• Potulky Kremnicou

          Počas celého školského roka na vlastivede spoznávame mestá, rieky, pohoria Slovenska. Kremnica, v ktorej žijeme, v sebe skrýva mnoho čarovných zákutí. Je bohatá na historické pamiatky, má veľké využitie pre športovcov - v zime, či v lete a leží uprostred čarokrásnej prírody. Cieľom nášho vlastivedného projektu bolo bližšie spoznať Kremnicu a každý si mohol vybrať tú tému, ktorá je jemu najbližšia. Niekto vytvoril billboard , niekto informačný leták a niekto knihu o Kremnici. Každý si svoje dielko odprezentoval a dozvedeli sme sa od svojich spolužiakov aj nové informácie.

        • Pasovanie prvákov

          Dnes boli naši prváci pasovaní za čitateľov v Knižnici Jána Kollára, kráľovnou Alžbetou. Zároveň sa naučili ako sa starať o knihy a sľúbili, že budú vzorní čitatelia. Ďakujeme za milé podujatie.

        • Lienky v krajine rozprávok

          Lienky z 1. A sa počas Dňa detí venovali tomu, čo majú deti najradšej - rozprávkam. Rozprávky si museli pozorne prečítať, aby správne vymaľovali omaľovánky. Potom sme sa porozprávali o tom, v čom boli prečítané rozprávky iné ako tie, ktoré poznajú. No a aby nebolo našej triednej lienke Lenke smutno, namaľovali jej lúku plnú lienok. Nakoniec za svoju usilovnú prácu dostali malú sladkú odmenu.

        • Sovičky a Deň detí.

          Sovičky sa prostredníctvom prezentácie dozvedeli, odkedy sa vo svete oslavuje MDD a najmä - prečo tento sviatok vznikol.

          Keďže v tento deň sa doporučuje - neučiť sa, nepísať domáce úlohy, ale - spievať, tancovať, stretnúť sa s kamarátmi, hrať sa a jesť viac sladkostí, sovičky si užili najmä posledné tri doporučenia.

          Vyhrali a vyšantili sa v Zechenterovej záhrade.

        • Deň detí v 4.B

          Žiakov zo 4.B pani učiteľka oboznámila, ako vznikol Deň detí a prečo sa začal sláviť na celom svete. A potom začali so zábavou aj oni. Absolvovali množstvo zábavných a pohybových hier, ktoré pre nich pripravila pani učiteľka a v ŠKD pani vychovávateľka.

        • Čítanie z kníh Jobusových

          Štvrtáci sa zúčastnili besedy s hudobníkom a spisovateľom Braňom Jobusom, ktorá bola spojená aj s jeho minikoncertom. Áno bol to zážitok- plný nepredvídateľných príbehov, vtipných úryvkov z jeho kníh, dynamickej hudby. Bol skvelý! Ďakujeme Knižnici Jána Kollára, že nám po dlhej dobe umožnila takýto kultúrny zážitok.

        • Jeden deň učiteľom!

          V II.B triede si deti vylosovali skupinky, v ktorých si rozdelili úlohy, pripravili pracovné listy pre pani učiteľku a spolužiakov. Vyučovali, opravovali, skúšali, riešili problémiky. Zistili, že úloha učiteľa nie je jednoduchá. Dobre sa pri tom zabavili a spokojní sa ešte pohrali a vybehali na dvore. Všetko najlepšie k MDD!

        • Deň detí v 1.B

          Námorníci sa počas Dňa detí venovali rôznym aktivitám. Najskôr pracovali s textom, potom blúdili v osemsmerovke. K najlákavejším aktivitám patrila reprodukcia kresby na chrbát, lovenie červíkov, hod loptou na terč a cesta balónom cez priepasť. Vychutnali sme si aj hry vonku. Dnešný deň stál opäť za to, pre niektorých bol tým najkrajším. 

        • Deň detí u pirátov

          Dnes piráti virtuálne navštívili ZOO, zistili, že aj keď je sviatok detí medzinárodný, nie všetky deti na svete sú šťastné. Zamysleli sa nad tým, čo všetko majú a že to nie je samozrejmosť. Potom sa ich trieda zmenila na laboratórium a piráti skúmali, pozorovali a objavovali. Pekný deň sme zakončili spoločnými hrami vonku.

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.