• Recykláčik

          V školskom klube sme sa rozhodli, že si v rámci prírodovedno-environmentálnej výchovy pripomenieme pravidlá separovania odpadu a recyklácie. Formou tvorivých aktivít, pri ktorých sme triedili odpad a s pomocou využitia interaktívnej tabule sme si zopakovali to, čo už vieme, ale dozvedeli sme sa aj nové informácie. Zistili sme, že triedenie odpadu je celkom dobrá a najmä pre našu planétu prospešná zábava.

        • Krúžok varenia

          Ďakujeme hladným talianskym baníkom, ktorí vymysleli spaghetti carbonara. Dnešný pokus o tieto legendárne talianske cestoviny nedopadol ideálne, keďže sme mali príliš riedku omáčku, ale nevadí, chuťovo boli výborné a učíme sa. 

        • Zasnežená krajina

          Aj v novom roku 2023 nás pozvali do knižnice J. Kollára. Opäť sme sa nedočkavo tešili, akú aktivitu pre nás tentokrát pripravili. Spoločne sme sa ocitli v bielej, rozprávkovo zasneženej krajine. Pri jej tvorbe sme recyklovali staršie záclonky. No a podarilo sa! Myslím, že sme konečne pričarovali sneh aj do reality.

        • PRVÁCKA PASOVAČKA

          Polrok prešiel a naši prváci – piráti – sa dočkali svojej pasovačky. Najskôr svoje hlavičky potrápili pri skladaní tangramov, potom ukázali svoje  zručnosti pri riešení matematických úloh i pri čítaní a písaní. Všetko zvládli bez väčších problémov. No a  potom nastal ten slávnostný okamih, keď sa presunuli do auly, kde na nich čakali rodičia a všetci žiaci našej školy. Tí  im pripravili naozaj krásne privítanie – dlhúúúú slávobránu, cez ktorú museli prejsť. Vďaka skvelej atmosfére sa u niektorých rozplynuli aj posledné zvyšky strachu a  pán riaditeľ mohol našich prvákov pasovať do cechu žiackeho.

          Tak teda, prváci – šikovní žiaci, vitajte !

           A vedzte, že máte v škole v každej triede kamarátov, ktorí nelenili a veršíkmi, či peknými plagátmi prispeli k Vašej oslave. ĎAKUJEME!

        • Sánkovačka 

          Končene nám napadlo trošku snehu, tak sa deti mohli ísť vyšantiť na Štefánikovo námestie. Lopárovali sa, bobovali, guľovali a stavali snehuliakov. S deťmi robila reportáž aj pani redaktorka Zdenka Prílepková z RTVS, ktorá sa s nimi porozprávala v rámci natáčania reportáže o Kremnici. 😊

        • Športové popoludnie 

          Dňa 18.1. si naše praktikantky Laura, Ema a Viktória pripravili pre deti v ŠKD športové popoludnie. V aule si pre deti pripravili rôzne prekážkové dráhy a deti ich v skupinách s radosťou plnili. Všetci sa vybláznili a veria, že takých dní bude omnoho viac. 😊

        • Oznam

          Milí rodičia, milí žiaci,

          31. január je deň, keď si spoločne zhodnotíme vašu polročnú prácu. Veríme, že sa vám darilo a ste s vašimi výsledkami spokojní. Prajeme vám veľa energie do 2. polroka.

          31.1.2023 sa vyučuje nasledovne: 1. stupeň do 11.20 a 2. stupeň do 12.15. ŠKD je v prevádzke do 16.00 hod.

        • Bol raz jeden život - Dalton

          Dnes sme začali prvým Daltonom zo série Bol raz jeden život a zamerali sa na tráviacu a vylučovaciu sústavu. Začali sme brainstormingom a do prameňa vkladali všetko, čo nás napadne, keď počujeme slovo voda. Pokračovali sme overovaním vedomostí o pitnom režime, smartovali sme a tvorili potravinovú pyramídu i pyramídu pitného režimu. Tiež sme násobili, pritom sa aj potili (opäť to vylučovanie ), ale nevzdali sme to. Nakoniec sme vytvorili model vylučovacej sústavy a pritom sa veľa nasmiali.

                                                                                                                                           Kolektív III.B

        • Olympiáda v nemeckom jazyku – a naši víťazi okresného kola

          V stredu, 18. januára, si naši deviataci Jakub Cinkanič a Matej Berčík preverili svoje znalosti z nemeckého jazyka v okresnom kole olympiády.

           

          Zasadli do lavíc Centra voľného času v Žiari nad Hronom a vďaka svojej usilovnej príprave neodišli bez odmeny. Úspešne prelúskali mnohé disciplíny. V rámci nich ich práve čiastkové úlohy ako čítanie nemeckého textu s porozumením, posluch s porozumením, gramatický test či ústny prejav posunuli v hodnotení na vedúce priečky.

