• Riaditeľské voľno

          Riaditeľ školy oznamuje rodičom a žiakom, že podľa § 150, ods.5  Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a podľa § 3, ods.10 Vyhlášky MŠ SR č.231/2009 o podrobnostiach a organizácii školského roka na ZŠ, SŠ, ZUŠ, praktických školách, odborných učilištiach a na jazykových školách poskytuje žiakom riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov dňa 29. októbra 2018.

      • "Záchrana som ja"
        • "Záchrana som ja"

          Projekt podporila Nadácia Alianz a nezávislá organizácia Falck.

          So súhlasom rodičov sa žiaci IV.B sa zapojili do projektu s názvom "Záchrana som ja". Na hodinách výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania vytvorili knižku, v ktorej boli kresby a báseň na tému záchrany života. 

          Cieľom projektu je vrátiť tému prvej pomoci do základných škôl, naučiť deti dbať o svoju bezpečnosť, myslieť dopredu a predchádzať tak úrazom v školských zariadeniach. 

          Vzniknutú knižku sme poslali 10.10.2018 do súťaže o možnosť vyhrať:

          • automatický externý defibrilátor (AED), 
          • skrinku s alarmom pre AED, 
          • servisný výjazd po 2 rokoch od inštalácie AED, 
          • doplnkovú sadu k AED - Starter kit pre deti,
          • kurz prvej pomoci pre pedagógov (max. 30 pedagógpv / 1 škola),
          • ukážky prvej pomoci so sanitkou pre 1. stupeň ZŠ,
          • školský výlet pre triedny kolektív na území SR so stravou, poistením a programom.

          Držme päste, aby sme boli úspešní. 

        • Pozvánka na ZRPŠ

          Milí rodičia, pozývame Vás na celoškolské ZRPŠ, ktoré sa bude konať dňa 4.10.2018 o 15:00 hod v priestoroch auly (v budove 1. stupňa na 2. poschodí). Po celoškolskom ZRPŠ budú nasledovať triedne schôdze v jednotlivých triedach. Tešíme sa na Vás

        • Ochrana života a zdravia

          Dňa 27.6. sme absolvovali teoretickú prípravu na OZO. Počas zdravotnej prípravy sme si zopakovali, čo si pamätáme z minulého stretnutia, no dozvedeli sme sa aj veci nové. Ukázali sme si na figurantoch, ako postupovať pri podaní prvej pomoci.Na ďalšom stanovišti sme absolvovali vojenskú prípravu s kapitánom Bírešom a čatárom Kmeťom.Počas dopravnej prípravy sme si pripomenuli zásady cestnej premávky a bezpečnostný technik nám ukázal rôzne ochranné oblečenie či pomôcky. Pripomenul nám, že vždy sa oplatí si premyslieť, čo a ako budeme robiť, aby sme predišli úrazu.Teória je potrebná pre prax, a preto veríme, že keď to bude potrebné, budeme vedieť využiť nadobudnuté vedomosti.

        • "Buď aktívny!"

          To bolo heslo našej dnešnej športovej aktivity, do ktorej sme sa zapojili v rámci Medzinárodného týždňa športu.

          Žiaci I. stupňa  v rámci európskeho týždňa športu na podujatí "Športujeme s Novaškom" absolvovali hodinový tanečný fitnes program - Zumbu. O radosti s pohybu svedčil neubúdajúci úsmev na tvárach všetkých detí, takže opäť konštatujeme, že byť aktívnym má význam. V rôznych "šaba-daba" disciplínach si naši starší žiaci zmerali sily, ktoré už občas aj dochádzali, keď sme "splavovali" rieku s veľkým nákladom. Zahrali sme si office tenis, no ešte pred tým sme sa museli zhlboka nadýchnuť, aby sme pomocou balóna sfúkli pripravené predmety. Museli sme tiež prekonať opičiu dráhu, kde nepochybne bola potrebná fyzická sila. V niektorých disciplínach však okrem fyzických síl, bolo potrebné prepojiť to s umom a zišla sa aj dobrá pamäť, hlavne v "pamätáčiku".

          Čo však bolo netradičné neporovnávali sme si sily medzi triedami, ale družstvá sme vyskladali so všetkých vekových kategórií, kde bola mimoriadne dôležitá spolupráca a vzájomná pomoc. Bolo priam dojímavé, ako "veľkí" pomáhajú "malým" ...
          Veríme, že pri dnešnej akcii sme sa nielen zapotili, ale aj výborne zabávili.

           

           

        • ,, Buď aktívny, pomôž kamarátovi ! "

           

          Žiaci našej školy sa 25.9.2018 zapoja športovými aktivitami do 4. ročníka Európskeho týždňa športu, ktorého koordinátorom je Národné športové centrum.

