• Odspievaná streda

          Dňa 13.4.2022 sa spievalo v školskom kole speváckej súťaže ,,Spievam, spievaš,..” Najúspešnejšími spevákmi našej školy sú: .Ľudová pieseň I.kat. 1. Ninka Kapustová,2. Matej Hrnčár,3. Michaela Murgašová II.kat. 1. Dominika Balkovičová,2. Emma Bajnoková,3. Sára Holečková a Dávid Mecele III.kat.1. Sibyla Prídavková ,Juraj Majer IV.kat.1. František Kmeť Umelá pieseň I.kat. 1. Viktor Andrej Ťahúň II.kat.1. Dominika Balkovičová,2. Sára Roobová,3. Katarína Tiralová III.kat. ČU Viktória Polačková Všetkým spevákom blahoželáme a postupujúcim držíme päste v okresnom kole.

        • Prvácke pasovanie

          13.4.2022 mali naši prváci veľký deň. Po splnení rôznych zábavných úloh v triede sa prváci presunuli do auly, kde zložili slávnostný sľub. Pán riaditeľ s pani zástupkyňou ich pasovali za kráľov abecedy. Odmenou bolo otvorenie pokladu. Dopoludnie veľkí prváci ukončili hrami. 

          Slávnostný sľub prvákov: 

          Na prvouke sme múdri vedci, učíme sa nové veci.

          Na telesnej sme športovci zdatní, kotrmelec zvládne každý.

          Na výtvarnej sú z nás maliari, čo pripravia výstavy.

          Na hudobnej sme slávni speváci, veselo si spievame pri tanci.

          Matematiku počítame radi, s číslami sme kamaráti.

          Abeceda je však veda! Len tak naučiť sa nedá!

          Po písmenkách pomaličky, uložili sme si ju do hlavičky.

          Z písmeniek, veď to už viete, slabiky sú hneď na svete.

          Zo slabík sa stanú slová, abeceda nás už volá.

          Zo slov vzniknú celé vety, múdrosť z kníh k nám už letí.

          Teraz slávnostne sľubujeme, že tento dar v živote dobre využijeme.

        • Veľkonočný Dalton

          Vo veľkonočnom Daltone sme počítali kraslice, zajačikov i čokoládové vajíčka a zopakovali si delenie hlások. Pomohli sme zajkovi nájsť cestu k mrkve, hľadali rozdiely i vyrobili vajíčko s prekvapením. Svoje zručnosti si precvičili chlapci pri pletení korbáčov, no a nedoplietli sa len vďaka ujovi Jankovi, ktorý trpezlivo pomáhal a naučil nás aj veľkonočný vinš. Dievčatá vyzdobili okienka a boli naozaj tvorivé. Vyšibaní a ešte k tomu s máličkom - veľkonočným vajíčkom odchádzame spokojne na prázdniny a všetkým želáme veselé veľkonočné sviatky. Kolektív II.B

        • Veľkonočné tvorenie v ŠKD

          Druháci a tretiaci si posledný týždeň pred veľkonočnými prázdninami spríjemnili troškou tvorenia. Spoločne s pani vychovávateľkami a praktikantkami si každý ozdobil svoje veľkonočné vajíčko a zajačika. Popri práci sme si popriali príjemné prežitie veľkonočných sviatkov a pekné prázdniny.

        • Varenie tradičného slovenského jedla

          Dňa 21.3.2022 sme v našej škole privítali deti pochádzajúce z Ukrajiny. Vzájomne sme sa zoznamovali a predstavovali im život na škole. Počas dvoch týždňov sme toho zistili dosť. Sú výbornými tanečníkmi, spevákmi, ale v neposlednom rade deťmi. Spoločne sa medzi sebou učíme, nielen novému jazyku, ale aj zvykom a tradíciám. Preto sme sa vybrali do školskej kuchynky, v ktorej sme si spoločne pripravili typickú slovenskú špecialitu - bryndzové halušky. Čakali sme rôzne reakcie, napodiv všetkým chutilo z čoho sa veľmi tešíme.

        • PYTAGORIÁDA - okresné kolo

          V dňoch 29. a 30.3.2022 sa konalo okresné kolo matematickej súťaže PYTAGORIÁDA. Úspešnými riešiteľmi boli 4 žiaci: Jakub Baláž III.A – 5. miesto, Timotej Petrík III.A – 9. miesto, Martin Mazúr IV.A – 14. miesto a Zdenko Romanovský VII.A – 5. miesto. Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme

        • Sovičky z ŠKD v galérii

          Po dlhom čase sme sa konečne dostali do galérie. Pozreli sme si výstavu Viliama Pirchalu – Grafika. Naučili sme sa, ako sa taká grafika vytvorí a vyskúšali sme si vytvoriť vlastné obrázky, inšpirovali sme sa príšerkami. Myslíme si, že sa nám diela vydarili.

        • Zápis do 1. ročníka

          Aktuálne uvoľnenie opatrení v súvislosti s ochorením Covid-19 dovoľuje uskutočniť zápis do 1. ročníka  s priamou účasťou detí.  Zápis sa koná vo štvrtok, 21.4.2022, v čase od 8:00 – 16:00 hod. v  budove školy - 1. stupeň. Na zápis je potrebné priniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu. Účastníci zápisu musia mať horné dýchacie cesty prekryté rúškom (respirátorom). Prihlášku môžete vyplniť elektronicky, alebo osobne na zápise. 

  • Profil školy

    Pomáhať deťom, v podnetnom prostredí, objaviť základy všetkého, čo bude vo svojom živote a v ďalšom vzdelávaní potrebovať.