik Malinô Brdo

          Slnečná jazda kabínkovou lanovkou, ktorou sme mnohí išli po prvý krát, predznamenávala, že tento týždeň bude vydarený. Čakalo na nás retro ubytovanie a milá teta chatárka. Prelyžovali sme sa veterným a mrazivým utorkom, aby sme sa zobudili do slnečnej a zasneženej stredy. 20cm nového prírodného snehu, výrazne vylepšilo podmienky pre lyžovanie. Začíname sa obávať písomky, ktorú pre nás pripravili naši učitelia. Budú v nej aj otázky z besedy s horským záchranárom, ktorý nás navštívil zo svojim verným pomocníkom Codym. Tak nám držte palce, aby sme zvládli test a zvyšok kurzu. Lyžovaniu zdar.

        • Posledný decembrový deň v škole

          V posledný školský deň pred vianočnými prázdninami už každá trieda vedela, v akej farbe má prísť každý člen oblečený. Zástupcovia tried si vylosovali farbu v rozhlasovej relácii. Našu žiačku Sibylku privítala farebná dúha, ktorú všetci spoločne vytvorili. Za hlasného potlesku sme jej odovzdali darčeky a finančný príspevok, ktorý sa vyzbieral na tvorivých dielňach. A veruže Kremničania sú ľudia s veľkým srdcom. Vyzbieralo sa nádherných 2250€. A mohla sa začať spoločná zábava so Sibylkou. Hudba hrala, hry sa hrali a nikto nezostal suchý. My sme záver roka 2017 poriadne oslávili. 

        • Lyžiarsky výcvik Malinô Brdo

          Známe lyžiarske stredisko Skipark Malinô Brdo Ružomberok Hrabovo sa nachádza na úbočiach Veľkej Fatry nad mestom Ružomberok. Je vyhľadávaným miestom oddychu nielen pre domácich návštevníkov, ale aj zahraničných turistov. Je to jedno z tých modernejších stredísk na Slovensku, s vyšším štandardom služieb a servisným programom. V stredisku je k dispozícii 12 km zjazdových tratí, najdlhšia z nich meria až 3 900 m, prekoná výškový rozdiel 698 m a je najdlhšie umelo zasnežovanou zjazdovkou na Slovensku.

          Aj keď počasie lyžiarskym strediskám momentálne veľmi neprialo, veríme že tento týždeň sa otvára pre našich siedmakov čarokrásnym pohľadom na lyžiarsky svah. Prajeme im, aby prežili tento týždeň na lyžiarskom svahu s dobrou náladou a prišli domov ako skvelí lyžiari.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.