          Bližšie informácie

          Športovými aktivitami rôzneho druhu si pripomenieme, že šport je dôležitý. Cieľom je spájať jednotlivcov, kolektívy, byť aktívny a pomôcť kamarátovi. Je pripravené pre najmenších ZUMBA cvičenie a pre našich starších žiakov súťaženie zmiešaných družstiev v rôznych súťažných kategóriách. Tešíme sa, že prežijeme deň plný zábavy.

            

           

           

           

        • Začiatok školského roka 2018/2019

          Po dvoch mesiacoch prázdnin sa opäť otvorili brány našej školy a do lavíc zasadli žiaci očakávajúci nové vedomosti.  3.9.2018 sme otvorili nový školský rok. Súčasťou našej školskej rodiny sa stali aj noví prváčikovia.  Nielen im ale aj všetkým žiakom, pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom prajeme veľa sily, energie a optimizmu v novom školskom roku 2018/2019. 

        • Oznam

          Vážení  rodičia,

           dovoľte mi informovať Vás o platení stravného pre deti, ktoré sa stravujú v našej školskej jedálni:

          Každý mesiac prosím zasielať stravné do 25-teho. V mesiaci august treba zaplatiť prvú platbu na september: Platby sa uhrádzajú vždy mesiac vopred.

          Číslo nášho stravného účtu je:  SK02 0200 0000 0017 4463 0659

          Variabilný symbol : mesiac               Do poznámky uveďte prosím  meno  žiaka a triedu

          Platby:

          I.Stupeň (1-4 ročník) : 21,50 €

          II.Stupeň (5-9 ročník): 22,70 €

          Desiata : 9 €

          Zamestnanci : 23,40 €

          Cudzí stravníci : 52 €

          Ak dieťa bude odoberať obed + desiatu prosím sumu sčítať.  Platby súrodencov môžete tiež sčítať a poslať jednou sumou, v poznámke však musí byť uvedené meno detí a trieda.

          Bližšie informácie na č.t. 045/6743 385  u p. Spevákovej – ved. ŠJ. Podrobný rozpis platieb, ako aj odhlasovanie a prihlasovanie žiakov na stravu,  je uvedený na stránke školy -  informácie pre rodičov – podstrana jedáleň

                                                                       Janka Speváková – ved. ŠJ                                                                 

                                     

        • Zmena rozvrhu zvonenia

          Milí rodičia, milí žiaci od nového školského roka sa upravuje rozvrh zvonení po vyučovacích hodinách, a to nasledovne:

          0.hod. 7.00 - 7,45

          1.hod. 7,50- 8,35

          2.hod. 8,40- 9,25

          3.hod. 9,40- 10,25

          4.hod. 10,35- 11,20

          5.hod. 11,30- 12,15

          6.hod. 12,45- 13,30

          7.hod. 13,35- 14,20

        • Koniec školského roka 2017/2018

          Vážení rodičia, učitelia, milí žiaci,

          začínajú prázdniny – čas, na ktorý sa všetci tešíme.

          Chceme sa poďakovať žiakom za ich celoročnú prácu, usilovnosť, tvorivosť a reprezentáciu našej školy v súťažiach.

          Vďaka patrí všetkým učiteľom, vychovávateľom, prevádzkovým zamestnancom za ich vykonanú prácu pre rast a rozvoj našich žiakov, za aktívnu účasť pri organizovaní školských podujatí, za čas, ktorý ste venovali našej škole.

          Ďakujeme rodičom za spoluprácu pri výchove a vzdelávaní našich spoločných detí. Za to, že ste im dôverovali, pomáhali, zabezpečovali pomôcky, povzbudzovali ich.

          Prajeme vám všetkým krásne prázdniny plné slnečných lúčov , radosti, veľa dni oddychu, príjemné chvíle strávené s rodinou a kamarátmi.

          Tešíme sa na vás v septembri – opäť dovidenia!

        • Zápis do prvého ročníka

          Poďakovanie rodičom budúcich prváčikov.

          Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nám prejavili dôveru a zapísali svoje deti do  našej školy. Tešíme sa na 21 nových prvákov, ktorí hravo zvládli všetky úlohy pri zápise do 1.ročníka. Budeme sa usilovať naplniť očakávania rodičov a detí, aby sme z nich vychovali múdre, dobré a šťastné deti .Dovidenia v septembri  smiley

        • ECO H2O TOUR

          Do galérie ECO H2O TOUR boli pridané fotografie.

