• Vzdelávanie v projekte " Kto chýba"

          Dňa 23.11.2022 sme na Novaškovej pôde privítali lektorku z Nadácie pre deti Slovenska Luciu Kubíny. Prišla k nám, aby nám priniesla nové náhľady a informácie ohľadom spolupráce a komunikácie pri práci so žiakmi, rodičmi a so všetkými, ktorí spolupracujú s našou školou. Bolo naozaj príjemné diskutovať s kolegami na túto tému. Dnešným dňom sme uzavreli tretiu tému "Spolupráca v tíme." Naučili sme sa rôzne aktivity a metódy, ktoré sú priamo využiteľné vo vyučovacom procese a pri spolupráci v škole.

          Nadácia pre deti Slovenska

        • NAŠA SAŠKA

          Naša bývalá žiačka, veľká sestra našej štvrtáčky, člen našej veľkej školskej rodiny , naša kamarátka, naša motivácia nevzdávať sa a konať...

           

          Tento rok sme sa rozhodli po nútenej odmlke, spôsobenej Covidom, zorganizovať skúsenosťou overenú, úspešnú akciu, „Darček pre Sašku“ , súčasťou ktorej sú Anjelské tvorivé dielne spojené s vianočnými trhmi v meste i v MsKS v Kremnici.

          Do príprav sa zapájajú nielen naši fantastickí žiaci, pani učiteľky a rodičia, ale znovu i ľudia zo širšej komunity. Výťažok z predaja týchto výrobkov chceme tento rok venovať Saške Pastorkovej, ktorá bojuje so zákernou chorobou a my jej chceme čo najviac pomôcť, prispieť jej na náročnú liečbu, aby sa jej podarilo nad chorobou zvíťaziť. Je to veľká bojovníčka, držíme jej silno palce a pozývame všetkých ľudí s dobrým a prajným srdcom, aby navštívili naše vianočné trhy a tak spoločne pomôžeme.

          Všetkým Vám ,vopred aj v mene Sašky, ĎAKUJEME .

           

                                                                                                  Základná škola na Angyalovej ulici, Kremnica

        • Basketbalový turnaj

          Včera sa uskutočnil turnaj v netradičnom športe 3x3 basketbal. Hrajú družstvá traja na troch, na jeden kôš. Naša škola dokázala ako jedna z mála, postaviť 2 družstvá. Naši chlapci sa postavili tvárou v tvár profesionálnym basketbalistom zo Žiaru nad Hronom. V silnej konkurencii sa nám nepodarilo obsadiť najvyššie priečky, ale napriek tomu sme si neurobili hanbu a nazbierali sme cenné skúsenosti. Športu zdar!

        • Oznam

          Dňa 23.11.2022 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 11:20 h

          2. stupeň o 11:45 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

        • Naši noví piráti

          V septembri k nám, do 1.A,   priplávali noví piráti. Spoločne sa preplavili cez more samohlások, poznajú už prvé spoluhlásky a vedia písať aj čítať prvé slová. V mori čísel sa orientujú hravo ako delfíny -  už vedia, čo je súčet i rozdiel a len by rátali a rátali... Dokonca už navštívili aj mestskú knižnicu a aj tam ukázali, akí sú šikovní. Tak im držte palce, aby pri svojej plavbe mali vždy dobrý kurz, dobrú výdrž a trpezlivosť a po boku vždy dobrého kamaráta, ktorý rád pomôže.

        • OZNAM – novinky

          Mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 20.10.2022 prijalo VZN č.6/2022 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov v školách a príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školských zariadeniach , ktorých zriaďovateľom je mesto Kremnica a to s platnosťou od 1.1.2023.

          ŠKD:

          Podľa tohto VZN sa mení výška mesačného príspevku na činnosť školského klubu detí a podmienky na zníženie príspevku, alebo oslobodenie od platby za ŠKD. Podrobné informácie nájdete tu na našej www stránke, v časti: O škole – ŠKD

          Školská jedáleň: zmeny týkajúce sa školskej jedálne nájdete v časti: O škole - Jedáleň

        • OZNAM

           

          Dňa 8.11.2022 sa z organizačných dôvodov končí vyučovanie nasledovne:

          1. stupeň o 11:20 h

          2. stupeň o 11:45 h 

          ŠKD je v prevádzke do 16:00 h.

      • Vzdelávanie pre budúcnosť – Microsoft Konferencia 2022 – Banská Bystrica 
        • Vzdelávanie pre budúcnosť – Microsoft Konferencia 2022 – Banská Bystrica 

          Dňa 12.10.2022 sa uskutočnila konferencia „Vzdelávanie pre budúcnosť“. Počas konferencie sme sa dozvedeli rôzne novinky a informácie od Microsoftu. Boli predstavené rôzne formy hybridného vzdelávania pre moderné hybridné vzdelávanie. Partneri Microsoft prezentovali svoje výrobky a riešenia pre školy. Naozaj sa bolo na čo pozerať. Priestor na prezentáciu mala aj naša škola. Prezentácia pod názvom „Naša cesta Microsoft“ ukazovala na praktické scenáre našej školy a využívaní Microsoft Office na našej škole. Bolo sa s čím pochváliť. Na našej škole už druhý rok využívame emailovú pracovnú komunikáciu, čo je veľmi dôležité práve z hľadiska GDPR. Využívame na škole zdieľané priečinky, ktoré využívame na spoluprácu medzi učiteľmi, ale už aj medzi žiakmi. Na našej škole nie je problém získavať nové prihlasovacie údaje nových žiakov a pedagógov v priebehu roka, práve preto lebo využívame aplikáciu PowerShell. Krúžok 3D tlačiareň je opäť priestor, kde sa materiály zdieľajú veľmi jednoducho a výsledky našej ročnej práce majú už aj výsledky. Naša škola bola prezentovaná ako dobrý príklad z praxe pre ostatné školy. 