           

          Srdečne blahoželáme Jakubovi Cinkaničovi k 1. miestu a Matejovi Berčíkovi k 2. miestu. Stali sa víťazmi okresného kola Olympiády v nemeckom jazyku, ktoré ich posúva do krajského kola. Držíme im palce, aby sa v rámci kraja prezentovali rovnako úspešne.

        • Návšteva divadla

          Dňa 16.januára sa žiaci 6.A a 6.B triedy zúčastnili divadelného predstavenia Pom-Pomove príbehy v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Predstavenie bolo veľmi záživné a vtipné, žiakom sa veľmi páčilo a tešia sa na ďalsiu návštevu divadla.

        • Oznam

          Základná škola v Kremnici, Angyalova ul. 401/26 oznamuje, že od 1.3.2023 prijme do zamestnania na plný úväzok upratovačku. Záujemci sa môžu prihlásiť písomne na adresu školy alebo sa informovať telefonicky na číslo 045/6742 070 do 20.2.2023. Nástupný plat - minimálna mzda.

          Kontaktná osoba: M. Majlišová , sekretariat@zsangykr.edu.sk

        • OZNAM

           

          Dňa 11.1.2023 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 11:20 h

          2. stupeň o 11:45 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

        • Súťaž EXPERT GENIALITY SHOW

          A sú tu výsledky ďalšej súťaže, ktorú riešilo 13 žiakov našej školy. Je to súťaž EXPERT GENIALITY SHOW. Žiaci 6. ročníka súťažili v témach Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. Žiaci 7., 8., 9. ročníka si mohli vybrať 2 témy z tém Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Góly, body, sekundy, Od Dunaja k Tatrám, Do you speak English?

          Predbežné výsledky sa dajú pozrieť na stránke súťaže s použitím prístupového kódu žiaka. Najlepšie sa darilo Adamovi Henželovi z VIII.A.

          Pozrite si ukážku úloh, s akými sa museli súťažiaci potrápiť.

        • Pytagoriáda – školské kolo

          V dňoch 7.12. a 8.12.2022 sa žiaci našej školy potrápili s úlohami školského kola Pytagoriády. Účasť žiakov bola vysoká – na I. stupni súťažilo 26 žiakov a na II. stupni 36 žiakov. Úspešný riešiteľ musel správne vyriešiť aspoň 10 úloh z 15 a potom sa mu pripočítali aj body za skoršie odovzdanie úloh. Srdečne blahoželáme všetkým, ktorým sa podarilo získať požadovaný počet bodov.

          Úspešnými riešiteľmi sú títo žiaci:

          III.B Matej Hrnčár 21 bodov

          III.A Matej Šály 20 bodov

          III.A Timea Mojžišková 19 bodov

          III.B Nina Kapustová 19 bodov

          III.B Adela Golhová 18 bodov

           

          IV.A Timotej Petrík 25 bodov

          IV.A Jakub Baláž 20 bodov

          IV.B Zoe Wágnerová 18 bodov

          IV.A Natália Golhová 18 bodov

          IV.A Volodymyr Kurakh 15 bodov

          IV.B Eliška Sekajová 15 bodov

          IV.A Elizabeth Považanová 15 bodov

          IV.B Liliana Medňanská 14 bodov

          IV.A Katarína Tiralová 13 bodov

           

          V.A Martin Mazúr 11 bodov

           

          VI.A Ihor Zemlianskyi 22 bodov

           

          VII.A Kristián Kubisch 14 bodov

           

          VIII.A Šimon Turan 18 bodov

          VIII.A Lukáš Adamec 17 bodov

          VIII.A Adam Henžel 16 bodov

          VIII.A Martin Weiss 16 bodov

        • Prerušenie vyučovania od 19.12. 2022 do 22.12.2022

          V zmysle § 150 Zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon), v zmysle Metodického usmernenia MŠ SR č. 15/2005-R, podľa čl.5, ods.2 písmena c), so súhlasom zriaďovateľa školy - Mesta Kremnica, s odporúčaním RÚVZ v Žiari nad Hronom a pediatričky MUDr. Kvoriakovej, prerušujeme školské vyučovanie žiakov v Základnej škole na Angyalovej ulici 401/26 v Kremnici od 19.12.2022 do 22.12.2022 z hygienicko-epidemiologických dôvodov.

          Upozorňujeme rodičov, že v prevádzke nebude školský klub ani školská jedáleň. Vyučovanie bude opäť obnovené po vianočných prázdninách v pondelok 9.1.2023.

          Za pochopenie ďakujeme, Mgr. Igor Kríž, riaditeľ školy

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.