• Súťaž "Červené jabĺčko"

          Aj tento rok nás Ferko Kmeť na regionálnej súťažnej prehliadke "Červené jabĺčko" v speve ľudových piesní a hre na ľudové hudobné nástroje v Žiari nad Hronom reprezentoval viac než úspešne. V kategórii súťažiacich od 11 do 15  rokov nielenže skončil v zlatom pásme, ale ako najlepší interpret získal aj ďalší postup a možnosť reprezentovať v máji celý náš región v krajskom kole súťaže Hronsecká lipová ratolesť.

          GRATULUJEME A DRŽÍME PALCE!

        • Zimná kalokagatia

          V rámci ZIMNEJ KALOKAGATIE nás v kultúrno-umeleckej časti tejto celoslovenskej súťaže úspešne reprezentovala  Miriam Kmeťová, žiačka 7.A triedy, ktorá za svoju výtvarnú prácu získala krásne 3. miesto. Cenu si prevzala priamo v dejisku Medzinárodnej olympiády detí a mládeže – na Štrbskom plese.

          GRATULUJEME!

           

        • DoD

          Počas jarných prázdnin sa dvere našej školy otvorili budúcim prvákom. Pri vstupe do školy ich vítal Novaško, ktorý sprevádzal deti celým dňom. Hravá školička sa začala spoločnými raňajkami, po ktorých sa predškoláci zoznámili s robotmi, vstúpili do ríše dinosaurov, s opicou Škoricou lúštili záhadu rozhryznutého listu a učili sa v angličtine rozpoznávať zdravé jedlá. Počas prestávky sa spoločne občerstvili. V školskej jedálni si dali chutný obed, po ktorom sa presunuli do priestorov školského klubu, kde sa mohli zahrať a vyrobiť si na pamiatku Novaška. Predškoláci boli veľmi šikovní, odvážne sa popasovali so všetkými úlohami, ktoré na nich čakali. Predškolákom ešte pripravujeme aj iné  prekvapenia a tešíme sa na naše spoločné stretnutia.

        • A sme pasovaní!

          Naši prváci boli dnes pasovaní za žiakov našej školy. Splnením rôznych úloh dokázali , že vedia nielen čítať, písať a počítať. Po prváckom sľube sme ich slávnostne  prijali do veľkého kolektívu žiakov našej školy.

          Prajeme im veľa úspechov a nových školských zážitkov.

        • Oznam

          Milí žiaci, 1.2.2019 / piatok/ budú polročné prázdniny, počas nich nebude v prevádzke ŠKD, ani školská jedáleň. Vyučovanie v druhom polroku začína 4.2.2019 /pondelok/ !😁

        • „Šijeme kroje“

          4. ŠKOLSKÝ PLES sa nezadržateľne blíži a keďže sa bude niesť v ľudovom duchu, pustili sme sa do „šitia“ krojov. A v úplne  nových laviciach sa nám tvorí výborne – ĎAKUJEME.  Už sa tešíme na ďalšie tvorenie a projekty.

        • Stolný tenis

          Stolný tenis alebo ping pong si našiel priaznivcov aj v našej škole. V priestoroch II. stupňa na dolnej chodbe hrávajú naši žiaci ping pong. Nadšenie pre tento druh športu sa u nás rozšírilo už minulý školský rok. V súčasnosti sa okolo pingpongového stola stretáva asi 15 - 20 žiakov, ktorí najčastejšie hrávajú počas obedovej prestávky, no pravidelne ostávajú aj po vyučovaní. Je jedno či hrá deviatak s piatakom, dôležité je, že okrem spoločného záujmu medzi sebou budujú aj kamarátstvo.

        • Novoročné prianie

          Želáme vám, aby budúci rok bol pre vás niečim špeciálny. Nech je každý nový deň naplnený láskou, zdravím, porozumením a šťastím. Nech máte každú minútu aspoň jeden dôvod pre radosť a urobíte si tak váš svet krajším.

          Tešíme sa na vás po vianočných prázdninách - 8.1.2019, t.j. v utorok.    

        • Divadlo pre mladých aj veľkých

          14.decembra sme sa my nemčinári zúčastnili bábkového divadelného predstavenia "Kasperl". Divadielko pre malých aj veľkých sa nám veľmi páčilo. Nie je veľa príležitostí, kedy si môžeme vypočuť nemecký jazyk, ktorý sa učíme dvakrát do týždňa. Téma nám bola nanajvýš blízka. Gašparka vystupujúceho v bani na zlato nám priblížili členovia Karpatonemeckého spolku. Ďakujeme za príjemné spestrenie výučby nemeckého jazyka. Žiaci 6., 7., 8. a 9. ročníka.

           

        • Keď sa spolupatričnosť ľudí spojí...

          Láska, šťastie, porozumenie a spolupatričnosť sú tie krásne city, ktoré u ľudí rezonujú hlavne počas VIANOC. My sme už druhýkrát zorganizovali vianočné benefičné trhy s názvom: " Darček pre Sibylku" . Sme šťastní, že práve tieto trhy spojili učiteľov, žiakov, rodičov a širokú verejnosť mesta a vyzbieralo sa na nich 2000 eur, ktoré sú venované našej žiačke Sibylke na liečebné účely 💝.Milo nás prekvapili aj ZUŠ a DD a DSS, ktorí prišli na pôdu našej školy, aby tiež príspevky svojim finančným darčekom. PRAJEME VÁM VŠETKÝM ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE.

        • Dejepis trochu inak

          6.A sa včera premenila na horu Olymp. V rámci spoznávania starovekých gréckych dejín sme sa zahrali na gréckych bohov, ktorých navštívili aj egyptskí bohovia. Samozrejme, aby sme sa na chvíľu mohli niekým stať, bolo potrebne sa o ňom niečo dozvedieť. Niektorí z nás si dokonca pripravili aj primerané oblečenie či atribút, s ktorým bol daný boh zobrazovaní.

        • Tvoja tvár znie povedome...

          Nelka Rajčanová, žiačka IV.B triedy bola režisérkou slohovej výchovy, na ktorej nie jedna tvár znela povedome.

          V poradí už tretiu známu súťaž z televíznej obrazovky si Nelka vybrala a s ostatnými spolužiakmi vyskúšala znieť povedome. Musím priznať, že výkony  žiakov  IV.B  triedy boli odvážne, lebo stvárnili nielen slovenských, ale i zahraničných spevákov populárnej piesne.

          Potlesk, diplom, drobná sladkosť, boli odmenou za výborné výkony. Len tak ďalej štvrtáci ! JB

        • Kremnica 690

          História Kremnice je opradená mnohými povesťami. Z pera Jozefa Cígera Hronského pochádzajú Kremnické povesti. Dnes 11.12. sme mali možnosť vypočuť si ukážku z týchto povestí v priestoroch kniznice, v rámci projektu Kremnica 690, ktorý realizuje Knižnica Jána Kollára v Kremnici pri príležitosti 690. výročia založenia mesta.
          V najbližších dňoch by sme mali vytvoriť ilustrácie k týmto povestiam. Tieto budú vyhodnotené porotou. Tešíme sa na krásne výtvarné dielka. 

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.