• Naše skutočné vyučovanie v triedach po dlhšej odluke

           

          Včera 1.6. sme nastúpili po niekoľkotýždňovej odluke od školy späť do školských lavíc. Nie všetci, ale žiaci 1.-5. ročníka. Všetci sme mali z toho radosť a zároveň očakávanie, ako to všetko dopadne. Vyučovanie, ktoré momentálne prebieha, je blokové, pracujeme s témou, nepoznáme zvonenie, využívame vonkajší priestor školy. Určite je to výzva pre žiakov aj učiteľov. Téma utorňajšieho blokového vyučovania  v 5.B triede je osová súmernosť. V rámci hodiny sme pracovali s pojmami v matematike a využili sme aj prvky výtvarného umenia technikou Notan art.  Táto technika pochádza z japončiny a znamená harmóniu medzi svetlom a tmou. Umenie „Notan“ stavia na tomto kontraste, ktorý v dvojrozmernom priestore vytvára krásne obrazce.  Pre nás v škole bolo umenie Notan  skvelou príležitosťou precvičiť si kreslenie jednoduchých línií, strihanie, lepenie, ale hlavne vidieť, že matematika, presnejšie geometria s umením úzko súvisia. Totiž, Notan art je postavený na osovej súmernosti. Všetko čo  sme potrebovali boli farebné a biele papiere a samozrejme fantáziu.

          Pokračovali sme vo vonkajšom priestore, kde sme hľadali predmety, ktoré sú osovo súmerné, pomocou vytvorenej pomôcky. 

          Precvičili sme si aj koordinačné cvičenia spojené so súťažou v skupinách a samozrejme nechýbala hra a pohybové aktivity. Pracovali sme tímovo a v primeraných aktivitách. Myslím, že sme si deň spolu užili aj s pekným počasím.

            

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.