          Už po druhý krát sme sa stretli s Thomasom Puskailerom  a Martinom Madejom.  Na výchovnom koncerte sme sa dozvedeli niečo o vode . V človeku je 60 % vody . Dokonca jeden žiak z druhého stupňa uhádol všetky otázky, ktoré boli o množstve vody  v organizmoch.  Zamýšľali  sme sa  nad tým , čo sa deje po otočení vodovodným kohútikom ­­. Dozvedeli sme sa, aké množstvo pitej vody spotrebujeme. Rozprávali sme sa o tom, odkiaľ voda pochádza , kam odteká , čo obsahuje , akú má čistotu , kedy sa z nej stane odpadová voda a akým spôsobom ju sami znečisťujeme . Zriedkavo rozmýšľame nad tým , ako dlho vydržia jej zásoby a či nám v jej blízkosti nehrozí jej nedostatok. Koncert ma zaujal a uvedomila som si , že voda je pre nás veľmi dôležitá a treba ňou šetriť.

                                                                                                                                                KARINA GOMBOŠOVÁ, 4.A

        • ZRPŠ NETRADIČNE

          Do galérie ZRPŠ NETRADIČNE boli pridané fotografie.

          Na našej škole kladieme veľký dôraz na spoluprácu školy s rodičmi. Snažíme sa, aby naša škola bola rodinnou školou. Svedčia o tom rozmanité podujatia počas celého školského roka, na ktorých je úplnou samozrejmosťou aktívna účasť rodičov. V takomto duchu sa nieslo aj ZRPŠ v IV.A . Konalo sa v triede upravenej na „ Cukráreň nápadov“ , v ktorej najprv žiaci privítali svojich rodičov, ponúkli ich čajom, kávičkou, citronádou a keksíkmi. Hlavnými aktérmi ZRPŠ boli samotní žiaci, lebo najprv predviedli svoj polročný samostatný projekt, v ktorom nás oboznámili so svojou záľubou. A boli naozaj rozmanité – o zvieratkách, o umení, športe, dokonca aj o 2. svetovej vojne. Žiaci sa tejto úlohy zhostili bravúrne, prezentovali to, čím naozaj žijú v svojom súkromí. Potom som navštevovala v našej „cukrárni “ jednotlivé stoly, pri ktorých sedel vždy žiak so svojim rodičom a ten  sám zhodnotil svoju tri štvrťročnú prácu v škole. Ja som sa pravdaže tak trošku do spoločnej debaty zapojila J . Spoločné hodnotiace rozhovory žiak – rodič – učiteľ sú určite veľkým prínosom pre dieťa, jeho napredovanie a pre to, aby sa v škole cítilo šťastne a spokojne.

                                                                                                                                                           Mgr. Jana Babjaková

        • Spievam, spievaš - okresné kolo

          Do galérie Spievam, spievaš - okresné kolo boli pridané fotografie.

          SPIEVAM, SPIEVAŠ, SPIEVAME !

          V okresnom kole speváckej súťaže, ktoré sa konalo 17. a 18.4.2018 si žiaci našej školy vyspievali veľmi pekné ocenenia.

          V ľudovej piesni:             1.kat.    1.m.  Juraj Majer  II.A

                                                                         2.m.  Sibyla Prídavková  I.B

                                                         2.kat.    1.m  František  Kmeť  IV. A

          V umelej piesni:              1.kat.    2.m. Hana  Hašková  I.A

                                                                         ČU    Scarlett  Schnierer  II.B

                                                         2.kat.    1.m.  Sofia  Říhová  III.B

                                                                         3.m  Nela Vivien Rajčanová  III.B

                                                         3.kat.    ČU   Viktória Bušová  VI.A

                                                                          ČU  Sofia  Ihringová  VI.B

                                                         4.kat.    ČU  Timea  Michalková  IX.A

           

          Spevákom  ďakujeme  za  príkladnú reprezentáciu školy a srdečne im blahoželáme !

        • Deň bez sladkostí

          Do galérie Deň bez sladkostí boli pridané fotografie.

          Milí rodičia, žiaci i priatelia našej ZDRAVEJ  ŠKOLY !

          Piatok 13. nemusí  byť  vždy len smiešny deň. V našej škole bol zdravý, Deň bez sladkostí. V triedach sme si s pani učiteľkami robili aktivity, ktoré boli zamerané k téme zdravého stravovania, zdravej desiaty. Kontrolovali sme sa navzájom, či niekto neporušil dohodu dňa bez sladkostí. Veru sa našli i takí, ktorí porušili.  Vysvetlili sme si , ktoré sladké potraviny škodia nášmu organizmu a hľadali sme možnosti , ktorými sa dajú nahradiť. V III.B triede si žiaci robili zdravé ,,Jednohubky,, a posúďte sami, či sa podarili. Dokazujú  to fotografie.  NA  ZDRAVIE  !

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.