                                                                                                                              PaedDr. Monika Gombošová

        • Zvládli sme to!

          Pod taktovkami Mgr.Bíreša a Mgr.Kmeťa naši šikovní štvrtáci zvládli plavecký výcvik na jednotky. O ich odvahe, šikovnosti a poslušnosti svedčia fotografie i videá zo základného výcviku. Ďakujeme i pracovníkom Relax-centra na Skalke za ústretovosť.

                                                                                                                                      Kolektív IV.A, IV.B triedy

        • Daltonské vyučovanie

          S.O.S. - tak naliehavo začala správa obyvateľov Jabĺčkového ostrova, ktorým ničí ovocné sady červík Ervín. Bystro sme teda opustili svoje obydlie a plavili sa pomôcť. Takmer stále nás "prenasledovali" vybrané slová, ale zvládli sme ich priradiť k správnemu významu i roztriediť do slovných rodiniek. Násobilka nebola veda, veď bola jabĺčková. Tiež sme "smartovali", tvorili hádanky, hrali sa. Nakoniec sme pripravili nepečenú jablkovú tortu. Zdá sa, že sa podarila. Už sa tešíme ako sa do nej dnes pustíme na našej helloweenskej párty, ktorá je odmenou za splnenie daltonských úloh, teda za záchranu pred červíkom Ervínom.

                                                                                                                                                                 Kolektív III.B

        • Čistenie Angyalovho hrobu

          S blížiacim sa sviatkom Všetkých svätých navštevujeme viac cintoríny a zastavujeme sa pri hroboch našich blízkych, aby sme im zapálili sviečku, symbol našej spomienky. Pri tejto príležitosti boli žiaci 6. A očistiť a vyzdobiť hrob rodiny Angyalovej, ktorej členovia, patrili k významným osobnostiam Kremnice. Ďakujeme Dankovi, Patrikovi, Lukášovi, Dankovi, Tomášovi a Jurkovi.

        • Sladké, zážitkové učenie sa!

          Dňa 17.10.2022 sme sa s druhákmi v rámci ŠKD zúčastnili exkurzie v medovnikárni u p. Hauríka. Hneď po príchode nás p. Haurík privítal a nasadili sme si na hlavu srandovné čapice, aby sme dodržali všetky hygienické opatrenia. Proces výroby medovníčkov bol zaujímavý. Najprv sme si obrovským valčekom vyvaľkali cesto na tenko. A hurá, dali sme sa do vykrajovania medovníčkov. Uložili sme ich na obrovské plechy a šup s nimi do vyhriatej rúry. Následne sme absolvovali rýchlokurz zdobenia medovníčkov. Pracovníčkam, ktoré medovníčky zdobia každý deň, išla práca naozaj od ruky. Deťom sa darilo medovníky zdobiť síce pomalšie, ale výsledok bol naozaj pekným estetickým zážitkom. No a na čo sme sa všetci tešili najviac? Presne tak, ako ich nakoniec všetky zjeme. Misia splnená!

        • Olympiáda zo slovenského jazyka

          Minulý štvrtok, 13.10.  si niektorí naši siedmaci, ôsmaci a deviataci zmerali sily v olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry. V prvej časti absolvovali online test zameraný na čítanie s porozumením. V ďalšej časti mali možnosť predviesť svoje rečnícke schopnosti a v poslednej časti ukázali svoje pisateľské zručnosti.

        • Kolokvium 2022 - Komenského inštitút

          Kolokvium Komenského inštitútu 14.10.-16.10.2022, tri krásne strávené dni v spoločnosti vynikajúcich pedagógov z celého Slovenska. V rámci workshopov som mala možnosť predstaviť prácu žiakov našej školy v oblasti 3D tlače. Krúžok už existuje na našej škole druhý rok a naozaj sa môžeme už pochváliť s výsledkami našej práce. Učitelia mali možnosť vyrobiť si v programe Tinkercad jednoduchý predmet a následne si ho vytlačiť na 3D tlačiarni. Musím povedať, že to boli úplní začiatočníci, presne ako my keď sme začínali pred rokom. Teraz ale píšeme už ďalšiu históriu a o rok budeme v danej oblasti využívania digitálnych technológií zase trocha ďalej. Špeciálne poďakovanie patrí žiakom 7.A triedy Martinovi Balážovi a Jurajovi Majeroví, ktorí krúžok pravidelne navštevujú a venujú veľa času samoštúdiu aj doma. Stali sa na našej škole odborníkmi na 3D tlač. Patrí im poďakovanie za ich prístup a prácu.

                                                                                                                   PaedDr. Monika Gombošová

        • Testovanie pohybových predpokladov

          13.-14.10. prebehlo na našej škole v zmysle Zákona o športe testovanie pohybových predpokladov žiakov prvého a tretieho ročníka. Cieľom je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. Ďakujeme deťom za trpezlivosť, húževnatosť a športového ducha. Sme na vás pyšní.

        • Časová os

           

          Zostaviť správne časovú os nie je žiadna sranda. Vybrať si správnu tému, vyhľadať informácie, zostaviť návrh, prepočítať rozmery, aby sme mohli os nakresliť na školský dvor dá veľa práce. No oplatilo sa, svedčia o tom aj jednotky z matematiky v žiackej knižke.

                                                                                                                                                                VIII.A

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.